0 oy
151 göst.
Aile kategorisinde (205 puan) tarafından
Kızlar 19 aylık oğlum 7-8 ay önce dede demeye basladi sonra baba sonra anne bi kac kere anneanne dedi Bi kac kere teyze sürekli konuşuyorum aslında al ver vs hayvanlar meyveler magneterimiz var bunu yiyeceğiz diyorum gerçeğini gösteriyorum dokunuyor falan ama yok hayvanları söylerken seslerini çıkarıyorum gosterebilecegim varsa canlı gösteriyorum ineğe mö diyor birde 1 diyor mandal sayıyoruz 10a kadar veya toplarını sayıyoruz ama cildircam artık ileri gitmesi gerekirken sanki geri gidiyor sorduklarima cevap vermiyor ben kimim dedigimde anne diyordu şimdi soruyorum susuyo emecegi zaman meme diyodu simdi ağzını şapırdatıyor veya eliyle açmaya çalışıyor gibi gibi ya normal mi doktora götürmem gerekiyor mu bazen biseyler anlatmak istiyor ağzı dili söylemiyor bazen anlamiyorum üzülüyorum artık anne baba da demiyor cani isterse soyluyor

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim oğlumda 4 gün sonra 19 aylık olacak hay van seslerini çıkarıyor meyve isimleri söylüyor üzüm armut karpuz elma muz söylemediklerini de  gösterebiliyor ama benim oğlumda baba dede mama emme diye biberona diyor teyze diyor falan ama anne demiyor su diyemiyor filan çok değişik artık işlerine geldiği gibi hareket ediyorlar bence geriye gittiği için değil bende ne zaman anne diyecek diye bekliyorum 
(205 puan) tarafından
10 kelime kadar biliyor bilmesine rağmen söylemiyor
tarafından
İnat ediyorlar bazen benim oğlumda öyle bildiği şeyleri yapmaz söylemez
tarafından
Birde canım aşağıda telefon veriyorum yazmışsın bizim doktor bize dedi ki tv tolere edilebilir izleyebilir kısa süre ama sakın telefona alıştırma dedi
-Reklam-
0 oy
(2,936 puan) tarafından
Çok erken daha benm kızım 27 aylık bez eğitimine kadar sadece anne baba dede diyordu bay bay bile demiyordu 3 haftada söküldü çocuk bir ayda konuştu 
(205 puan) tarafından
Bay bay yapıyor öpücük atıyor bazen alkış düğün diy3 ölüp bitiyor
(2,936 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi çok farklı sen genede bir çocuk doktoruna götür danis dilbagi falan var mı kontrol ettir canım için rahat etsin
(205 puan) tarafından
Dil bağını kontrol ettim bi kac kere yok gibi qma bu bildiklerini artık söylemiyor çoğunlukla inatlasiyor
0 oy
(5,107 puan) tarafından
Dönem dönem gerileyip yeni.bir kelimeyle geri dönüyorlar ama uzerinde durmaya devam et ekran varsa kapat canım parka.falan cikar cocuklarla kaynassin
(205 puan) tarafından
Ekran yoktu birakmistik bi yakınımız 2 ay önce dogum yaptı bebeğini emzirmede sorun yaşadı 1 hafta 10 gün onun yanına gittik o da beni bebeği kucağıma alıyorum diye hep kıskandı bende ağlamasın zaten unutur diye telefon vermiştim şimdi elinden alsak ortalik yıkılıyor bir de burda park yok köydeyiz çocuklar hep kırmış
Acaba diyorum özel atölyeye mi kaydettirsem hafta da 2 gun çok mu olur
(5,107 puan) tarafından
Olmaz aralikli olur zaten
(205 puan) tarafından
Yazdıralım mi yani
(5,107 puan) tarafından
Yazdir canım yasitlariyla oynasin acilir o zaman
0 oy
(13,157 puan) tarafından
Belli bir dönem çocuklar bildiklerini unutmuş gibi yapıyorlar sen merak etme hafızaları her şeyi kaydediyor zamanla konuşacaktır 
0 oy
(77 puan) tarafından
Canım sen eljnden geleni yapmaya çalış kafaya takma. Devam et bu şekilde anlatmaya sen üstüne gittikçe söylememiş olabilir. Gene de için rahat etmezse doktora götürürsün.
0 oy
(15,311 puan) tarafından
Kitap oku canım. Benimkide 19 aylık kitaptan çok yeni kelimeler öğreniyor. Ablasının kitaplarıni getiriyor oku diyor. 18 aylıkken ikili cümle olması yeterli deniyor. Bu dönemde yeni kelimelere çok açik. Sen ögrenmiyor sanarsin belki ama o biriktiriyor. Bir bakarsin hepsini bir anda söyler. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 274 göst.
31 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatyalar (1,292 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde 1234ts (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
59 cevap 1,714 göst.
0 oy
5 cevap 203 göst.
6 Haziran 2022 Aile kategorisinde Muhammed Ensar (28 puan) tarafından soruldu

404,230 soru

12,110,044 cevap

36,434 kullanıcı

...