0 oy
665 göst.
Aile kategorisinde (570 puan) tarafından
Yüzüne az da olsa anne derim çok nadir mesela birine ondan bahsederken Alinin Annesi diyorum kayınvalide lafını da pek sevmiyorum 5 yıldır evliyiz bugün kuzenim bize geldi 1 aydır evli eşinin annesinden bahsederken ne kadar güzel annem diyor gıpta ettim doğrusu kayınvalidem o kadar soğuk ki ne annesi komşumu bile ondan daha çok annem gibi görüyorum 

23 Cevaplar

+3 oy
(621 puan) tarafından
Aranızda o samimiyet olmamış demek canım. Ben kayınvalideme seslenirim işte “Anne” derim. O da bana “Annemm” diye cevap verir efendim bile demez 
(1,496 puan) tarafından
Ne kadar güzel ya maşallah benimki kızım bile demedi daha
tarafından
Benim kaynanamda öyle hatta birileri varken kaynanam diyince '" kızım bana kaynana deme hiç sevmiyorum o kelimeyi" diyor :D
(621 puan) tarafından
Allah herkesi merhametli kaynanalarla karşılaştırsın gerçekten. Bazıları hayatı zindan ediyor
-Reklam-
+3 oy
(16,893 puan) tarafından
Bahsini yaparken kaynanam derim ama 7 yılımızı bitirecez bu sene daha hiç anne demedim. Bende anne kelimesini hak etmiyor çünkü 
+3 oy
(4,554 puan) tarafından
Kayınvalidem derim hatta şöyle bir olayimiz var kayınvalidemgilde kapı çaldı kayinvalidem mutfakta demişim bı rdaha öyle deme Bizim çevremiz anlamaz öyle şeylerden annem de  dedi :) bende sizin çevreniz hangi çevre demiştim yüzüne anne derim ama birine anlatırken kayinvalidem kayınpederim diye anlatırım anne ve babamın yaninda kesinle anne baba diye seslenmen onlara nedense :)
(11,032 puan) tarafından
Bu ben ;) mesela annem arar yanında kim var diye sorar kayinnam varsa cvp vermem kadın hemen anlar ;)
+2 oy
(10,361 puan) tarafından
Kız boşver özene özene ona mi ozendin kurbsn olsunlar senin dilene o analık yaptı da sen mi demedin 
(570 puan) tarafından
Valla doğru diyorsun doğum yaptım 1 gece bile kalmadı benimle
(10,361 puan) tarafından
Hiç boşver o zaman biz diyoz da noluyo kıymet mi biliyolar brnde baştan heveslendiydim şimdi diyorum keşke baştan demeseydim
+2 oy
(18,410 puan) tarafından

Ben de öyle derdim. Eşim kizdi:D

Bozulduğunu söyleyince ben de kayınvalidem Kayinbabam şeklinde konuşuyorum başkalarına bahsederken.  Benim kayınvalidem.iyidir ama

+2 oy
(4,676 puan) tarafından

Ben de kıbarlalmak gerekıyorsa annesı dıyorum. Gerekmıyorsa kaynana :D m yok daha sahıplenemedım

+2 oy
(122,344 puan) tarafından
baci senin yerinde bi baskasi olsa kocasinun adinida anmaz alinun annesi dedigine sukur etsin
+2 oy
(889 puan) tarafından
Hahahahha bu ben 3 yaşında oğlum bile nereye gidiyoruz dediğimde Harun'un annesine diyo :)))) harun eşim oluyo kimle konuşursam konuşayım kayınvaliden demezler Harun'un annesi derler ben anne de demiyorum
+2 oy
(1,563 puan) tarafından
Valla önceden anne derdim şimdi onu bile demiyorum bişey dıceksem sen diye konusurum çünkü oda bana hep adımla hitap etti bugüne kadar beni hiç gelin yerine koymadı bende arama mesafe koydum
+2 oy
tarafından
Anne anne baba baba köye gidince arkalarında dört dönerim ne kızım derler ne bi güzel söz gelin kız çok zoruma gidiyor kız kız demeleri birinin yanında kız dediklerinde beni tanımayanlar bu kim diyorlar gelinim dese herkes bilecek bir bardak su bile veriyorsam eşim için bir kuruşluk değerleri yok hiçbirinin
+2 oy
(16,805 puan) tarafından
Ben kaynanam diyorum gönül isterdi ki anneciğim diyeydim ama o kadar samimi değiliz:) kayinvalidemw anne diyorum 
+1 oy
(153 puan) tarafından
Şahsen ben kayınvalide derim telefonumdada eşimin annesi diye kayıtlı

Benim bir annem var 2. Gerek duymuyorum ANNE kelimesi okadar özel okadar güzel bir kelime ki 5 senedir asla içimden demek gelmedi 

Fakat bana saygısızlık yapılmadıkça da saygım sonsuzdur kötü laf etmem
(523 puan) tarafından
☺️☺️☺️ benimde R. Annesi R. Babası .R Ablası hepsi bu şekilde kayıtlı ☺️
(153 puan) tarafından
O daha iyi fazla kalabalık etmez
0 oy
(58 puan) tarafından
Bahsederken bnde öle annesi babası ablası gibi derim beraberkn anne baba abla derim telefonunda bile onlardan biri arar annen arıyor vs derim oda öle anneme daha anne dedigini cok nadır duydum beni bizden biri arasa kim oldugunu bile sölemez al der bizim o öle yaptıgı için ben de öle yapıyorım bazen anne bile diyesim gelmiyor o demiyr cünki mecburiyttn diyrum 
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Ben anne diyorum. Başkalarına bahsederken kayınvalidem derim. Allah razı olsun seviyorum ben. Hepimizin kusurları var. Olduğu gibi kabul ettim :) 
0 oy
(3,190 puan) tarafından
Ben anne derim birine bahsederken kaynanam derim giderim öperim yanaklarını sıkarım kaynanam Türkçe bilmiyor bende Kürtçe bilmiyorum fazla birbirimizi anlamayız böyle si daha iyi aslında o yüzden bir sorun çıkmıyor 
0 oy
(99 puan) tarafından
Ben anne derim eşim tarafindan biriyle konuştuğumda annem babam derim çünkü aynı samimiyeti hem onlar bana yapıyor hemde eşim benim aileme karşı da öyle yapıyor karşılıklı yani kendin ailem tarafıyla konuştuğumda kaynanam Derim anneler karışmasın diye o da 
0 oy
(55 puan) tarafından
Ben de 1 yıldır evliyim kaynanamın bir kötülüğünü vs de görmedim diyebilirim . Ama annes kelimesi sonradan alışılıp diyilebilecek bisey deil bence o yüzden diyemedim yani kaynanam da kendi kaynanasina diyememiş diyor o yüzden bisey diyemem ama eşim sağolsun en başından beri anne baba der zaten bence saygı illa anne baba demekle olmuyor davranışla uygulamak daha iyi diye düşünüyorum. 
0 oy
(2,289 puan) tarafından
Ben de kayınvalideme anne derim o bana başkasının yanında küçük gelinim bizdeyken falan ismimle alır 
0 oy
(50,744 puan) tarafından
bende ağız dolusu anne diyemiyorum 
0 oy
(2,027 puan) tarafından

Aklıma iş düşürdün:D bende bundan sonra öyle dicem kız :D:D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 174 göst.
6 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 766 göst.
22 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Prens annesii (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 44 göst.
0 oy
20 cevap 433 göst.
14 Kasım 2024 Aile kategorisinde SehribanGorel (74 puan) tarafından soruldu

403,368 soru

12,082,302 cevap

36,359 kullanıcı

...