+1 oy
447 göst.
Aile kategorisinde (139 puan) tarafından
Hanımlar evliligimizin 5. Senesi ama bu son 2 sene içerisinde o kadar yoruldum ki birbirimizi yiorattigimizi düşünüyorum artık kavga boyutuna gectik.. 

3 yaşında bir kızım ve 1 yaşında bir kızım var ne olduysa bu 2. Xoxukdan sonra bende oda cok değiştik..  tabi bu çocuktan kaynaklı değil nasipte varmış olmus..

Artık birbirimizi dinlemiyoruz birbirimizi anlayamıyoruz oturupda sohbet bile etmiyoruz.. eşimden kaynaklı hep tartışıyoruz artik o kadar sinirliki bursey arıyor evde hemen tartismada buluyoruz kendimizi oturuoda anlastigimiz yok artık onu geç sen nasılsın bile dediği yok artık evliligimiz bitti sırf çocuklar var diye düşünüyorum ama gerçekten olmuyor 1 2 ay düzenliyoruz sonra tekrar yine aynı...

Sizin görüşleriniz neler cocuklar var diye düşünüyorum sürekli babasız olmasınlar büyümesinden babasız ne demek olduğunu çok iyi biliyorum..

7 Cevaplar

0 oy
(1,123 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun. Bir yuvanın düzelmesi, bozulmasını istemekten daha önemli. İnşallah yakın zamanda eskisi gibi güzel, sıcak bir yuvaya sahip olursunuz. Bu ara boşanan çok çift var maalesef. Çocuklar gerçekten perişan oluyorlar. Ekonomi eskisi gibi değil. Çocuklar annedeyse mecburen çalışıyor ve o çocuklar zaten baba sevgisi görmüyorken anneyi de göremiyor. Maalesef problemli çocuklar olmaya başlıyorlar. Etrafımdakiler böyle. Sizin özelinizde söylemiyorum. İnşallah her şey gönlünüzce ve hayırla olur. 
-Reklam-
0 oy
(2,253 puan) tarafından
Nasipte varmış olmuş diye bişey yok bence sapasağlam korunman gerekirdi . Eşinle olaran sorun da çocuktan olduğunu sanmıyorum çocuğun kime ne suçu varki koskoca insanlara ne gibi etki yapabilirler
(2,946 puan) tarafından
Çocuk bence bozuk ilişkiyi daha çok bozuyor ama bunu yapan artan sorumluluk ve stres tabiki çocuk değil
(2,253 puan) tarafından
Bozuk olan ilişkiyi çocuk nasıl daha çok bozabilir canım 3 ve 1 yaşında küçücük çocuklar kocaman insanlara ne yapabilir ki çocuk o adı üstünde yapma etme demekten anlamaz çocuğun yaramazlıklari büyük ebeveyenleri etkilememeli çünkü çok saçma çocukları alet etmeyin böyle düşüncelere bence
(2,946 puan) tarafından
Yahu neyi alet ediyorum çocuk bakmak çocuk sorumluluğundan bahsediyorum siz hala çocuk diyorsunuz çocuk kasti olarak birşey yapmıyor
Ama anne yorgun argın desteksiz yardımsız yprulmuyormu hanfendi siz yorulmuyor olabilirsiniz ama sorumluluk tek başına alınınca stres artmiyormu? Buda insanda çoğu zaman strese sebeb oluyor eşle anlayış destek olmadıi tabiki sorun oluyor eşler arasında hala diyorsun ki şu yaşında bu yaşında ben ne diyorum siz ne diyorsunuz
 Eşle olan hayat bebek olunca eskisi gibi oluyormu en ufak misal eskisi gibi mi oluyor hayır gerçek hayatta olan şeyleri yok diyerek neyi kastediyorsunuz anlamıyorum psikolog bile bozuk evliliğe çocuk olmaz diyor çocuk duzeltmez artan sorumlulukla evlilik daha çıkmaza girer çünkü zaman yok anlatabildimmi?  Çocukları büyütürken akşama kadar yatıp yuvalaniyormuyuz hiç mi uykusuz yorgun olmuyoruz eskisi yanlız halimizle bir oluyormu baş başa kalmaya bile fırsat olmuyor. Fırsat nasıl olur eş babaligini yapar görev paylaşımı olur.oyle.zaman.yaratirsin oda sevgi ile anlayış ile olur. Hayır ben anlatıyorum siz niye farklı anlıyorsunuz anlamadım yani
(8,298 puan) tarafından
Busra05 katılıyorum. Birinci çocuk da değişmemiş ikinci çocukta neden değişmiş? Bunlar hep bahane asıl çocuğum var diye kendine çeki düzen verip evliliğe daha sarılması lazım kocasının. Belirli bir noktadan sonra birbirine tahammülsüzlük oluyo sonra böyle bahaneler oluyo çocukvs ama alakası yok.
(2,946 puan) tarafından
Tahammmulsuz niye oluyor peki? 2nci çocukla baba daha çok sarilmaz anne ile görev paylaşımı vs yapmazsa anne daha çok yoruluyor birbirine zaman ayrılmıyor konusulmuyor ondan oluyor benm de kasteddigim bu zaten. He kimisi aldatır sevmez gözü başkasında dir.o başka. Çocuk ne yapıyor derken bunu kastediyoruz çocuk gelip yuvanizi bozcam demiyor zaten çocuğun suçu yok suç bizim çocuklarla birlikte daha çok sarılacakken kacmalarimiz da
(1,605 puan) tarafından
Kadın 2. Çocuk için nasipte varmış olmuş dememiş ki dikkatli okuyun. Diyor ki 2. Çocukla beraber kavgalarımız arttı ama sebebi çocuk değil, çocuktan kaynaklı degil nasipte varmış olmuş diyor kavgalarını huzursuzluğu kastediyor
(2,946 puan) tarafından
Ben öyle olmuş olabilir diyorum bir çocukla 2 çocuk bir dehil çünkü. Ben misal verdim bazı erkekler fazla çocuğu kaldiramiyor her stresi kadına bırakıyor büyütürken de öyle.. ama sevgi bitmiş ise bilemem çocuktan sora kavgalarimiz arttı dediği için dedim ben aklıma gelen bu oldu sadece ama dağılan evliliklerin çoğu çocuktan sora kopuyor çünkü eşle arasındaki ilişki zaten sağlam değildi çocukla gelen sorumlulukla.hic saglamlasmiyor hani evliliği çocuk kurtarır bahamesi doğru dehil demek istedim. Bu hiç yaşanmıyor böyle şeyler olmaz demek bu dünya da yaşamamak demek ben ne alakası var çocukla dediği için arkadaş böyle açıkladım konudan bagimsiz.
(2,946 puan) tarafından
Şimdi önceki konusuna baktım tamda benim bahsettiği gibi durum önceki çocukla ilgili konusunu okuyun ben çocuktan sora çok değiştim agresiflestim diyor.hep çocuktan sora yaşadığı zorluklardan dolayı olduğunu belirtiyor siz çocukla.alakasi yok diyorsunuz nasıl alakası olmaz yani benm dedigim konuya evriliyor hepsi
 Okuyun daha sora konuşalım :)
(139 puan) tarafından
Tabikide korunuyorduk tek cocuk düşünüyorduk ama nasipte oldu ...
(8,298 puan) tarafından
Ya ben de şunu anlamıyorum Madem çocuk çok zor bir şey o zaman ikinci çocuğu yapmayın. Tamam hepimizin belirli bir noktada şikayetleri oluyor tahammülümüz azalıyor Ne bileyim tek başımıza baktığımız için. Ama bir şekilde geçiyor günler Yani sürekli bundanda şikayet etmek çok doğru bişey değil.
(2,946 puan) tarafından
Ben yorulsamda çok şükür eşimle kötü noktaya gelmedim bunu bana demeyin ben yaşanılan şeyleri söyledim evet yoruluyoruz bazen sinirleniyoruz eş anlayisli olmalı herşeyi üstümüze aldigimizda bizde normal kalamiyoruz doğal olarak görev paylaşımı önemli. Ben huzursuz mutsuzum demedim ikizlerim var evet yoruluyorum ama sürekli kavge etmiyoruz atışmalar olur arada yani ben konu sahibine hitaben dedim çocukla alakası yok diyor ama ben çocuktan sora iyi değilim diyor halbuki herşeyi üstüne almasından belkide bazen kendimize de kalabilmeliyiz böyle bir konu hiç açmadım da zaten Rabbim herkese ağız tadı versin hepsi bir zekilde gecicek tabiki anlayış sabırla geçirmekten başka secemegimiz yok.
(139 puan) tarafından
Gerçekten katılıyorum insanlar yanlış anlamasın cocukdan dolayı değil..  tek bakınca eş destek vermeyince insanlar bir yerden sonra patlıyor..  cocukdan dolayı değil sorun.. sinir stres vs. Vs bir yandan esde yardım etmesi gerekiyor ama bizde bu durum olmayınca malesef erkeklerin çoğu diyelim her işi kadında görüyor..
(2,946 puan) tarafından
Begüm herşeyi üstüne alıyorsan ondan olabilirmi? Biz kadınlarda kontrol mekanizması fazla çalışıyor bazen erkek yapana kadar ben yaparım kafası. Ama yapma bırak eşin yapsın yardıma ihtiyacın olduğunu söyle konuşun. Sende insansın yetemedigin yerde eşine bırak ve nefes al biraz bu seni agresif ve sinirki yapar. Onlar bizim veli ninetlerimiz zaten Allah'tan bı mucize ama sen iyi olmazsan vovuklar da iyi olmaz
(8,298 puan) tarafından
Anlıyorum bu meseleleri konuşarak çözebilirsiniz. Eğer çocukdan yorulup bunalıyosan dile getir. Ama bundan  başka sorunlarda var dersen bilemem.
(139 puan) tarafından
Evet gerçekten öyle eşim yapana kadar ben yaparım düşüncesi var yapamaz edemez vs.. yapsana mesela olmadı yapmadın diyorum psikolojik olarak öyle oluyor..
0 oy
(742 puan) tarafından
Hakkında herşeyin hayırlısı olsun inşallah Allah yuvana Sağlık huzur mutluluk versin inşallah Canim
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Öncelikle Allah yardımcın olsun evlilikte çocuklar tabii ki başımızın tacı ama çocuk konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum çocuk olduktan sonra ister istemez çiftler arasında anlaşmazlıklar artıyor kavgalar artıyor kim ne derse desin hepimiz böyle bir gerçeğin varlığını biliyoruz yok diyen de burada hava atmak için yalan söylüyordur diye düşünüyorum ama sizinki başka bir boyuta ulaşmış gibi görünüyor tabii ki her çift arasında çocuktan dolayı ufak tefek kavgalar tartışmalar olur ama bu şekilde birbirinden soğuyacak dereceye geldiyseniz bence de çocukların öyle bir ortamda büyümesindense sakin bir ortamda büyümeleri daha doğru olur
0 oy
(3,956 puan) tarafından
Eşinizi hayatınızdan çıkardığınızda onsuz yapabilir misiniz onun yokluğunu kabuk edebilir misiniz bunu düşünün eğer cevap evetse dediğiniz gibi gerçekten bitmiştir. Belki biraz ayrı kalmak size iyi gelebilir bunu deneyin. Çocuklara gelince kavga eden bir ailede büyümek ne kadar güzel ya da ne kadar mutlu birey olarak büyürler orası da ayrı. 
0 oy
tarafından
İnan aynı durumu bende yaşıyorum eskiden yardımcı olup destek oluyordu şimdi ikisiylede ben ilgileniyorum haliyle stresin ve sorumluluğum çok fazla oda anlayışlı olmayınca bitmeyen kavga ve gürültü ayrıca sıkıntı ve stresten hastada oluyorsun takmayayım diyorum olmuyor 
0 oy
tarafından
Öncelikle herkesten çok rica ediyorum çocuklarım babasız büyümesin gerekçesinin arkasına kimse siginmasin cocuklar babasız buyumeyecek diye kavga gürültü olan sevgisiz bi evde psikolojisi bozuk sevgiyi ilgiyi disarda arayıp 2 tatlı söze kanan insan görünümlü ruh hastalarında teselli bulacaklar ve hayatları daha beter kayacak evet çocuk babasız büyümedi ama baba sevgisini 2 tatlı sözle kandıran erkekte bulduğunu sanacak... şimdi gelelim soruna eğer dayak şiddet ihanet yoksa önce evlilik terapistinden destek alın bazen cozulemeyecek asilamayacak sorunların aslında buğday tanesi kadar bile olmadığını farkediyor insanlar eğer evlilik terapisti çözüm olmazsa o zaman kararını verirsin
(139 puan) tarafından
Çok şükür babası gerçekten ilgileniyor ilgisiz bir baba değil sadece sorun bizde bir huzursuzluk bir anlasamamazlik var bide k3ndim ilgilendiğim için herseyle yardım pek almiyorum eşimde öyle yardım etmez acikcasi
tarafından
Ama aranızdaki huzursuzluğu çocuklar anlamiyor mu farketmiyor mu saniyorsun çocuklar herseyi anlayip hisseder çocuklara iyi davranıyor ama sana kötü davranıyor buda bi problem demektir tabi tercih yine senin ama bence terapistten destek alırsanız belki faydası olur

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 269 göst.
3 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Emirimherseyim (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 553 göst.
18 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 428 göst.
24 Eylül 2019 Diğer kategorisinde Pinarrr (3 puan) tarafından soruldu

406,023 soru

12,171,273 cevap