0 oy
294 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,345 puan) tarafından
Sözde oğlum iki yaşına kadar olan bütün aşıları oldu üç gündür ateşli dünden beri de deride döküntü ve yaralar çıkmaya başladı aşıya rağmen neden geçiriyor bu hastalığı biri bana anlatabilir mi özellikle şu aşıyı çok savunanlar anlatsın çocuk hala ateşli 

10 Cevaplar

+7 oy
(2,733 puan) tarafından
Canım aşılar çocuk aşı olduğu hastalığı olmayacak diye bir vaatte bulunmuyor. Vücudu olduğu aşıya bağışıklık kazansın onunla nasıl savunması gerektiğini öğrensin diye yapılıyor. Geçen hafta Cuma günü kızamık oldu ve sadece bir gün ateş geçirdi o kadar. Ertesi gün ayaklandı kaldığı yerden devam etti. Lekeleri kaldı o da günden güne geçiyor. 
(13,462 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım. Çok da güzel anlatmışsın ben hatırlıyorum kendimden bütün asilarim tam ama gene de bütün hastalıkları geçirdim dediğin gibi bi kac gun hafif atlattım tek sorunum başkasına bulaşmasın diye evde kalmaktı. Yani bu aşı olayını niye herkes bu kadar büyütuyor anlamiyorum sankinkendileri aşı olmamislar gibi
(2,733 puan) tarafından
Ben de bütün aşıları olmuşum. Su çiçeği geçirdim hala izleri duruyor yüzümde. Sadece bir gün yattım ertesi gün ayaktaydım. Kardeşimde benimle birlikte oldu ona bulaşmıştı. Hatta yengem yiğenimi de getirdi ona da bulaşmıştı 3 yatak yan yana 1 bir gün dinlendik öyle. 1 hafta dışarı çıkamamıştık :)
-Reklam-
+2 oy
(393 puan) tarafından
Aşılar önleyici değil. Koruyucudur.
(3,345 puan) tarafından
Hiçte korumuyo
(393 puan) tarafından
Yaptırmayın o zaman siz bilirsiniz.
(3,345 puan) tarafından
İkinciye yaptırmıyorum çok şükür
(393 puan) tarafından
Anlıyorum.
(5,471 puan) tarafından
Bakın defne hanım size hayati birşey söylüyorum. İkinci eğer aşısızsa birinciden UZAK TUTUN. Hatta başka eve yollayın
0 oy
(3,413 puan) tarafından
Aşı sadece daha kolay atlatmayı sağlıyo bende aşı olmuşum ama hepsini geçirdim hastalıkların kızamık harıç
(3,345 puan) tarafından
Üç gündür çocuk mahvoldu hiçte kolay atlatmıyo valla
(3,413 puan) tarafından
Doktora götürdün mü peki
(3,345 puan) tarafından
Evet götürdüm ilaç veriyorum ama etkisini gostermedi daha
0 oy
(5,148 puan) tarafından
Bende aşılıydim bende gecirdim benden kardesime bulasti o da aşılıydi tek hatirladigim tatli tatli kasinirdim onun icin degisik bir krem vermisti doktor  aşı hastaliga engel olmaz ki vucut hastaligi tanir ona gore antikor uretir ve septomlar azalir hastaneye göturdun mu ben ateslendigimi hatirlamiyorum cunku
(3,345 puan) tarafından
Evet götürdüm acile ilaçlar daha etkisini gostermedi ilaç verince ateşi düşüyor etkisi geçince tekrar çıkıyor
(5,148 puan) tarafından
Bence uzmana gotur 3 gunden fazlaysa atesi su cicegi degildir belki yuksek atesten sonra dokuntu olan  ir hastalik  vardi belki o dur
(3,345 puan) tarafından
Yarın götürcem yine
(5,148 puan) tarafından
Ihmal etme dolven calpol donusumlu ver canım pedifende guzel bir ates dusurucu
0 oy
(385 puan) tarafından
Çocuğu yemek kokusundan uzak tut geçer merak etme bizlerde geçirdik 
(385 puan) tarafından
Doktor söylemesi lazım yemek kokusu falan azdırıyor suyada sokma çocuğu
(3,345 puan) tarafından
Ateşi olduğu için duş aldırdım gerçekten duştan sonra kızarıklık daha belirgin oldu
(385 puan) tarafından
Sokma iste suya kuruması lazım daha çok azdırıyor ateş düşürücü ver bişey olmaz
(2,733 puan) tarafından
Su çiçeği adı üstünde. Suyu sokulmaz. Daha çok kabarcık oluşmasını sağlar su.
(3,345 puan) tarafından
Tamam canım sağolasın
0 oy
(1,340 puan) tarafından
Su çiçeği oldugundan emin misin. Kızamik icin tahlil sürüntü aldilar mı.
(3,345 puan) tarafından
Yaraların içi su dolu su çiçeğine benzettim
(1,340 puan) tarafından
Gecmis olsun canim. Doktora gitmissin zaten de. aşılıyken su cicegi gecirdiginde su dolu olmadi bizimki kaşinti olmadi ateş olmadı.4 yaş aşisıni olmus muydu
(3,345 puan) tarafından
Daha yeni dört yaşına girdi ama yaptırmayacaktim zaten aşıyı
(1,340 puan) tarafından
Anladim. Bizim sınıfta salgin vardi. Hepsi su cicegi gecirmis ama hafiftiler.belki de iki defa aşı oldugu icin olabilir. Zaten seninki ömür boyu bağışıklık kazanmış olacak. Gecmis olsun.
(3,345 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Aşı olsakda olmasak da vücudumuzun bağışıklık sistemi neyse durum o dur. Aşıdan kaynakli bağışıklık hastalığın bizzat kendisini yaşamakla kazanılan bağışıklık gibi olmaz. 

Ben asisizim çok hafif atlattm

Eşim aşılı mahfolmus bu hastalıkta

Şuan da benim bağışıklığm ondan daha iyi mesela. 

Ben yaptirmiyorum yapana saygı duyuyorum o kadar 
(3,345 puan) tarafından
Bende ikinciye yaptırmıyorum çok şükür zararın neresinden dönersek kardır 4 yaş aşısına da ret verdim zaten
tarafından
Benimde 3 çocuğum var elhamdülillah yaptirmiyorum rabbim hepimizin yavrusunu esirgesin inşallah
0 oy
(11,829 puan) tarafından
aşı oldu diye hasta olmaz diye bir şy yok, çabuk atlatır sadece

ben o şekilde aşılı olmama rağmen su çiçeği de kızamık da geçirdim. su çiçeğini nasıl geçirdiğimi anlamadık bile kızamık da hemen geçmişti 
(3,345 puan) tarafından
Peki madem benim oğlum niye bu kadar ağır geçiriyor hafif geçirmesi gerekirdi
(11,829 puan) tarafından
tabii ki tek parametre ile bu ölçülmez. bağışıklığı zayıf olabilir, başka bir hastalık daha olabilir vücudunda. bakma su çiçeği çok tehlikeli bir hastalık zamanında kırmış geçirmiş ortalığı şimdi ateş, halsizlikle geçiyor.
ben ilkokuldaydım su çiçeği geçirdiğimde hoplayıp zıplıyordum, bir iki döküntü var diye anneö doktora götürmüştü. ama o dönem başka bir hastalık daha denk gelse belki ben de ağır geçirirdim
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Yalnız şöyle bir şey var çocuk aşı oldu diye o hastalığı geçirmeyecek vadinde bulunmuyor hiç kimse aşı bağışıklık geliştirmek amacıyla yapılır kaldı ki su çiçeği aşının bulunmadığı zamanlar ölümcül bir hastalık olarak geçiyordu aşı yapıldıktan sonra su çiçeğinden ölümler bitti iyice bir araştırın ikinci çocuğumu aşı yaptırmıyorum falan demişsiniz çünkü bir yorumunuzda çocuğunuz su çiçeği de getirecek kızamık da geçirecek kabakulak da geçirecek belki ama hafif şekilde atlatacak amaç bu zaten
0 oy
(590 puan) tarafından
Bol şekerli şeyler yedir reçel şekerli su çikolata bunlar çiçeğe iyi geliyor 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 298 göst.
13 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Anne.adayii (935 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 145 göst.
8 Temmuz 2021 Aile kategorisinde clk38 (1,429 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 208 göst.
0 oy
3 cevap 69 göst.
9 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatmaa (1,784 puan) tarafından soruldu

406,347 soru

12,183,731 cevap

36,686 kullanıcı

...