Günaydın hanımlar.
Oğlum 6 aylık (düzeltilmiş 4.5) dün babaannesindeydi, akşam geldi. Dün geldikten sonra bir şey yoktu ama gece 1.30 gibi ateşi çıktı 38.6 derece.
Sonra ılık duş aldırdım 3 derece birden indi, yavaşça çıkmaya başladı tekrar ben de sirkeli soğuk kompres yaptım 36.9 civarında tuttu, yedi, uyudu. 1 saat sonra kontrol ettiğimde 37.6 dereceydi. Bu sefer de sirkeli soğuk kompres uyguladım yine tüm vücuda 36.5 dereceye indi.
5 dk bekledim tekrar çıkmaya başlayınca 37.4 olunca yani çocuk acile gittik. 25 ml ilaç verip indiğini görünce gönderdiler ama sabah 10da yine 37.6 dereceydi. Şimdi soğuk kompres yapıyorum ve verilen ilaçları tok karna içireceğim.
Dolven ve Calpol dönüşümlü denmiş, 6 saatte 1. İlk defa başıma geliyor. Hastanede kaç aylık olduğu sorulunca 6 aylık dedim ama prematüre düzeltilmiş yaşını söylemedim, şimdi calpol veya dolven vermek ya sakıncalıysa?
Bir de daha etkili yöntem bile varsa lütfen söylesin. Diş mi diye baktılar ama görünürde bir şey yoktu. Takip edin dendi. Enfeksiyon olabilirmiş.