+1 oy
1,274 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,891 puan) tarafından
Selam arkadaşlar. Uzun zamandır yoktum buralarda. Başımızdan geçen olayı sizlerle paylaşıp sizleri üzerine bastıra bastıra dikkatli olmaya davet etmek için yazıyorum bu postu. 

Bayramın ikinci günü 22 aylık oğlum yemesi için kabuksuz fıstık istedi benden. Önce Defne'ye sonra oğluma verdim. Kaşla göz arasında oğlum ikisinin elindeki fıstıkları da alıp ağzına doldurmuş. Ağzında çiğneyip parçaladıktan snra gene isteyince vermedim. Oğlum ağlayıp yere yattı. Ben inat ettiğini düşündüğüm için bir kaç dakika ilgilenmedim fakat çocuğa doğru eğilip bakınca yüzünü simsiyah bir halde gördüm. 

Ağzındaki parçalar, ağlamak için derin nefes alınca soluk borusuna kaçmıştı. Heimlich manevrası yapıp dakikalarca karın üst bölgeye bası uyguladım ve boğazdaki tüm cisimleri temizledim. Zaten bu manevrayı yapmasaydım ya felç kalırmış ya da ölürmüş dedi doktorlar. 

Ardından hemen acile götürdük ve radyoloji baktı. Fıstık parçaları akciğere saplanmış. Ödem yapmış ve zatürre aşamasına geçmiş. Erzurum a sevk edildik ve 3 saat süren bir acil ameliyata alındık. Gırtlaktan metal boru ile akciğere giriş yaptı parçaları aldılar yalnız bebek küçük olduğu için ameliyatı ikiye bölüp diğer ameliyatı salı gününe ertelediler.

Şmdilik iyiyiz, soğuk buhar ve antibiyotik tedavisi ile oğlumu öksürtüp akciğer deki parçaları yumuşatma ve salı günü girecek olduğu ameliyatın daha kolay geçmesi amaçlanıyor. Sizlerden ricam, benim başıma gelmez demeyin. Hem dikkatli olun hem de ilk yardım öğrenin. Cevap yazamayabilirim. Sevgilerimle arkadaşlar.. 

35 Cevaplar

0 oy
(7,635 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun ben kızıma bir şey verdiğimde ağlamasına veya gulmesine sebep olacak her hangi bir harekette bulunmuyorum benimde en korktuğum şeydir. 
(3,891 puan) tarafından
Allah razı olsun. Evet, kesinlikle güldür memek, ağlamamak lazımmış ama çocuğun ne yapacağını da kestiremiyor insan.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Cenabı Allah size bağışlasın kıyamam 
(3,891 puan) tarafından
Amin. Allah razı olsun.
0 oy
(7,684 puan) tarafından
Aklıma bir gönderi geldi kadın durakta çocuğuna fıstık veriyor diye uyardım bana kızdı diye yazınca kadını linç etmislerdi hatta itin g.tune sokup cikartmislardi bir anne sen değilsin bende veriyorum hiç bir şey olmuyor diye ... Umarım onlar da görür bu uyarıyı .  
(3,891 puan) tarafından
O gönderiye ben de cevap yazmıştım. Yalnız asla linçlememiştim.bırakın yesinler demiştim ki evet gene yesinler ama tek tek.
0 oy
tarafından
Rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah çok geçmiş olsun rabbim kimseye göstermesin 
(3,891 puan) tarafından
Amin canım. Allah razı olsun.
0 oy
(4,477 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun, inşallah ameliyat sorunsuz biter gider. 
(3,891 puan) tarafından
Amin, inşAllah canım.
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Canim kusura bakma tam anlayamadım.fistik cignendiginde bile akciğerde mi kaliyormus benim kızım tek tek yiyor çiğniyor yutuyor ondan sonra veriyorum vermemek en doğrusu galiba dimi öyle mi anladım.sizedw çok geçmiş olsun RABBİM tekrarını yasatmasin
(3,891 puan) tarafından
Hayır, bir çok fıstığı ağzına doldurup çiğnemiş, ben bir tane verdim ama o ikizinin elindekileri de alıp kendi ağzına doldurmuş. Ağlamak için ani nefes alınca parçalar soluk borusuna oradan da akciğere saplanmış.
(2,546 puan) tarafından
Anladım canım ya çok geçmiş olsun inşallah bidaha yaşatmasın rabbim .:(
0 oy
(2,387 puan) tarafından
O an o hamleyi yapmanız bile müthiş bir şey. Rabbim evladınıza şifa versin inşallah çok geçmiş olsun. 
(3,891 puan) tarafından
Evet, Doktor'un söylediği tek şey şuydu, elinize sağlık çünkü o manevrayı yapmasaydınız çocuğu kurtaramazdık dedi.
(2,387 puan) tarafından
Allah esirgesin rabbim beterinden korusun tekrarı olmasın inşallah. Bunula geçmiş olsun canım
0 oy
(408 puan) tarafından
Allah korusun ya boyle seylerde bide soguk kanli olmak gerekiyo bikere kizimdada bogazinda kalmis allahtan gordum gorumcem donup kapmis oyle izliyo baktimki hemen aldim karninin uzerine bastim belinede yukari yukari vurdun cikardim 
(3,891 puan) tarafından
Yalnızca Soğukkanlı olmak değil de ne yapacağımızı bilmemiz lazım. Haklısın.
(408 puan) tarafından
Evet aynen oyle valla bilincli olmak bilmek cocugun icin güzel bisi
0 oy
(294 puan) tarafından
Geçmiş olsun canm şehir hastanesindemisin
(3,891 puan) tarafından
Sağol canım. Atatürk üniv. Araştırmadayız
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun başa her yaşta geleceği varsa geliyor malesef babam koskoca adam makarna kaçırdı düşün hamleyle kurtarrdık Allah'tan delikli makarnaydıda sorun olmadı çünkü kocaman adam işte hamleyle çıkarana kadar kaç kilo verdim Allah bilir Allah ım şifasını versin
(3,891 puan) tarafından
Amin canım, sizin babanızı da Allah korumuş.  Ah şu insanoğlu, kendi tükürüğümüzle bile boğuluyoruz zaten.
0 oy
(28,950 puan) tarafından

Ay Rabbim korusun size bağışlasın çok zor durum

(3,891 puan) tarafından
Amin canım sağolasın.
0 oy
tarafından
Çok geçmiş olsun ya
(3,891 puan) tarafından
Çok sağolasın.
0 oy
(238 puan) tarafından
En korktuğum şey çok geçmiş olsun canım RABBİM size bağışlasın sağlık versin 
0 oy
(5,358 puan) tarafından
Ayyyy sen söyleyince tüylerim diken diken oldu 1 ay önce falan bnm kızımın da boğazında 1 TL madenî para kaldı bende manevra yapınca parayla birlikte kustu çok şükür Allah kimseye yaşatmasın 
0 oy
(2,071 puan) tarafından
İyiki hastaneye gitmişsiniz. İlk yardım hocamız anlatmıştı bu şekilde adamın boğazında pirinç kalmış ve manevra ile çıkarmışlar sonrasında doktora kontrole de gitmemiş. 2 hafta sonra akciğerine saplanan pirinçten dolayı vefat etmiş

İlgili bir soru bulunamadı

407,213 soru

12,222,751 cevap

36,818 kullanıcı

...