Ben 9 ay önce özelde, şuan size verilen fiyattan daha yüksek bir fiyata doğum yaptım. Pişman değilim.Ben özelden yanayım. Sebepleri su şekilde;
-Sezaryen doğum isterseniz, isteğiniz kabul edilir. Anestezi türüne bile siz karar verirsiniz ancak devlet Hastanesi'nde isteğe bağlı sezaryen olmaz.
-Vajinal doğum isterseniz, suni sancı çekerken, özel bir odada , TV karşınızda , rahat olursunuz. Yanınıza destek olarak eşiniz gelebilir. Hatta doğuma bile girebilir.
- Normal doğum planlayıp, o an da sezaryene dönmek isteyebilirsiniz. Devlet Hastanesi'nde afedersiniz bağıra bağıra ağlasanız, yine de son radde normal doğum diretilir.
- Vajinal doğuma özel hastanede doktor girer, devlet Hastanesi'nde ebeler girer.
- Kalacağınız gece yanınızda çok rahat eşiniz, anneniz vs kalabilir.
Bu devirde artık en fazla 2 çocuk yapıyor herkes. Yani hayatınız boyunca 1 veya 2 defa yaşayacağınız bir an için para düşünülmemeli diye düşünüyorum. Kadın olarak zaten hayatın her anında zorluk yaşıyoruz, bari doğumlarımız mümkün mertebe konforlu geçsin. Doğum sonrası süreçte çocuk bakımında zaten kadın aktif olduğu için yıpranıyor. Bugün kendinizden fedakarlık ettiğinizde ( maddiyati düşünerek, kendi konforunuzdan vazgeçtiğinizde) eşiniz size madalya takmayacak emin olun. Hani onun yerine bilezik takan vs oluyormuş da , o da yine gün gelecek evin için harcanacak emin ol.
Maddi durumunuzu bilmiyorum ama piyasaya göre aldığınız fiyat pahalı değil bence.
Hatta bana göre herkes planlı gebelik geçirmeli, önceden birikim yapmalı vs ama kaza ile kalan çok okuyorum, o yüzden bir şey diyemiyorum.