0 oy
886 göst.
Diğer kategorisinde (20 puan) tarafından
Kızlar bi bebeğim var Maşallah gelişim olarak , konuşma olarak bir tık önde .Tanımayanlara 1 yaş büyük söylüyorum yaşını fakat bilenler özellikle konuşmasına çok şaşırıyorlar. Bugün uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla görüştüm ve kızımı ilk defa görüyor bu yüzden konuşmasına şaşırdı. Bu yaşta nasıl böyle konuşuyor dedi hemen yanından ayrılınca okudum nazar duasını ama yine de korkuyorum nazar deger bir şey olur diye sizde de oluyor mu böyle korku 

33 Cevaplar

+3 oy
(753 puan) tarafından
Nazar gerçekten kötü ya bende çok inanırım 
(20 puan) tarafından
Allahım korusun
-Reklam-
+2 oy
(4,575 puan) tarafından
İnanırım ve korkarım çünkü benim de kızım yaşıtlarına göre bu konuda gayet ileri konuşma anlama vs daha akıllı 4 buçuk yaşında ve herkesle hemen arkadaş olup iletişim kuran bı çocuk ve haliyle insanlar nazar ediyor etkinlik vs yapıyoruz evde kek poğaça yapıyoruz ben hazırlıyorum o yapıyor mesela insanlar da nazar ediyor hep bol bol oku atletini ters giydir nuska tak çörek otu vs Allah kem gözlerden korusun 
tarafından
Atlet ters gıyıbce ne olır canım
(4,575 puan) tarafından
Öyle derler ya belki batıl inanç bilemem ama ben giydiriyorum bide biri görünce okuyup baştan aşağı değiştiriyorum kiyafetini
(20 puan) tarafından
Allahim korusun evlatlarımızı teşekkürler yorumun için
(20 puan) tarafından
Çok teşekkürler yorumun için Rabbım nazardan , bütün şerlerden korusun evlatlarımızı
+2 oy
(20,074 puan) tarafından
Okursun geçer. Korkarsan üstüne çekersin.  Allah'ın izniyle biseycik olmaz. Ha ben herşeyi göze sokmam. Ama saklayamadigin şeylerde de yapacak bişey yok. Allah'a güven. Duanı et her gün. Bu kadar korkma. 
(20 puan) tarafından
Sağol canım haklısın
+1 oy
(2,206 puan) tarafından
Nazar insanı öldürür bende çok korkuyorum ve her seferinde de ananinda çeker üstüne dün parkta elma yiyor yanımda oturuyordu bı kadin geldi boğazına kacar boğulur dedi yok kaçırmıyor dediğim anda çocuğun boğazında kaldı 

1.5 yaşında baba dede mama meme dışında bişey demez dil olarak ama boy pos olarak 2.5 olarak durduğunu söylüyor herkes ve bilmeyenler 2.5 yaşında sanıyor hiç bozmuyorum aynen ama konuşamıyor diyip geçiyorum her günümüz nazar duaları ile geçiyor maşallah dedikleri halde o gün içine bir şey kaçmış gibi ağlıyor uyumuyor 
(1,120 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Vallh cnm ben nazara inanmazdım inanyorum artk korkuyorum benim kiznda saçlı doğdu 1 aylık olcak yarn girecek ay gören bu saç ne falan korkuyorum kızım kılı doğdu saçalri midemi maf etti 9 ay boyunca bende korkuyorum sen dua oku bol ben lohusayim eşime okutyorum bak benim teyzmin torunu kız çok tatlı masllah sübhanallah sacalri falan kıvrım kıvrım nenesi diyor kızla mevlite gitik 1 yaşındaymış kaç aylikmis bilmiyorum diyor biri demiş ayy senin torun konuştu diyor lafı çevirdim yok konuşuyor demiş şimdi teyzem diyor o kız gittti başka biri geldi adeta  kız konuşamıyor farklı ifade ediyor yeni konuşan bebek gibi konuşuyor el isartiyle ifade ediyor  bide yürümüyor şimdi zorla gezdiryolar fizigie falan götuüyorlar gelin diyor hep nazar maf etti sende çok çıkarma diycem ama gelenede sakliyamiyor insan bende sakliyamiyorum birşeyleri ama insanalirina gözü var genelde isteyerek istmeyerek
tarafından
Benimde kızım saçlı 3 aylık valla dışarı çıkmaya korkuyoruz herkes saçı hakkında konuşuyor yolda hastanede kapıda nazar gerçekten çok kötü
(1,120 puan) tarafından
Ben 5 günlük hastneye gitim sarılik vardı kızımda bı teyze yani şahsen benim yapamadğim şey yapmamda bide çocuk pusetydi eşim işlem yapmaya giti kız durmadı badanyesine örtmüş tüm  kucağıma aldım oturdum teyze sordu işte hayırlı olsun ne zmn doğdun aramızda mesave var inan kalktı gezdi yanıma geldi direk bebeğin üstün açtı sormdan inansan bı der musaden varmı aça bilirmiyim falan direk örtüyü açtı ay bunun saçlarına bakın kızlar kızna dedi ay bu pekrukmu takmış hemen içimde maşllah sunhanalh dedim kadında dedim masllh sübhanallah evet dedim saçı beni 9 ay bitirdi hastnye gitsek eşim her ortamda çıkartma kızı diyor herkes nie kirlkli çocuğu görsün  Hastne ortamı pis pusete çıkartma der ben vallh baskasnin çoğuna bakarken dua ederim korkakrim insanın kendi evladına bile nazarı değiyor o kdaninada baya saşrdım
+1 oy
(1,207 puan) tarafından

Nazardan korkup yalandan korkmuyor musun?  :) 

Burda nazar değmeyeyim Maşallah Sübhanallah.
Uzerine dua yazılı cevsen tak.
(18,117 puan) tarafından
Yalan değil bence gözden koruma amacıyla söylüyor ne var bunda ben kendimde oğlum  bebekken öyle yapardım yani kiloluydu büyük gösteriyordu çok dikkat çekiyordu 1 yaşındaysa  1.5 derdim
(1,207 puan) tarafından
Yalanı kendimize göre sekillendiremiyiz . Ki zaten şakasına dedim abartmayın.
(18,117 puan) tarafından
Şekillendirme değil herkes de herseyi bilmesin sormasın yani yedi yabancı insan sorunca doğru cevap veresim gelmiyordu sadece:)
(1,207 puan) tarafından
Beyaz yalan oluyor işte :)
(20 puan) tarafından
Yalan da kötü evet ama insanlarımız MaşaAllah demeyi bilmiyor keşke bu konuda hassas davransalar .Teşekkürler yorumun için
+1 oy
tarafından
Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar demiş peygamber efendimiz. Haklı olduğunu pek çok kez gördüm de. Bizim balıklarımız var, gerek çeşit gerek sayıca kalabalık ve göze hitap eder durumdaydılar. Bayramda eşim sağolsun bazı akrabalarına gösterdi balıkları, akvaryumun birindeki sarı prenseslerin tamamı, bi başkasındaki 30a yakın japon balığım bir iki gün içinde telef oldu gitti komple
tarafından
Konuşmayı bırakmışım kız altıma kaçırsam bişey değil :)
(8,396 puan) tarafından
Anladım seninki başka benimki başka bende kendiminkini anlattım ;)
(1,120 puan) tarafından
Teyzemin torunda aynı vallh o şekil idfade ediyor artk
tarafından
Nazarın büyüğü küçüğü olmaz herkes başına geleni bilir dimi :)
(20 puan) tarafından
Ayy ne kadar üzücü ya çok korkuyorum işte okuyorum falan ama özellikle MaşaAllah demediklerinde o gün sürekli kafama takılıyor
+1 oy
(18,117 puan) tarafından
Yaşını kilosunu boyunu herseyini ben doğru olanı kimseye demezdim kimsenin bilmesine de gerek yok ama bazı insanlar kilosuna herseyini merak ediyorlar ben söylemiyorum anında nazarları değiyor
(20 puan) tarafından
Evet onlar gizlenebilir ama doğumunu bilen kişilerden yaşını gizleyemiyorsun konuşmasını zaten gizleyemezsin o durumlarda çok korkuyorum nazardan
(498 puan) tarafından
Evet ya bu da zor ay bayramda herkes ne zaman 2 yaşına ne zaman girecek hepsini hesap ettiler içim içim sinir oldum ama bişe_ diyemedim. Bayramın 2. Günüydü doğmuştu o yüzden herkesin aklında çarpıtamıyorsunda
+1 oy
(3,412 puan) tarafından
Yani nekadar erken olabilir ki benim kızım 1 yasinda birçok şey söylüyordu 1bucukta cümle kurarak konuşuyordu bana göre bu normal hoş benimde çevremdekiler şaşıran oluyordu da bilmiyorum seninki bir yaşın altında mi ki 
(20 puan) tarafından
Yok canım 2 yaşında
(3,412 puan) tarafından
E ne var bence normal yani benim kızımda 2 yas dogum gününde konuşuyordu ama beklenmedik bir şey mi bu bilmiyorum ilk çocuğum
(498 puan) tarafından
Evet normal ama olağanüstüymüş gibi görsüzlük yapan çok illaki
+1 oy
tarafından
Bende korkarım bebeğim 3 aylık kontrole götürdüm bi bayan kucağında bebeği bana kaç aylık dedi bende 3 dedim benim bebeğim dört aylık ama senin bebeğin daha büyük duruyor sinir oldum dedim sizin erken mi doğdu evet 32.haftada doğdu dedim erken doğan bebeğin gelişimiyle zamanında doğan çocuğun gelişimi aynı olmuyor ve her bebeğin gelişimi farklıdr 
(20 puan) tarafından
İşte insan ister istemez tedirgin oluyor Allahım korusun evlatlarımızı
tarafından
Amin amin çok düşüncesiz insanlar var Rabbim hepimizn çocuklarını korusun
+1 oy
(5,592 puan) tarafından
Benim bebegim krese gidiyo. 12 kisilik sinifta ki en kucuk cocuk. Ayni yil dogumlular ama benim ki yilin son aylari yani. 10-11 ay buyuk cocuklar var. Benim cocugum en uzunlari ve en kilolulari. Dil gelisimi digerlerinden cok iyi. 22 aylikken uzun cumleler kurup konusmaya baslamisti zaten. Okul cikisi 10-15 dk parkta veliler ile sohbet ederiz. Cocuklarin gelisimi hakkinda konusuruz genelde birbirimize fikirler veririz. Hep derler benim cocugum icin digerlerine gore daha ileride diye. Kaba ve ince motor becerileride ileride bunu parkta gozlemleyince farkediyoruz. Ama hic bi zaman nazar deger diye dusunmedim. Yasini buyuk soyleme gibi bi dusunceye de kapilmadim. Aksam parka cikariz orda da ayni yas grubu bebekler var onlarda der baya uzun,guzel konusuyo vs. 

Ama ben hep diyorum dogdugundan beri gelisimsel olarak ilerideydi ayni ay grubunda ki bebeklerle. Herzaman presentilin %90 lik diliminde oldu ve o sekil devam ediyo. Normal olanda bu zaten. Bebegin kendi gelisimi dogrultusunda ilerlemesi. 

Aksamlari uyutunca dua okurum. Allah korurur ,dua korur. 

En cokta annenin-babanin nazari deger. 
(20 puan) tarafından
Son cumlenizde haklısınız bu yüzden kendim de sürekli MaşaAllah derim kızımdan bahsederken .Bol bol da okuyorum Rabbım evlatlarımızı korusun .Çocuğunuza da MaşaAllah  Rabbım daim etsin
(498 puan) tarafından
Kız anne baba nazarı masumdur incitmez ama yaman gözlüler var
(5,592 puan) tarafından
Canim milletin biblo gibi bebekleri reklamlarda ,filmlerde oynuyolar da bisey olmuyo. Bizim insanimiz abartiyo biraz. Ya da cocuga bisey olsa nazar diyo. İzmir'de yasiyoruz,havalar cok sıcak. Arkadasim gunun sicak vakitlerinde parka cikariyo cocugu sonra cocuk rahatsizlanip,huysuzlaninca nazar degdi diyo. Bu sicaga ben bile dayanamiyorum kucuk bebekler nasil dayansin.
+1 oy
(35 puan) tarafından
Büyük halamızın çok nazarı değermiş, bunu lise döneminde öğrenmiş oldum. Şöyle ki saçım öyle gür ve uzundu ki, bi gün banyodan çıktım saçımı kuruttum. Belime kadar kıvır kıvır saç. Halam  geldi saçıma şöyle güzel böyle güzel dedi. Neyse gitti. O kadar kısa sürede saçlarım döküldü ki anlatamam size. 

İlerleyen senelerde çocuğum oldu. Oğlumun da maşallahı vardı. Boğum boğumdu kollar bacaklar maşallah. Annem dedi ki çocuğu görmeye geliyo halan,  iyi dedim hoşgelsin. Aklıma ne nazar geldi ne bişey. Kadın geldi az durdu, sevdi etti, çocuğumun yüzünde döküntüler çıktı. Ama nasıl ağlıyor yavrum. Dedim senin edeceğin nazarın ben.. okudum üfledim yok. En son internette araştırırken kalem suresinin 51 52. Ayetlerinin faydasını gördüm. Felak, nas, ayetel kürsi, ihlas, fatiha, kalem suresi hepsini 7şer kez  okudum. Çok şükür onun üzerine rahatladı çocuk. Allah kem gözlerden sakınsın inşallah 
(20 puan) tarafından
Kötü bi tecrübe olmuş. Alışkanlık edip sürekli o şekilde okumak lazım Rabbım korusun evlatlarımızı
(35 puan) tarafından
Aminnn
(498 puan) tarafından
Yerinde olsam arar söylerdim biraz da o içerlensin
(35 puan) tarafından
Üzerinden epey vakit geçti, ama aklıma da söylemek hiç gelmemişti.
(498 puan) tarafından
Söylemek nazar etkisini kırar bence bana göre o yüzden dedim
+1 oy
tarafından
Benim bebeğimde kaç ay büyük bebeklere göre uzun. İnsan canlısı, güler yüzlü. Zaten kendim öğretmen olduğum için hep etkinlik yapıyorum, paylaşıyorum da. Bir yere gidince, eve gidince oku falan diyorlar. Eşim çok inanır nazara ama ben pek öyle değilim herhalde. 

Yani ne bileyim, herkesin çocuğu kendine güzel mi desem, bütün bebekler tatlı mı desem..

Bir öğretmen olarak tüm veliler kendi çocuğunu çok zeki olduğunu düşünüyor mu desem :) 

Ne desem bilemedim.
(20 puan) tarafından
Allahım korusun umarım öyle kötü  bir durumla karşılaşmaz hiçbir masum kuzu
+1 oy
(2,068 puan) tarafından
Benim kaynanamın komşusu var birinin torunu kızımla yaşıt hiç konusmuyor diğerinin kızı kızımdan bir uaş büyük konusmuyor hep kızıma ayy nasıl konuşuyor ayy nasıl büyük diyor bende maşallah deyin diyorum ama demiyorlar hiç anlamiyorum niye kendi cocuklaroyla kiyasliyorlar
(20 puan) tarafından
O kıyaslama olmazsa olmaz canim illa kiyaslanacak hadi kiyasliyorlar MaşaAllah bari deyin.
(2,068 puan) tarafından
Asla demez bir ara görümcem komşunun çocuğuyla kızımı kıyasladı kziim biran dondu kekeledi ve yere düştü sonrası bir daha abla kızım hakkında konuşma diye diye kızı en son nazara degdirrceksimiz dedim sustu
+1 oy
(11,577 puan) tarafından
Canım nazara inanırım bende fakat 2 yaşındaki çocuğun konuşması çok anormal değil ki. Çevrendekiler heralde cahil. Benim kızımda hiç bebek gibi konuşmadı söylediği herşey anlaşılır şekildeydi çok erken konuştu aklıma hiç getirmedim öyle şeyler. Milletten önce sen nazar değdirmeyesin 
(4,882 puan) tarafından
Oğlum 2 buçuk yasinda hiç bebek gibi konuşmadı yetişkin gjbi konuşuyor o yüzden bende garipsemedim bazısı geç konuşur ama fiziksel olarak güzel ilerler her çocuğun gelişimi farklı nazar değecek birşey görmedim bende o yüzden
(20 puan) tarafından
Tabiki anormal değil bence de normal fakat yasiti çoğu çocuk tek tük kelime söylüyor bu da çok normal her çocuğun gelişimi farklıdır bana ikisi de normal geliyor ama insanlar konuştuğunu duyunca bi ggaripsiyorlar MaşaAllah  da demiyorlar
+1 oy
tarafından
Oğlumun parmağı koptu postuma bak canım 
(20 puan) tarafından
Ahhh canım benim kiyamamm şimdi gördüm postunu nasil şimdi iyi mi biraz daha .Rabbım acısını hafifletsin kalıcı şifa versin
+1 oy
tarafından
Bende nazardan korkarım ama duamı edip Allah'a teslim eder ve Allah'a sığınırım 

Ne demişler sakınan göze çöp batar (Allah korusun)
(20 puan) tarafından
Rabbım cümlemizin evladını korusun
+1 oy
(360 puan) tarafından
Sakınılan göze çöp batarmış sen çocuğuna her gün nazar ayetlerini oku Rabbime emanet et bacım 
(20 puan) tarafından
Öyle yapıyorum Rabbım korusun artık. Teşekkürler
+1 oy
(953 puan) tarafından
Benm de oğlumun saçı düz uzanmıştı dün yolda dedim ne güzel saçı var yakışmış millet nazar etmese bari keselim.iki dk sonra yüz üstü düştü burnu alnı çizildi.sanirim kendim ettim.ama her gören de saçı güzeldi kesmeyin falan derdi.bilmiyirum bir kuruntu yaptığımız için mi oluyor.
(20 puan) tarafından
Ay ne bileyim evlat olunca konu buluttan nem kapıyor insan .Çok geçmiş olsun Rabbım beterinden korusun
(953 puan) tarafından
Sağol canım Allah razı olsun
+1 oy
(12,866 puan) tarafından
1 yas buyuk nasil soyluyosunuz ya sasiriyorum :) 
(20 puan) tarafından
Neden ki
(12,866 puan) tarafından
Benim oglumda çok tombik iriydi hemde dilliydi. Ne kadarlik seninki.bilmiyorum ama 17 aylikti 10a kadar sayardi renkleri.falan bilirdi sorunca soylerdi falan. Çocuk sarkilarini hep ezbere bilirdi. Banada hep yasindan buyuk soyle derlerdi. Ya sacmalamayin çocuk 1.5 yasinda belli yani 2.5 mu diycem insanlar salakmi derdim :) diyen varmis demekki
0 oy
(2,362 puan) tarafından
Nazara inanıyorum ben de tabii ki Allah korusun hepimizi. Okucaz bol bol üstümüze. Bazı insanlarda özellikle oluyor mesela benim eltimle aramızda en ufak bir muhabbette nazar oluyor. Doğumdan sonra göğüs acısıyla ilgili konusmustuk maşallah benim hiç bir problemim olmadı dedim ertesi gün göğüslerim mahvoldu. Sonra bir sey daha oldu hatirlayamadim ve yenilerde doğum yerlerinden konusuyorduk işte o sezaryen oldu ben normal. Sezaryen yerim aylar geçti hala acıyor dedi senin de acı oluyor mu dedi. İlk 3-5 ay oluyordu arada ama artık hiç bir sikayetim yok şükür dedim ve birkaç gün sonra sikayetim başladı :) kötü niyetli değil ama nazar oluyor demekki
(20 puan) tarafından
Demek ki çoğu şeyi dillendirmemek gerek Allahim korusun hepimizi
(2,362 puan) tarafından
Evet evet ben de akıllandım. Amin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 241 göst.
0 oy
20 cevap 2,063 göst.
12 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 423 göst.