0 oy
336 göst.
Diğer kategorisinde (847 puan) tarafından
Kızlar ev almayı düşünüyoruz nasipse ev için iki seçenek var ikisinin fiyatı da aynı şimdi bir tanesi 3+1 odaları geniş ev yeni 10 senelik bir bina cadde üstü ama oyun alanı yok park yok biraz kayınvalideme yakın çarşıya merkeze uzak diğer ev 2+1 odaları küçük ev 20 senelik eski ama yerleri falan yaptırmislar odaları öyle bakımsız değil site içinde kocaman bahçesi var kızımı göndermek istedigim okula yakın güvenliklo bi yer benim kendi anneme çok yakın çevresinde oyun alanları da çok çarşıya yürüme mesafesinde merkezin ortasında tam sizce hangisi mantıklı biri 3+1 geniş ve yeni ama oyun alanı yok merkeze uzak çok sapa yerde diğeri eski odaları küçük ve 2+1 ama konumu çok çok iyi ni yerde 

15 Cevaplar

+2 oy
(28,830 puan) tarafından

Yani uzak olsun ama yeni bina olsun 20 sene az bir sene değil yani eski binaya para yatırmak mantıklı değil.

Kesinlikle bir önceki 
(847 puan) tarafından
Ya sadece konumu var işte yatırım açısından kimse zarar etmezsin diyo eski yerin şöyle soyliyim bulunduğum şehirde ki en çok tercih edilen okula yürüme mesafesinde onun dışında hastaneye çarşıya alışveriş merkezine her yere yürüyerek gidiyorsun ama tabi yine de 3+1 bana da daha mantıklı geliyo
(28,830 puan) tarafından
Eski bina olması bütün olumlu yönlerini bitiriyor bence
-Reklam-
0 oy
(3,908 puan) tarafından
Para bağlanacağı için yatırım olarak 3+1 

Ama kullanım ve konfor açısından 2+1 in özellikleri iyi.

Ben alacak olsam 2+1 seçerim kızım önceliğim, kızımın öncelikli olmasida bana konfor alanı yaratıyor açıkçası.
(847 puan) tarafından
2+1 de yatırım için olabilir çünkü eski de olsa oturduğumuz şehir de ki en çok tercih edilen okula çok yakın alışveriş merkezine çarşıya hastaneye otogara vs yürüme mesafesinde
(3,908 puan) tarafından
O zaman 2+1 tercih edin ama kullanim süresi sizinle birlikte belki 30-40 yıl olacak ya o zaman eskiye düşmüş olacak belki yenileme vs yaptirirsiniz apartmanca. Eski ev ise sadece hisseli olabilir arasadaki hisse paylarına bakmanızı tavsiye ederim.
(566 puan) tarafından
Önceliğiniz kızınız ise yeni bina tercih etmelisiniz bence. Surda 1.5 sene önce ülkemizin başına gelen depremleri hepimiz gördük maalesef 20 yıllık bina riskli bence
0 oy
(17,207 puan) tarafından
Yeni ve büyük olanı alırdım 
0 oy
(19,010 puan) tarafından
Ben 2+1 olan diyorum. İstediğin tadilatı zamanla yaptırırsın. Çocuğunun rahatı önemli. Okula parka yakınlık çok onemlj
(19,010 puan) tarafından
Ben de sıfır oturduğum evimi bıraktım. Merkeziydi. Çarşıya yakındı. 7 odaliydi. Ama semti kötüydü. Şimdi 25 30 yıllık site içi bir evde oturuyorum. İçine tadilat yaptırdık.  Baya düzene girdi. Rahatimiz iyi burda. Ev dayanikliysa depreme falan ona göre tadilatını yaptır otur derim
(847 puan) tarafından
Evet benim de bir yanım öyle diyor çünkü en çok tercih edilen okula yürüme mesafesinde ve o bölge nezih bir bölge olarak geciyo merkezde olduğu için genelde evler çok pahalı ama bizim bulduğumuz ucuz tanıdık çıktı indirim  de yaptı sağolsun
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Valla iki evinde artı ve eksi yönleri var 3+1 eve geçsen gidecek yer yok sıkılıyoruz ulaşım zor diye yakınırsın. 2+1 eve geçsen evim küçük yerim yok eski dersin 20 yıl gerçekten çok eski ve sıkıntılı. O yüzden zor bir seçim aynı bölgede daha iyi bir ev illaki vardır zamanınız varsa biraz daha araştırın derim
(847 puan) tarafından
Aynı bölgede yok maalesef başka bütçemize uygun şöyle soyliyim o bölge tam merkezde 1 milyon 550 bin dedi fiyatına o bölge de ki başka evre 2.5 milyondan başlıyo acil paraya ihtiyacı varmış satan kişinin ucuza koymuş o yüzden
0 oy
(15,448 puan) tarafından
2+1 olanı alirdim ben olsam. 
0 oy
(591 puan) tarafından
İkisi de değil başka ev bakmaya çalışın bence 
0 oy
(1,039 puan) tarafından
Çocuğumun konforu herşeyden daha önemli..evin içi herşey zamanla yaptırılır..
0 oy
(6,811 puan) tarafından
13-14 yıllık binada oturuyorum ilk oturanda kayınvalidemler artık senesinde bir sorun çıkıyor bence imkan varken eski binaya yatırım ölü yatırım imkan olmamış olsa neyse de hemde aynı fiyat diyorsun eski binada ki nasıl o fiyatı istiyor şaşırdım 
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Hangi sehidersin deprem bolgesimi ona göre tercih et yeni ve güvenilir bir bina ise hiç düşünme  okul dediğin 4 senede bitiyor 4 sene için eski binaya girme derim ben
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Bence ilk ev saha mantıklı neden dersen merkeze uzak olabilir ama her gün de merkeze gitmiyorsunuzdur yani bide arabanız varsa her yer yakın zaten . Üstelik ev de hem yeni hemde genişmiş. Diğeri hem eski hem Küçük merkeze yakın olsa nolur ki her gün gezmeye çıkmıyosunuzdur okuls gelince de servise verme inkanın varsa onu da o şekilde halledersin. Ben olsam birinci evi seçerim cnm 
0 oy
(10,893 puan) tarafından
2+1in cocuk odası geniş mi 
(847 puan) tarafından
Evet oldukça geniş
(10,893 puan) tarafından
Ben olsam onu seçerim o zaman ikinci çocuk olsa 2 yatak sığar kadın erkek de ayrı oturmuyosa 2+1 ev sana yeter benim evim 3+1 bi odasını ardiye yaptım mecbur diğer odslarim geniş yeterli oluyo bana çarşıya uzak olmak çok zor okula uzak olmak zor evin eskisede bakimli olursa güzel olur
0 oy
(650 puan) tarafından
Canım deprem bölgesindeysen riskli deqiL mi eskiye bakman tabi senin tercihin yinede ben olsam 10 yıl olanı tercih ederdim 
0 oy
(566 puan) tarafından
Ben olsam tartışmasız 3+1 alırdım. Teyzemler de Ankara'da dağın başında ev almıştı geniş 3+1 şimdi orası bir gelişti çarşıya taş çıkarır. Merkeze uzak olanın da yanına illaki biseyler gelir gelişir 
0 oy
(123,076 puan) tarafından
20 senelikden vazgec 3+1 olani al 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 406 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
16 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Özlemm ❤ (927 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 177 göst.