0 oy
344 göst.
Aile kategorisinde (827 puan) tarafından
Daha once de post acmistim esim 3 bankadan kredi cekmis borclar katlana katlana 400 bini gecti artik bankalar mahkemeye vermis dun icra kagidi geldi 7 gun icinde itiraz dilekcesi vermezse icra ve hapis vs.yaziyordu kagitta ustune hicbir sey yok zaten evden de alacak biseyleri yok hapse girme olayi da olmuyormus sanirim borc dolayisiyla oyle diyor yani ee ne olacak o zamn boyle bu borclar katlanarak buyumeye devam ediyor bu adaminda rahatligi oldurecek beni umru degil hapis olayi olabilir mi ustune bisey olmadigi icin bilgisi olan var mi bunkonularda..

3 Cevaplar

0 oy
(393 puan) tarafından
Banka borçtan hapis yatırıyor hatta çıkınca odemezsen yine yatıyorsun diye biliyorum. 
(393 puan) tarafından
Borç kalmasın diye planlı boşanma tespit edilirse evet eşe de kalıyor borç.
(1,036 puan) tarafından
Evlilik birliği içinde edinilen mallar eşin üzerineyse alacakli o şekilde istihkak davası açarak eşi sorumlu tutabilir ancak borçtan önce edinilmiş mallar ile ilgili eş sorumlu tutulamaz. Ortada mal yoksa ister bosanir ister bosanmaz hiçbir şekilde eş sorumlu tutulamaz.
(827 puan) tarafından
Aynen evli bile olsa ne esi ne anne babasi borcundan sorumlu tutulamiyormus
(393 puan) tarafından
Uyarılar neden ?
tarafından
Bende anlamıyorum:D ne cins insanlar var ya
-Reklam-
0 oy
(1,036 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sigortalı bir işte çalıştığında maaşının 4/1 ne haciz gelir eğer icra dairesine gidip ödeyeceğine dair taahhütname imzalarsa ya da eve gelen icra memurlarindan biride imzalatabilir ödeme taahutnamesinde geçen tarihi 1 gün geçirirse hapis cezası oluyor.(imzalama zorunluluğu yok) İcra dairesi bütün banka hesaplarına bloke koyar bazı bankalar maaş hesabı ayirt etmeden direk maaş hesabına da bloke koyabiliyor tüm maaşını çekemiyor itiraz ederse 15 gün gibi bir sürede blokeyi kaldırırlar yıldırma politikasi gereği tekrar bloke koyuyorlar sonra tekrar itiraz ediyor vs vs ugrastiriyorlar. Sigortasız kaçak bir işte çalışırsa da ilerde emekli olma sağlık sigortası gibi haklarından oluyor. Tutar büyük olunca eve haciz geliyor mevzuatta geçen temel eşyalara dokunamiyorlar örneğin 2. TV varsa onu alıyorlar fiilen almıyorlar evde mühürlü emanet olarak bırakıyorlar. Mevzuata uymayip direk tüm eşyaları haczedenlerde var ve orda da yine itiraz etmesi bekleniyor anlayacagjn bayağı uğraşıyorlar varlık yönetim şirketinde çalıştım birebir muhatap olduğum konular Allah yardımcınız olsun 
(827 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim bilgi icin cok sagol
(1,036 puan) tarafından
Rica ederim canım yapılandırma imkanı varsa durumu elverisliyse ödesin senin ve çocuklarının kursağından haram lokma geçmesin borçlu gitmesin öteki tarafa banka borcu bile olsa borc borçtur
(827 puan) tarafından
Bankayla kinusmaya gitti gecen bir tanesi aylik en az 25 bin istemis odeme olarak o da zor
(1,036 puan) tarafından
Anladım canım banka tahsil edemedigi borclari varlık yönetim şirketlerine satıyor bu 1 yıl içinde de olabilir 5 içinde de o zaman faiz indirimiyle belki ödeyebilir.. maaş hacziyle ömür boyu bitmez o borc tutar yüksek olunca maaştan kestiği kadar her ay faiz koyacak. Maaşında kesinti başlarsa eğer eline para geçtikçe icraya imza vermeden ekstra kendi de ödemeye çalışsın belki öyle öyle azalır
0 oy
(4,766 puan) tarafından
Maaşına el koyarlar yüzde 20 gibi bişey kesiliyor sıra ile tüm bankala koyar ama tabi biri ödenirken diğer bankalar faiz üstübe faiz bindirir
(827 puan) tarafından
Trilyonlari bulur zaten omru boyunca odeyemez akilsiz fikirsiz
(4,766 puan) tarafından
Biz de çektik odeyemedik canm pandemi döneminde maaşa el konulacaktı eşim avukat ile anlaştı şimdi ayda beş beş oduyoruz 10 binlik borcu 50 bin olarak oduycez Allah a şükür 3 taksitimiz kaldi
(827 puan) tarafından
Banka en az 25 bin odeme istemis aylik bundan

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 500 göst.
25 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Canan can (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 185 göst.
16 Mayıs 2024 Aile kategorisinde dila0123 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
22 Nisan 2024 Aile kategorisinde alparslaninannesii (1,063 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 271 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Asliiada41 (92 puan) tarafından soruldu

406,065 soru

12,173,240 cevap

36,645 kullanıcı

...