Selam arkadaşlar. Uzun zamandır yoktum buralarda. Başımızdan geçen olayı sizlerle paylaşıp sizleri üzerine bastıra bastıra dikkatli olmaya davet etmek için yazıyorum bu postu.
Bayramın ikinci günü 22 aylık oğlum yemesi için kabuksuz fıstık istedi benden. Önce Defne'ye sonra oğluma verdim. Kaşla göz arasında oğlum ikisinin elindeki fıstıkları da alıp ağzına doldurmuş. Ağzında çiğneyip parçaladıktan snra gene isteyince vermedim. Oğlum ağlayıp yere yattı. Ben inat ettiğini düşündüğüm için bir kaç dakika ilgilenmedim fakat çocuğa doğru eğilip bakınca yüzünü simsiyah bir halde gördüm.
Ağzındaki parçalar, ağlamak için derin nefes alınca soluk borusuna kaçmıştı. Heimlich manevrası yapıp dakikalarca karın üst bölgeye bası uyguladım ve boğazdaki tüm cisimleri temizledim. Zaten bu manevrayı yapmasaydım ya felç kalırmış ya da ölürmüş dedi doktorlar.
Ardından hemen acile götürdük ve radyoloji baktı. Fıstık parçaları akciğere saplanmış. Ödem yapmış ve zatürre aşamasına geçmiş. Erzurum a sevk edildik ve 3 saat süren bir acil ameliyata alındık. Gırtlaktan metal boru ile akciğere giriş yaptı parçaları aldılar yalnız bebek küçük olduğu için ameliyatı ikiye bölüp diğer ameliyatı salı gününe ertelediler.
Şmdilik iyiyiz, soğuk buhar ve antibiyotik tedavisi ile oğlumu öksürtüp akciğer deki parçaları yumuşatma ve salı günü girecek olduğu ameliyatın daha kolay geçmesi amaçlanıyor. Sizlerden ricam, benim başıma gelmez demeyin. Hem dikkatli olun hem de ilk yardım öğrenin. Cevap yazamayabilirim. Sevgilerimle arkadaşlar..