+1 oy
354 göst.
Diğer kategorisinde (55 puan) tarafından
Hanımlar merhaba bugün 35. haftam doldu ilk gebeligim yani evde cocuk vs kimse yok eşim ve benden hariç 30.haftada mutfak dolap içleri baza altı yatak dolabı vs yaptim ki iyi ki yapmışım suan asla yapamam yerimden zor kalkıyorum bazen .Cam kapı perdeler birde halılar yıkamaya verilecek sizce ne zman yapmaya başlayayım bunlari ilk gebelik olduğu için de doğum ne zman olur bilemiyorum tecrübelerinize ihtiyacım var bu konuda .

15 Cevaplar

0 oy
(121 puan) tarafından
Geç bile kalmışsın doğurcan nerdeyse artık 
(55 puan) tarafından
Aslında tek yapmiycam kayinvalidem ve eşimin kuzeniyle beraber yapicam zor olan dolap içi vs de hallettigim için malum yaz camları açınca falan toz oluyor ondan erken mi diye düşünüyordum.
(121 puan) tarafından
Daha ne Vala ben tek yaptım herşeyi o yüzden erken yapmak zorundayım 30 da herşey bitmiş olmalı benim
(55 puan) tarafından
Haklısınız tek zor özellikle cam vs silmek 30 dan sonra cok çok zorlar ben cam falan silmem onları eşimin ailesi yapar ben sadece yıkanacak yıkarım yemek falan yaparm
-Reklam-
0 oy
(9,746 puan) tarafından
Canım ben temızlıkcı tutmayı dusunuyorum su an 26 haftalık hamileyim günlük işlerimi hallediyorum sadece. Ama gerçi temizlikci fiyatları da cok artmıs herhalde ama olmadı ablamdan felan rica ederim eşim felan el birliğiyle temızlerız herkes bi oda alsa kendine hallolur
(55 puan) tarafından
Benim de kayinvalidem ve eşimin kuzeni gelip yardım edecek ailem uzakta cam falan onlar siler sadece ilk.gebelik olduğu için ne zman başlayayım hani onlarda var zaten 2 güne yaparız diye düşünüyorum malum yaz toz tekrar kirlenir diye karar veremedim gününe
(9,746 puan) tarafından
Canım ne kadar da temızlesen batacak. 37. Yi geçirmesen iyi olur bebegınde ne zaman gelecegı belli olmuyor bakarsın 40 ı bulur bakarsın 38 i bilinmez. Buyuk temızlıgı yaparsanız gunluk temızlıkle yetinirsin napıcan bu kadar dusunme onemlı olan ikinizin saglıgı
(55 puan) tarafından
Aynen haklısınız ben yapalım  diğer günler rutin temizlik yaparm.
0 oy
tarafından
Tecrübe değil mantığımla cevap vericem :) doğum meselesi kişiden kişiye değişiyo ne yazık ki tüm gebelikler 38 yada 40 haftada bitmiyo, bazıları 35 36 haftada doğmaya karar veriyolar. Belirli bi zaman yapılmış dip köşe temizlikten ziyade genel bi topluluk durumu idealdir benim gözümde. Ha sen dersin ki benim böyle ipe sapa gelmez her şeyde kusur arayan kıl akraba ve çevrem vardır gelince beni yada bebeği görmeye gelmezler kusur aramaya gelirler o zaman durum değişir, hiçbirini eve kabul etmeyerek çözebilirsin bu durumu. 
(55 puan) tarafından
Evet o yüzden heran hersey olabilir diye evim toplu zaten cocuk vs de yok dip köşe de mutfak dolapları giysi dolapları baza altı falan  hallettim sadece dedigim gibi cam kapı perdeler kaldi onu da malum yaz toz oluyor çabuk o yuzden erken mi yoksa yapsam mı diye emin olamadm
tarafından
Yapabiliyosan bi gün birini bi gün birini ağır ağır yap. Olan olur kalan kalır dert etme. Bebeğin vakit geçireceği oda tozlu olmasa kafi.
(55 puan) tarafından
Teşekkür ederim oyle yapacağım.
0 oy
(12,967 puan) tarafından
Ben ilkinde 39+1de basladim 39+4de doguma gittim :))
(55 puan) tarafından
Sizin cok iyi denk gelmiş ne güzel.
0 oy
tarafından
Canım sakın yapayım deme artık doğurmaya bisey kalmadi Allah korusun başına iş alirsin birini tut o yapsın 
(55 puan) tarafından
Evet haklısınız ama zor olanları yaptim 30.haftam da dolap içleri baza içleri falan hepsini yıkayıp yerleştirdim suan pencere perde kapı ve halılar yıkamaya gidecek onları da kayimvalidemlerle beraber yapacağımız için 2 günde hallederiz diye düşünüyorum
tarafından
Bi an önce bitir canım ana işleri bitirince geriye kalan zamaninda günlük toz alma silme işlemini halledersin zaten ama elini çabuk tut pat diye 36da 37de doğum başlarsa bu sefer ortada kalirsin
(55 puan) tarafından
Aynen haklısınız  oyle bisey olsun istemiyorum herseyi özenerek yikadim utuledim erkenden bi bu işler kaldi en azından tam olsun hersey doğuma insAllah
tarafından
Sağlıkla kucağına al canim
(55 puan) tarafından
Amin insAllah Allah razı olsun .
0 oy
(4,563 puan) tarafından
Yani geç kalmişsin canim, sen yapma birini tut. Halılarıni yarın ver yıkamaya o sırada diğerleri temizlenir. Benim 39cu haftada olmuştu. Çantanı hazır etmediysen mutlaka hazırla bebeklerin işi belli olmaz.
(55 puan) tarafından
Çantamı hazırladım 29.haftamdan yikadim herseyi utuledim yerleştirdim mutfak dolapları içi giysi dolapları baza altı havalandırip hepsinin içindekileri yikayim dizdim 30.haftamda simdi sadece kapı pencere perde falan kaldı onları da ben tek yapmiycam kayinvalidem ve eşimin kuzeni gelecek
0 oy
(482 puan) tarafından
Bence hemen başla. :) İleriki haftalarda daha da zorlaşıyor. Bir de 37. Haftadan sonra artık bebiş he an gelebilir durumda oluyor. Sanki 37. Haftada doğum olacakmış gibi hazırlıklı olmak en iyisi. 
(55 puan) tarafından
Evet haklısınız erken bile olsa en azından içim rahat eder ben bu hafta halledeyim işlerimi
(482 puan) tarafından
Kendine çok yüklenme sakın. Birinden yardım alman çok iyi olur. Allah kolaylıklar versin canım. Allah tez sancıdan kurtarsın, sağlıkla alırsın kucağına bebişini inşallah. :)
(55 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun Rabbım tüm hamilelere kolay doğum nasip etsin insAllah içinde de bana .
(482 puan) tarafından
Amin canım :)
0 oy
(1,192 puan) tarafından
Dolap çekmece kendin yaptıysan xcam perde işine bir bayan bul yaptır tavsiyem su sicakta 35 haftalık halinle uğraşma .aslında bunu eşinin teklif etmesi lazım insan hamile eşine iş yaptirmamali .bir bayana bir günlük ücret 1000 1500 TL verilemeyecek bir para değil bir kereligine .
(55 puan) tarafından
Yok ben tek yapmiycam kayimvalidem ben eşimin kuzeni yapicak ben sadece arada yardımcı olurum onlara diğer türlü ben cam falan silemem dediğiniz gibi bu sıcak havalarda
(1,192 puan) tarafından
O zaman iyi canım yardim edeceklerse Allah korusun son zamanlar yardım eden olmaz sa kaliversin gerçekten bebeğinden ve senden önemli değil .zaten artık bebeğin 40 i dolana kadar aile dışı gelen olmuyor olursada çok da umursama.saglicakla gelsin insallah
(55 puan) tarafından
Amin insAllah sagolun
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Yavastan basla 36 dan sonra heran supriz yapabilir
(55 puan) tarafından
Aynen öyle genel olarak herkes öyle yazmış o yuzden ben en iyisi hazırlığımı bitireyim
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Ben kurban bayramindan önce ev boyattım halı yikattim dip bucak derken hepsini hallettim şimdi 33 haftaligim ve haftada bir yine dip bucak yapıyorum kirlenmesin diye sürekli elim üstünde.yoksa bu aylarda o ağır işleri asla yapamazdim
(55 puan) tarafından
Evet kesinlikle bende ondan dip köşeyi hallettim cam kapı kaldi onları kayimvalidemler yapacaklar yoksa yapamazdım yani ben
0 oy
tarafından
Geç bile kaldın ben 28 haftalıgım bitirdim ince işleri bide doğuma yakın normal güzel bir temizlik yaparım ağır işler bitirdim bana yardım eden yoktu ağırlaşırsam yapamam dedim yaptm 
(55 puan) tarafından
Cok iyi yapmışsınız bende ince işlerimi bitirdim dolap ilçelerini düzeni baza altlarını sadece kaba pencere kapi silinecek halılar yıkamaya verilecek birde kayinvalidemler gelip beraber yapacağız temizliği ondan şuan diğerlerini yapmadım malum yaz cam açıyoruz sürekli toz oluyor  .
0 oy
(304 puan) tarafından
Benim de 34 hafta sezeryan olacağım gecen hafta esimle cogu seyi yaptik ama daha yapılmayan işler var  küçük kızım da var yine dağıldı ve ben cok yoruluyorum. Burası cok sıcak karnım yaniyor geriliyor nefes almakta zorlaniyorum bazen. Daha bir sey yapamiycam sanırım. O yüzden doğumdan 1 hafta önce temizlik ve ütü icin birini alıcam 
(55 puan) tarafından
Bence de sizin cocukta varmış en iyisi oyle olur .
0 oy
(20,351 puan) tarafından
Camlardan perdelerden basla. Halıları da haftaya yıkamaya ver. Sonra da günlük temizliğini yaparsın artık 
(55 puan) tarafından
Aynen öyle yapmayı düşünüyorum bende
0 oy
(479 puan) tarafından
Valla canım ben bayramdan önce yapmıştım hepsini daha 1 ay geçmedi sanki hiçbir iş yapılmamış gibi tekrar yapacam. Çünkü bende bir kardeşim, 2 kaynım, bide yaklaşık 2 yaşında kızım var yani çok olunca kirleniyor şuan 37.5 haftaligim biraz zor oluyor ama böyle parça parça dinlene dinlene yapıyorum mecbur. Bu hafta bitirmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı 

Sizde yavaş yavaş yapabilirsiniz bence ağrı şeyler kaldırmayin elinizi fazla kaldırmayın(perde falan yani aşmayın) inşallah sağlıkla kucağına alırsın 
(55 puan) tarafından
Amin sagolun size de hayırlı doğumlar olsun insAllah.
0 oy
(1,542 puan) tarafından
Karnın burnunda cammi silmeyi düşünüyorsun bence yapma aynı gün doğuma gidersin
(55 puan) tarafından
Yok hayır ben yapmiycam eşim annesi ve kuzeni yapcak bende arada onlara yardımcı olurum .

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 165 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 102 göst.
10 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Minaasel (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 32 göst.
0 oy
13 cevap 445 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Emineeeee (230 puan) tarafından soruldu