0 oy
779 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (149 puan) tarafından
İlk doğumumu özelde yaptım 2 sene önce 3 bine bugün doğum ücretini sorduk 15 bin dedi 

Çevremde herkes devlette de aynı devlete git diyor düşününce bana da gerek yok o parayı vermeye diyorum ama bi yandan da özelde en azından eşim yanım da olacak devlette almıyorlar  son 2 ayım kaldı kafam çok karışık siz olsanız verir misiniz özele o fiyatı bu arada durumumız o kadar yok   normal bi geçin imiz var 

28 Cevaplar

+9 oy
tarafından
Ben 9 ay önce özelde, şuan size verilen fiyattan daha yüksek bir fiyata doğum yaptım. Pişman değilim.Ben özelden yanayım. Sebepleri su şekilde; 

-Sezaryen doğum isterseniz, isteğiniz kabul edilir. Anestezi türüne bile siz karar verirsiniz ancak devlet Hastanesi'nde isteğe bağlı sezaryen olmaz. 

-Vajinal doğum isterseniz, suni sancı çekerken, özel bir odada , TV karşınızda , rahat olursunuz. Yanınıza destek olarak eşiniz gelebilir. Hatta doğuma bile girebilir.

- Normal doğum planlayıp, o an da sezaryene dönmek isteyebilirsiniz. Devlet Hastanesi'nde afedersiniz bağıra bağıra ağlasanız, yine de son radde normal doğum diretilir. 

- Vajinal doğuma özel hastanede doktor girer, devlet Hastanesi'nde ebeler girer. 

- Kalacağınız gece yanınızda çok rahat eşiniz, anneniz vs kalabilir. 

Bu devirde artık en fazla 2 çocuk yapıyor herkes. Yani hayatınız boyunca 1 veya 2 defa yaşayacağınız bir an için para düşünülmemeli diye düşünüyorum. Kadın olarak zaten hayatın her anında zorluk yaşıyoruz, bari doğumlarımız mümkün mertebe konforlu geçsin. Doğum sonrası süreçte çocuk bakımında zaten kadın aktif olduğu için yıpranıyor. Bugün kendinizden fedakarlık ettiğinizde ( maddiyati düşünerek, kendi konforunuzdan vazgeçtiğinizde) eşiniz size madalya takmayacak emin olun. Hani onun yerine bilezik takan vs oluyormuş da , o da yine gün gelecek evin için harcanacak emin ol. 

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama piyasaya göre aldığınız fiyat pahalı değil bence. 

Hatta bana göre herkes planlı gebelik geçirmeli, önceden birikim yapmalı vs ama kaza ile kalan çok okuyorum, o yüzden bir şey diyemiyorum. 
(149 puan) tarafından
Çok güzel açıklamışsınoz teşekkür ederim
-Reklam-
+4 oy
tarafından
İki hastanede de doğum yapmamış biri olarak önemli olan hangi hastanede doğum yaptığın değil, doğum yaparken nasıl insanların sana doğum yaptıracağı önemli diyorum. Özel hastanede de hıyarın tekine denk gelme ihtimalin var, devlet Hastanesi'nde de. Özel hastanede de iyi bi doktorla çalışma ihtimalin var, devlet hastanesinde de. Ayrıca farkında olman gereken bişey var, şayet sezaryen olmayacaksa doğum, her halükarda o doğumda işin %80 90ını yapan sen olacaksın. 
(776 puan) tarafından
+ çok doğru
(1,207 puan) tarafından
Çok yerinde bir yorum +++
0 oy
(310 puan) tarafından
Kızımı ozelde yaptim 7 bucuk ve hep özele gittim zor dogum oldu ama hemen ayağa kalktım 2 devlet düşünüyorum ozel bir durum olmazsa tabi çünkü sezeryan için gittim 
0 oy
(993 puan) tarafından
Kesinlikle özel diyorum
0 oy
(2,768 puan) tarafından
2 doğum özelde oldu şuan devlete gidiyorum özele vereceğim parayla şu pahalilikta bebeğimin temel ihtiyaçlarını alıyorum 
0 oy
tarafından
Doğuma kadar özele gittim doğumda devlete gittim . Berbattttt geçti çok pişman oldum gittiğime. 2.yi düşünürsem asla devletin kapısından bile geçmem 
tarafından
Aaa senden beklemezdim :)
tarafından
Devleti beklemezdin değil mi :D
Kaynanamlar dedi ki devletten herkes çok memnun, bir problem olursa birilerini devreye sokarız o şekilde aklımı çeldiler :D dedikleri oldu ama oldurana kadar ağzıma s*çtılar
tarafından
Normal doğum mu yaptın ? Sezaryen mi ?
tarafından
5 cm açılmam vardı daha fazla dayanamadım sezaryene aldırdım kendimi
0 oy
(14,470 puan) tarafından
Valla ikisininde yaşamış biri olarak özel diyorum 
0 oy
(776 puan) tarafından
Bnde ilk doğumumu özelde yaptim çok şuan ikinciye hamileyim durumdan dolayı devlette olacak kontrollere devlete gidiyorum kimisi övüyor devleti kimisi gömüyor bilmiyorum iyi  ilgili doktora gelirsen oda şans tabi devlet 
(153 puan) tarafından
Doktor da önemli ama doktor sezeryanı yapıp çıkıyor. Hemşireler ebeler çok önemli melek gibi olanıda var tabiri caiz şey köpek gibi olanıda
(776 puan) tarafından
Aynen öyle canim
0 oy
(8,771 puan) tarafından
Özelde aynı acıyı cekcen devletede en iyisi devlet hastanesi para gitmiyo öleceğin varsada özelde bile ölürsün 
(1,746 puan) tarafından
Kız ne alaka :D özelde yasayacagin o konfor hiçbir devlet yanından geçemez.
(153 puan) tarafından
Özel de acı mı çekiyorsun  tam tersi canım acıyor dediğimde hem doktor hem hemşire gelmişti ağrı kesici yapmaya
(8,771 puan) tarafından
Öyleyse çok iyi canin tabi
0 oy
tarafından
Ölüm riski sebebiyle ansızın özelde doğum yapmak zorunda kaldım, 5 gün yatışım oldu ama sanki otelde konaklıyor gibiydim. Ücreti de ne çok, ne az. Bence o duruma ve yaşadıklarıma bakarak yerinde bir miktardı.

Her şey benim iznimle, bana sorularak ve benim konforum düşünülerek gerçekleşiyordu.

Hatta doğum katına ilk yatışı yapılan ama son doğuran bendim, bu yüzden baştan sona her duruma şahit oldum. İnsan kayırma yok, aileleri de önemsiyorlar ama birinci önemli kişi gebe kadın. Her saat başı hemşire kontrolü, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve sınırsız su.

Odalar geniş, ferah ve mahremiyete çok önem gösteriyorlar. Başta bana odaya kimin girip girmemesini istediğimi bile soruyorlar. Erkek hemşire veya doktor istemedim ve bir kez olsun benim kanımda erkek sinek uçmadı.

Eşim için yastık battaniye getirildi ve koltuğa yeri hazırlandı. Her gün odam temizlendi. 5 günlük süreçte çok farklı muayeneler, tetkikler ve tedaviler görmeme rağmen ağır geçmedi.

Herkes güler yüzlüydü ve seninle arkadaş gibi konuşuyorlardı. Gözleri daima bendeydi, bir ihtiyacım veya ağrım olursa hemşire çağırmam yetiyordu.

Banyo tuvaleti çok temiz, lüks ve mahremiyeti tam sağlıyordu.

Ben yanımda eşimi istemiyorum deseydim eminim onu yanımdan apar topar çıkartırlardı. Oradaki en mühim kişi siz oluyorsunuz çünkü...

Tekrar olsa tekrar özel derim.
0 oy
(4,361 puan) tarafından

Bende ikinci dogumumda devlete mi gitsem dedim ama ilkiyle ikinci arasi dusugum oldu. Devlet hastanesinde mecburi kurtaj oldum ve vazgectim. Normal dogum yapan birine yapilan muameleyi gorunce aman aman aman kendime afedersin k.pek muamelesi yaptirmaya niyetim yok dedim ozelde dogurdum. O yuzden ozel diyorum. Ozelin konforu devlette yok kim ne derse desin. Ikisini de normal dogurdum. Hele ki zaten normal dogurucaksan kesinlikle ozel diyorum. Canimdan para daha onemli degil sonucta.

Ha bu arada fiyat gayet makul bence. Ben gecen sene mayis ayinda 13bine normal dogum yaptim.
0 oy
(5,750 puan) tarafından
Canım öncelikle sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. Ben 4 çocuğumu da devlette yaptım. Önemli olan vicdanlı olanlara denk gelmek çok şükür ben hep iyi doktorlara denk geldim. Şuan 5. Ye hamileyim yine devlette düşünüyorum takipli olduğum doktorum çok iyi inşallah dogumada o girer.
0 oy
(3,658 puan) tarafından
Ben ozelesen yanayım canım ikinciye hamile kalırsam kesinlikle özel 

Devlet Hastanesi'nde doğuma ebeler giriyor ve bana 9 tane ebe girdi dogumuma kızım onların yüzünden beyin kanaması geçirdi doktor hatası yani ölü doğdu kızım zorla geri getirdiler 

Devlet hastanesi yanına eşini almıyor fazla

Doktor değil ebeler giriyor kesip duruyorlar bebek gelsin diye maf ediyorlar insanı 

Özelde hem rahat hem istediğin gibi  doğum imkanı detaylı da bakıyorlar hemde en azindan eşin destek olup yanında olabiliyor 15 bin lira çok bir ücret değil şuan daha pahalı bizim burda gelinimiz var ozelde doğum yapacak 35 bin istediler 
0 oy
(6,013 puan) tarafından
4yil önce bende kızımda 3 buçuga özelde yaptım şuan 20 bin dyor ben devlete yapacam cnim ne gerek var okdr para vercegime a dan Z ye çocuğuma heresyi alırım herkes devlten gryor çok şükür riskli bişey yokki ama 20 hftalik hamileyim eşim hep özele götürdü artık devlete randevu aldım salı ilk kontrlumu devlete ypcm
(149 puan) tarafından
Bende 4 aydır kontrol e devlete gittim dün özele gittik hem doğum fiyatı aldık fazla geldi 15 bin bilmiyorum napacam
0 oy
(259 puan) tarafından
Oğlum 5 buçuk aylık hiç hamileyken özele bile gitmedim doğumda devlette yaptım iyiki devlette yapmışım gene olsa gene yaparım doktorla konuştuk sezeryana karar aldık çok şükür cuma yarışın oldu pazartesi ameliyata aldı Çarşamba taburcu oldum şükür çok güzel geçti annem babam hep yanıma geldi dayım falanda girdi eşim gelemedi iş için ama sağlık olsun ben ailem gilin orda yaptım hep devlet derim özelden bir farkı yoktu benim için o kadar rahattım hemşireleri doktorları çok ilgiliydi ikinci olursa bu sefer evimin yakininda ilçede yaparım orada çok güzel çok memnunum devletten 
(149 puan) tarafından
Hangi şehirde siniz peki devlette erkekler i almıyorlar diye biliyorum da
(259 puan) tarafından
Canım konya şehir hastanesi aldılar babam oğlan kardeşim hatta dayım bile geldi beni ziyarete
0 oy
(18,060 puan) tarafından
İlk doğumum devlet hastanesinde oldu ebe Allah razı olsun çok iyiydi memnun kaldım normal doğum yapmıştım ikincide aynı devlette düşünüyorum insaallah 
0 oy
(19,919 puan) tarafından
Ben iki doğumu da özelde yaptım. Devlette yapılan muamelelerden korktuğum için. Bilmiyorum. Bizim durumumuz vardı. Sizi çok zorlamayacaksa özel derim. Ama ona harcayacağım parayla çocuğumun ihtiyaclarini alırım dersen o başka. 
(19,919 puan) tarafından
Muayenelerimi hep.devlette oldum. Doğuma yakın özele gitmeye başladım. 33 34. Haftadan sonra. İki doğumda da aynı şekilde yaptım. Çünkü özelde muayeneler aşırı pahali
0 oy
(1,730 puan) tarafından
Bu tamamen maddiyat ve bakış açısıyla alakalı. Ben köşede altınim olsa bozar yine özel tercih ederim. 
0 oy
(441 puan) tarafından
Benimde 2 ay kaldı ilki devletteki bunu özelde istiyorum çok pişmanım. Orada yalnız olmak doğum yapınca bile sadece ziyaret saatinde 10 dk eşimin gelmesi beni çok yıprattı ne anne ne kaynana hiç biri umrumda değil sadece eşimi görmek istedim yanımda o da olmadı. Acilde doğum haneye goturulurken bile eşimle vedalasamadim. Artı doktorum dogumda sürekli azarladı.
(149 puan) tarafından
Bende özellikle eşim için özel istiyorum bakalım
0 oy
(2,182 puan) tarafından
Hem özel hem devlet yaşamış biri olarak kesinlikle özel eşim her anımda yanımdaydı hemşireler sennle arkadaş gibi sohbet ediyor heyecan stres unutturuyor girene çıkana karışılmıyor çocuk doktoru bile yedi yirmi dört bebişine geliyor ilgileniyor bebegnn tüm testleri işitme dahil odanda yapılıyor 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 43 göst.
+1 oy
43 cevap 541 göst.
+1 oy
5 cevap 73 göst.
6 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 147 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sunflower (1,115 puan) tarafından soruldu

410,078 soru