0 oy
143 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (700 puan) tarafından
Zeytinyagli yaprak sarmam pişerken kenarlarindan pirinçler çıkıyor (içini çok koymuyorum) ve piştikten sonrada üzeri hem kuruyor hemde kara kara oluyor bi türlü yapamıyorum. Nerede hata yapıyorum. Bana güzel bi pişirme yöntemi verirmisiniz

2 Cevaplar

0 oy
(7,155 puan) tarafından
Üzerinin kara kara olmasının sebebi buharının dışarı çıkmış olmasından kaynaklı cnm. Sarmaları sardıktan sonra üstünü örtecek şekilde yapraklı kapatırsan üstüne kararmaz sarmaların. 

Pirinçlerin çıkması da çok sıkı mı sarıyosun acaba ondan olabilir yada kavurmadan hazırlıyosan içini piştikten sonra şişiyor da olabilir
(7,269 puan) tarafından
Bence pirinç koymasın. Ben koymaz oldum. Hiç dışına taşmıyor.
(700 puan) tarafından
Biraz sıkı sarıyorum canım heralde ondan. Birşey daha sormak istiyorum suyunu yağını ne kadar yapıyorsun
(7,155 puan) tarafından
Valla ben hepisni göz kararı koyuyorum sarmaların üstünü bi tık aşacak kadar . Ha tabi sarmanın ne kadar çok olduguna, içinin kavrulmuş veya çiğ olmasına bağlı ben kavurduktan sonra bir bardak kadar su ekliyorum hiç diri kalmaz sarman yağını da olabildiğşnce bol koyuyorum ne kadar bol o kadar lezzetli oluyor çünkü
(7,155 puan) tarafından
Minikii bacım ssdece bulgur mu koyuyorsun güzel oluyor mu
(700 puan) tarafından
Ben pirinçler yaparım bulgur koymam hiç
(7,155 puan) tarafından
Ay şey pardon üstteki arkadaşa dicektim isimleri karıştırmışım pirinç koymaz oldum demiş ya :D
(7,269 puan) tarafından
Mhm:) bulgurla da çok güzel olur, baharatini filân koydun mu mükemmel.
-Reklam-
0 oy
(762 puan) tarafından
Çok aşırı sıkı sarıyor olabilirsin canım pirinci çiğden yapıyorsan bide pişerken şişer pirinç yaprağı yırtıyor olabilir sıkı olduğu için üstünün kararması uçinde soğuyana kadar kapagını açmayın üzerini yaprekla örtün diyolar ama ben yarısını pişerken yediğim için sürekli açarım kapağını ondan kararır benimde bekleyemem ahahhahaha 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,142 göst.
0 oy
6 cevap 296 göst.
18 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mekiye (1,245 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 208 göst.
21 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
29 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,660 puan) tarafından soruldu

409,525 soru

12,309,395 cevap

38,658 kullanıcı

Kategoriler

...