Kardeşler lütfen dikkatli okuyun yazılan bazı şeyler bazen okunmadan yorum yapılabiliyor, beni çok zorlayan bir durum yaşıyorum, internette araştırdım yasak olduğunu söyleyen bile gördüm bu işin aslını öğrenmek istiyorum yaşayan ne yapıyor ne yapmak lazım, yaşadığım şeyi gerçekten doğru anlamanızı istiyorum...
Sigara içenin asla anlamayacağı şey sigara içmeyenin ne kadar rahatsız olduğu..... Sabahtan akşama kadar içiyor adam bir de evde duruyor hafta içi bile, benim evimde ful sigara dumanı geziyor, içerden geliyorum bir bakıyorum ev dolmuş, her gün hergun.......
Akciğer tedavisi görüyorum ben eşim de aynı şekilde ve 1 yaşında bebeğimiz var, kedi kuş bile yasak bize öyle düşünün, her sigara kokusu boğazlarımı yakıyor, nefes darlığı oluyor , içtiği sigara da gerçekten çok sert.
Banyodan geliyordu rezalet pis ev kokuusu hadi havalandırmayı ben kapattım banyom ıslak kalıyor kurumuyor hadi ona razı oldum, peki eve tek hava giren yer camlardan sigara gelmesi bu sıcak havada...
Alttaki kadının çirkef mahalle karısı gibi bir hali var bu yüzden tanışmaya gitmediğim ve görüşmediğim tek komşudur kendisi, sigara içen de kocası ....
Bunlar 1-2 yıldır ergen çocuklarıyla öyle aile kavgaları yaptılar ki bizim korkudan kalbimiz çarpardı eşimle, bir gün duvara vurduk yeter diye, o zaman kavgalar baya azaldı ama bu sefer sigara başladı, sanki kavga etmemek için sigara içiyor gibi ama yetti artık hergun çeke çeke bir hal oldum, insan komşusundan ne kadar zulüm görebilir daha...
Aylarca evime misafir almadım, bir gün annemler geldi gecenin 11 inde kocamın numarasını bulmuş adam " kusura bakmayın bu saatte arıyorum ama çok ses geliyor, sürtme sesi de geliyor arada " diye şikayet etmiş. İnanın annemler 2 saat kaldı gitti, 11 olmadan gittiler zaten, aylardır misafir çağırmamışım 11 de giden misafir için şikâyet ediyor, sürtme sesi geliyor dediği de 1 yaşında bebeğim var, ben her defada oturduğum yattığım yerden fırlıyorım alt kata ses gitmesin diye, toplasan kaç saniye yapıyordur sesi, ona rağmen bunu bile şikayet etmiş,
Benim üst komşumun da bebeği aynı yaşta o da parkeye vuruyor, ve ben o sesi duyunca hiç rahaysız olmadım ve dedim ki bu ses için miydi o şikayet yani...
Ben bu sigara olayına 2 yıla yakın sabrediyordum, hatta hasta eşim bile boşver camı kapat dedi, ama sorun şu duman içeri girince camı kapatınca duman içerde kalıyor anlatabiliyor muyum o sırada benim boğazlar akciğer gidip geliyor....
Neyse ben çok sabrettim, ta ki böyle aptalca bir şeyden sebep utanmadan kocamı aramış ( keşke o an orada ben olsaydım) , o gün tak etti, karşı komşusyla da araları iyi olmayan bu insanlar gerçekten nefret dolu ve geçimsiz konuşmaktan anlamayan insanlar olduğunu düşünüyorum özellikle karısının, o zaman ben de onları yöneticiye söyledim
Sigara yı aşağı inip içen edepli insanlar var kızlar ama ben kardeşimi örnek gösterdim aspiratöde içiyor dedim, iletti durumu, ilk önce değişen bişe olmadı, sonra ben 2. Defa yöneticisye dedim ki " defalarca şikayet etmeyeceğim bu da şikayet değil bilgilendirme, evim her sigara doluşunda beddua yediklerini bilsinler. " O zaman biraz azaldı. Bir iki hafta rahat ettim sigara kokusu yine geliyordu ama ev dolmuyordu ne yaptıysa , sonra hayır dualar ettim, kalbim yumuşadı. Ama bakıyorum yeniden hergun her defada başladı gene eli tutmayasıca.
Dedim bunlar gerçekten halden anlamıyor, hayır normal insan olsa konuşma başlatırım tanışırım güzelce anlatırım ama kadına güvenmiyorum mahallede sesi yankılandı geçen, konuşulabilir insanlar olmayabilirler.
İşin en kötü kısmı da sıgaralı arkadaş ortamına alışık " ve akciğeri hasta " olan kocamın bu yaşadıklarımı görmezden gelmesi... Biz karı koca kavga etmeyiz hiç ama bu alt komşu konusu yüzünden kaçıncı kavgamız, yöneticiyle bile muhatap olan benim.... İnsan karısını hiç mi korumaz, başka bazı olaylarda da uyum olsun diye sesini çıkarmayan ailemizin onurunu ezdiren başka davranışları olmuştu( adamın biri karın karımın elini öpsün dedi benim kocam da ses etmedi şaka gibi) , illa küssün kavga etsin demiyorum ama, " karım bundan rahatsız , bu yaşananlar problemdir ve çözmek için birşeyler yapmalısınız" diye en azından yanımda erkek olsaydı... O eril olmadıkça ben erilleşiyorum...
Bu gece ilk defa çok sert geçti, ağız dalaşı yapmadık ama tek cümle bağırdım ve gece dışarı çıkmak zorunda kaldım hiç benim yanımda olmadığı için beni korumadığı için, inanın panik atak geçirmek üzereydim ellerim kasıldı felçli gibi oldu. Evimde her saat sigara kokusu... sevdiğim yuva dediğim evden soğudum artık , yuva sıcaklığı kalmadı, kurtulmak istediğim bir yere döndü, ve en acı olan şey güzel geçindiğimiz kocamla aramızda bu yaşananlar aşağıdaki nefsine düşkün ve yaşattığı şeyler umrunda bile olmayan pis varlık yüzünden yaşanmış olması...