0 oy
179 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından
Çam sakura da 40 gün önce normal doğum yaptım. Ben çok araştırdım doğru düzgün bir bilgi bulamamıştım. Bilgi almak isteyenlere yardımcı olabilirim. 

6 Cevaplar

0 oy
(3 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Gebeliğimin başlarında özel hastaneye gidiyordum. 6.aydan itibaren çam sakura ya gittim. Kontroller de sıkıntı yaşamadım. Ama her gittiğimde doktor farklıydı. Bazen randevu alırken erkek doktor yazıyordu gittiğimde kadın bakıyordu. Sistemsizlik var genel olarak. Her neyse bu uygulama da 40.haftama girmiştim. Tam 40.hafta dolduğu gün kanlı nişan gelmişti. Hastaneye gittim. Kadın doğum triyaj bölümüne girdim. Açılma olup olmadığına baktılar açılma yok diyip gönderdiler. 3 gün boyunca kan gelmeye devam etti. 4. Gün sancılarım ufak tefek başladı. Yarım saatte bir sancım geliyordu. Hastaneye gittim. Yine açılma yoktu suyum da gelmemişti. Eve gönderdiler. Aynı gün 5-6 dk ya inmişti sancılarım. Yine gittik bu arada Avcılar da oturuyorum. Her gidişimiz en az 45 dk sürüyor. Açılma ve su gelmediği sürece almıyorlar yatışa. Saat gece 12 ydi. Saat 3 de tekrar gel bakalım dediler. Tekrar gönderdiler. Arabaya biner binmez benim sancılarım 2-3 dk da bir olmaya başladı. Onlar öyle dedi diye bizde eve geldik. Sonra ben dayanamaz hale geldim. Yerlerde sürünüyordum artık sancıdan. Tekrar gittik. Siz beni boşuna gönderdiniz yolda daha sıklaştı sancılarım dedim. Biz sana git demedik ki burda gez dedik diye beni yalancı durumuna düşürdüler. Triyaj da kilerden hiç memnun olmadım. Bu arada her gittiğimde nst ye bağlandım. Sancı var diyip eve gönderdiler 3 sefer. Neyse ben biraz çıkıştım onlara. Hepsi bir gergin nedense azarlamaktan başka bildikleri yok. Ben çıkışınca yatışa aldılar. Doğumhaneye çıkardılar. Doktor kontrol etti. Saat 2 buçuk civarıydı nst ye bağladılar. Kendi sancım olmasına rağmen suni sancı verdiler. 1 dk da bir sancı geliyordu artık. Saat 4 buçuk 5 e kadar sancı çektim. Bu arada her gelen bağırma diyor o sancıyla bağırmamak mümkün sanki. Sonra doğumu başlattılar. 5.19 da doğum yaptım. Çok zordu ıkınamadım. Karnıma 4 kişi bastırdı öyle doğum oldu. 5.19 da doğdu kızım. Dikiş attılar en az 1 saat sürdü. Dikiş bitince temizlikçi temizliği yapmadan refakatçiyi almıyorlar içeri. Annem son ana kadar yanımdaydı. Doğum başlayınca çıkardılar. Bebeği temizleyip altına sadece bez taktılar üstüne yeşil örtü örttüler. Temizlikçi o kadar yavaştı ki 2 saatte anca bitirdi temizliği. Çocuk orda hem ağlamaktan hem soğuktan mosmor kesildi. Beni sıtma tuttu. Bende üşüdüm baya bi. Temizliğin bitmesi 7 buçuğu buldu. Annemle eşimi aldılar sonra annem hemen çocuğu giydirdi. Ben bebeğin kıyafetini ayarlamıştım ama hemşire sadece bezini taktı. Biz giydirmiyoruz dediler. Bana üstünü giyme dediler o yeşil elbiseyle saat 5 e kadar kaldım. Sürekli alttan kontrole geldiler. Saatte bir kontrol yaptılar. Servise de çıkarmadılar. Doğum yaptığım yerde 2 büklüm çocuk emzirmeye çalıştım. Görseli ekliyorum. Servise çıktığımız da

imagegece 12 ydi. Servis de genel de odalar 2 kişilik. Yani genel olarak hiç memnun kalmadım. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim. 

(436 puan) tarafından
Yazık ya geçmiş olsun özel hastanede doğum yaptım keşke herkesin maddi durumu yetebilse ya nasıl muamele yapmışlar sağlıkla büyüsün yavrun
(3 puan) tarafından
Valla benim de maddi durumum olsa hiç bu sıkıntıları çekmezdim ama işte mecbur kalıyoruz.
-Reklam-
0 oy
(9,164 puan) tarafından
Eee hikayenide yazaydin bariii
(3 puan) tarafından
Hemen yazayım :)
0 oy
(2,253 puan) tarafından
Allah analı babalı büyütsün canım . Bende İstanbul Fatih'te oturuyorum ilk kızımı Süleymaniye kadın doğum Hastanesi'nde doğurdum Zeytinburnu'nda şimdi 21 haftalık hamileyim kontrollerimi Süleymaniye Hastanesi'nde yaptırıyorum ama doğumu çam ve sakura da düşünüyordum bilemedim şimdi kimisi de iyi diyor hastaneyi
(3 puan) tarafından
Amin çok teşekkür ederim canım. Bence kontrole gittiğiniz hastane de yapın doğumunuzu eğer memnunsanız. Ben de iyi diye duydum genelde hep olumlu şeyler söylediler ama benim başıma gelenler bunlardı. Ben memnun kalamadım maalesef her konuda mağdur ediyorlar insanı ve insanlıktan uzaklar halden anlamıyorlar.
0 oy
(466 puan) tarafından
Bende orda sezeryan oldum iki yıl önce böyle güzel bir hastahane hiç bir yerde yok Allah hepsinden razı olsun insana okadar ilgi alaka gösteriliyor ki 
(3 puan) tarafından
Başta bende öyle ümitlerle gitmiştim ama şuan önünden bile geçesim gelmiyor.
(466 puan) tarafından
Evet cnm kadın dogum traje bölümü biraz sınırlı doktorlari dediğin gibi insanı yalancı çıkarırlar ama üst kattan çok memnun oldum ben
0 oy
(2,224 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun bende genelde iyi şeyler duymuştum hatta olumlu şeyler yazacaksınız sanmıştım,her aşamanız zor geçmiş ama bebeğin orda beklediği anda koptum iyice nasıl bu kadar duyarsız kalabilmisler 
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Bende iyi şeyler yaşarım ümidiyle gittim ama gerçekten böyle bir muamele yok yani bir tek ben değil servis de konuştuğum çoğu memnun değildi. Herkese aynı şekilde davranmışlar. Çalışanların hepsi işi savsaklıyor mesaim dolsa da gitsek derdindeler çocuk üşümüş ağlamış umurlarında değil.
0 oy
(1,242 puan) tarafından
Hayırlı olsun bende orda doğum yapmayı düşünüyordum da acaba özel oda  varmı  bilginiz varmı bu konuda
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla yok. Bende istedim de yoktu. Normal doğum yaparken tek kişilik odadaydım. Sezeryanı bilmiyorum. Servise çıkınca 2 kişilik odalar sezeryan da olsa normalde olsa 2 kişilik.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 294 göst.
3 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Eymenciginannesi (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 1,142 göst.
0 oy
0 cevap 98 göst.
15 Aralık 2022 Aile kategorisinde Brc4616 (1 puan) tarafından soruldu

405,990 soru

12,169,412 cevap

36,634 kullanıcı