0 oy
520 göst.
Diğer kategorisinde (11 puan) tarafından
Sim bayramınız mübarek olsun gelin olarak hediye veya para veren oldumu kaynana kayınpederden ? 

25 Cevaplar

0 oy
(1,004 puan) tarafından

En İyi Cevap
Sizin de bayramınız mübarek olsun. Her bayram harçlık alırız iki tarafın ailesinden de cüzi miktar 
(11 puan) tarafından
Kayınpederiniz nekadar verir
(1,004 puan) tarafından
200den fazlasını kabul etmem bazen o anda olmaz bozuğu eltimle gidersek yüz yüz paylaşırız miktarı önemli değil ilk sene on TL almıştım ben elini öpüp çocuk gibi harçlık alma olayını seviyorum miktarı umrumda değil açıkçası
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Babam yaşasaydı mutlaka verirdi. Annem hala verir. Eşimin ailesinden hiç görmedim ama elhamdülillah eşim verir. Harçlığın miktarından ziyade ben harçlık olayını seviyorum.

Gelin geldiğim ailede de hiçbir kadın para vermiyordu çocuklara, hem erkekler veriyordu. İlki ben oldum herkes şok gözlerle baktı. Şaşılacak bir şey yoktu halbuki, eşim ayrı verir, ben ayrı veririm. Maksat çocuk sevinsin, sadaka çıksın. Zor bir şey değil.

İnşallah bir furya başlatmışımdır da artık kadınlar da harçlık vermekten korkmazlar.
+1 oy
(13,819 puan) tarafından
nişanlıyken almıştım evlendikten sonra ypk, şimdi kızıma veriyorlar. vermemelerini dert etmem, ikisi de emekli aman aman para girmiyor ellerine, istemem de
0 oy
(247 puan) tarafından
Öyle bir adet mi varmış hiç görmedim de
(247 puan) tarafından
Kaç bayram gittik hiç görmedim para falan :) böyle bir adet olduğu siz söyleyince aklıma geldi :)
(11 puan) tarafından
Bu bir adet değil .. eskiden beri olan birsey .. siz bilmiyorsunuz sadece .. büyüklerimizin elini öperiz para verilir sizin elinizi öpen olmadımı hiç hele gelin önemlidir eş tarafında verilir ..
(2,396 puan) tarafından
El öpme okey ama bizdede geline damada felan harçlık verilmiyor o küçüklükte kaldı
(8,342 puan) tarafından
İlk defami duydun para verildiğini sjsjs
(3,328 puan) tarafından
Bizdede verilir . Geline verilir genelde bide torunlara
0 oy
(13,421 puan) tarafından
20 yaşında bıraktım o işi ben veren olsa da almam.
0 oy
(2,236 puan) tarafından
Benim ailem verir eşimin ailesi vermez 
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Canları saolsun onlar benim canım ciğerim biz yollarız para günah almam ben 
tarafından
Neden günah acaba ? Gerçekten bilmediğimden soruyorum
(1,449 puan) tarafından
Emekli maaşları var o anlamada zaten en alıyor ki ona gunahh
tarafından
Haa tamam canım şimdi anladım onlara yazık günah az para alıyorlar zaten anlamında dedin
(1,449 puan) tarafından
Aynen öyle  canmm
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Kayınpederim her bayram çeyrek yapıp verir. Kenarda bulunsun kızım der. Babamda 1000e yakın para verir. Vermese de olur aslında çünkü her ay 1000 tl para verir kıza bir şeyler alırsın diye. Eşimde sağ olsun her bayram veriyor. Topladığım paraları döviz yapıp kenara koyuyorum.
0 oy
(768 puan) tarafından
Sadece kaynanam verdi  başkada kimse bişey vermedi eşim dahil çünkü kendisi hediye konusunda öküzdür  
0 oy
(988 puan) tarafından
evlenmeden önce vermişlerdi şimdi. vermediler yeni doğum yaptım çeyrek taktılar belki ondan
0 oy
tarafından
Çocukların eline 10 ar lira vermiş nenesi ne çok para dedim olmasa tamam da var yani bu ne dalga geçer gibi bana kimse birşey vermez hizmet et zeliş hizmet et bana gelince
0 oy
(242 puan) tarafından
Kaynım 200 verdi kaynatan 200 eşime verecegi parayı da kendime aldım Hayırlı bayramlar 
0 oy
(14,752 puan) tarafından
Bize niye versinler ki Nişanlıyken kvalidem çeyrek vermişti adetmiş onlar da 

Şimdi torunlarına para veriyorlar  
0 oy
tarafından
Hayır tabiki kaynanamgilin sadece 3 tane torunu var ne bayram harçlığı verdiler nede bayramlık aldılar 
0 oy
(434 puan) tarafından
Kayınbabam 1000 verdi kaynanam 400 verdi
(1,526 puan) tarafından
Hiç bayram harçlığı görmeyen ben :))
0 oy
(1,507 puan) tarafından
Yarın eve döneceğiz bakalım kaynanam bayram harçlığı verecek mi göreceğiz 
0 oy
(3,328 puan) tarafından
Kaynanam kayınpeder babam hep verirler yıllardır banada torunlarada. Kayınpeder 200 er verir hem çocuklara hem bana 
0 oy
tarafından

Artık para benim için aşırı değersizleşti daha kimseyi gezmedik 3.5 TL para topladım geçen bayram 9 bin TL+ çeyrek ve gram toplamıştım :D

0 oy
(1,526 puan) tarafından
3 senelik evliym. Kaynanam gilden daha gormedm ilk bayram da nişanlı idim:) 2 yaşında kızım var ona verirler. Halbuki durumunda iyi yani gayet. Gorumcem kendi zorla alır oyle 100 200 de değil 400 500. Kayın babam bilmez harçlık flan ondan isteyeceksn. Ama kaynanam ds demez ki surdan geline de alaym 100 200 ne olursa. Yanlış anlaşılmasın derdm para değil çok şükür durumumuz var Allahim eşime güç kuvvet versn..İnsan Sadece düşünülmek istiyor. Yani gorumcem Sadece bayramda değil normal zamanda bile alır harçlık. Alistm artk.. ama benm ailem her sene verir bana kızima
0 oy
(18,741 puan) tarafından
Nişanlı idim düğünüm olsun diye eşimin memleketine gitmiştim eşimde yoktu yanımda gittim bayram sabahı bayramlaşmaya elini öpeyim diye kayınpederim öptürmedi gerek yok diye kötü bir insan değil asla çokta severim hiçte bir şey beklemem ama o zaman vermeyen şimdi hiç vermez herhalde. Çalışan insanlarız onlardan bir şey beklemek yerine yapmak daha doğru geliyor bana ama o gün vermediğine çok icerlemiştim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 101 göst.
16 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Vidividi (1,537 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 137 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sekerparemm (687 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 151 göst.
30 Haziran 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde EbEn... (2,496 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 682 göst.
20 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Karcicegi (1,388 puan) tarafından soruldu

412,116 soru

12,406,561 cevap

44,632 kullanıcı

Kategoriler

...