0 oy
991 göst.
Moda kategorisinde (310 puan) tarafından
Kizlar evimde gardalopda kullanmadığım eşyalar var hep bir yerde duruyor ve bu beni yoruyor atamaya yada birineveremeyi düşünüyorum sizce çok eşya mi iyi az mı eşya kiyafet olsun eşya olsun sizce hangisi iyi 

21 Cevaplar

0 oy
(349 puan) tarafından
Çok olup da göz yoracağına az öz olmasından yanayım . Kullanmıyacaksam olmasının anlamı yok gereksiz bence de . Bi yerlerden başla bence yüklerden kurtulursun :)
(310 puan) tarafından
benim gömleğim 10 tane var pantolan 7 tane çanta  6 tane ayakkabi saymadım kışlıkları gomek 7 tane hep kullandıklarım günlük evde lekeli falan onları atamıyorum çok sevdiğim kumas eskidi onu atamıyorum mesela mutfak pyle
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kesinlikle az eşya geçen hepsini attım verilicek yeni vardı verdim. Eşyalarımda öyle asla fazla sevmem hep da sadelikten yanayım herzaman. 
(310 puan) tarafından
Kiyafet olarak peki tuylenmis kumas var yenisi aldim eskisi atamıyorum
tarafından
Ben hepsini attım hatta yeni gibi olanı vardı çoğu onlarıda attım.
(310 puan) tarafından
Niye peki kolay alınmıyor ki
tarafından
Önceden aldığım ve bana olmayan yeni bile olsa olmayan eşyaları attım fazlalık sevmiyorum ayrıca yenisini de almıyorum artık az eşyadan yanayım. Az öz.
Elindekini atmamak için direniyorsun gibi oluyor :D
0 oy
(8,348 puan) tarafından
Eşya verirken güvenilir birine ver canım 
(310 puan) tarafından
Giysi dolanı var ya oraya atmayı düşünüyorum başka kişiye vermem ki insanlar yanlış anlar
0 oy
(745 puan) tarafından
Çok eşya göz yorar insan enerjisini alır ama bazen de insanı mutlu da edebilir ha bu insanların durumuna göre değişiyor tabii gözünü yoruyorsa sadelik istiyorsan ihtiyacı olan birilerine verebilirsin ya da satabilirsin elbise konusuna gelince maalesef bir kilo almaktan bir kız zayıflamaktan sürekli dolabına bir şeyler almak zorunda kalıyor giymediklerini yine ihtiyacı olan birine verebilirsin ya da ikinci el dolapta falan satabilirsin 
(310 puan) tarafından
Ben hep 55de kaldim dogumdan sonra 2 sene aynı kilodayim
0 oy
(603 puan) tarafından
2 sene boyunca hiç ellemedigin kıyafetlerden başlayabilirsin ayıklamaya
(310 puan) tarafından
benim yazlik gömleğim 10 tane var pantolan 7 tane çanta  6 tane ayakkabi saymadım kışlıkları gomek 7 tane hep kullandıklarım günlük evde lekeli falan onları atamıyorum çok sevdiğim kumas eskidi onu atamıyorum
Fazla mi sizce
(603 puan) tarafından
Söyle düşün dışarıda giyemiyorsun ama evde giyiyorsun . Neden ? Ben evde dışarıdan daha güzel giyinip süslenmesi taraftarıyım. Eşime lekeli üstle başkalarına en güzel elbisemle çıkamam. Bu şekilde düşünürsen sende atabilirsin bence
(310 puan) tarafından
Dogru hem oz güvende yukselir
(603 puan) tarafından
Tabiki canım
0 oy
(2,854 puan) tarafından
Ben de çok zor olsa da bir ucundan başladım. Yıllardır yüzüne bakmadığım ayakkabılarımı bile veremiyordum. Bağımlılık gibi bi şey olmuştu artık. İlk onlardan başladım vestiyer içinde lüzumsuz ne varsa attım. Bir gün ise yarar köşede dursun dediğim ne varsa attım. Giyinmedigim kıyafetleri full ayırdım poşetledim vereceğim ihtiyaç sahiplerine. Sırada kiler diye kullandigikiz ama elimize geçen ne varsa attığımız bir oda var orayla ilgileneceğim.  Bi de mutfak var gereksiz birikmiş plasikle4i vs atacağım. Dışı etiketli kavanozlari falan da hep attım.

O kadar fark ediyor ki anlatamam yani. Ben DEHB teşhisli bir insanım hele benim gibiler için terapi gibi oluyor hayatım değişmeye basladi bunu yapalı 
(310 puan) tarafından
Peki yerine dolduruyor musun bos kalmasın diye benim gömleğim 10 tane var pantolan 7 tane çanta  6 tane ayakkabi saymadım kışlıkları gomek 7 tane hep kullandıklarım günlük evde lekeli falan onları atamıyorum çok sevdiğim kumas eskidi onu atamıyorum
(2,854 puan) tarafından
Pijamaları ven de atamadım daha yerine hemen koyamam diye ama eger eskileri kullanilmayanlari attiktan sonra GERCEK manada ihtiyacım doğarsa alirim yoksa almıyorum
0 oy
(18,167 puan) tarafından
Bende sadeleştirmek istiyorum ama alışverişi durduramıyorum :(
(2,579 puan) tarafından
Kalabalık aile olduğum için en sade halı bu maalesef gardrop var ama kıyamam eteklerim var hep bir kere giydim atamam kimseyede veremem kilo veririm belki
(2,312 puan) tarafından
Eski benden sana selam olsun youtube da motivasyon videosu izle sadeleşme ile alakalı onlar attıkça okadar mutlu hisediyorki insan belli bir süre sonra eve en ufak ruj dahi girmesin istiyorsun ben ileri derece bağımlıydım
0 oy
(5,003 puan) tarafından
Az eşya az iş huzur diyorum valla evim esyalrim kiyafetlerim com azdir ve sadedir ohh mis
(310 puan) tarafından
Kac tane kiyafet var
(5,003 puan) tarafından
Mesela kişiliğim ayrı günlüğüm ayrı kisliklerim askıda iki takımın var bitane üç elbisem zaten ferace giyiyorum çoğu gittimi gittigim yerde çıkartmam kişilik de 5 6 eşofman 8 10 da tişört 3 tane tunigim var üç de etek yeter aman
(310 puan) tarafından
benim yazlık  gömleğim 10 tane var pantolan 7 tane çanta  6 tane ayakkabi saymadım kışlıkları gomek 7 tane hep kullandıklarım sence fazla mı bazilari eskidi ama atmıyorum seviyorum diye
(5,003 puan) tarafından
Bnde yazlık kışlık yok canım sıkıntılı bı insanim zaten öyle kalın şeyler giyemem benimki hem yazlık hem kışlık çantam iki tane var ayakkabım da iki tane var
0 oy
tarafından
Kesinlikle az eşya iyidir ben sürekli olarak bir şey alıyorum sonra hep bir göz yorgunluğu oluyor her yer tikis pikis sevmiyorum hop dağıtıyorum böyle böyle  o   kadar çok dağıttım ki şimdi bir şey alacağım zaman düşünüyorum ben bunu birkaç seneye birine verir miyim vermez miyim diye sonra vazgeçiyorum almaktan :) dağıtma ihtimali olanları mutlaka dağıtın zaman kötü inanın bize eski gelebilecek şey başkasına yeni geliyor. Ben kendi çocuğuma ya da kendime beden uyumsuzluğu dışında giydirmedigim  hiçbir şeyi vermedim geri dönüşüm kutularına attım ama sadece bedenden dolayı küçülen kısalan her şeyi dağıttım o kadar iyi oldu ki anlatamam 
(310 puan) tarafından
Peki şimdi kac tane kiyafet var
0 oy
(7,789 puan) tarafından
Bunu giderim diyip hiç dokunmadıgm ne varsa giysi kutusuna attım. Bı girdim eve 3 çuval eşya takılar tokalar ne varsa abiye elbise ayakkabı ne varsa giysi kutusuna attım rahatladım valla ev ferahladi.
(310 puan) tarafından
Ben öyle yık hepsini giyerim ama atamıyorum
0 oy
(629 puan) tarafından
Az eşya her zaman daha iyidir tabiki
(310 puan) tarafından
Demi temizlik olsun bakış aci olsun her konuda iyi
0 oy
(13,685 puan) tarafından
Az eşya her zaman iyidir annemin ev dolu her temizlikte soyleniyorum o yokken bazen atıyorum da.

Kendi evimde durutmam zaten hiç bisi 
(13,685 puan) tarafından
Kıy canım kıy inan rahatlarsın
(310 puan) tarafından
Lekeli tuylenmis ne varsa giyerim atamıyorum insallah atacam
(13,685 puan) tarafından
İnşallah canım Allah kolaylık versin
(310 puan) tarafından
Gecelikler lekeli atayım mı sizce
(13,685 puan) tarafından
Yani buna senin karar vermen lazım ben eskidigine inandığım şeyleri hep attım
0 oy
(133,540 puan) tarafından
ben kullanilmayan be varsa attim mis gibi oldu hafifledim resmen
(310 puan) tarafından
Insallah bende atacam saden fazla birseyim yok
0 oy
tarafından
Hwezmana az tabikdie 
tarafından
Hep giydiklerim.vwr sayı olarak nasıl.yqzsamki.hilemedim
10 eteğim vardır
Mesela üzerine gitmek için 5 te tunik uzun
5 uzun elbise bir ferace gibi
(310 puan) tarafından
benim gömleğim 10 tane var pantolan 7
Yazlık bunlar iyimi sizce fazla mı ama 3 şenlikte var 5 senelikte
tarafından
Elbiseye neden fazlamı diye soruyrsun canım fazla olup olmadığını sen daha iyi bilirsin giymediklerini çıkart ihtiyacın olanı al yerini doldurmak için geri alma yani bia kalsın gerekirse
Sadelesmek sadede kıyafet üzerine değilki evin her alanında olmalı bence canım
(310 puan) tarafından
Evimde fazla olarak sehpa var onu kullanmıyorum
tarafından
Ozamab çıkart elinden
0 oy
(435 puan) tarafından
İki veya 3 yil boyunca kullanmadim herşey atiyorum hep kullanilmayan fazla seyleride atarim hep sadelik daha iyi temizlik acisindanda rahat oluyo
(310 puan) tarafından
Yerini dolduruyor musun peki
(435 puan) tarafından
Cok deil acikcasi ihtiyacim olan seyleri simdi bide bebegim oldu ilk bebegim onlarin esyalari aldi zaten bosalan yerleri
(310 puan) tarafından
Anali babalı büyüsün
(435 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
tarafından
Tabiki az ben her sene baya bı çıkarıyorum memlekete anlamlara ablamın çocuklarına filan veriyorum 
(310 puan) tarafından
Ne guzel
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Valla önceden ikinci el.alan çok oluyordu alıyorlardı şimdi kargo parası okadar yukseldiki bir senedir kimse bişey almıyor.bemde çöpün uzağına koyuyorim ayrı biyere ihtiyacı olan giysin alsin diye .geçen hali koydum yan binadaki biri almış balkonunda gördüm sevindim çünkü ihtiyacı var bayram temizliginde bı baza altı kaldı dönüşte boşaltacam bende .giymedigim şeyleri napim ki . kızımın sağlam güzellerini saklıyorum ama belki birdaha olur falan diye herşey pahalanmis:))
0 oy
(2,312 puan) tarafından
Yıllardır alışveriş bağımlısıyım ileri derece işime yarar yaramaz alırım ama youtube'da sadeleşme videolsrı izledikçe motive oldum sadeleşmeye gittim kendime eziyet etmişim okadar mutlu ve huzurluyum ki heleki bu devirde çok güzel bir rahatlılmış yoksa al al al bitmiyor yer kalmıyor ev kalabalık iş çıkıyor iyiki bu bağımlılığımdan kurtuldum az öz eşya ve organizerlerle ev ookadar düzenli ki gelenler şimdi bana özenmeye başladı
0 oy
(3,597 puan) tarafından
Canım burda şey var böyle kullanmadigin eski kıyafetleri içine atıyorsun öyle bir şey varsa at gitsin 
(674 puan) tarafından
Caddeler de durağın yanında büyük giysi kumbarası var oraya atabilir.
0 oy
(674 puan) tarafından
Caddeler de durağın yanında büyük giysi kumbarası var oraya atabilirsin, dilenciler yada durumu olmayanlar oralara çok bakıyor, en azından ihtiyacı olanlar faydalanmış olur senin de hayrına olur. Eğer giymiyorsan dolapta boş boş duruyorsa dağıt yoksa dolapta durmasının anlamı yok hep fazladan iş, boşa zaman kaybı, göz yormaktan ve bedenini yormaktan başka birşeye yaramaz sende hafiflemiş ve rahatlamış olursun, her zaman az eşyadan yanayım.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 348 göst.
28 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Azkaban (2,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 520 göst.
8 Ağustos 2019 Aile & Aşk kategorisinde Seda2735 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 239 göst.
15 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Alyamm (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 426 göst.
23 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,021 puan) tarafından soruldu

409,695 soru

12,316,043 cevap

38,830 kullanıcı