0 oy
167 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (119 puan) tarafından
6 aylik bebegim var. 6 ay boyunca sadece anne sutu aldı. Hiperlaktasyon sorunum nedeniyle yani aşırı süt üretimi nedeniyle özel hemşire tutup sütümü azalttım. Süt miktarım normale dönmüş olsa da tazyik olayım hala devam ediyor. Yani bebegim emmeye başlıyor ve 15 saniye kadar sonra süt aşırı hızlı şekilde akmaya başlıyor ve bebegim boğuluyor. Kendini geri çektiğinde sütümü görüyorum zaten aşırı hızlı aktığını. Gogus pedime akıtıyorum.  O hızlı akış gittiğinde tekrar emzirmeye devam ediyorum. Ama emzirirken bebegim ara verince ağlıyor,  beklemek istemiyor. Çekmese bu sefer de sütten boğuluyor. Zamanla geçeceğini düşündüm ama hâla geçmedi. Sütümü azalttığım zaman bu sorun da kalkar ortadan diyordum ama devam ediyor. Yaşayan var mı? 

7 Cevaplar

0 oy
(5,070 puan) tarafından
On sütü sagmayi denedin mi diycem ama muhtemelen denemssinidr canım başka da aklıma bişi gelmediw
(119 puan) tarafından
Bi ara yaptım ama artık bu sorun kendiliğinden bitsin diye araştırıyorum aslında. Her zaman ön sütü boşaltmak kolay olmuyor. Aniden ağlıyor vs hemen emzirmem gerekiyor . Sagim yapmadan bir çözümü var mı diye arastiriyorum
(5,070 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canm bizde de başlarda oldu ama tabi memeler terbiye olunca geçti bu durum senin baya olmuş zor. Bir durum gerçekten acaba yediklerin mi etki ediyor artmasina
(119 puan) tarafından
Aslına bakarsanız doğru düzgün kahvaltı yapmıyorum çoğu zaman, yediklerimde gün içinde çok sıradan şeyler. Hani böyle değişik bitki çayları, otlar, ya da ne bileyim süt yapıcı şeyler değil. Cikolata çok yiyorum ama onunla ilgisi yoktur heralde bilemedim ki
(5,070 puan) tarafından
Yok sanmıyorum kuzucum yaa çikolata süt yapsın hadi yapsın ama tasiracak kadar olmaz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Makas şeklinde tutmayı denedin mi bi de bebeği yat pozisyonda değil oturtarak emzirceksin benimde tazyikliydi çok çektim 5 kanaldan fiskiriyodu biri 
(119 puan) tarafından
Makası tutuşunu sütün kesilmesine sebep oluyor diye okuduğum için denemedim. Oturtacak emzirme dediğiniz, bebegim mı oturur pozisyonda olacak?
tarafından
Kız yok sütun akışını yavaslatiyo o makasi dene sen evet çocuğu oturur pozisyonda tutcaksin
0 oy
tarafından
Önce sütünü sağ canım sonra çocuğu emzir
0 oy
(1,474 puan) tarafından
Bebegin yukarda olacak şekilde emzirmeyi dene canım benim 
0 oy
(939 puan) tarafından
merhaba bu soruna bi cocum buldunuz mu sag mememden 3 kanaldan asiri asi sut akiyor artik emmediginde agri basladi ve sag meme reddi oluyor ara ara bebgim 3 aylik ve bir turlu azalmiyor alisamadi da nasil olacak bu sekilde bilmiyorum 
tarafından
Ayakta aliyo ama otururken kesinlikle almiyo zaten boyle giderse iyi ama ya ilerlerse hic almazsa diye çok korkuyorum
(939 puan) tarafından
yok benimki de ayniydi iste 1 aydir boyle ben oncesinde biraz sagiyorum ilk once oturarak deniyorum sonra ayaga kalkiyorum ve istemediginde kesinlikle vermiyorum acikinca mecburen aliyor
tarafından
Kuzum seni buldum ben bugun almiyodu bitane dua buldum ya hadi c.c yazip yakasina asıp 20 100 yada 400 kez üzerine okunmaliymis bebek emiyomus dene istersen bugun beni hiç zorlamadi belki sanada işe yarar diye yazmak istedim
(939 puan) tarafından
denerim tabiki nedir dua
tarafından
Yazdim kuzum ya hâdi c.c iste
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Makas hareketi yapıyordum ben sıkı tutuyordum biraz az az gitsin diye ilk bir boşa sıkıp sonra bebeğe veriyordum 
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Sen uzan bebek üstüne yatsın ya da egimli dur. 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 76 göst.
0 oy
5 cevap 493 göst.
28 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tombikana (610 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 292 göst.
1 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Ipek_V (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 407 göst.
10 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (260 puan) tarafından soruldu

410,666 soru

12,355,151 cevap

40,886 kullanıcı

Kategoriler

...