+3 oy
938 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,329 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Lö)

imageBBazen burada aşı karşıtlığı yazilari görüyorum. Herkesin kendi kararı derdim hep çünkü ben aşı yaptırma taraftarıyım her zaman. Ama bu haber karşıma çıktı çok çok üzüldüm. Bundan birkaç gün önce yine boğmacada vefat eden bebek haberi görmüştüm bu 2 oldu. Tabii ki yine karşı çıkıp laf eden olur ama elimizde olan şeyler için göz göre göre ölüme terk etmek bu bana göre. Allah ailelerine sabır versin ne diyim. Mesela benim eşim kronik hepatit B li benim tabii ki bunu bildirip aşıyı yaptırmam gerek, bebeğimi neden riske atayım 

18 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Peki aşı olduktan sonra ölen , hasarlı kalan çocukları neden raporlamiyorlar da, asisiz olduğu için ölenleri bangır bangır söylüyorlar. ?

"Aşı bulaşı engelliyormu?
Hayır..
Aşı oldum, hasta olabiliyormuyum?
Evet..
Aşının yan etkilerini çekiyormuyum?
Evet..
Peki, Ben bu aşıyı neden oluyorum.?
(3,355 puan) tarafından
Artımı verdim gözüm seni aradı valla
tarafından
Ya hayır tamam ölüm sebepleri çok anlıyorum. Aşıdan veya asisiz neden bana aşıdan kaynakli hasarlar tvye yansitilmiyor onu biri açıklasın veya vefati. Hatta şöyle söyleyeyim aşıdan kaynakli ölümlere neden ANİ BEBEK ÖLÜMÜ DİYORLAR. Her hastalıkta ölüm oranı vardır. Ama asisiz olunca sürekli medya asisizdi öldü diyor yahu biri yürek yesin asidan öldü falanca hasarı aldı desin. Etrafımda var gerçekten var. Neden böyle hiç bilmiyorum. Ha linç edilicem post kapanicak biliyorum. Yarın tatile gidiyorum tek tek de yazamam şimdi kendilerini haklı sanıp konuşurlar. Vaktim yok diye yazamıyorum günlerdir giremiyorum bile şunu görünce yetii garı dedim
-Reklam-
+1 oy
(8,016 puan) tarafından
Şimdi derler asisizliktan ölmemistir her seye kılıfları var merak etme 
(3,329 puan) tarafından
Gerçekten öyle ne diyim inşallah doğru karari verirler
(8,016 puan) tarafından
İnşallah herkesin kendi bebegi yani bir sey diyemiyoruz
(3,329 puan) tarafından
Evet canım benim
tarafından
+++++++
+1 oy
(1,983 puan) tarafından
Aşı karşıtları genel olarak Aidin Salih okuru ve onu takip ediyor. Aidin Salih de tüp bebek yoluyla doğan çocuklara iblisin çocuğu diyor ve sezaryenle dünyaya gelen bebekler için de benzer yorumları var.
tarafından
Sjsjsjsjsjsjsjjsjsj dur kız bir tarafımla güldüm bu şarlatana :D sshshshsjsjjsjsj ulan ya insanlar ne bey'insiz. Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali :D
(1,983 puan) tarafından
Tüp bebeklere hayvandan bile aşağı varlıklar diyor, sezaryenle doğanlar ilerde şizofren oluyormus, seytanmis. Bunların aklına uyup zorla normal doguracagim diye canını tehlikeye atan da çok
(665 puan) tarafından
Ee o zaman ben sezeryan doğum yapmasaydım ben ve bebeğim ölmüştük. Çünkü ikimizinde nabzı çok yüksekti iki gün suni sancı çektim normal olmadı acil sezeryana aldılar.
tarafından
Şey Ayşegül bende keyfi sezaryene girdim :D shshshsh ama beyin özürlülere şizofreni hastalığı genden geldiğini ve uyuşturucu ile alkolün bunu tetiklediğini anlatamazsın çünkü beyinleri yok :D :D tıp düşmanı cahiller
(665 puan) tarafından
Çok haklısın gerçekten bir söz vardır yalancıya doğruyu cahile laf anlatamazsın. Diyecek söz yok.
0 oy
(293 puan) tarafından
Böyle görünce benimde kafam karışıyor yaptırsam birşey mi olacak yaptırmasam birseymi olck korku var ne yapacağımı şaştım 
(3,329 puan) tarafından
Canım yine dediğim gibi senin kararın. Ama Allah korusun önlenebilir bir şeyse ve geç kalinsa pişmanlık ömür boyu devam eder
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Bu asi karsitligi neden anlamiyorum ya  neye guveniyolarda yaptirmiyolar
(3,329 puan) tarafından
Ben de anlamadım bundan 10 sene önce bile bu kadar karsit yoktu son birkaç yıldır sürekli karşıma çıkıyor bu tarz yorum ve durumlar
tarafından
İçindekileri arastirirsan neye guvenmemen gerektiğini ogrenirsin
(2,818 puan) tarafından
Valla zamaninda banada yapilmis bende yaptiriyorum cocuklarima ki cocuk drmuz ve cogu drlar oneriyolar allaha sukur hic biseyimde  yok
0 oy
(12,610 puan) tarafından
anlatamazsın, ben artık doğal seleksiyon deyip karışmıyorum 
(665 puan) tarafından
Hatta dedem anlatıyordu diyordu bir bebeğimiz vardı kızamık olmuş hastaydı biz bile medik çocuğun ateşi çokmuş soymaları gerekirken battaniye ürtmüşler pekmez vermişler dedem o çocuğum cahilliğimiz yüzünden öldü diyordu.
(3,329 puan) tarafından
Babam da şey der kundaga sararlarmis alttan ateş yakarlarmjs o mikrobun öldüğüne inanirlarmis zaten cocuk ateşli bir de alttan ısı. Daha biz çocuktuk ama aklımdan gitmedi der. Bazen eskide ki cahillikleri anlatirken değişmişti çok şaşırmıştım şimdi tv telefon PC her şey var araştıracak ortam var
(12,610 puan) tarafından
daha geçenlerde burda biri yazdı bizde hep akraba evliliği olur, hani hiç hastalık yok diye. sonraki nesillerde çıkacağından habersiz. sma niye arttı bu kadar?
ben çocukken verem yaygındı, şimdi kimseden verem oldum lafını duymuyorsun. su çiçeği ölümcül bir hastalıktı. çocuk felci, korkunç bir şey. şimdi var mı yok varsa da etkisi ciddi manada az
(3,329 puan) tarafından
Bizim sülalede de akraba evliliği çok oldu bundan 10 sene önce hep akraba evliliği annemlerde öyle he doğru mu asla değil. Şimdi ki gençler bilinçli akrabalarımız kardeşimiz gibi diyip o şeylere uzaklar. Hastalıklar dediğin gibi çok azaldı. Şükür bugünlere gerçekten en basit görünen hastalıktan binlerce insan bebek ölmüş zamaninda
(12,610 puan) tarafından
Azerbaycanda yasaklamış kuzen evliliği. darısı başımıza
0 oy
tarafından
Kesinlikle aşı olunmali ben hatırlıyorum sürekli hastalanan çocuğum aşı olduğunda 4 5 ay hasta olmuyordu onu koruyordu bence olunmasi lazım zamaninda yaşanılan hastalıklara karşı geliştirilen iğneler bunlar cahillik başa bela
(3,329 puan) tarafından
Bazen cahillik geri döndürülemeyen hatalara sebebiyet veriyor. Rabbim herkesi korusun inşallah
0 oy
(325 puan) tarafından
Standart aşisimi yoksa ücretli aşi standartları hepsini yaptırdım kizima
(3,329 puan) tarafından
Rabbim sağlık versin canım her zaman ❤️
0 oy
(130 puan) tarafından
Kar zarar hesabı yapmak bu kadar mı zor bu aşı karşıtları için anlamıyorum yararı zararından çok ölümden koruyo delinin biri bı taş attı kırk akilli çıkaramıyo ben abim çocuğum  çevremde bir sürü insanin çocuklarının bebeklikten tut bütün aşıları var çok şükür iyiyiz yeni moda oldu aşıya karşıyımlar ya insanız çocuk  de olsak büyük de olsak Allah vermesin korusun bı hastalık olsa yine oluruz herşeyi bişeye bağlamak ne kadar mantıklı yani çocuk bı hasta oldu diyelim işte bak aşıdan oldu ona bakarsanız yediğimiz çoğu şey artık doğal değil içinde neler var Allah bilir biraz keşke bunların üzerine düşülse organik tarıma yonelebilsek milletin kafasını yıkamaya çalışıyorlar ulkece ileri gitmek yerine geri geri gidiyoruz aşının olmadığı döneme heralde nüfus azaltmaya çalışıyolar ben bunların hepsinin bir oyun olduğunu düşünüyorum artık 
(3,329 puan) tarafından
Eskiden ilk okuldayken  hepimiz aşı vurulurduk, hatta korkanlara aileleri gelip ikna ederdi. 15 sene öncesi bile öyleyken su an çok şaşırıyorum açıkçası. Bilinclenmemiz gerektiği yerde geriye gidiyoruz
(130 puan) tarafından
Aynen öyle canim eskiden bile bu kadar cahillik yoktu git gide gelişiyo olmamız lazım gerekirken şimdi cehalet üniversite okumuş prof. Olmuş insanlarda bile var okumak ile kendini eğitmek farklı şeyler çünkü Allah sonumuzu hayır etsin
0 oy
(1,654 puan) tarafından
Yani zamanın da bizde olmuşuz o aşıları hiç bisey olmamış kızıma da yaptırıyorum 2 ay sonra 1 yaş asimiz var şükür onada hiç bişey olmuyor 
(3,329 puan) tarafından
Olmasın da inşallah canım benim. Ne diyim Allah doğru olanı göstersin herkese yazık günah bebeklere
0 oy
(441 puan) tarafından
Allah razı olsun eşim her aşı yaptırma zamanı kavga ederdi bunu gönderdim kendine eksik etme diyo
(3,329 puan) tarafından
Rabbim şifa versin canım bütün bebek ve çocuklara , senden de razı olsun ❤️
(441 puan) tarafından
Ya adam aşılara karşı çocuk ateşleniyor halsiz oluyor diye sen bu çocuğu öldürmek mi istiyorsun diye didisiyo bende aksine ölmesini istemediğim için aşı yaptırıyorum dedim. İnanmadi bu haberi atınca inandı birazcık
Rabbim hiç bir anne babanın kucağını boş bırakmasın kaç yaşında olursa olsun
(3,329 puan) tarafından
Amin canım benim inşallah
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Aa yok kız sıcaktandir o :) ne deyim kuzum Rabbim vicdan merhamet versin 
(3,329 puan) tarafından
İnşallah canım benim. Rabbim hepsine şifa versin
0 oy
tarafından
Aşıya karşıyım bu karşı olmamda bilinçli bir şekilde ben ilaç aşı doktorlara güvenmiyorum 
(3,329 puan) tarafından
Biz bile bu yaşımızda kötü oldu mu doktorlara koşuyoruz ne diyim canım saygı duyarım
(5,470 puan) tarafından
Doğumunuzu evde mi yaptınız acaba? Hiçbir tıbbi yardım almadan?
tarafından
Doğumumu hastanede yaptım   doğumdan sonra doktorlara olan güvenimi kaybettim
(5,470 puan) tarafından
Neden başınıza kötü birşey mi geldi?
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Tamam herkesin kendi kararı da geçende haberde bu aşı karsitlarinin çocuklarından ötürü asılı cocuklarin aşısı da bir işe yaramaz olacağını demişti 
(3,329 puan) tarafından
Ben de yaptıracağım canım. Gerisi Allah in takdiri. İnşallah hayirlisi olur ❤️
tarafından
Bu reddeye gelirsek sebep olanlara hakkım haram zehir zıkkım zemberek olsun inşallah
(12,610 puan) tarafından
toplum bağışıklığı diye bir şey var. senin bahsettiğin şey bu. nasıl suriyeliler birden geldi kızamık vakaları arttı, el ayak hastalığı diye bir şey çıktı. 7-8 sene öncesinde yoktu bu hastalık. kızamık salgın olmazdı 2-3 çocuk kızamık olur geçerdi. madem aşılısınız size bir şey olmaz diye bir şey yok işte.
(4,589 puan) tarafından
Evet malesef ki öyle oluyor
(4,589 puan) tarafından
Evet canım takdir Allah'ın rabbim korusun hepimizin evlatlarını ❤️
0 oy
(263 puan) tarafından
Saglik ocaginda yapilan aşınin icinde boğmaca aşisida varmiş bende sormustum doktora 
(3,329 puan) tarafından
Evet canım var onları ben de biliyorum. İnşallah evlatlarımız sağlıkla büyür gelişir
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Elimin amcası ve babasının kuzenleri küçükken ilkokul çağlarındayken vefat etmiş neden kızamığı çıkaramamış. Aşısı yok diye. Küçükken bir şey olmadığını düşünüyorşar ama bunun ileriki zamanı da var. 
(3,329 puan) tarafından
Var canım var, bebek çocuk ya da büyük. Her vücut aynı tepkimeyi veremiyor. Ya en basiti dediğimiz grip bile insani yeri geliyor nasıl süründürüyor
0 oy
(3,537 puan) tarafından
Iki üç hafta önce oğlum cook hastaydi acile gittik ilaç fln yazdı boğmaca ola bilir dedi sonra aşılarını fln yaptiriyomusun dedi evet dedim o zamn korkmana gerek yok dedi yinede öksürüyu artarsa getir test yapalım cook şükür oğlum iyi testede gerek kalmadi
(3,329 puan) tarafından
Şükür canım eminim aşısız olsaydı Allah korusun daha ağır sonuçlar olabilirdi. 1 günde çıkan aşılar değil onlarca yıl üstünde durulan aşılar. Rabbim evlatlarimiza sağlık sıhhat versin inşallah
0 oy
(5,470 puan) tarafından
Şu boğmaca, kızamık.... Ya bunlar yıllar öncesinin hastalıkları ya. Avrupa'nın çoğu ülkesinde bu aşıları yaptırmadığın zaman "sende bu çocuğu büyütecek kapasite yok" diyip çocuğu sosyal hizmetler ailenin elinden alıyor. Bunların çoğu ***** sulak Instagram sayfalarından etkilenip o çocukların hayatını tehlikeye atıyor. Allah akıl fikir versin inşallah. Yavrumun aşısız çocuklardan kaptığı ve kapacağı ne varsa da hakkımı helal etmiyorum. Rabbim sorumlusundan çıkartsın.
(3,329 puan) tarafından
Rabbim hepsine şifa versin canım. Ne çocuklar sorumsuzlugun bedelini ödüyor. İnanmıyoruz, güvenmiyoruz diyerek o çocukların sağlıklarıyla oynuyorlar He eminim ki sorsan çoğuna küçükken ailesi o aşıları yaptırmıştır. Ne diyim en doğrusunu öğrenip uygulasinlar inşallah.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 413 göst.
19 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (14,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
26 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (802 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 151 göst.
24 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ayselaras (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 2,294 göst.
19 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (14,487 puan) tarafından soruldu

408,402 soru

12,269,965 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...