0 oy
528 göst.
Diğer kategorisinde (389 puan) tarafından
İki çocugum var 4 yaşında oglum 2 aylık kızım ve kızım kolik bebek asla durmuyor oglumla pek ilgilenemiyorum kardeşini kıskanmaya fırsatı kalmıyor kardeşi hep aglıyor onu susturmaya çalışmaktan sevemiyorum yine kıskanıyordur tabi içinde ama duygularını pek belli etmiyor babaannesi annaannesiyle zaman geçirdi son 2 aydır ama muhtemelen kardşei oldugundan annecim yapma diye güzellikle anlatıyorum herşeyi inadına hopluyor zıplıyor bi yeri acıycak diyr korkuyorum ben başka şeye ilgisini çekmeye çalışırken asla laf söz anlamıyor yapma derken olmaz öyle derken herşeyde sadece hoplama zıplama degil asla beni anlamıyor inada yapıyor gibi kızmak istemiyorum kızımdan dolayı çok geriliyorum zaten asla duran bebek değil sürekli sabah akşam aglıyor uyumuyor ilk zamanlar uyudugunda oglumla aktiviteler yapıyorduk ama şimdi kendi karnımı doyurmak yerine iki dakika yanına oturdugumla kalktıgım bir oluyor sabrım sınanıyor onu kırmaktan da korkuyorum sizler nasıl sabırlı oluyosunuz bazen yaptıklarını görmezden geliyorum o zaman daha fazlasını yapıyor 

14 Cevaplar

0 oy
(3,887 puan) tarafından
Benim sabrımda bitti. Tüm kotayı doldurdum. Artık Allah'a akıl sağlığım adına dualar ediyorum. 10 yaşında büyüklerim. Ergenlik belasıyla karşı karşıyayım. Küçüklerim 23 aylık oldular. İkisi o kadar zor ki. Yarabbim duy sesimi ben artık kaldıramıyorum. 
(4,589 puan) tarafından
Ikiside ikizmi senin kiz Allah yardimcin olsun
(6,248 puan) tarafından
benim
dunyaaadan haberim yok hayata küsmusum . kucuk bi cocugum oldu scaimi zor topluom. kucukken buyusun diye saatleri dakikalari sayfim . suan iki yas oldu agzima scio. maldonaaaado gibi geziniyorum ortaliklarda. gunde 60 kez ev supur 15 kez sofrabezi silkele katla binlerce tabak hulasigi . doktu sacti  temizlik temizlik temizlik guna geldi anasini satim ne kendime vakit ayirabiliorim ne bise. aha demin etipuf yedi marsmelovlu elini kapi camina surmus yapis yapis . kapi silce. simdi . sabahgitmis tabure koyup klozete oturmus zibininn vitcitini acip. klozete degmis arka taraf suyu cekmis damlaya damlaya kalkmis. banyo paspaslari ve koridordaki halilari attim makinaya z sabah beri ameleleik yapiyorum gereksiz yere. ilk kizim 7 bucuk yas o insan gibi insan onda sikinti yok
(3,887 puan) tarafından
İki tane ikizim var evet.
Ah ulen casperiyem,şu yarım yamalak yazınla bile bize dram yaşattın. bir de düzgünce yazsan varya zırıl zırıl ağlarız haline:)))
(6,248 puan) tarafından
puhajaj. genelde boyle uzun ve yarim yamalak yazinca tuvalette olmus oluyorum:))
(3,277 puan) tarafından
Ayy maşallah Rabbim nasıl güzel nasip etmiş 2 ikiz..  benimde 4 tane 12 10 8 ve 1 yaş.. fazla bir farkımız yok . Ergenlik evet zor en büyüğü oğlum başladı . Kardeşlerine emir vermeye yönetmeye . Beni bile kıskanır oldu dışarda erkeklerden koruyor. Bide aşırı dağınık eskiden bukadar değildi şimdi odasına bi gitmesem çöp evine dönecek yediği yanında kalıyor.. oyy
-Reklam-
0 oy
tarafından
4 yaş ve 1 ayliktan sesleniyorum ayniyiz bacım ayniyiz kizim hırçınlık yapıyo ilgileniyorum onunlada ama bebek gazlı durmuyo susmuyo cok zorr
(389 puan) tarafından
Ay benim bebegim de gaz damlası kullanmadıgım kalmadı okutturdum her yere doktor bide alman gaz ilacı var dedi ona başladım umarım iyi gelir Allah yardımcımız olsun bacım
0 oy
(29,422 puan) tarafından

Zordur elbet ama olumsuz bakarsanız hep çocuklara da yansır ve iyice huzursuz olurlar 

(389 puan) tarafından
Olumsuz bakmıyorum canım kolik bebegim çok yoruyor ayaklarımın altı nasr tuttu iyiki oglumla ilgilenen anneannesi babaannesi babası var dedeleri var eger onlarıj destekleri olmasa ben daha kötü olurum sanırım kızım asla susmuyor
(29,422 puan) tarafından
Rabbim kolaylık versin büyürler insAllah geçer hepsi
0 oy
(4,456 puan) tarafından
Ikinci oglum oldugunda bende ikinci ay boyle dusunmustum. Suan 14 aylik oldu, buyuk oglum 6 yasinda. Hersey oturacak. Strese girme ilk aylar oluyo boyle.
(12,916 puan) tarafından
Bizim kucuk 17 aylik hala oturmadi bacim :D
(4,456 puan) tarafından
Hahahah yani oturuyo dediysek mukemmelde olmuyo anam :D:D
0 oy
(13,886 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım çok anlıyorum seni

Kızım 18 aylıktı oğlum doğduğunda oğlum kolik de altı aylık oldu şimdi erken diş sancıçları başladı

Çok istedim kızımdan hemen sonra çocuğum olsun erkek olsun hepimizin beraber bu çok şükür nasip oldu canım illa tıkandım oluyor elhamdülillah çekip devam ediyorum

Kızım uysal kendi kendine yetebilen bebekti iki yaşlarının durumlarına girdi bu suyu çok değişti oğlum zaten doğduğundan beri memnuniyetsiz kucakta bile durmuyor illa büyüyecekler canım ben de işte onların hoşuna gidebilecek aktiviteler bulmaya çalışıyorum her gün dışarıya çıkarıyorum her akşam yatmadan önce yıkıyorum kahvaltıyı yemeklerini dışarıda terasta açık havada yedirmeye çalışıyorum
0 oy
tarafından
Tepkisiz kalıyorum saliyorum hep onlarla ilgileniyorum kalan zamanda ev işi yemek yapıyorum bazen kahvaltı yapıyorum onunla geziyorum ve şuan uyutmaya çalışıyorum 

İkisini bir sabah 5 berli ayaktayım sabırlı olmasam.gersey daha kötü oluyor bunuda biliyorum aglayacaklar ve daha içinden cikilmayan hal alacak onları ben istedim 

Allah verdi benim sinirimi çekmek zorunda değiller 
0 oy
(657 puan) tarafından
Sabır mı oda ne ? AHHH AHHH 6 yaş oğlan 2 buçuk yaş kızdan selamlar okadar yaramaz okadar döken saçan Bir çocuklar ki ne lafa giderler ne söze sabahın gunesiyle uyanır başlarlar yaramazliga şuan tam 1 saattir kızımı sallıyorum uyusunda evi en azından süpürüp sileyim diye çok şükür dünden yemeğim var bugün yemek derdim yok 
0 oy
(613 puan) tarafından
3 .5 yaş oğlum ve 15 günlük kizjm var ama oğlum o kadar hırçın oldu ki yapma dediğim seyi inadına yapıyor bazen beni o kadar zorluyor ki napcagimi sasiriyorum gece uyumuyor sürekli vurma peşinde asla tukurmeyen çocuğum tukurmeye basladi küfür ediyor kötü olduğunu bile bile yapıyor çamaşır seriyorum mesela çamaşırlar yerlerde geziyor arkamdan toplayıp yerlerde sürüklüyor kimsede yok yardımcı olacak sinirden oturup ağlıyorum yenidoğan da sağ olsun uyumuyor hep kucak istiyor oğlumda görüp istiyor düşün beni kucağında salla diyor üstelik sezeryanliyim daha tam toplanamadim ama asla anlamıyor 
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Bizde de durumlar aynı kızım kardeşini kıskanıyor sürekli vuruyor.. kızım 5 yaşında oğlum 2 buçuk.. bir buçuk aydır evde kızım normalde kreşe gidiyor rahat ediyordum şimdi tatil oldu.. Ağustosta inşallah ikisini de vercem beni çok zorluyor çünkü.
(701 puan) tarafından
Nerede oturuyorsunuz kres fiyatları ne kadar sabah mi öğleden sonra mi
(3,004 puan) tarafından
Tam gün parası ödüyorum bazen yarım gün aldığımda oluyor tam günde yoruluyor çünkü .. iki kardeş 13 bin olur dediler.. bi arkadaşım tek çocuk 12 bine gidiyor dedi yerine göre değişiyor sanırım
.. sivastayiz
(701 puan) tarafından
Anladım yine iyiymiş sizinki
0 oy
(591 puan) tarafından

Kızım 25 aylık oğlum dokuz buçuk. Akıl sağlığı flan kalmadı. Kafayı yemek üzereyim.. Allah yardım etsin. :(kıxıma bağırmaya başladım istemsizce çok bunalıyorum eşim koltuktan kalkmıyo öğlen işten geliyor uyuyana kadar koltuğa yapışık burada başka kimsemizde yok:(  bulaşıklar birikti makineye atmaya bile gidemiyorum kızım oğalana zarar verecek diye yanımda götürsem oğlan paçama yapışıyor:( çamaşırlar birikti flan say say bitmez 

0 oy
(1,795 puan) tarafından

1 buçuk yaşında ikizlerim var, söyleyeceklerim bu kadar :dizzy:

0 oy
(684 puan) tarafından
Saçımı başımı yoluyorum ben artık 3 yaş 1 yaş . Delirmeme ramak kaldı 
0 oy
(571 puan) tarafından

4 yaşında kızım sakindi,  uyumluydu şimdi tam bir küçük ergen oldu.İkizlerimse iki yasindalar onlarda da suanda hem kavga var ,hem birbirini sevme hemde her farklı şeyi deneme hevesi.Yedirmesi ayrı dert,uyutmasi ayrı dert,oyun oynatması ayrı,gezmek çok nadir.Vallahi sıcaklarda pencere açık olunca benim sesi mahalle dinliyor sanırım Ben sabırlı ben artık değiştim,sakinligimi koruyamiyorum. Çok üzülüyorum ,kötü annemiyim diyorum hep ama suanki durumda kim olsa aynı şeyi yasardidadiyorum.Velhasil önce onalrin sağlığı tabiki önemli olan bu.Bir şekilde buyuyecekler.Bu zamanın çabuk gelmesini hem istiyorum hem istemiyorum :)))

0 oy
(639 puan) tarafından
Kuzum ben bebeğim durmadiginda ya kanguruya koyup yapıyordum yada eski usul anam babam usulü arkama bayılıyordum öyle yapıyordum her işini hem bu şekilde küçükler daha rahat uyuyor hem sen fazla zorlanmiyorsun

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 66 göst.
13 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ...... (912 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 549 göst.
0 oy
7 cevap 189 göst.
4 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Elif6060 (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 166 göst.
5 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu