0 oy
995 göst.
Aile kategorisinde (336 puan) tarafından
Kızlar lincleyecek olan gelmesın ya da kınamasın baslıga aldanıp olay su abim yengemle nısanlandıgı zaman yengem kendı amcakızını o zaman 16 yasında olan kardesıme ayarlıyor ama aılemız istemiyor hem karsı tarafi bildikler için hem yeni oğlan evlendırıyoruz  maddıyatımız güç birde 16 yasında evlılık mı olur ıste bu kız bana kadar namusuma laf attı daha sevgilim bile olmamısken neyse kardesımle bu kız ayrıldı ama kardesım yıllardır bu acıyı cekıyor alkol kötü alıskanlıklar edındı kızlardan hıncını cıkardı sevıyormus gibi kullandı annemı bızı sucladı ayırdık sandı neyse bugun baktım kardesım ınstasını kapamıs neden kapadın dedım manıta yaptım falan neyse bu sana kım oldugunu soylemem diye durdu ordan eskı bu konular acıldı işte dertlendi bende en son dedim aa onsuz yapamam onunla evlencem deidğim kişyle evlenmedim mesela insan tekrar sevebiliyor sartlandırma kendını dedim bu da bu mesaja yanıt olarak ben bunu yapacam dedi yani o kızla evlencem dedi ben sok içindeyim babam annem kalpten gider kızın bir oglu var birde kızdım sacmalama diye 17 yasında değilim sktrolup gidecek yastayım dedi napcam babama mı desem napsam arkadas gibiyiz cocuga baskı yapar cocuk daha da kaçarsa 

28 Cevaplar

+7 oy
(603 puan) tarafından
Sizene de sevdiği kızı almasına mani olup çomak sokuyorsunuz ? Kardeşime iyilik ediyorum derken ona kötülük etmişsiniz ? Her şeyin en doğrusunu bildiğini sanan, herkesin hayatına burnunu sokan birisiniz belli . Düşünmek değil bu . Kendi beynine göre yönlendirmeye çalışmak. Doğruysa da yanlışsa da kendi deneyimleyip görseydi belki şuan girdiği günahlar kadar günaha batmazdi kardeşin. Üstelik kız namusu ile nikahlı kocası ile kalmış onun bunun erkeği ile gezip tozup çocuk yapmamış . Ya senin kardeşin? Şuan kız sütten çıkmış ak kaşık,  kardeşin de maalesef iğ.renç zinakarın teki . Yani kıza üzülürüm kardeşin gibi biri ile evlenirse diye .
(492 puan) tarafından
Kızı ne kadar korudunuz ayıp ya bu kızın namusuna kadar dil uzatmış bir insan .. senin görümcen senin namusuna laf atsa o görümceyi itin g otune sokardın eminim ama baskalarına ahkam kesmeyi cok iyi bilir bizim bu türk milleti
-Reklam-
+2 oy
(398 puan) tarafından
Kardeşinde evlenmiş boşanmış 
(889 puan) tarafından
Bende evlenip ayrılmıştım sonra hayatıma biri girdi bekardı şuan onunla evliyim ilk evliliğimden 1 kızım var şuan ki evliliğimden 1 oğlum oldu ailesi ortalığı yıktı geçti istemeye bile gelmedi ama sor bize nasılız çok şükür iyiyiz ve hep şunu dedik Allâh ayırmadıkça kullara o şansı vermiyoruz demem o ki kendinizide paralasanız olacağı varsa olur bu arada kızım 15 yaşına girecek oğlum 3 yaşına girmek üzere bazı şeylerin olacağı varsa kişiler görmeli bırakın
(398 puan) tarafından
Post sahibi çok büyük konuşuyorsun dikkat et
(336 puan) tarafından
Canını acıtmıs derken cocukla ortada bırakmamıs sadece görüşüp devamını getirmiyor ayrılıyor hemen
(621 puan) tarafından
Hayal1907 gerçekten çok ağır ithamlarda bulunuyorsun. Ölene kadar hepimiz eksik eteğiz ve herşeyi geçtim kızın varsa eğer lütfen kimse için böyle ağır konuşma döner dolaşır seni bulur. Yenilir yutulur değil kız için dediklerin çok ayıp gerçekten
(393 puan) tarafından
Kardeşin tertemiz çocuklu biriyle evlenme şerefine nail olmuş. Yatıp kalkıp kardeşinizi pislikten çekip yola soktuğu için dua etmelisiniz. Sizin gibi kardeş görümce vah vah...
0 oy
tarafından
Ne kadar kötü yâ size ne evlenmis ayrılmış çocuklu veyahut çocuksuz evlenseydi zamanında ne olurdu sanki hâlâ da istemiyorsunuz ama be güzel demiş küçük değilim artık diye
(336 puan) tarafından
Sizene olur mu kardesim ucarı kacarı bu kızı ortada bırakırsa ben karısmasam annem babam ızın vermez eger bu kız kardesımı gerçekten sevseydı kaçarak evlenır mıydı kımse zorla evlendırmedı kızı benım kardesım hala bekar bekleseydı o zmn
tarafından
Aşkım kardeşin bekar değil bunu bir kendine benimsemen lazım . Kaç kişiyi götürmüş , illa ki resmi nikahı mı olması lazım evlenmiş boşanmış olması için
(336 puan) tarafından
Cocugu var mı bu kız benım kardesımın cocugu olsa bakmaz emın ol çöpsüz üzüm kız ortada kardesımı geröekten sevse beklerdi baskasına kaçarsam ben babamı silip kaçtıgım kısıyı sevıyorumdur bu kıx öyle bir kız
tarafından
Bu şekilde hataya düştü diye nasıl emin olabilirsiniz böyle bir kız olduğunu ? Aradan yıllar geçtiğini söylüyorsun canım , sen mesela geçen sene ki Hayal ile bu sene ki Hayal aynı kişi mi? Yaptığın hataları tekrar eder misin mesela ? Şuan sırf dul olduğu için ve çocuğu olduğu için kardeşinden çok siz fevri hareket ediyorsunuz. Ne yaparsanız yapın asla kaderin önüne geçemeyeceksiniz. Muhtemelen evladında vardır senin . Yapma bacım . Yapma etme dünyası . Büyük konuşma ve yuva yıkma .  seninde evladın var  Ne mânâ bul nede kardeşine karış.  Kaderleri birse 40 takla atsanız gene de Kaderi değiştiremezsiniz
0 oy
(5,656 puan) tarafından
daha golyok fos yok kadini kacirmamiski. cocuklu da evlimi yoksa bosanmismi kadin? ay ayrilmis yazmissin pardon. yani zor durum ama olabilir. kardesin kabulleniyoesa cocugu ve kadinin evlwnip ayrilmasini. kendi tercihi. ser sefil edecek kardesini bataga sokacak kotu bir kadin olmadiktan aonr gonul bu .
(336 puan) tarafından
Annem bana bu konuyu cıtlattı benım kardesim bunu isteyecek biri değil hayatta sevdıgı kadına baskası dokunmuş cocugu var annemın dediğine göre kız buna ulasmıs kardesım anneme demiş git yengeme söyle bu kız bana yazmasın napayım ben evlenıp ayrılmıs cocuklu kadını dıye
(5,656 puan) tarafından
kardesin buyumus kendi tercihi. kardesin ucari kacari ise o kadin da onu goze alip ikinci kez ayni kitabi okumayi kabul ediyordur. esinden ayrilmis kardesin tekrar birakirsa onu o da o kadinin sorunu. yani buna engel olunmaz ki. ama iste ne olursa olsun rabbim
kimseye yasatmasin boyle carpik iliski. bekar bekarla evlensin yada evlenip ayrilmis evlenip ayrilanla. iyle olursa kimse laf siz de diyemez . kendileri de yetiskin olarak ya hero ye mero demislerdi
(5,656 puan) tarafından
ee ozaman kardesin kizla ciddi bisey yasamayacak evlenmeyecek. demekki gecmiste icinde kalan ukteler var. kadinda evlenip ayrilmis artik rahat cogu konuda. kardesin biraz takilip birakir ozaman
(336 puan) tarafından
Hayır evlencem diyor okumadınız tam herhalde keske oyle olsa kız zaten ortada birine kapak atma derdinde
(2,686 puan) tarafından
Keske oyle olsa mi? Siz nasil zihniyeti kotu insanlarsiniz ya hanimefendi
Kardesiniz bakir degil namus falanda kalmamis kaç kadinla yatip kalkmiş
Şimdi siz diyorsunuz ki kardesim o kizla evlenmesinde yatip kalksin ona raziyiz
Ahlak edep kalmamis sizde
Sizin gibi oglum yapar elinin kiridir diyen insanlar yuzunden yuvalar yikildi cocuklar oksuz kaldi
Yazmiyim yazmiyim dedim ama yorumlarinizi okudukca migdem bulandi
Kardesim kaç kizla yatmiş ahlarini almis ama bekar diyorsunuz pardon da nerenizden uydurdugunuz bekar oldugunu
Hiç degilse o kiz namusuyla nikahlanip evlenmis tek bir adamla olmus anlasamamiz ayrilmis ne var bunda
Sizin kardesiniz kaç kizin bedduasini almis umarim onune çikar yaptiklari
0 oy
tarafından
Çok detay vermemişsiniz. Mesela kardeşiniz şuan kaç yaşında ? Bahsedilen kız boşanmış mı vs? 

Evlenip ayrılması sorun değil bence ama çocuksuz birinin çocuklu biriyle evlenmesini çok desteklemiyorum ben. Ülkemizde erkeklerin çoğu kendi çocuğuna bakmıyor ki, başkasının çocuğuna baksın. İlla ki kavgası olur gibime geliyor. İstisnalar elbet olacaktır ama bence denklik önemli evlilikte. Gerek mesleki, gerek maddi, gerek manevi..
(336 puan) tarafından
Kardesım bekar kız en son kocası cezaevındeydı bosandı mı orası da mechul benım kardesım kendı cocuguna bakamaz mesela kendı kocam kendı cocuguna tahmmul edemıyor kaldıkı onun çocuğuna allahım kardesım dogru yola gelsim göremiyor bazı seylerı
0 oy
(13,425 puan) tarafından
Ben tam anlayamadım kardeşin 16 yaşındayken tanıştığı kız mı şuan ki evlenmek istediği
(336 puan) tarafından
Bence tam slaklık ben bir ara hamıleyken bosanma asamasına geldım baba evınde kaldım bu kızla benım abımın esi amca kızı neyse abımın esı yengem bile kendı agsızla dedikı bana binayen ben olsam baskasıyla yatmıs kadını cocuklu kadını almam erkek olsam dusun
(13,425 puan) tarafından
Kınamayın iki gün sonra sizin de evliliğinizin ne olacağı belli değil belki sizde yeniden evlenip yuva kurmak isticeksiniz kader bu
(336 puan) tarafından
Ya anlamıyorsunuz bızım dılmız yengemden dolayı bu aıleden yana yandı cok sıkıntılı bir aile kız benım namusuma kadar dil uzattı nasıl olacak benım kanım nasıl alacak kızdan doagavak cocuk kardesımden dahi olsa sevemem daha düne kadar kardesım baska kızlarla foto atıyordu bana son bi kaç ay içinde bir kaç kızı attı sevgilim diye ne oldu döndü ucarı kacarı yapamaz evliliği bi anlık hevesle mi tekrar konusuyor babama söylesem mi acaba sasırdım kardesım bana kin güder
(50,745 puan) tarafından
karisma sen evlensin kendisi görsün icinde.kalmis demek ki
bizim burda da var evlenip ayrilip eski sevgilisiyle evlenenler
ben nişan atmis birini istememistim.nisan atti diye kendimde söz attim normalmis yani
(336 puan) tarafından
Bu işler öyle olmuyor işte bizim sülalarde böyle bişey yok
0 oy
(8,357 puan) tarafından
Olabilir evlenip boşanmış ya olabilir benim abimde hiç çocuğu yokken 2 kız cocuklarina bablik yaptı aşık olarak evlendi bekar hiç evkenmemis olarak çokta mutlular çocuklar çok sevior abimi babaları gibi sorun ne anlamadım ama kızın kocası hapiste ve boşanıp bosanmadigini bilmiorsunuz kardesiniz bosanmasaydi isdemzdi bide şu var o adam hapisten çıkınca başınıza bela olabilirmi acaba kardesiniz açısından dedim hayırlısı olsun ya insallah
(336 puan) tarafından
Ay evet bu adam bela olabilir sonucta ortada cocuk var olmasa belkı bagları olmaz kızları ama bu da var su an dusunuyorum benım abım de istemez bu kızı kardesım nasıl bunları dusunemıyor
0 oy
(2,547 puan) tarafından
Dün de bizim bı kadın akrabanin kınası vardı.kadin evlenmiş boşanmış iki çocuğu var ama çocuklar babasinda kalıyor.adamda hiç evlenmemiş bekar. kimsede yadirgamadi köy yerinde normalde tam aksi köyde bir dul kadının ailesiyle yaşaması dedikodu oluyordu.o da ayrı bir konu ama oluru varsa olur bence karışmayın saygı duyun.siz nederseniz diyin o bildiğini yapar yanı 22 yaşında yetiskin.keske evlenme yaşını 25 yapsalar
(336 puan) tarafından
İleri göremiyor ben elalem ne der kaygısında degılım anlamıyorsunuz bu kızla yapamaz normal bekar kızla bıle evlılıgı zor yapar ya dusunsene bazen kocanın nefesıne bile gıcık oluyorsun benım kardesım sinirli bir kavgada kıza her seyı suratına suratına vuracak hadı kız gideyim diycek ya ortada bir cocukları olmus olursa cocuk oyuncagımı bu
(2,547 puan) tarafından
Haklısın endişende anlıyorum da boğazından tutupta baglayamassin .ikisi de raziysa yaşayıp görecekler mani olamassiniz bende bunu diyorum
0 oy
(697 puan) tarafından
Yaşını başını almış kardeşin saygı duyun kararına 
(336 puan) tarafından
İleri göremiyor ben elalem ne der kaygısında degılım anlamıyorsunuz bu kızla yapamaz normal bekar kızla bıle evlılıgı zor yapar ya dusunsene bazen kocanın nefesıne bile gıcık oluyorsun benım kardesım sinirli bir kavgada kıza her seyı suratına suratına vuracak hadı kız gideyim diycek ya ortada bir cocukları olmus olursa cocuk oyuncagımı bu
(697 puan) tarafından
Doğruyu yanlışı kendi görsün ama siz evlenme dedikçe o daha da bağlanır kıza. O kızla yapıp yapamayacağını o görsün hayat onun yani. Evlenme deseniz dinleyecekse deyin ama dinlemez ise ne yapabilirsiniz
(336 puan) tarafından
Çok inat bir cocuk daha da inat edecek babamın kalbi dayanmaz bu konuyu açsam bile hayırsız evlat ne zor ya kaldıki evlenirse tüm aile onu siler
(697 puan) tarafından
Başta dediğime geldik yine kendi yaşayıp görecek. Aile silecek raddeye gelecekse ve hala ısrarlı ise yaşasın görsün. 22 yaş küçük değil kendi kararını verebilir
(336 puan) tarafından
Bence kücük yası değil kendi kucuk aklı
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Kardeşin için hayırlısını dilemekten başka bişi yapamazsn bacım şimdiki nesil pekte takılmıyor öyle şeylere evlenmiş boşanmış cocukgu varmış aslında bence huzurla yasabilcekse gerçekten çocuğun sorumluluğunu hakkıyla alabilecekse bı problem değil ama sorumluluk iki kat artiuor böyle durumlarda onu anlat yapamazsın edemessin dersen inadına yapar
(4,589 puan) tarafından
Kaderin önüne geçemez son bacım öyle deme gene kaderde bişi varsa elbet biri vesile olacak yani kötü bir durum gibi geliyor insana yani o yaşta bulunması kötü zaten de şuan ki durumda ikisi de reşit yani bekar çocuksuz hayırsız biriyle evlenip dibe batmakta var sonuçta bunu kimse bilemez ki Allah'tan başka bencenbu kötü birşey değil o kadar takılma oda hemen evlenecek değildir bence kendinden emin olmadan
(336 puan) tarafından
O yarım bıraktıgı işi tamamlamak istiyor ben biliyorum herkes bir olup ayırdı dusuncesınde kız bunu doldurmus yok dogmamıs cocuguna bile küfretmişiz felan yok böylr bişey kız bizden koparma pesınde daha yenı konusuyorsun yışşar sonra ne dıye bunu dıyorsun kardesımın aklında boyle bısey olsa dahı kalmaz erkektir tutmaz aklında
(4,589 puan) tarafından
Sonucu ne olursa olsun karşı çıkarsan yine kaybedersin kardeşini yani saygı duyup dua etmekten başka bişi yok neler görüyoruz ailesini siliyor millet Allah korusun karşı çıkıyorlar diye aklına koyan yapıyor engel olamazsın buna bizim zaman gibi değil zaman küçücuk çocuğa laf geçmiyor kaldı ki koca delikanlı yanında olursan en azından destek oldu bana diye ne derse desin kadın kopmaz
(336 puan) tarafından
Ah ah dertsiz basıma dert
(4,589 puan) tarafından
Malesef
0 oy
(2,237 puan) tarafından
Kimseye karışmaya hakkınız yok. Fikrinizi söylersiniz soruluyorsa tabi, nasihat de edebilirsiniz ama fazlası rahatsız edici. Çocuklu olsun ne var bunda. İki kişi anlasiyorsa birbirini istiyorsa diğerlerine razı gelmek düşer ki yanlış olduğunu düşünüyorsanız sonucunda kardeşiniz yanlış yaptım diyecek dahi olsa bu kardeşinizin vereceği bir karar . Herkes hayatıyla ilgili kararı kendisi vermeli en azından kendim ettim kendim buldum der
(336 puan) tarafından
Ya kardesım bu kızla uapamaz ben kardesımı tanıyorum
(2,237 puan) tarafından
Yapamasin veya yapabilsin bu onun yaşayacağı birşey belki kaderinde var bilemezsiniz
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Burdaki asıl önemli konulara kimse deginmemis. Bu kız kardeşini sevse zaten başkasına kaçmazdı. Muhtemelen kardeşine sana inat yaptım falan deyip aklına girmiştir. Kocası hapiste diyorsun evlenseler  kardeşini rahat bırakmaz böyleleri. Birde çocuk var ortada yani neresinden tutsan yanlış. Umarım kardeşin anlar bu yanlışı 
(336 puan) tarafından
Ah ah bi sen anladın doldurmus kardesımı
0 oy
(6,262 puan) tarafından
Burda yazdıkların ile kadını en başta sen kınamışsın ya kim ister evlenip ayrılmayı belki kötü şeyler yaşadı kardeşin haklı 16 yaşında önünü almışsınız ama şuan mani olmanız zor 
(336 puan) tarafından
Cok sevseydı kacar mıydı baskasına
0 oy
(14,191 puan) tarafından
Arkadaşımın kardeşi öyle yapmış evlenip boşanmış 1 oğlu olan kızı kaçırıp(hala kızı) evlenmişler şimdi 1 çocukları var başta çok üzüldük dedi ama şimdi alışmışlar artık 
0 oy
(234 puan) tarafından
Sırf evlenmiş boşanmış diye istememek ne demek ya? Nasıl bir zihniyet? 
(336 puan) tarafından
İnsan kendı cocuguna tahammül edemiyor kardesım kaldıki baskasının cocuguna bakamaz
0 oy
(33 puan) tarafından
Sen niye dert ettin ki bunu herkesin kendi hayati kendi doğrusu kader denen bisey var sevmis demek ki o zaman olmamis simdi kavusurlar 
(336 puan) tarafından
Ailem kalpten gider ayrıca yengemın kuzenı aıleler birbirne girer annem yengemi barındırmaz senın yuzunden oldu sen tanıstırdım diye
(33 puan) tarafından
Kac senelik mevzu icin yengeni suclamamali annen ayrica imaniniz yok mu kader denen bsy var desinler sustursunlar. Sonucu kötü bile olsa herkes kendi tercihlerinin sonuclarini yasamali
(336 puan) tarafından
Suclar işte sebep oldun diye ara sıra konusunca oglum bunun yüzünden o kızla tanıstı asık oldu sonra dikiş tutturamadı hayata küstü evlenmiyor diye
0 oy
(10,375 puan) tarafından
Seni ben anlarım bacım tam deli çağı kardeşinin iyi bi b.k saniyolar böyle şeyleri ters davranma sakin ol başına gelecek var belliki biseyler yaşaması gerekiyo sanırım 
(336 puan) tarafından
Ailem kalpten gider acaba abime mi desem bunu
(10,375 puan) tarafından
Evde en sakin kimse ona şöyle senin adını vermeden duydum birinden diyerek konuşsun
(336 puan) tarafından
En sakin abim o bile delirebilir
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Yani karışacak olsanız bile tepki gösterecek ve sizle konuşmayı kesecek genelde böyle olur kendi bildigini yapacak yani o yüzden akıl verin ama çok karışmayın kardeşiniz sizden uzaklaşsın istemiyorsanız. Benimde çok yakın bir akrabam kocasından boşanmıştı 3 çocuğu vardı tekrar evlendi hemde kendisinden 8-9 yaş küçük bekar biriyle şuanda da çok mutlular. 
(336 puan) tarafından
Evet slkmısın evlenıp ayrılmıs cocuklu kadınla mı evlencen dedım kestı konusmayı
0 oy
(3,191 puan) tarafından
Yani canım siz evlenmeyeceksiniz ki kendi isteyip kendi evlenecek kendi yaşayacak zaten demiş çocukta değilim diye bir rahat bırakın en iyisi 
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Canım kardeşin de matah değilmiş. Kaç kişinin ahını almış. Başka biriyle daha evlendirip onun da mı vebaline girmek niyetiniz. Yani belki çok mutlu olacak. İnsanların mutluluğunu düşünmek bu kadar mı zor

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,380 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 2,202 göst.
8 Mart 2020 Aile kategorisinde Zeynep3516 (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 2,551 göst.
13 Mayıs 2020 Aile kategorisinde Beauty Alya & Mom (1,357 puan) tarafından soruldu
0 oy
64 cevap 1,940 göst.
8 Ekim 2022 Diğer kategorisinde prensess_66 (8 puan) tarafından soruldu

403,381 soru

12,083,576 cevap

36,362 kullanıcı

...