0 oy
869 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (208 puan) tarafından
Kızlar çocuğu 3 yaşında olup konuşmayan var mı çok üzgünüm  herşeyi deniyorum ama konuşmuyor hep işaretle anlatıyor bağırmaya çığırmayla anlatıyor çok üzülüyorum bende mi bir sorun var bilmiyorum canım çok sıkkın ya 

33 Cevaplar

0 oy
(5,585 puan) tarafından
Doktora göturdun mu canım dil terapistine yönlendirir bagirip cagirmasi kendini ifade edememesinden kaynaklidir
(208 puan) tarafından
Evet o yüzden öyle bağırıyor ama anlamıyorum ne istediğini içim acıyor böyle olunca
-Reklam-
0 oy
(4,615 puan) tarafından
Bu yaştaki çocuk cümle kurması gerekiyor canim, doktora götürdün mü ? Ekran bağımlılığı varsa izletme kitap oku bol bol ama önce bir doktora göturmelisin 
0 oy
(16,597 puan) tarafından
Doktora götür geç olmadan erken falan diyenleri dinleme hiç konuşmuyor el.isareti ile yapıyorsa sıkıntısı vardır 
0 oy
tarafından
Göbeğini çektir gerçekten 
(33 puan) tarafından
Ya bende YouTube da videolarını gördüm ama çocuklar için bişeye rastlamadim lütfen detaylı bilgi verebilir misiniz çok önemli benim için de Allah rızası için Nuray kardeşim
tarafından
İzlediğim videoların içinde diyor da hangisinde diyor onu şimdi bulmam zaman alır o yüzden Instagram hesabından kendisine sorabilirsiniz
(33 puan) tarafından
Instagram dan cevap veriyor mu. Teşekkür ederim kardeşimden yazicam
(610 puan) tarafından
Numarasını buldum direk mesaj atcam bakalım
(33 puan) tarafından
Ayy lütfen bizle de paylaşır mısın
0 oy
(588 puan) tarafından
Eltimin oğlu 4 yaşinda oda konuşmuyor . Yeni yeni annyye  diyor  kaç kez hastaneye götür dedim boş anlamıyor kadın. Siz götürün cnm ertelemeyin zamanla kendi konuşur diye düşünmeyin 
(1,264 puan) tarafından
Kendi rahatlığı için çocuğunun geleceğini ihmal ediyor o çocuğun en güzel yaşlarını bu şekilde geçirmesine sebeb oluyor kınamıyorum duyrmu vardır yoktur götürme falan ama bence çocuk doğurmak için doğurmayın ya, o çocuklara yazık
0 oy
tarafından
Etrafında o sekilde davranan cocuk varsa onlardan kaynaklı olabilir konuşma terapistine goturün bi yada pedagoga 
0 oy
(5,326 puan) tarafından
Doktora gotur canim arkadasimin cocugu var 3bucuk yasinda konusmuyor kac kere dedim en sonunda bana senin cocugun hasta diye benimkini de mi istiyosn dedi oylece kaldim cok agrima gitti 4ay sonra gitmişler çocuk otizmli oldugu ortaya cikti doktor bu zamana ladar nasıl farketmedin demiş
(1,264 puan) tarafından
Senin arkadaşının aklını seveyim kullandığı cümleye bak karşındaki de bir anne ve bipleyemezsin bu şekilde çocukları
0 oy
(7,972 puan) tarafından
2 yaşından sonra artık kendini ifade edebilecek kelimeler söylemesi lazım. Doktor ne diyor götürmüşsündür herhalde.
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Gec olmadan bir doktora gotur, dil bagina baksinalr, kulakta isitme sorunu varmi ona baksinlar, cok telefon tv izliyorsa oda cok buyuk faktor
0 oy
tarafından
Yeğenim öyleydi kreşe başlayınca bülbül gibi açıldı 5 ayda 
0 oy
tarafından
Benim oğlumda çok konuşuyor sanırım bu em güzeli bazen sus falan diyorum ama konuşmasa daha kötü diyorum şükrediyorum 
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Benim yeğenimde 2,5 yaşına kadar konuşamıyordu. Hiçbir dediği anlaşılmıyordu. Kreşe gönderdik. Ortamdaki çocuklarla bülbül gibi oldu 4 ayda. Şimdi 6 yaşında maşallahınızı alırım. 
0 oy
(20,673 puan) tarafından
Sıkma canını baştan başla konuş sürekli onunla cisimlerin eşyaların ismini söyle söylettir hikaye kitapları oku tv tablet uzak tut inanki konuşur konuşmazsa onunda terapisti var hiç üzülme ben 2 yaş oğlumu sürekli konuşarak anlatarak konuşturdm 
0 oy
(429 puan) tarafından
Benim amca oğlum da öyleydi rehabilitasyon merkezine götürdüler düzeldi 
0 oy
(13,455 puan) tarafından
Ekran süresi ne kadar çocukla muhabbet ediyor musun 
0 oy
(345 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında yarım yamalak çok az kelimesi var. Doktora pedegoga götürdüm motor gelişimi, sosyal gelişimi herşeyi çok güzel konuşması geri kalmış. Tv ekran olmasın, kreşe verin dedi. Çocuk doktorumuzda genetiksel olduğunu söylüyor. Babamda bende geç konuşmuşuz hayatımızda ekran yoktu. Tabi etkisi illaki vardır ekranın Ama bende genetiksel olduğununa inanıyorum. Dışarıda konuşmadığı için sorunlu gibi algılıyorlar sinir bozucu.. Kendileri konuşmuşta nolmuş 
0 oy
tarafından
Canım üzülme doktora götür Allah büyüktür benim çocuğum da şu an 14 aylık ben de korkuyordum doktor dedim ki kesin işte otizm falan da olabilir falan doktor baktı yok dedi hani otizmli çocuklar taklit etmez işte komutları algılamaz al ver yapmaz yani bildiğin gibi değil dedi doktor o yüzden ben de rahatlamıştım bana dedi ki çocuğundan önce kitap oku televizyondan uzak tut çok televizyon izlemesin dedi sonra bana dedi ki bakalım bunları yap konuşacak mı konuşmazsa ya kreşe yönlendireceğim dedi seni kreş için gidin dedi çocuk işte oyun saatlerinde kreşe götürün akranlarıyla sosyalleşsin sosyalleşmediği için de konuşmuyor olabilir dedi yemin ederim bu yüzden dolayı sırf çocuk ona kardeş olsun diye şu an hamileyim kızım 2 yaşına girmeden abla olacak baktın olmadı Doktorlar seni yönlendiriyorlar işte eğitim alıyor çocuğun Doktorlar tarafından güzelce öğretmenler tarafından ondan sonra konuşuyor için rahat olsun yani eğer komutları algılıyor seni alınıyor al ver yapıyor seninle oyunlar oynuyorsa babasını tanıyorsa seni tanıyorsa bence bir sıkıntı yoktur üzülmene gerek yok tabii ki de üzülüyor insan ama doktor yardımıyla her şey geçiyor canım
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Doktora götür hiç etrafa bakma yok erkek çocuğu geç konuşur gibi şeylere kız erkek fark etmez götür bir değil iki doktora götür ekran varda bitir aza indir değil bak herseyi kapat tv telefon sadece oyun oyna onunla asla uyanıkken tv açma telefon alma eline. Benim oğlum tv izlerdi böyle ara ara dışarı çıkarken illa telefon alırdı eline izlerdi. Tamam vardı kelimesi baba dedi gel gibi sonra baktım olacak gibi değil kapattım tv yi herseyi kestim

Arastirdim, müzikler var çocukların konuşmasına yardımcı olan 

Örneğin, balta, yada dinazor Bi zaman sonra tekrar ediyor çocuk sabir lazım. Onur Erol müzikleri arselveannesi sayfasını ınstagram dan takip et canım.. Oğlum şimdi herseyi söylüyor halen su gibi konuşmaz ama öyle çok kelimesi arttı artık hoscalal baba kolay gelsin seni seviyorum baba geldi gitti, daha çok var en basitlerini soyluyorum mademcoco söylüyor doydugunda çok şükür, su içmek istediğinde suyun yerini biliyor konuşuyor su iç diyorum içecek misin içecek diyor. Hergun 1 saat parka götürdüm birde. Şubadab çocuk, nada, barışmanco günaydın., daha bir sürü şey dinletebilirisn
0 oy
(103 puan) tarafından
Cnm korkma erkek cocuklar gec konusuyor 

Benim oglum 5 yasinda konusmaya başladı 
(172 puan) tarafından
Kendiliğinden mi konuşmaya başladı canım yoksa eğitim falan aldı mı
(103 puan) tarafından
Kendiliğinden cnm
0 oy
(3,865 puan) tarafından
Kardeşimin oğlu 4.5 yaşında 6 aydır falan konuşuyor kardeşleri var ondan küçük 13 ay onlar bile erkenden konuşmuştu kardeşim dil terapisti doktora falan götürdü televizyon ve tablet yüzün'den konuşmuyor dedi onlar kısıtlandı sonrada kreşe verdi şimdi maşallah herşeyi anlatıyor

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 552 göst.
17 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Dilek06 (539 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 520 göst.
7 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Gurbett (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 373 göst.
8 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 531 göst.
5 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu

412,760 soru

12,427,336 cevap

45,545 kullanıcı

Kategoriler

...