+1 oy
1,359 göst.
Aile kategorisinde (57 puan) tarafından
İyi akşamlar hanımlar 

O kadar sinirliyim ki nereden başlayacağımı bile bilmiyorum 

Kayınvalidem mesela kendi aralarında konuşurken birdenbire konu Bizim çocuğumuza geliyor ve şöyle demeye başlıyor ben çamaşırı elimde yıkadım bulaşığı elimde yıkadım şimdiki gibi makineler yoktu her şey el deydi su taşıyorduk siz bu kadar bolluğun içinde bir çocuktan şikayetleniyorsunuz yorulacak ne var ne yapıyorsunuz sanki deyip duruyor bu kaçıncı oldu ama kaçtır susuyorum ama artık bir cevap vermek istiyorum böyle cuk diye otursun Bir daha da bir şey diyemesinn bu onun ilk laf söylemeleri değil sürekli laf sokma peşinde eşim cevap veriyor ama içim soğumuyor benim cevap vermem lazım ama bunu deyince ne diyeceğimi bilemiyorum ağzı iyi laf yapan kardeşlerim sizden cevap bekliyorum

51 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hayatım de ki eskiden çocuk mu bakıyordunuz sanki de doğurup bahçeye dışarı samanın içine atıp çocuk baktıklarını düşünüyorlar kendi kendine büyüdü onlar neredeyse şikayet etmiyorsan bir tane daha doğur de
-Reklam-
0 oy
(17,205 puan) tarafından
Benim canım kıymetli tabiki her şeyi makine ile yapacağım demek bile yeterli bence 
0 oy
(11,228 puan) tarafından
Şimdiki çocuklar 4 duvar arasında büyüyor bahçemiz  yok ki yedirip salalım oynasın 
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Sen çocukları paçanda mi büyüttün sokağa saliyodun akşama kadar dışarıda oynuyordu ben paçamda çocukla iş yapıyorum öyle senin çocukların gibi sokaktta taş kum eşelemek yerine evdeki tasi tarağı eşeliyorlar sen bir iş yapıyorsan ben aynı işi günde on kere yapıyorum de 
0 oy
(2,183 puan) tarafından
Eskiden ev işi zormuş şimdi çocuk bakmak zor çünkü biz sizin gibi çocugu kenara atıp tarlaya gitmiyoruz artık o devir kapandı 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Benimki de hani ne yapıyorsunuz demiyor da işte biz şöyle yapardık böyle yapardık tarladan gelirdim yorgun argın ev işi yapardım gece geç yatardım vs vs örnek verir hep bende ozamanlar öyleymiş deyip geçiştiriyorum
0 oy
(18,991 puan) tarafından
Eşim de bana arada böyle laf soyler. Ebelerimiz nasıl bakmış çocuğa diye. Ben de sen de ise at arabasiyla git o zaman telefon kullanmak mektup yaz diyorum. 
0 oy
(1,788 puan) tarafından
Deki eskiden çocuk mu bakiliyomus. Saldım çayıra mevlam kayıra yapıyordunuz şimdi ki zaman çok tehlikeli olmuyo öyle eskisi gibi
0 oy
(14,488 puan) tarafından
Ya aslına bakarsan Haklı..

Elde bez yıkamıslar,

Çamaşır bulaşık..

Çoğu imkansızlık içinde buyutmuş o yüzden kötü niyetle dediğini sanmıyorum ya ben..

Bence evet haklısın anne ya gene de insanoğlu sikayetlnecek bişi buluyo desen belki bidaha demez ya
0 oy
(2,733 puan) tarafından
Sizin zamanınızda amaç sadece çocuğu yaşatmaktı ama bizim zamanımız öyle değil çocuğu sağlıklı, bilinçli, eğitimli ve çevredeki yobazlardan, sapıklardan koruyarak büyütmemiz gerekiyor. Çocuğu sabah sokağa salıp akşam ezanına kadar tek bırakamıyorsun. 
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Aslında çok yoruluyorim bı temizlikci şart bu eve bende gezer tozarim cocugumla.yemegi dıştan soyleriz ne ugrasacam kolemiyim ben derdim
0 oy
(62 puan) tarafından
Vallahi eskiden dayak vardı olmadı sabah çıkardım sokağa akşam ezanında girerdim eve aç susuz mu kimse düşünmezdi şimdi sal bakım çocuğu sokağa banada diyene diyorum siz cocukmu baktınız sokakta büyüdük şimdiki çocuklar mecburen evdeler ve enerjilerini atmaları lazım ben eve girip direkt uyuyordum:-))))) 
0 oy
(6,298 puan) tarafından
Eskiler karnı tok ruhu aç çocuk yetiştirdikleri için büyütmüş sayıyorlar kendilerini şimdiki anneler her anlamda donanımlı geleceğe hazır çocuk yetiştirme çabasında olduğu için daha çok yoruluyorlar
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Valla bu konuda kendi anneme helal olsun çok dürüst konuşur bir oğlum var sürekli peşindeyim anneme hep derim hakkını helal et 7 çocuğa nasıl baktın anne olunca kıymetini daha çok anladım diye ben böyle peşinizden koşmazdim kendi kendinize büyüdünüz der biz ne yersek onu yerdiniz kendiniz uyurdunuz der akşama kadar da evin bahçesine salarmış neyse odur övmez kendini böyle çocuk baktım diye şöyle iş yaptım diye :)
(1,982 puan) tarafından
Benim annemde öyle ya sağolsun. Biz çocuk mu baktık ilgilendik der. Elinizden tutup parka mı götürdüm der. 2 yaşına gelince çıkardınız dışarı zaten köyde herkes akraba milletin kucağında büyüdünüz der. O da işten başını kaldıramazmış zaten.
(4,405 puan) tarafından
Aynen annemde öyle der bir arada yaşıyorlarmis eltileriyle kim kimin çocuğu belli değilmiş birbirlerinin çocuklarına bakarmis emzirirlermis ama şimdi çoğu anne cocuguyla evde tek destek olan yok çocuk evde stresini atamıyor sokaklar güvenli değil. Bizler bile sıkılıyoruz apartman dairelerinde çocuk nasıl sıkılmasın bu seferde sürekli annesinin yakasına yapışan çocuklar oluyor ve anne de ister istemez bunalıyor
0 oy
tarafından
Yeni nesil çocuklarına bakmak çok  zor.hepsi telefon tablet esiri olmuşlar ve ergenlikleride bir yana küçük olsun büyük olsun. Yeni nesil çocuk yetistirmek olağan sabır ister eskiyle şimdi asla kıyaslanamaz.keske ozamanlar gibi şimdide çamaşır eldd yikansaydidaa teknoloji bu kadar ilerlemeseydi akıllı telefonlar olmasaydi,sosyal medya denenen illet olmasaydı çocuklarımızı bunlardan korumak icin binbir çaba sarfediyoruz.hanfendi kaynanan bunlari düşünüyor mu, boş yapmasin.
0 oy
(539 puan) tarafından
Kaynana tam boyle de bende aynısını dedim sustu senin büyüttüğün cocuguda gördük eskiden siz çocuğun sadece yasatmakdan ibaret oldugunu zannediyorsunuz o yüzden evlatrinizin yaralarini psikolojik sorunlarini başınızdan atmak için evlendiriyorsunuz ama biz çocuklarımızin psikolojik sorunlari trawmalari olmasin saglikli bir birey olarak büyüyüp sizin gibi cahil.kalip başka kizlarimizin canini yakmasin diye ugrasiyoruz annecim annelik her aşamada zor siz cocugunuza verebilecek ilgiyi temizliğe bulaşığa verdiginiz için cocuklariniz o ilgiden mahrum kaldigi için cahilce bir nesil yetişiyor bizde yemek yapip bulasik yikiyoruz ama cocugumuza daha cok vakit ayirdigimiz için psikolojik olarak degil beden olarak yoruluyoruz o yuzdem bu konu kapansın kimse kimsenin anneligini yargilamasin dikkatli olalım cnm diyceksin bak bakalim bidaha agzini aciyomu 
0 oy
tarafından
Eskıler daha zor şartlarda büyütüyordu orası gerçek yanı. Aman öyle konulara girdi mi kalk bir şeylerle uğraş illa cevap vermek zorunda değilsin. Anneler de öyle şeyler söylüyor yanı çokta umursama
(57 puan) tarafından
Annem asla öyle bir şey demiyo aksine şimdi çocuk büyütmek çok zor diyor
0 oy
tarafından
Benimki de hep der ama cevap versen.ne olacak ki aynı 
(57 puan) tarafından
Dayanamıyorum içim rahatlqr biraz
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Canım sen gerekli cevapları vermişsin zaten o anlamamış. Böyle boş boş konuşup beni kendinden soğutuyorsun. Bir daha  benim çocuk yetistirmeme laf söyleme yanına gelmem çocuğumu da göstermem de. Ama tabiki de çocuğundan hicbir zaman sikayetlenme. 
0 oy
(305 puan) tarafından
Eskiden sokaklar daha güvenliymiş salıyolarmış sokağa çocuklar büyuÿomuş kendi kendine şimdi evin içinde baksın bakalım bu zamanın şartlarinda o kadar işle çocuk bakabiliyomu ben tuvalete gidemiyorum afedersin bi oğlum var ne oturabiliyorum ne evim temiz kaliyo ne işim bitiyo boş boş konuşmasinlar bende ayar oluyorum böyle diyenlere 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 111 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Zeze1453 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 504 göst.
21 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,223 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 260 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 225 göst.
14 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Nur343746 (10,048 puan) tarafından soruldu

406,232 soru

12,179,942 cevap

36,675 kullanıcı

...