+1 oy
166 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,218 puan) tarafından
Kızlar aranızda çocuğu geç konuşan ne bilim anne babayi bile geç söyleyen var mi

7 Cevaplar

0 oy
önce (2,126 puan) tarafından
Kaç aylık olduğu önemli canım. Tabiki yaşını geçtiyse anne baba demeli yoksa uzmana götürmelisin
önce (1,218 puan) tarafından
16 aylik uzmana götürdük 1 2 aya konuşur dedi ama bekliyoruz bakalım sürekli konuşuyorum ama yok demiyor baba abla kim olduğunu biliyor ama demiyor
-Reklam-
0 oy
önce (169 puan) tarafından
Büyük oğlum iki buçuk yasinda konuştu ikinci oğlum doğdu ondan sonra nasıl olduysa biranda konuştu 
Anne baba da mi o zaman dedi
önce (169 puan) tarafından
Ewt canm herşeyi Hı Hı diye seslenerek anlatıyordu doktora götürdüm hiç bi sorunu yok kendi ne zaman isterse ozaman konuşur dedi kardeşi doğduktan 15 gün sonra herşeyi takir takir soyledi konuştu ama arada bazı harfleri peltek söyledi harf yutuyordu
Bakalım 3 yaşına kadar bekliyim halen daha anne baba demezse yine götürürüm doktora
0 oy
önce (11,916 puan) tarafından
Bak ayını hatirlamiyorum ama kızım geç konuştu.hatta Dr mi götürsem filan dediydim.bir anda sanki konuşuyormuş ta inadına konuşmamış gibi konuşmaya basladi
Uzmana götürdük otizim vs mi diye de 1 2 aya konuşur dedi bakalım uğraşıyorum bekliyoruz
0 oy
önce (399 puan) tarafından
Ya nickin çok güzel sskskmsksks
Değil mi ajjaja
0 oy
önce (1,268 puan) tarafından
Geç konuştu anne babayıda çok geç söyledi ilk başta 9 aylıkken baba abla gel hadi gibi kelimeleri vardı sonra yok oldu tv. Çok açıktı tv kapatınca biraz parka götürünce akranlarıyla aktiviteler yaptırınca düzeldi anneyi 20 aylıkken mi ne söyledi 
Babası sürekli çıkarıyor ama burada yaşıtı hiç yok sürekli konuşuyorum herşeyi anlıyor ama konuşmaya gelince iş ıhhhh
Zamanla olur inşallah kötü düşünme elin üstünde olsun düzelir herşey
Baya uğraşıyoruz bakalım birde dış de çıkarıyor daha bir huysuz
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah tez vakitte toparlasın
Amin canim
0 oy
önce (13,756 puan) tarafından
2:30 yaşında kızım daha yeni başladı konuşmaya
Sadece acıkınca mama diyor
Çocuk doktoruna değil çocuk psikiyatrisine götür canım o aylarda birkaç tane kelimesi vardı Defne’nin ikili cümle kurmuyor diye götürdüm ben psikiyatriye yönlendirdi bol bol sosyalleşmesi gerektiğini söyledi kreşe yazdırmadık burada olmadığı için ama oldukça akranlarıyla buluşturmaya çalıştık şimdi diyalog kuruyor
Vallahi eskisi gibi değil durumlar eskiden bizim mahallede kaç tane arkadaş olurdu çıkar oynar sosyalleşırdık çocuklar büyüklerdense arkadaşlarını da gördüğünü yapıyor
Götürdüm gelişim uzmanına da götürdüm çocuk psikiyatrisine de dil terapistine de hepsine gösterdim hepsi de sosyallessin diyor akranları ile gorustur diyor
Çevrenizde küçük çocuk yok mu canım hiç olmazsa parka götür diyeceğim hava da soğuk
Benimki haftada bir oyun grubuna gidiyor işte
Hiç yaşıtı yok parka da gitsek hep büyük var
0 oy
önce (4,406 puan) tarafından
Canım doktor bir sorun görmemiş sanırım. Olabiliyor bazen geç konuşuyor aslında 16 aylık geç değil ama anne baba gibi yani ona yakın da olabilir hiç söylemiyor mu ? 
Babıldama var bababa dedede mama diyor acıkınca öyle yani
Konuşma yaşı her çocukta farklı canım. Benim oğlum da o aylarda öyleydi doktoruna sorduk anne baba konuşma yaşı bile etkili olabiliyor dedi. 4 buçuk yasina kadar normal ve eğer acıya tepki veriyorsa sorun yok demişti. Yani sinirsel beyinsel bir bozukluk yok. Tabi seninkisi daha çok küçük ve bir konusmaya başlayınca çok hızlı öğreniyorlar. Bence şuan korkmani gerektirecek bir sorun yok
Yürümesi de öyle oldu adım atmadan önce çok korkuyordu bir adım attı sonra tutamadik inşallah konuşmadı da öyle olur bir konuşur gerisi gelir ya
Olur inşallah canım genelde öyle oluyor
İnşallah canım

İlgili sorular

+2 oy
22 cevap 507 göst.
3 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Glcnm (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 355 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy