0 oy
60 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,142 puan) tarafından
Anne baba dede mama meme su bu gitti geldi bitti alo aba abi aç hadi bir iki day (dayı) anneanne babaanne düt düt cuf cuf abo (sasirma ) tatatam kelimeleri bunlar sar sar makarayı oynuyor istedigim birseyi alip gelir ama ikili cumle olmamasi kafami karistiriyor kızlar bir suru kitap aldim cirtli buyuk sorular etkinlik kitaplari ekran bakiyor onu kesicem ama instegramda goruyorum 2 yasindaki cocuk kendini ifade etmesi gerekiyor diyor uzmanlar  ikili cümlelerle bu da benim kafamı karistiriyor bir de ilk cocugum herseyinde panik oluyorum sizce gelisimi simdilik nasıl 

3 Cevaplar

0 oy
(119 puan) tarafından
Benim kizimda 25 aylik 2 kelimeli cümle kuruyor. Bu aylarda en az 40 kelimesi olmalıymış saydım 50 civarı kelime söylüyor benimki.. her çocuğun gelişimi farklıdır tv izlemesin daha fazla ilgilenin yoluna girer diye düşünüyorum. 
(5,142 puan) tarafından
Ilgileniyorum canım mahallede yasiti yok cikarsam oynasa evin icindeyiz hep arada parka goturuyordum simdi de havalar cok sicak pazardan pazara goturebiliyorum aksam ustleri hafta ici cumartesi esim calisiyor yorgun oluyor yemek hazirliyorum falan derken gec oluyor ben de aktivite yapmaya calisiyorum hep
-Reklam-
0 oy
(10,828 puan) tarafından
Benim oğlum da 26 aylık masalah derdini anlatıyor bütün kelimeleri soyluyo yani ilk defa bi kelime duysa bile onu tekrsrpamaya calisiyo bebekce tabiki her kelimeyi soyluyo yani bunun dışında cümle de kuruyo 2 yaşını doldurduğu dan beri o da şöyle mesela anne kalk kalk diyo anne gel gel anane yok dayı spor dede gitti gibi konuşuyordu son zamanar iyice artırdı artık telefonu kulağına alıp alo dayı mama diyo öpücük atıp kapatiyo kendince oyun kurmuş gibi hatta 2 ay olmuştur uyanınca baban gezmeye goturcek dedim uyanmış gedi yanimiza baba nen nen bitti hadi attaa dedi tam kelimeleri çıkaramıyor ama kendini ifade ediyo açık şekilde normal mi bilmiyorum 
(5,142 puan) tarafından
Masallah canım döner daha dili bu kadar olduktan sonra darisi bizim basimiza :)
(10,828 puan) tarafından
İnşallah canım bilmiyorum ne kadar normal ileri mi geri mi hiç bilgim yok rabbim kimseyi çocuğuyla imtihan etmesin
0 oy
(13,586 puan) tarafından
Benim kız da 25 aylık 

Baba dede mama gel gitti gitti kedi bay bay çiş kaka pis bebek Mehmet dudu kardeş bekle 

Bunları diyor ikili cümlesi yok 

14 aydan beri her hafta oyun gruplarına katılıyor çenem hiç susmaz ciltli kitaplarda aldım yok durum böyle
(5,142 puan) tarafından
Insallah acilirlar canım ya benimde en büyük derdim suan bu hep konussun gerekiyorsa susmasin istiyorum karsilikli sohbet etmek istiyorum cocugumla o zaman bir sus dersin diyor herkes yok demem diyorum
(13,586 puan) tarafından
Yok cümle kurmuyor derdini konuşuyorum sanıyor uzun uzun anlatıyor ama işte cümle yok
Acıkınca mutfağa gelir yemek ister mama der yemek yedikten sonra tabağını götürür tezgaha bırakır kardeşinin kendisinin bezlerini çöpe atar  çamaşırlar kir makinasına atar
Ama gel görelim kelime yok

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 88 göst.
28 Nisan 2022 Aile kategorisinde Masum anne (318 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 88 göst.
20 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Ht (2,116 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 62 göst.
28 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Mervem (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 62 göst.
22 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umayyyy (4,677 puan) tarafından soruldu

405,623 soru

12,153,167 cevap

36,576 kullanıcı

...