0 oy
474 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,509 puan) tarafından
Kızlar 3 senelik evliym. Bayram da en ufak harçlık gormedm. Nişanlı iken de Bi Bayram geçirdm orda da görmedim  :) şimdi gelir harçlık alacak yaşı gectik diyenler :) inanın konu para değil değer görmek . 2 yaşında kızım var 2 senedr de ona veriyorlar 100 200 ne olursa. Ama mesela daha veren kimse olmadı. Bi gorumcemin kocası hariç o hem bana verdi hemde kızıma verdi. Gorumcem de her sene alir kayın babamdan zorla çocuklar da öyle..dün aldı mı b3n gormedm. Ama kaynanam da surdan torunumn  eline vereym demedi. Zaten bana hiç demezde  :) ilk evlendiğim sene yine kurban bayramında ben gormedm kimseden harçlık deyince bend3 kaynanam dan gormedm demişti alay eder gibi  :)) alistm artk ama insan nelere alismiyor  ki oyl4 degil  mi :))

Benm gibi olan var mı:) kimler aldı veya almadi..,,,?

24 Cevaplar

0 oy
(1,003 puan) tarafından
Ben her sene on lira da olsa alırım çocuk gibi harçlık almak hoşuma gider 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim kv zorla verdi ama rahatsız oluyorum. Başkasından para almayı sevmeyiz biz karı - koca olarak. 

Çocuğuma bayram olduğu için verilebilir tabi ama bize vermelerini beklemem. 
0 oy
(8,403 puan) tarafından
Valla ben harçlık beklemiyorum ne gerek varki, harçlık yaşını geçtik bence babam yanıma gelmeden önce 2 bin TL para attı hesabıma, gelincede oğlumun eline 200 tl verdi. Yani ben beklemiyorum bişey oğluma verseler yeter ☺☺
0 oy
tarafından
Kocamdan 500 aldım gerisinede gerek yok☺
(1,509 puan) tarafından
Kız elini öptüm o kadr bak dedm ablana kocası verdi yanlarında öptüm bide vermedi ya :))
tarafından
Bana kaynanamın yaninda elini uzatti bende dedim böyle kabul etmem tamam evde vercem dedi güldü öptüm eve gelince 500 verdi şaka takildim ben dedim almiyodum al al hakkin  dedi❤
0 oy
(14,748 puan) tarafından

Alacak yaşı geçtik demeyin demişsin ama geçtik yani çocuklara vermeleri yeter :) Bana para uzatsalar utanırım yani almam :)

tarafından
Ay evet çok şaşırıyorum böyle yorumlara. İnsanın bu yaşta nasıl beklentisi olabilir ki.
(1,509 puan) tarafından
Ya elbette bende utanirm ama sonuçta her zaman demiyorz bayramdan bayrama olsn yete4 :)
tarafından
Ama kocaman insansınız. Bayram harçlığı alacak değil, verecek yaştasınız. Hatta belli bir süre sonra, aileleriniz işten güçten kesilince onlara siz destek olacaksınız.
(14,748 puan) tarafından
Aynen mesela biz görümcemin kızına verdik :) çünkü biz de anne babayız artık :)
0 oy
(1,697 puan) tarafından
Kendi babamdan gördüğüm için kocamın ailesini artık umursamıyorum vermiş vermemiş çok onemli değil babam emekli maasindan her ay atar bize kayınbaba dan görmem pek gecen bayram vermedi bu bayram verdi kızıma nişanlı iken çok veriyordu bana şimdi yok
0 oy
(674 puan) tarafından

Biz ailece ev sahibimiz ve damadın dan aldık harçlıklarımızı :)

0 oy
(135,706 puan) tarafından
gorumcenin esinden nasi aldin ben alamam versede almam 
(1,509 puan) tarafından
Oturuyordm masaya koydu hayir flan dedm uzattm olmaz alacsksn dedi. Oda yeni yani öyle her sene flan degl
(135,706 puan) tarafından
seni kardesi gibi falan gormus olabilir yaa ama ben gene almazdim ☺️ tamamen onyargiliyim
0 oy
tarafından
Valla bana her bayram olmasa da veriyolar ama hiç hoşuma gitmiyo bu durum 3 kuruş bişey yaptiklari zaman söz hakları olduğunu saniyolar keşke hiç vermeseler 
0 oy
(8,342 puan) tarafından
Ben çıkmadım.bi yere bu bayram kimeden de almadim herkeze ofkeliyim inat ettim çıkmadım..

Oğlumla babası gezdiler onada bin TL para toplamışlar .
0 oy
(13,389 puan) tarafından
36 yaşındayım en son üniversitedeyken ki o da 2.sınıf harçlık aldım. Biri bana para uzatsa ne mana derim o kadar yaşım ilerledi:)
0 oy
(18,597 puan) tarafından
Beklemedim kafam rahat :)
0 oy
(13,882 puan) tarafından
Verirler her bayram bir iki gün önce kartıma atar kıyafet alın der zampara kayınpeder 

Bayram günü de el öpünce verir 

Bu sefer çeyrek verdi işte 
0 oy
(159 puan) tarafından
Benim sadece kocam verir oda yeter bana başkası umrumda değil :)) 
0 oy
(767 puan) tarafından

Asla istemem hatta çekinirim ama eşim 500 verdi, kayınbabam da 1000 tl verdi bana :) kızıma da ayrı 1000 tl verdi kayınbabam, etti 2000 :) babası zaten ayrı verdi kızıma :) sağolsunlar düşünmeleri yeter 

0 oy
(243 puan) tarafından
Kocam bey her bayram olduğu gibi 200liramı hazırlamış  :) onun dısında işe başlamadan önce bayram harçlığı verirdi babam annem falan :) şimdi kimse vermiyor ahahha:) 
0 oy
(3,532 puan) tarafından

Zaten bir gördüğüm kocam var o da Sağ olsun verdi:D

0 oy
(5,285 puan) tarafından
6 yıldır evliyim tek kuruş görmedik bu sene iki kaynım çocuklara verdi yüzer tl tabi ben kaybettim galiba yok çantamda kocam olacak adam zehir etti bayramı sebepsiz ama yengelerine ve yeğenlerine verdi
0 oy
(261 puan) tarafından
Vallahi daha dayimlari falan görmedim ailemin yanındayım bayramda annem verdi hem oğlana hem bana babam kız kardeşim sadece oğlana verdi daha dayimlarda veriri bir kaç veren oldu oğlana ben arife günü aldın eşimden 2 bin attı bana bayram harcligi diye 
0 oy
(7,085 puan) tarafından
Vllh cnm bitek eşimden aldım gerisinden ömrüm boyunca hiç harçlık görmedim beklemiyorum da alıştım 

İlgili sorular

0 oy
68 cevap 1,803 göst.
0 oy
18 cevap 532 göst.
24 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
62 cevap 1,602 göst.
15 Haziran 2021 Diğer kategorisinde aysegulguleryuz (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 242 göst.
23 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,856 puan) tarafından soruldu

411,518 soru

12,388,189 cevap

43,638 kullanıcı

Kategoriler

...