+2 oy
497 göst.
Aile kategorisinde (247 puan) tarafından
Delirmek üzereyim çocuk doğru düzgün konuşmuyor ya konuşsa papağan gibi bilmiyor 10 defa bana kendi adını söyleyerek sesleniyor senin adın o benim adım anne diyorum yine aynı şeyi yapıyor sinirlenip oyuncağını fırlattım babasıyla da kavga ettim bütün gün bilgisayar oyniycahina kızlarınla konuş dedim benim konuşmam yetmiyor demekki dedim 3 yaşında iki ay sonra 4 olacak daha cümle bile kuramıyor ezberlediği şeyleri söylüyor o kadar yoruldum bende ya kimsem yok zaten bir başıma iki çocuk büyütür yorum sosyalleşme yok gezme yok para yok vallahi intihar edicem yakında bunaldım Keşke çıkmasaydım yurt dışına en azından Türkiye de ailelerimize gidip geliyorduk 

22 Cevaplar

+2 oy
(779 puan) tarafından
Yurt dışında nerdesiniz canım 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
4 yasında konusamıyor pek! Bız egıtım alıyoruz ama 2 yıldır
(247 puan) tarafından
İlerleme oldu mu gerçi niye soruyorsam bütçen olacak da gönderecen olsa da eşim biseyi yok cocugun konuşuyor ya deyip duruyor
tarafından
Bütçe vermıyoruz devlet karsılıyor
+1 oy
(2,948 puan) tarafından
4 yaşına  kasımda gircek 1 aydır konuşuyor canm kendi kendine konuşmaya başladı ben sürekli konuşuyordum ama onun konuşması pek yok yoktu şuan herşeyi konuşuyo bazı şeyler tam anlaşılmıyo ama buna şükür 
+1 oy
(367 puan) tarafından
dr a falan goturdunuzmu bu konuda dr ne diyor?
+1 oy
(1,509 puan) tarafından

Piskiyatriye götür en kısa sürede 

Çok gecikmiş konuşma
Söylediklerini tekrar ediyormuş baska postuna baktim da diş gicirdatma falan da varmis 
Benim.profilime girip bununla ilgili açtığım.bir post var bi göz at canım.ama piskiyatriye götürmeyi ihmal.etme en azindan icin rahat etsin. Dil.terapisi vs verilir 
(5,932 puan) tarafından
Benim kızımda gece uyurken diş gıcırdatma oluyor eşim syluyordu bunu neye bağlıyorsunuz acaba korktum smdi kziimda da da varda
(548 puan) tarafından
Oğlunuz nasıl şuanda duzeldimi
(1,509 puan) tarafından
Cicegim sen telaslanma sadece dis sıkmak herhangi birseyin belirtisi degildir korkulacak birsey yok
(1,509 puan) tarafından
Tanımız değişti artik atipik otizim degil yendik sükür
Dürtü bozukluğu hiperaktivite bozuklugu icin egitime devam ediyoruz
(548 puan) tarafından
Çok şükür çok sevindim onlarda yoluna girer çok eminim ☺️❤️
+1 oy
(1,717 puan) tarafından
Doktora götürdün mü dil bagı filan olabilir oda çocukların konuşmasına izin vermiyor 

Benim büyük kızım da 2,5 yaşından sonra birer birer kelimelerle konuşmaya başladı kendi yaşıtları ile aynı ortama girdikten sonra daha da konuşmaya başladı 
+1 oy
(679 puan) tarafından
Dert etme konuşur daha benim erkek yeğenim de baya geç konuştu 3 4 yaşını bulmuştu düzgün konuşması anlamda çok dert yanardı çocuk konuşmuyor diye neler yaptılar bülbülün suyunumu icirmediler 3 cuma arka arkaya türbeye götürdü daha neler neler. Bize demesi kolay ama üzülme konuşur. Birde olabildiğince ekrandan uzak tut heleki telefondan çocukların konuşması ni çok etkiliyor geç konuşuyor cocuklar
+1 oy
(8,321 puan) tarafından
Benim oğlum 1 ay sonra 3 yaşına giricek, çat pat konuşuyor bi şeyler, cümle kuruyor 3 lü 4 lücümle kuruyor işte mesela soru soruyor , muhabbet edecek kadar uzun cümleleri yok ama bunada şükür . Sen dil terapistine götür cnmm bence . 
+1 oy
(3,000 puan) tarafından

Artik aksiyom alma vakti gelmis oncelikle doktora gidin 

Sonra evden disari cikmaya sosyallesmeye baslayin benim inan kimsem yok gercek manada ama su depresyon halimle pglmla hep sosyallestim 

Muze,tiyatro,market,pazar,oyunevleri,parklar ne bulursan gez yurtdisinda bu manada secenek daha fazla bu konuda avantajlisin

Cift dilli ailelerde gecikmis konusma olabiliyorms 

Ek olarak cocugun demir oranina baktir demir eksikligi dil gelisimini cok cok etkiliyor 
Ayrica dha orani yuksek balikyagi muhakkak kullanin
+1 oy
(2,665 puan) tarafından
Telefon televizyon veriyorsan acilen kes canım benimki 3,5 yaşında  konuştu
+1 oy
(775 puan) tarafından
Sana kendimden örnek vereyim ben geç konusmusum bunu da okul çağlarında anladılar havale geçirmişim küçükken o yüzden işitme kaybı yaşamışım ve bu yüzden anlamıyor musum anlamayanlar da konuşamaz çocuğunu bir doktora götür neyi var baktır emin ol 
+1 oy
(4,941 puan) tarafından
Ahhh canım benim o senin yavrun canın ciğerin elinde olsa yapabilse yapmaz mı seni çok iyi anlıyorum gerçekten ama böyle şeylerin altında çocukların psikolojik şeyler çıkıyo belki kardeşine tepki veriyor maddi durumunuz yokmuş galiba ama ona daha fazla vakit ayır tane tane konuş bol bol kitap oku oyunlar oyna illa oyuncağa gerek yok evde bir eşyayı saklayın bir saat sonra aaa şu eşyayı nereye saklamıştık de onu arayın önüne -dikkat için gerekli -  zeka kartları yapabilirsiniz kendiniz çizip 
0 oy
(838 puan) tarafından
1sınıfa gıdıyordu halen doğru düzgün konusmuyordu rehabilitasyon na gıttı sonra bıraz dılı acıldı
0 oy
(686 puan) tarafından
Kaynımin oğlu da 4 yaşında şuan. Ama kelimle doğru düzgün yok. Cümle zaten yok. Bazen diyordum hani götürün bakın dediler götürdük Kürtçe diline alışıyor diye zor geliyor ona. Yani başka dilde dorlanmis ama anlıyor baya herşeyi sadece konuşamıyor. Bana da tuhaf gelmişti. Normal geliyor onlara. 

Senin çocuğun da belki ordaki dile alışıyor yani bı Türkçe bı yabancı dil. Belki zorlanıyor 
0 oy
(6,869 puan) tarafından
Benim çocuklarımda olmadı ama eşimin tarafından bazıları geç konuşmuş ve böyle tepki vermek çocuğu daha çok korkutuyor daha da konuşmasını kesiyor sakin olmalısın herkesin çocuğu bir değil hatta iki kardeş bile aynı olmuyo bunu unutma öncelikle eğer bu yaşa kadar konuşmadıysa neden bı destek almıyorsunuz sağlık ocağında ki ebemiz 2 yaşına kadar hala bazı kelimeleri konuşmuyorsa destek alınmalı dediydi senin kızın demene göre anne baba bile demiyo bence en acilincen bı destek alın altında yapan psikolojik olabilir başka birşey olur öğrenin eşine kızmışsın ama boylr bir durumda eşimi takmaz çoktan nerden destek almam gerekiyorsa alırdım 4 yaş ileri bir yaş çoğu çocuk o yaşta kreşe başlıyor 
0 oy
(2,409 puan) tarafından
6 yasindaki yegenim hala akici konusamiyor konussadq ne dediginj anlayamiyorz bebek gibi konusuyor.yani nesi var bilmiyorz annesi kabul etmiyor konusjr elbet diyor doktrada goturmuyor.bu sene 1.sinifa baslicak okulda nasil yapcak bilmiyorz
(5,932 puan) tarafından
Baya büyük benim kızımda 4 olacak arkadsim ki gbi herşeyi syluyor edyor cümlede kuruyor üçlü dörtlü ama muhabet edecek kadar uzun uzun cümlesi yok valaha bende çok üzülüyorum. Herkes dyor küçük ancak
0 oy
(5,932 puan) tarafından
Evet iki ay snra 4 olacak Eylül dogumlu yani herşeyi syluyor yalan yok anne adı baba adı kendi adını yaşıni ona kadar sayor bütün renkleri syluyor ama uzun uzun cümlesi yok valah senin benim gbi konuşamıyor çogu cümleleri kelimeleri hicbisey anlamiyorim etkinlik yapyoruz arada istemiyor sklyor güzel kullanmadigi kelimeleri duzeltyorum tekrar edyor ama bakalım inşallah düzelirler 
0 oy
(5,375 puan) tarafından
Benim oğlan 2 ay snr 4 yaşında olacak bundan 2 ay önce anne baba su başka bişey yok psikiyatri ile görüştük bize BALIK YAĞI AKRAN ZİYARETİ KONUŞMALI HİKAYELERE falan dedi olmazsa 2 ay snr gelin dil terapisine başlarız dedi...bizde gece gündüz demeden konuşması için çok uğraştık kısa kısa kelimelere başladık sür,ver git,gel,at gibi bunları yapa yapa 2 ayda şuan her şeyi soruyor kafamız şişiyor nerdeyse anne bu ne anne bu ne anne bu ne bir sürü birde kelime hazinesi çok çok fazla arttı yeni öğrendiği kelimelerin nesnelerini getirince mesela anne ban eldiven,bak bardak,bak kaşık falan biz baktık ki harfleri söyleyemediligi için kelimlerde zorlanıyor alfabeyi tek tek söyledik A B C gibi sizde deneyin ama Dr. Şu lafını hiç unutmam çocuk çok direnicek o direndikce sizde direnin ilk 10 gün çok yorulacaksiniz ama değiyor merak etmeyin inşallah konuşacak...
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Hafif düzeyde otizm vs olmasın? Papağan gibi sizi tekrar ederek konuşması normal değil annesi. Sizi anlıyor mu? Komut alıyor mu? Bide çok Tv telefon izliyorsa ekrandan da olabiliyor 
0 oy
(188 puan) tarafından
Yeğenim 4 yaşından sonra konuştu canım ondan sonra da hiç susmadı :) 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 350 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 274 göst.
3 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Miniktirtil (1,695 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 555 göst.
11 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 112 göst.
7 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (915 puan) tarafından soruldu

407,213 soru

12,222,902 cevap

36,818 kullanıcı

...