aralari cok cok cok az normal. bizim 6 bucuk yas aralari yine de kiskanclik oluyir ama zarar vermiyordu en azindan bilincli bebegin cani acir zarar gelir. hatta suan kucuk 2 yasinda ablasi sey diyor sen hele bi 4 yasina gel uzerine cikip tepincem
dov em seni diyor. suan bebek olarak girdugu icin kardesini karsilik vermiyor )
kardes kiskancligina kelimeler kifayetsiz tip caresiz
Merhabalar,
Kardeşliğin doğasında rekabet vardır. Önemli olan çocukların, rekabetin değil işbirliğinin normal kabul edildiği, öfkelerini sağlıklı bir şekilde ifade ettikleri, bir birey olarak değer gördükleri, kimsenin bir role hapsedilmediği bir aile ortamında büyümeleridir. Çocukların kardeşleri hakkındaki hislerini ve dileklerini açığa çıkarabilecekleri bir ortam oluşturmalıyız. Ancak çocukların tüm duyguları ifade etmelerine izin verirken birbirlerine zarar vermemeleri konusunda dikkatli olmalıyız. Ebeveynlerin görevi zarar vermeden öfkelerini nasıl kabul edilebilir bir şekilde ortaya koyabileceklerini çocuklara göstermektir. Çocukların arasında kendi kendilerine çözemeyecekleri bir anlaşmazlık çıktığında taraf tutmadan bu sorunu çözmeleri konusunda rehberlik edebiliriz. Çocuğunuzun olumlu ya da olumsuz bir davranışını kardeşi ile kıyaslamaktan kaçınmak da çok önemlidir. Dikkat edilecek nokta kıyaslama yapmadan sadece gördüğünüz davranışı tanımlamaktır. Her çocuğun kendi bireyselliğine değer vererek, her birinin kendini özel hissetmesini sağlayabiliriz. Yani çocuklara eşit değil eşsiz olduklarını hissedecekleri şekilde davranmak gerekir.
Saygılar,
Uzm. Dr. Emine Taşyürek-Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Gerçekten doğru mu görüyorum diye defalarca baktım:)
Bu platforma kaydınız beni inanılmaz mutlu etti, burda maalesef çocuğuyla kıyasıya mücadele eden yüzlerce anne var 😀 bizlere günlük tavsiyeler atabilir misiniz acaba istifade etsek
Hoş geldiniz ❣️
Büyük oğlum küçük oğlumun kafasına tornavida ile bastırmaya kalktı. Anakucağında yatarken üzerine oturdu. Gözlerine parmak soktu. Kafasına bastırdı. Kucaklayıp sürüklemeye çalıştı. Şimdi küçüğüm 6 aylık yavaştan azaldı bu durum 😀 kıskançlıktan yapmıyor. Eve bir canlı geldi ve ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Tepkiyi ölçmeye calisiyor
Oğlum beş yaşına girdi kardeşi 33 günlük ve o kadar çöktü ki anlatamam. Sürekli beni sevmiyorsunuz kimse beni istemiyor diyip duruyor halbuki onun yanında sevmiyoruz bile. Hani bir laf var ayı yavrusunu severek ***** derler ya o misali seviyor sevmesine de nasıl seveceğini bilmiyor elini kolunu çekiyor. Bir çözümü de yok
1,493,185 soru
24,397,682 cevap
349,880 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın