0 oy
1,248 göst.
Diğer kategorisinde (2,196 puan) tarafından
ablam hamile temmuz da doğum yapacak inşallah ama aşırı derecede korkuyor sürekli ağlıyormus , bugün randevusu vardı doktur herşey yolunda , sezeryana gerek yok normal sancını bekle demiş,ablam yine gözleri şiş bir şekilde gelmiş eve ağlaya ağlaya kendini mahvediyor:((ben bu korkuyu nasıl hafifletebilirim ki ya anlatıyorum bak o kadar zor değil falan diye falan ama inanmıyor.

ben doğuma giderken bile aşırı korkmuş ağlamış, internetten kuran ve kolay doğum için dualar açmış ben çıkana kadar okumuş:(( 

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Riske atmayin sezeryan olsun bence korkan insan doğuramaz 
tarafından
Yenidogan eger anne sütü alip 800 gram 1 kilo civari alirsa iyi almis oluyor tabi bu ilk aylar sonra duracak bu gelişim  cani rahatsa zaten doyuyodur karni kabariyo yoksa ac olinca cok aşırı aglar ve uyumaz
(1,126 puan) tarafından
Tabi cnm bende geçen doktora dedim doymayan çocuk yatmaz ağlar ve büyük tuvaleti yapmaz ilk hafta sarilkti çok hemşire demişti mamada vere bilrsniz eşimde kafya takmsti doymuyor demek falan kaynmada bı gece gitim iyice stres oldum ya dedim bu bebek ne bekliyoruz doktora sorunca tabi dedi haklsnz doyman çocuk nasıl uysun nasıl kaka yapsn nasıl kilo alıyor ha dedi sarılık icinn belki verseniz verin mama doyorsa bulasamyin mamaya vermedim hastnde bı iki kez verilmişti o sıra zaten sarilkdan dolayı hep uyku halindeydi
(1,126 puan) tarafından
Sağol cnm vallh benimde ilk herşeyin detayını araştırıyorum evde relaksim çok büyükler gibi pinpirkli davranmyom çocuğa kendi baktığım sekilde bakiyom bebekde gerrilmiyor rahat bende bide yaz çocuğu giyim konusda rahat biraz Hastne işleri sağlık oldmu cok araştyom sağolun cnm evet çok şükür sağlıkla dogamalri hep dua ediyorudum saglikla hayırla doğsun şükür bugunumüze evet siizin daha bı tercube bnde hamileyken çocuğu şeyi tecrübe edindindim şimdide bebek büyütme 1 aylık olsa daha rahat olurum çoğu şeyi bilmis olurum
tarafından
Olur olur hepsi olur bende daha dun gibi geliyo ama 1 aylik olduk bileee büyüyorlar ya öyle böyle canlari sag olsunda bi bakmissin kocaman olmuşlar

Hastanede bizde kilo kaybedince mama verdik ama eve gelince sütüm gelince vermedim doyuyo çünkü ben eminim 1 ayda 1 kilo aldı mesala benimki doymuyo olsa alırmı
(1,126 puan) tarafından
Aynen rabbim sağlık sıhhat versin daha diyom düne kadar karnimdaydi sanki hep öyle kalcak gibiydi ne ara 17 gün falan oldu ama bazen diyorum keşke hep böyle kalsa şuan bile hastanedeki o bebek halini özlüyorum zaman çabuk geciveriyo her analri çok değerli ☺️♥️
-Reklam-
+1 oy
(1,437 puan) tarafından
Sezeryan Bi tercih degil mi. Ister normal yapar ister sezeryan doktor normal dedi diye normal olmak zorunds degil. Kaldi ki çok korkuyormus. Ameliyat olsn direk 
(2,196 puan) tarafından
o hala kendi bilmiyor ki ne istediğini bi normal bi sezeryan diyor
+1 oy
tarafından
Devlette isteğe göre sezeryan yapamazlar onun için özele gitmesi lazim
(2,196 puan) tarafından
özele gidiyor zaten de kendi bilmiyor ne istediğini ikisinden de korkuyor
(950 puan) tarafından
Prenses doğum yapsın madem çok korkuyorsa acıyı hissetmez .benm ilki öyle oldu epidural (prenses)normal doğum ikinci sezaryen ama sezaryan gerçekten çok zor sonrası bir hafta on gün.
(1,126 puan) tarafından
Bu prenses doğum nasıl oluyor ozeldenmi yapilyor devletemi normal doğumu mu o şekil yapıyorlar bu özlem vardı yotupda oda prenses doğum deniliyordu
(950 puan) tarafından
Özelde yapılıyor canmm ben 2019 da yaptım kardeşim ablamda yaptı . memnun kaldım bende doğumdan çok korkardım normal doğumda yapılıyor bu dediğim belden bir igne yapılıyor ağrıları hissetmiyorsun çok rahat yani travma bırakmasın diye bende normal yapmıştım.ama ikinci zorunlu sezaryen oldu ameliyat anı güzel ama sonrası bir hafta çok zor toparlanıyor insan burda iki günde ayaklandim diyenlwre aklım sasiyo çevremde hiç kimseyi iki günde ayaklanmış.olarak duymadım.normalde dikişim vardı ama yine kendim kalkıp işimi çocuğumu desteksiz.aliyordum sezaryende sağa sola dönmek bile zulumdu bebeği desteksiz besleyemedim bile
+1 oy
(19,279 puan) tarafından
Bu kadar agliyosa sezeryan olsun. Ben de 2. Doğumda korkudan uyuyamiyodum. Ama aglamiyodum böyle. Normal yaptım. Ama ablan çok aşırı zor yapar bence. Hiç kasmaya gerek.yok teklif et.belki ister değerlendirir.
(19,279 puan) tarafından
Ki bence o doğum öncesi korku bebeği etkiliyor. Son haftalarda bebeğim kilo vermişti. Bilmiyorum ben sonradan acaba benim korkum yüzünden mi zayıfladı demistim
(2,196 puan) tarafından
doğru canım etkiliyor olabilir, ben hiç kormadim ve doğumum çok kolay geçmişti, İnşallah onunki de öyle olur
(19,279 puan) tarafından
İnşallah
+1 oy
tarafından
Keyfi sezaryen oldum, dolayısıyla korkmadım. Zaten çok kolay geçti. Gözü kapat, aç hoopp bitti. Sıfır stres , sıfır travma .
(2,196 puan) tarafından
valla o ikisinden de korkuyor:(
tarafından
Valla canım özele gidiyorsa hiç korkmasın. Anestezi türüne bile sen karar veriyorsun. Dolayısıyla hiç korkulacak gibi değil. Normal doğum bende yapamazdim diye düşünüyorum.
(2,196 puan) tarafından
evet canım özele gidiyor
+1 oy
(125,076 puan) tarafından
ablana soyle epiduralle normal dogum yapsin disciye gidemeyen ben bile normal dogurduysam herkes dogurur en huzel sey agrisiz sancisiz normal dogum buda epiduralle oluyo 
(2,196 puan) tarafından
en son bu'u söyledim biraz sakinleşti bakalım ya
benim yazdiklarimi ss al okut bak inanki disciye gidemem ben ahaa 2 dohum yaptim 1. epiduralle 2. birden cikti ☺️ ilkde bende cok korkuyodum hem kimsem yok hem ilk napcam nasi olcak diye bende tirsiyodum sanci basladi acilma 5 cm oldugunda anestezi uzmani belimden bi igme yapti inanki sinek issirigi gibi bisi hissetmedim desem daha dogru olur o igneden sonra bemde ne agri kaldi ne sanci allahim gevsedim rahatladim dunya varmis dedim dogum basladi dr ikin dedikce ikindim hani sifir agri sanci ama en guzeliydi bee ne gerek var narkoz alip uyumaya vallahi o bebegin cikip kucagina aldigin an zaten film bitiyo dunyanin en guzel ani ozele gidiyosa epiduralle normal dogum istiyorum desin bamada cok dua eder soyle ablana
(2,196 puan) tarafından
Allah razı olsun canım şimdi ss alıp gönderdim
tarafından
Sevda postuma gel başımıza gelene bak
baci basligi gordum icine bakamadim noldu hamzaya ☹️
tarafından
Yok bisey küçük bir kaza gormemissindir diye dedim neyse
lan parmak kopmus nasi kucuk kaza
tarafından
Başlığı gördüm içeriği okumadım diyince üzüldüm açıkçası
Evet çok kötü bir aksam geçirdik halada çok kötüyüz parmak koptu yerine diktiler ama işlev nasıl olur bilemiyoruz
lan yanlis anladin tahmin ettim basligi gordum simosla bahceye ciktik eve geldim biraz tlf konustum simos uyudu tam buraya geldim sen yazdin  postuma gel diye bende basligi gordum okumadim dedim unuttum okumayi
tarafından
Çok kötüyüm sevda inan dünden beri en ufak şeye kızıp alınıyorum kusuruma bakma
estafurullah ne kusuru yaa buyuk kaza atlatmissin
0 oy
(744 puan) tarafından
Bende çok korkuyordum bende normal doğum yaptım ben en küçük iğneden dahi korkarım gerisini sen düşün ama o an o sancı geldimi korkunun ecele faydası olmuyor maalesef o çocuk illaki günü vakti gelince çıkacak oradan ondan sonra unutur
(2,196 puan) tarafından
aynen öyle ya inşallah sağ salim kucağına alır da rahatlasak hepimiz
(44 puan) tarafından
Korkunun ecele faydası olmuyor ama korkan insan o an inanın daha farklı şeyler yaşıyor. Açılma doğru düzgün olmuyor doğru ıkınma olmadığı için yırtılma fazla oluyor tansiyon vs uçuyor.  Bunlar sadece doğum anında olabilecek en küçük en basit şeyler birde doğum sonrası var her gece banyoda tuvalatte saatlerce agladigim kokrtugum her gece aynı kabuslari gördüğüm rüyalar. Evet belki dikislerim geçti  30 dan fazla dikisim olduğu halde ama ruhumdaki yaralar iyilesmiyor. Şimdiki aklım olsa kesinlikle sezeryan olurdum korktuğum için bende ablan gibiydim yada doğum öncesi hızlı bir psikolojik destek alacak
(744 puan) tarafından
Valla emin olun ben daha çok korkak bir insanım korkanın açılması olmaz diye bişey duymadım 4 cm le gittim hastaneye 10 cm açıldı doğurdum 12,13 saat sancı çektim sonra dogurdum
(44 puan) tarafından
Ya bak korkmak başka birşey ama her randevu sonrası ağlıyor demiş arkadaş bu korkunun da başka bir çeşidi tamamen psikolojik üç gün sürdü benim ilk başta açıklık vardı sonra açılma durdu sonra sıkı verdiler vs sunide bile sancı ile açılmadı 7 cm de tıkandı kaldı kestiler  sagolsunlar her yeri kestikleri için makatim dahi yirtildi kesildi normal şartlarda bir gün kalıp çıkılan hastaneden ben 4 günde ciktimyani dmem o ki korku başka birşey normal bir korkuyla bunu kiiyaslayamazsiniz nornalde dikisiniz varmiydi bilmiyorum ama o dikişi atarken bile iki doktor zor müdahale ettiler amacım sizinle kendimi yaristirmak değil yanlış anlamayın ama bazı insanlarin durumh daha farklı oluyor psikoloji çok başka oluyor
0 oy
(2,184 puan) tarafından
Değişik bir piskoloji herkes farklı yaşıyor duygularını ama ben bir düşük yaptım Allah var hiç korkmadım sadece çok heycanliydim çünkü bebeğim sağlıklı olsun iyi olsunda ben ne olursam olayım kafasindaydim kayıp yaşayan her anının değerini biliyor malesef kucağıma alabilcem iyiymiş durumu diye seviniyordum hep tek korkum ya kordon dolanır vs. Diye korktum için iki güne bir gittim sürekli doktoru aradım geleyim ben bakalım diye son dk yi bile bekleyemedim tersti mecbur sezayandı zaten birden doğum başlar doktor şehir dışında olur işi olur geç kalırsa hastaneye diye ki doktor ben hemen gelicem şehir dışına çıkmayacağım evim yakın demesine rağmen 38 haftayı zor bekledim ama ablana doğumun değilde kaybetmenin daha kötü olduğunu anlatman gerek 
(2,196 puan) tarafından
şimdi kaybetme falan anlatsam valla daha çok korkar ablam herşeyi kafaya takan bir insan
(2,196 puan) tarafından
senin düşük yapmanın sebebi neydi canım
(2,184 puan) tarafından
Kese bebek uyuşmazlığı
0 oy
(3,538 puan) tarafından
Devlet zorunlu bir durum olmadıkça sezeryan yapmıyor eğer özelde vajinal doğum eğer ki kendi sancisiyla vajinal doğum yaparsa yine fazla sancısı olmaz ve yapabilir eğer suni derlerse direk korkuyor sezeryan deyin 
0 oy
(11,101 puan) tarafından
Bende sezeryandan korkuyodum doktor millet normalden korkup sezeryan istiyo dediğinde o normal yol bu farklı resmen ameliyat olcam başıma ne gelcek bilmiyorum daha önce kasımı patlatip tek dikiş attirmadim ben diye ağlamıştım oğlum terdti mecbur sezeryan doğum yaptım doğum haneye girerken sedyede cenaze gibi yatiyodum narkozlu gibi yarı baygindim ama aklım baismdsydi çok korkarak girdim çok şükür 15 20 dkda geri çıktım 2 saat geçmeden de ayaklandim hiç kokrmasin rabbim kaldıramayacağı yükü vermiyo kuluna 
0 oy
(3,056 puan) tarafından
Aynı ablan gibiydim 

Ama ben naptim sezaryen olacağıma çatır çatır doğururum dedim ve doğurdum hemde 4 tane 
0 oy
(4,142 puan) tarafından
Ben ikinci cocugumu yine normal doguracakken bile geceleri agliyodum nasil yapicam diye :) o bilinmemezlik onu korkutuyo suan normal. Ustune gitme. De ki o an biliyomussun gibi olucak merak etme. Suan endiselenmen normal ama korkutucu bi durum yok. Kendini olumsuz dusuncelerle demotive etme. Illaki endisesi olacak ama o an gecer :)
0 oy
(4,951 puan) tarafından
Benim kadar korkan  yoktu ama bebeğimi kucağima  alacam düşüncesiyle  normal doğum yaptım 
0 oy
(20,348 puan) tarafından
Bu kadar korkuyosa sezeryan olmalı bence Allah korusun tehlikeli olabilir
0 oy
(28,953 puan) tarafından

Sezeyran olsun normal doğum yapamaz ve bu sefer bidaha çocuk yapmaya cesaret edemez

(44 puan) tarafından
Heh aynen yukarda bir arkadasa bunu anlatmaya çalıştım ama ben daha korkakdim diyor ben şenler geçti adama yaklaşmaya korkuyorum bir daha nasıl dogurucam diye o psikoloji çok başka Rabbim kimseye yaşatmasın
(28,953 puan) tarafından
Amin çok zor
0 oy
(4,938 puan) tarafından
Doktor canım o. Yazık ne yapsan boş şimdi korkuyor demek ki. Doğurunca rahatlar artık. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 560 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 356 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sevim_aydin (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 272 göst.
2 Mart 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

407,238 soru

12,223,990 cevap