Gebeliğimin başlarında özel hastaneye gidiyordum. 6.aydan itibaren çam sakura ya gittim. Kontroller de sıkıntı yaşamadım. Ama her gittiğimde doktor farklıydı. Bazen randevu alırken erkek doktor yazıyordu gittiğimde kadın bakıyordu. Sistemsizlik var genel olarak. Her neyse bu uygulama da 40.haftama girmiştim. Tam 40.hafta dolduğu gün kanlı nişan gelmişti. Hastaneye gittim. Kadın doğum triyaj bölümüne girdim. Açılma olup olmadığına baktılar açılma yok diyip gönderdiler. 3 gün boyunca kan gelmeye devam etti. 4. Gün sancılarım ufak tefek başladı. Yarım saatte bir sancım geliyordu. Hastaneye gittim. Yine açılma yoktu suyum da gelmemişti. Eve gönderdiler. Aynı gün 5-6 dk ya inmişti sancılarım. Yine gittik bu arada Avcılar da oturuyorum. Her gidişimiz en az 45 dk sürüyor. Açılma ve su gelmediği sürece almıyorlar yatışa. Saat gece 12 ydi. Saat 3 de tekrar gel bakalım dediler. Tekrar gönderdiler. Arabaya biner binmez benim sancılarım 2-3 dk da bir olmaya başladı. Onlar öyle dedi diye bizde eve geldik. Sonra ben dayanamaz hale geldim. Yerlerde sürünüyordum artık sancıdan. Tekrar gittik. Siz beni boşuna gönderdiniz yolda daha sıklaştı sancılarım dedim. Biz sana git demedik ki burda gez dedik diye beni yalancı durumuna düşürdüler. Triyaj da kilerden hiç memnun olmadım. Bu arada her gittiğimde nst ye bağlandım. Sancı var diyip eve gönderdiler 3 sefer. Neyse ben biraz çıkıştım onlara. Hepsi bir gergin nedense azarlamaktan başka bildikleri yok. Ben çıkışınca yatışa aldılar. Doğumhaneye çıkardılar. Doktor kontrol etti. Saat 2 buçuk civarıydı nst ye bağladılar. Kendi sancım olmasına rağmen suni sancı verdiler. 1 dk da bir sancı geliyordu artık. Saat 4 buçuk 5 e kadar sancı çektim. Bu arada her gelen bağırma diyor o sancıyla bağırmamak mümkün sanki. Sonra doğumu başlattılar. 5.19 da doğum yaptım. Çok zordu ıkınamadım. Karnıma 4 kişi bastırdı öyle doğum oldu. 5.19 da doğdu kızım. Dikiş attılar en az 1 saat sürdü. Dikiş bitince temizlikçi temizliği yapmadan refakatçiyi almıyorlar içeri. Annem son ana kadar yanımdaydı. Doğum başlayınca çıkardılar. Bebeği temizleyip altına sadece bez taktılar üstüne yeşil örtü örttüler. Temizlikçi o kadar yavaştı ki 2 saatte anca bitirdi temizliği. Çocuk orda hem ağlamaktan hem soğuktan mosmor kesildi. Beni sıtma tuttu. Bende üşüdüm baya bi. Temizliğin bitmesi 7 buçuğu buldu. Annemle eşimi aldılar sonra annem hemen çocuğu giydirdi. Ben bebeğin kıyafetini ayarlamıştım ama hemşire sadece bezini taktı. Biz giydirmiyoruz dediler. Bana üstünü giyme dediler o yeşil elbiseyle saat 5 e kadar kaldım. Sürekli alttan kontrole geldiler. Saatte bir kontrol yaptılar. Servise de çıkarmadılar. Doğum yaptığım yerde 2 büklüm çocuk emzirmeye çalıştım. Görseli ekliyorum. Servise çıktığımız da
gece 12 ydi. Servis de genel de odalar 2 kişilik. Yani genel olarak hiç memnun kalmadım. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim.
405,990 soru
12,169,412 cevap
36,634 kullanıcı