0 oy
318 göst.
Diğer kategorisinde (224 puan) tarafından

İstanbulda yaşıyorum kime soruyorsam sosyal medyada ki bütün kadın hocalar manuel dersi vermiyorum otomatik veriyorum biri 5500 istiyor  bu hoca artık devir otomatik devri değiştirme şansınjz varmı diyor elimde olan bu aracımda Cruze manuel bir tanede kadın buldum oda tek başınıza çıkmak için çok derse ihtiyaciniz var 12 derse kadar dedi tek dersi 2500 TL erkek hoca varmış ona baktım baya herkes memnun manuelde veriyor YouTube videolari falan var izledim anlatısı falan çok iyi 6500 diyor siz olsanız ne yapardınız ya eşimde yanidma olmayacak çocuklarimla işimi halledecek kadarıyla başlasam pratikle olur diye düşünüyorum manuel kullanan yok mu hiç 

Ehliyetim var bu arada 

15 Cevaplar

0 oy
(10,266 puan) tarafından
Otomatik varken manuel kullanmak yük gibi geliyor bana :D hele ki büyuk şehirde manuel zor ya, ben fluence süruyorum otomatik çok rahat
(224 puan) tarafından
Kız napim kısa zamanda arabayı değiştirme şansım yok ki :)
-Reklam-
0 oy
(133,997 puan) tarafından
ben fii tarihinde manuel aldimda kursa yazil sen yada varsa ehkiyetin ders icinde bi kursa konus orda daha hesaplidir
(224 puan) tarafından
Ehliyetim var baya oldu bu erkek hoca kurs hocası hem kursta hemde dışarda çalışıyor
cevrendeki bi kac kursa sor fiyatlar normal gibi cunku benzin fiyatlari vs ne bilim ehliyeti sifirdan almak suan 20 bini buluyomus
(224 puan) tarafından
Maddiyat önemli değil ya hocaların konuşması beni etkilemedi
0 oy
(5,137 puan) tarafından

Bende 12 yıl önce manuel aldım ehliyeti  bende otomatik süremiyorum ajanahahah araba sürüyormuşum gibi gelmiyorda akülü araba sürüyormuşum gibi geliyor benim araba manuel eşimin ki otomatik :D

bu otomatikler cidden akulu gibi bemde hic sevmiyorum
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Derse ihtiyaç yokki durdrup çalıştırmayi biliyorsan gidersin pratik yap bir kaç kere sonra sakın yerlere git bende manuel kullaniyordum ehliyetim vardı ama hiç kullanmamistim öyle trafiğe falan çıkmadım bir iki kere dur kalk yaptım sonra direk çıktım on beş gün içinde en kalabalık yerlere gidiyordum 
(224 puan) tarafından
Kız ne güzel anlattın
0 oy
(91 puan) tarafından
Bu iş biraz maddiyata bağlı eğer hep otomatık araba  alırız diyorsan git yoksa düz olana alissan daha iyi ben düz kullanıyorum şimdi eşim otomatık alalım diyor ayağımın altında debriyaj olmassa ne yaparım bilmiyorum ama essek den inip atar binersin diyorlar::))))))
0 oy
(3,527 puan) tarafından
13 yıllık ehliyetim var araba Manuel 2  3 götürdü güzelde gidiyordu snra götrmemeye başladı eşim ders al dio burda saatlik 750 dedi beklemedeyim şimdi tek sıkntm pratk
0 oy
(2,768 puan) tarafından

Ben manuel kullanıyorum alıştım da aynı bisiklet sürüyorum gibi hoşuma gidiyor:D

0 oy
(29,200 puan) tarafından

Manuel kullanıyorm ama otomatik en rahatı 

0 oy
(3,539 puan) tarafından
Ben Manuel almistim ehliyetimi iyiki de Manuel almisim 

Çünkü otomatik kullanan birisi Manuel kullanamaz
(224 puan) tarafından
Ehliyetim var cnm pratik için ders almak istiyorum
0 oy
(706 puan) tarafından
Manuel öğrendim canm manuel ehliyetini alan otomatiği de kullanabiliyor . Otomatik ehliyeti olan manuel kullanamiyo ama . 

Zorla sınavı geçtim valla  :) .
(224 puan) tarafından
Kız benim ehliyetim var 9 yıl oldu alalı:) pratigim yok yazmayı unutmuşum trafiğe çıkmak için ders almak istiyorum
(706 puan) tarafından
Neden vermiyorlar ders.  Instagram'dan bak bulursun
(224 puan) tarafından
Manuel değil otomatik çalışıyorlarmis
(706 puan) tarafından
Çok saçma ya
0 oy
(1,321 puan) tarafından
Eşiniz ile çalışsanız bi süre , ders ücretleri bayağı yüksekmiş . 1 hafta kadar eşim yanımdayken kullandım . Sonra sabah trafiğin az olduğu saatler de yalnız çıktım. 12 senedir aktif kullanıyorum Manuel’i , şimdi de ben kızımla çıkıyorum trafiğe yeni ehliyet aldı . Sabahları pratik olması açısından beraber çıkıyoruz. Freni ezerek durmayı, yavaş yavaş ilerlemeyi kavradıktan sonra çok kolay ve mutlaka güvenin kendinize 
(224 puan) tarafından
Eşimle bir kaç kere kullandım yok ben stres yapıyorum oysaki sakin kocam hemen unutuyorm  dediklerini:) eşimde kocadan hoca olmaz diyor:) vallahi öğreneyimde yeter ki diyorum
0 oy
(143 puan) tarafından
Ben Manuel kullanıyorum ve aracımız sizin cruze tipinde yani uzun, sedan kasa. Evet, yokuş kalkış desteği olsa da debriyaj ile dur kalk trafik can sıkıcı. Başlarda çok hata yaptım ama şimdi epey iyiyim. 

Asla pes etmeyin. Ben işim ve ev arası için özel ders aldım. Kocadan hoca olmaz. En iyisi hoca ile çalışmak. Defalarca o güzergahı gidip geldik. Şimdi kendim oğlumu da alıp dışarı çıkabiliyorum ki oğlum şu an 14 aylık. Daha küçükken de aşıya vs. götürüyordum. 

Bu arada Ankara'dayız. Yoğun trafikli bölgelerdeyiz. 
(224 puan) tarafından
Eşimin abisininde sedan kasa benim eşim asla ogretmiyor zaten oda dediğin gibi kocadan hoca olmaz diyor kardeşimde gösterdi yok üstün körü sağ git onu yap bunu yap şoför koltuğuna oturdum daha aynami ayarlamadan hadi hadi stres oldum hocalara soruyorum direk biz manuel çalıyoruz diyolar
(143 puan) tarafından
Kurs hocasının ayağının altında da pedal olacağı için daha güvende hissedebilirsiniz. Yolları kurs arabası ile gidip son bir iki dersi kendi arabanızla talep edebilirsiniz. Çünkü arabadan arabaya da fark oluyor. Kurs arabaları genelde en küçükleri. Park etmek büyüğü, zor.
Hem arabanın devriyajlarının kavrama noktası da değişiyor. Ama ayağınız alışır.
(224 puan) tarafından
Hocanın arabası baya iyi cnm herşey son sistem bende şaşırdım
0 oy
(199 puan) tarafından
Canım eşinle birlikte çıksan trafiğe her gün bir yerlere gidin sonra kendin tek çıkmayı dene ilk zorlanirsin ama zamanla alışırsın. Bende manuel kullanıyorum .Tek ihtiyacın olan cesaret , dikkatli ve temkinli olduktan sonra yapamayacağın bir şey yok 
0 oy
(55 puan) tarafından
Bende başta kullanamam diyordum ama hiç öyle olmadı Manuel e alışıp süren biri otomatiği her halükarda yapar manuelle öğrenip ilerde otomatik kullanabilirsiniz . En azından ikisini de surebilirsiniz ama.ototmatik le başlayan biri Manuel e cok zor alışıyor. 
(224 puan) tarafından
Ehliyetim var cnm manuel aldım direksiyon dersi veren herkes manuel çalışıyoruz diyorlar
0 oy
(5,464 puan) tarafından
Ben yıllarca manuel kullandım. Hatta manueli daha çok seviyorum diyebilirim. Şimdiki aracımın manueli yok malesef o yüzden otomatiğe zorunlu dönüş oldu. :D
(224 puan) tarafından
Ehliyetim var manuel zorunluydu o dönem aracımızda manuel eşim sonrasında değiştircek ama şuan mecburi ders almam lazım bütün kadın olanlar otomatik olarak ders veriyor bende erkek hoca ayarlcm en son
(5,464 puan) tarafından
Araba kullanmak bisiklete binmek gibi ya unutulmuyor. Eşinin vakti varsa bir iki kere gösterse hemen adapte olursun aslında
(224 puan) tarafından
Eşimin vakti var hatta araç kullanırken sorar bu ne demek bunu nasıl yaparz diye bir kaç kere kullandım yanında ama hemen unutuyorm panikten:/ eşime abisi göstermiş kızarak ben sana kizsam kusersin diyor kocadan hoca olmaz bende kızıyorum açıkçası zaten neyse en son sinirlendim gidip ders alicam dedim ben alma demiyorum diyor ama işte hocalar beni düşündürdü kadın bana dar yere park yapamazsn diyor ama ben bayramda kardeşimle kullanırken eşim kardeşimle birlikte iki aracın arasına park yaptım dedim aa bilemiyorm dedi hoca gelse şimdi ders al
(5,464 puan) tarafından
Niye yapamayasın ya. İğne deliğine sokarım valla o arabayı. Sen yeter ki pratik yap

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 301 göst.
28 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 250 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,394 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 210 göst.
7 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hira Su (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 440 göst.