0 oy
389 göst.
Diğer kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Çok sinir bozucu oluyorlar benim çevremde de oldu sosyal medya da denk geldim kimileri kız çocuk olunca kimileri erkek çocuk olunca kötü birşeymis gibi davranıyor benim oğlum olduğu için bazıları hamileyken aaa neyse olsun gibi cümleler kullandı sosyal medya da bazı erkek anneleri post atınca misal erkek evladı olmalı insanın... Gibi cümleler ile başlayınca kız evlat değil mi yada kızı olmayan o duyguyu yaşamamıştır, mutlaka kızı olmalı o başka vs gibi yorumlar yazıyor ama aynı şekilde bir post kız evlat için yapılsa yorumlar genellikle linç değil de tatlı tatlı yorumlar oluyor bunun sebebi cahil kesimin belli bir süre erkek çocuğunu üst görmesi insanları erkek çocuklarına karşı içten içe uzak tutmaya mesafeli olmaya yordu bence siz bu konuda ne düşünüyorsunuz erkek ve kız anneleri başınıza böyle bir durum geldi mi 

21 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Buna en çok ben sinir oluyorum erkek çocukları için evde beklenmez o kızım olunca a anladim ki evde hayyvan besliyormusum erkek çocuğu vahşi doğada buyumeli.... kızlar içinde babalarına düşkündür ama nankordur ilerde bi erkek için ailesini satar yaslandigimizda bize sadece kız evlat bakar gibi son derece abuk subuk paylaşım ve yorumları görünce kan beynime sicriyor evladın kızı erkeği olmaz sagliklisi ve hayırlısı olur
-Reklam-
+2 oy
(102 puan) tarafından
Biz bir oğlumuz olsun çok istemiştik rabbim verdi çok şükür ama kız olsaydı sevmeyecekmiydik yada ne bilim erkek özlemi mi yasayacaktik tabiki hayir her evlat kendine özel kendine güzel hepsinin yeri apayri ikinci cocuk yapacak olsam kızım olsun isterim oğlanın tadına baktık ona da bakalım.  Gecen biri paylaşmış kız anneleri söyle özel böyle özel diye dedim ki bizim ki erkek diye ölmemiz lazım o zaman :) saçma sapan şeyler ya rabbim önce can sağlığı versin gerisi önemli değil 
+1 oy
tarafından
Evlat evlattır, kızı erkeği olmaz. Hayırlısı olur. Cinsiyet tercihi sebebi de bu yüzden bize verilmemiştir. İlahi kanundur.

"Allah dilediğine kız, dilediğine erkek çocuk bahşeder. Kimine hem erkek, hem kız çocuğu verir, dilediğini de kısır bırakır. Her şeyi hakkı ile bilen ve her şeye gücü yeten ancak Allah’tır." (Şûrâ, 49-50)

Kız evlat ne kadar hayırlıysa, erkek evlat da o kadar hayırlıdır. Zira kız evlat merhametin yeryüzündeki yansımasıdır. Bariz bir şefkatle doğar. Kardeşler arasında kız evlat küçük de olsa ablalık-annelik yapar. İçgüdüsel olarak bakıcıdır, vericidir, kollayıcıdır.

Erkek evlat ise mahrem olması konusuyla başlı başına kadın mahremleri için nimettir. Fiziki ve akli olarak erkek evlat daha üstün kılınmıştır. Zira Allahü teala akıl ve şehveti yaratmış, aklın 9unu erkeğe 1ini kadına verirken, şehvetin 9unu kadına 1ini erkeğe vermiştir. Buradaki şehvet kadınlar için sadece cinsel haz olarak alınmamalıdır. Güzelliği sevmek de şehvete girer, elbiseleri sevmek de.

Zaten Rasulullah (Sallellahü aleyhi vesellem) efendimizin kız çocuk hakkında hadisi şerifleri vardır.

1. "Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.[Taberani]

2. "İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer." [İbni Mace]

3. İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz." [Tirmizi]

4. Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene Allahü teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ, rahmetle nazar ettiğine de azap etmez." [Harâiti]

5. Çarşıdan, turfandan meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiği meyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına versin! Kadınları, kızları sevindiren, Allah korkusundan ağlayanlar gibi sevap kazanır. Allah korkusundan ağlayanın bedeni de Cehenneme haram olur." [İbni Adiy]

6. Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır." [Ebu Davud]

7. Üç kız veya kız kardeşinin geçim veya başka sıkıntılarına katlananı, Allahü teâlâ Cennete koyar." Eshab-ı kiramdan biri, "İki tane olursa da aynı mıdır?" diye sual edince, Peygamber efendimiz; "Evet, iki tane olursa da aynıdır." buyurdu. Başka biri, "Ya bir tane olursa?" diye sual etti. Cevabında buyurdu ki: "Bir tane de olsa gene aynıdır." [Hakim, Harâiti]
+1 oy
(4,495 puan) tarafından

Görüyoruz çevrede bu tarz cahil insanların varlığını. Evladın kızı erkeği olur mu her ikisi de muhteşem varlıklar. Ama şuna katılıyorum toplum her ne kadar eşit dese de öyle bir algı yerleşmiş ki iyi ki kızım var diye paylaşım yapıldığında kimse ses etmezken ay ne güzel derken iyi ki oğlum var diye paylaşım yapana cinsiyetçisin şu bu bir ton yükleniyorlar. Bunu toplumun büyük kesimi yapıyor, erkek çocuk annesiyim, anneler gününde oğlum bana çiçek verirken resimimizi 2. sevgilim, minik adamım diye paylaştım. Saçma sapan biri aman erkek çocuğu marifet sanıyorsun, kız çocuğu kadar güzel bir şey yok yazdı, kendisinin de kızı var. :) Cevabını verip engelledim, çıkarttım hayatımdan. Erkek çocuğuna sevgi gösterisi yapıp, iyi ki demek toplum tarafından hemen cinsiyetçilik olarak algılanıyor. 

0 oy
(3,843 puan) tarafından
Bir kızım var çok şükür herşeyim peygamber efendimiz zamanında kızları üstün tutmuş ama şu an cahil kesim erkek üstün gibi görüyor. Rabbim kız erkek değil evladın hayırlısını versin inşaAllah. Önemli olan o . Bende sevmem ayrım yapılmasını bizim eşimin tarafta 3 tane kız bı eltim bı görümcem var millet diyor işte 2 kız vardı sen bari oğlan doguraydin ne bos konusma 
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Kız annesi olarak evet yaşadım bu durumu olsun ikinci erkek olur demişti biri en içimden diliyorum Rabbim bana ikinci evlat verecekse kız versin dedim sustu kaldı zaten 3 kız kardeşiz annemi her gören oğlun yok dene belki olur dedi yıllarca sonra erkek kardeşim oldu ama yine susmadılar bir yerden konuşacak malzeme buluyorlar illaki bir ayrım olacaksa kızlar bencede üstün tutulmalı açıkçası düşüncem bu 
(14,613 puan) tarafından
Bana da öyle demişlerdir ya kız mı olsun 2. Oğlun olur dediler birde  hamileydim öyle üzüldüm ki
 kendisinin oğlu var hayırsızın teki kızı da var abisinin düğünün yaptı çalışarak hala erkek derdindeler
0 oy
(3,082 puan) tarafından
2 oğlum 2 kızım var hiçbir farkları yok. Eşim de öyle her cinsiyet duyduğunda sevindi şükretti.. erkek olunca noluyor yani oda evlenip gidiyor.çevremde çok var oğlu değil kızları bakıyor anasına babasına. 
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Bizim burada da öyle, kız olunca daha bi seviniliyor
0 oy
(9,916 puan) tarafından
İlkim kızdı nedir soranlara kız diyorduk yaa neyse inşaAllah erkekte olur derlerdi yada kız mı neyse sağlıklı olsunda. Tabi herkes böyle demeddi çoğul bu şekildeydi. Yada kız mı bizim gelinimiz daha karnımda 4 aylık bebeğe üst komşum zırt pırt büyüyünce sahip çıkın evden çıkmasın bizim gelinimiz olacak vs en son azarlardim onları bir daha demediler
0 oy
(991 puan) tarafından
Bana ikici erkek olsun diyolar sanki sipariş. Ben de yok ben kızımdan memnunum inşallah diğeri de kız olur diyorum ki gerçektende iki kızım olsun yeter diye düşünüyorum. Bu biraz istek tercih nasip meselesi. Erkekte olsa evlat kız da olsa evlat. Belki oğlum olsa 10 kıza degismezdim ama kızım olunca onu tadinca ona alıştım onu sevdim. Birde çevremdeki erkek çocuklari görünce daha çok kız istedim. Çevre değişikliği yapmadan önce erkek bebekleri daha çok severdim :)
(991 puan) tarafından
Hatta şimdiden diyorum eşime ikinci erkek olursa ilerde mallarimizin 3/2 si kızımın 3/1 i oğlanın olur diyorum eşimde herhalde yani diyor :D şuan oğlumuz yok ya çok rahat mal bolusturuyoruz:D
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Hepsi cahilce cümleler. Ne fark eder? Önemli olan annesine babasına, vatanına milletine, dinine hayırlı evlatlar yetiştirebilmek. 
0 oy
(1,970 puan) tarafından
Ayy millete bakma kızı isteyene birşey demiyor ama erkek çocuk isteyince ayrım yapılıyor diyoar 

Herkes ister kizida olsun ogluda başta sağlık olsun ama millet hep farklı düşünüp ayrım yapıyor benm kızım var sanki 20 kızım varmiş gibi seferki inşallah erkek olur diyorlar bende kız olsun erkek olsun fark etmez sağlıklı hayırlı evlat olsun diyorum 
0 oy
(986 puan) tarafından
Bence hepsi kötü niyetten değil ben mesela kız çocuklarını çok severim çok istedim bir kızım olsun ama oğlum oldu canımdan çok seviyorum evladım ama kızım da olsun isterim yani sevmiyoruz diye değil kimisi erkek çocuğunu çok sever kimisi kız çocuklarını cinsiyet ayrımı da değil evlat evlattir şimdi oğlum oldu da sevmiyorum değil 1 dk ayrı duramıyorum kızım da olsa fena olmaz:)
0 oy
tarafından

:D kız evladı nimettir ya :D

(1,121 puan) tarafından
Nimet değildir diyen yok bende isterdim kızım olsun ama erkek bebeğim var diye nimetsiz yada daha alt pozisyon da değiliz
0 oy
(838 puan) tarafından
Cahıl insan çok annemın 6kızı var ıyıkı hepsı kız dıyorlar ama çevreye sorarsan babama nıe calısoypn oğlun yok calısma bırıkım yapma dıyorlar 
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Ahhh en büyük yaramız hamileyken cinsiyet öğrenmeden önce ne kız ne erkek olarak bahsettim o benim için bebekti 

Bir oğlum var bir kızım da olsun çok isterim iki duygusu da tatmak için.

Eltim ilk hamileliginde erkek olsun diye hamile kalıyor hatta kaynım erkek adamın erkek oğlu olur diye gezdi mavi eşyalar alındı kızı oldu eltim kabullenemedi 

Ben hamileyken oğlum olacağı öğrenildiği zaman eltim kapilsr çarptı yüzüme aylarca kaynım ortalığı ayağa kaldırdı hayır oğulları olamaz onların çok sevinmesinler kızdır o falan dediler 

Sonra eltim yine hamile kaldı ilk öğrendiğinden beri oğlum aşağı oğlum yukarı gece yarısı 3 te beni arayıp ayyy canım çok tuzlu istiyor kesin erkek falan dedi cinsiyet öğrenmeye gittik ben hastanede kızına baktım bu odadan çıktı ağlıyor dedim ne oldu kız dedi ben eşime nasıl soylucem kimseye soylemicem istemiyorum dedi 

Herkes soruyor cinsiyeti ne diye bu belli değil diyor

İki tane ay parçası gibi kızları var 

Ama etraf sürekli ayyy iki kızın mi var sen daha doğur erkek olur belki falan diyor 

Bir oğlum var çok mutluyum şükürler olsun 

Bir kızım olmasını da bir o kadar çok istiyorum ismi bile hazır ama daha düşünmüyorum bı 6 sene sonra 
0 oy
(571 puan) tarafından
Eşimin sülale çevresi maalesef ki hala o geri kafaliligi mevcut.Kayinvalidem bile sözde Seviyor torunlarını evet ama hep bı erkek torun meraki var.Suan çocuk yapsam erkek olur diye beklentiye girecek.Neymis erkek soymuş, Neymiş kardeşler arasinda erkek olması başka biseymis sahip çıkarmış ki kendi kardesleri asla değer vermezler.Hep der annem babam öldü yalnız kaldım diye.Erkek çocuk olsun diye ikinciye evlenenler var.Mesela erkek çocuğa hamileysen söylemiyorlar neymiş nazar degermis, bilmiyoruz  cinsiyetini henüz falan filan sallıyorlar ama anliyorlar ki o çocuk erkek.Sacmaliktan başka birşey değil !!!Herkese hayırlı evlat versin rabbim tek duam bu 
0 oy
(17,887 puan) tarafından
Ben kızım olsun istiyordum ama oğlum oldu ( hiç yürekten oturupta Rabbim bana kız evlat ver demedim ) hayırlısını diye ettim duaları şimdi iyiki oğlum olmuş diyorum ama erkek çocuk annesiyim diye öğle diyorum kızım olsaydı iyi ki kız annesiyim derdim 
0 oy
(14,613 puan) tarafından
Hala var ark diyor tek oğlan tek torun herşeu yapmalılar 

Diğer ark kvalidesi  2 oğlu oldu diye bilezik taktı ne zaman son bulacak bilmiyorum 
0 oy
(6,922 puan) tarafından
Bir oğlum vardı ikincisini herkes kız istedi amaa AA erkek mi olsun ya tüh diyor ikinci çocuğum da erkek ama benim için gram fark eden bir şey yok ne kız olsun dedim ne erkek hamile iken sadece sağlık istedim çünkü daha önemli hiç bişe yok bu hayatta ve başka da çocuk düşünmüyorum yeter ki sağlık versin Rabbim neyi nasıl istiyorsa öyle veriyor evladın kızı erkeği olmaz kızım da baş tacı olacaktı oğlum da baş tacı..herkes benim adıma karar vermiş üçüncü yapp o kız olur diyor yav ne alâka ne alaka düşünsem bile oda erkek olsa gram üzülmem onunda yoluna can gurban çünkü ben bilirim nasi zor o doğum hepsi de benim canım ciğerim ***** saçma çevre baskısı yüzüne inşaAllah böyle düşünen anneler yoktur diye umuyorum 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 611 göst.
+1 oy
25 cevap 397 göst.
7 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (595 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 364 göst.
24 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Anne-bebek (790 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 146 göst.
6 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Metmett (28 puan) tarafından soruldu

408,340 soru

12,267,723 cevap

37,513 kullanıcı

Kategoriler

...