0 oy
66 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Günaydın hanımlar.

Oğlum 6 aylık (düzeltilmiş 4.5) dün babaannesindeydi, akşam geldi. Dün geldikten sonra bir şey yoktu ama gece 1.30 gibi ateşi çıktı 38.6 derece.

Sonra ılık duş aldırdım 3 derece birden indi, yavaşça çıkmaya başladı tekrar ben de sirkeli soğuk kompres yaptım 36.9 civarında tuttu, yedi, uyudu. 1 saat sonra kontrol ettiğimde 37.6 dereceydi. Bu sefer de sirkeli soğuk kompres uyguladım yine tüm vücuda 36.5 dereceye indi.

5 dk bekledim tekrar çıkmaya başlayınca 37.4 olunca yani çocuk acile gittik. 25 ml ilaç verip indiğini görünce gönderdiler ama sabah 10da yine 37.6 dereceydi. Şimdi soğuk kompres yapıyorum ve verilen ilaçları tok karna içireceğim.

Dolven ve Calpol dönüşümlü denmiş, 6 saatte 1. İlk defa başıma geliyor. Hastanede kaç aylık olduğu sorulunca 6 aylık dedim ama prematüre düzeltilmiş yaşını söylemedim, şimdi calpol veya dolven vermek ya sakıncalıysa?

Bir de daha etkili yöntem bile varsa lütfen söylesin. Diş mi diye baktılar ama görünürde bir şey yoktu. Takip edin dendi. Enfeksiyon olabilirmiş.

3 Cevaplar

0 oy
(5,477 puan) tarafından
Bayramda bizde ateslendik 5.5 aylıktı kan aldılar temiz çıktı calpol verebilirsin 6 saatte bir dendi en yüksek 38.6 buldu diş yerleri hazırlandığı için yada sıcaktan olabilir dendi şükür geçti eviniz çok sıcaksa insanda olabilir. Corabina limon sıkıp giydirmistim. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin kuzuma 
tarafından
Ev güneş görmez sabahları, cephesi sebebiyle öyle ateş çıkartacak kadar sıcak değil yani. Teşekkür ederim amin amin amin. Şimdi tok karnına içireceğim inşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından
Post yukarı....
0 oy
(198 puan) tarafından
Canim çok grcmis olsun benimde oğlum 2 gündür çok ateşli acile gittik calpol dolven dönüşümlü ver dedi  inatçı  bir ateş bir türlü inmiyor inşallah distir  şimdi çorabına limon sıktım  giydirdim insallah fayda eder bide enfeksiyondan  suphelendi antibiyotik  yazdi canim ishali varmi 
tarafından
İshali yok çok şükür bizde de aynı durumlar. Enfeksiyon herhalde salgınmış Rabbim yardımcımız olsun :(

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 104 göst.
20 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 81 göst.
0 oy
4 cevap 63 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (565 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 114 göst.

411,922 soru