0 oy
129 göst.
Diğer kategorisinde (1,663 puan) tarafından
Hem emziriyorum doymayinca da günde iki kere mama veriyorum haftada yapıyor büyük tuvaletini kabız olup olmadığını nasıl anlarım 

7 Cevaplar

0 oy
(167 puan) tarafından
Kati boyle sertse cisi kabızlık vardir bide haftada bikere mi yapiyor hergun yada bir gun yapip birgun yapmamli yaptiginda peki sivi mi cok sert mi yapiyor yaparken zorlanıyormu
(1,663 puan) tarafından
Yok baya sıvı ama haftadan önce yapmıyor
-Reklam-
0 oy
(151 puan) tarafından
Benim oğlumda küçükken çok kaka yapmazdı hatta doktora götürmüştük, doktorda şuan anne sütü yada mama ile beslendiği için yediğinin posası olmuyor, o yüzden de kaka yapmaması normal demişti. Hatta doktorun çocuğu 17 gün yapmadığı olmuş o derece yani. Kontrol etti baktı karnı yumuşak keyfi de yerinde olduğu için geri döndük. Bi sıkıntı yoktu çok şükür. Senin çocuğunun da keyfi yerindeyse sorun yok gibi canım. Bide mama olarak hangisini veriyorsun
(1,663 puan) tarafından
Yani keyfi yerinde değil hep ağlıyor doktora götürdük her gün yapması lazım diyor ama ne yaptıysam yapmıyor yani bende şaşırdım gazı da çok mama da hipp organic kullanıyorum
(151 puan) tarafından
Bende yeni doğduğu zaman Aptamil kullanıyorduk, kakasını geç yapıyordu zorlanıyordu, oğlum baya huysuzdu yani. Gaz damlası kullandık çok aşırı fayda etmedi ama yine de veriyordum. Sonra mamayı değiştirdik ( 3 yada 4 aylıktı heralde yanlış hatırlamıyorsam) Bebelac mama aldık. O mamada ne var bilmiyorum ama o mamayı kullandıktan sonra oğlum günde 4 kere kaka yapıyordu:D  belki mamadandır da bilemiyorum canım, şimdi yanlış bişey de söylemek istemem. Belki sadece gaz damlası bile yeterli gelebilir senin çocuğuna, yada mamadandır. Peki gaz damlası önerdi mi doktorun
(1,663 puan) tarafından
Evet canım hem gaz hem bağırsak düzenleyici kullanıyorum
(151 puan) tarafından
Hmm, diğer yorumlarda kakasını sıvı yapıyor demişsin canım da, bana göre normal geldi. Eğer kakasını sıvı yapıyorsa kabız değildir, ama çok huysuz ağlıyorda dedin bilemedim ki canım acaba başka bi doktora mı götürsen ki
(1,663 puan) tarafından
Evet canım daha başka çare kalmadı çok ağlıyor
(151 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım, Rabbim kolaylık versin inşallah. Bi götür bakalım belki başka çözümü vardır, yada başka bi sıkıntısı vardır
(1,663 puan) tarafından
Aminn aminn çok teşekkür ederim canım
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Bilen yok mu 
0 oy
(5,495 puan) tarafından
Keçi pisliği gibi yapmıyorsa 10 güne kadar normal sayiliyo
(1,663 puan) tarafından
Yok canım sıvı yapıyor
0 oy
(4,344 puan) tarafından
Kabiz demek icin top top yapmasi veya asiri sert yapmasi lazim. Cogunlukla anne sutuyle beslendigi icin normal. Benim ikinci oglumda 4 gunde 1 yapardi.
0 oy
(19,861 puan) tarafından
Oğlum 9 gün yapmadığı oldu. 5.5 aylıkken geçti. Bizimki sadece anne sutuydu. Ama seninki de nerdeyse öyle. Yani kıvamı önemli burda. Eğer yaptığı de sert değilse sorun olmaz. Ama katiysa o zaman sorun olajilir. Bı de çocuk kakasını yaoamadikca çok rahatsız oluyor. Sancı çekiyor. O kısım zor. Ama.emdigi yarıyor demek ki. Hepsini kullanıyor anne sütünün mamanın 
(19,861 puan) tarafından
Tabi huzursuzluk yapıyor kakasını yapamaması. Anne sütü bağırsaklarda tamamına yakını emiliyor. O yüzden kaka olarak çıkacak posa oluşmuyor. Biriktirip yapiyolar
(1,663 puan) tarafından
Nasıl olacak peki çözümü yok mu
(19,861 puan) tarafından
Çözümü zaman. Oğlumun 40 i çıkınca baslamisti. 5.5 aylık olana kadar devam etti. Zamanla kendiliğinden duzeldi. Şuan 4 yaşında. Ve gayet sağlıklı bir çocuk çok şükür. Her gün yapar. Ben o zaman fitil kullanmıştım. Çünkü catliyodu çocuk ağlamaktan. Fitil yapınca kakasını kapıp rahatliyodu. Üzülürdüm. Benim çocuğum hep fitille mi yapacak diye. Bilseydim hiç uzulmezdim ☺️ sen de üzülme. Kıvamı keçi pisliği gibi sert olmadivi sürece sorun yok . Kontrole gittiğin zaman doktora sorarsın yine de
(1,663 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım yorumun için
(19,861 puan) tarafından
Canını sıkma ama doktor kontrolünde sor yine de. Geçici yani
0 oy
(988 puan) tarafından
canım 1 haftada yapması normak bn doğduğundan beri ilk 10 güne yapıyodu şu an 3 aylık mama destekli besleniyor ve 3-4 bazen 5 güne yapıyo doktora kaç kere sordum normal dedi.bu mamalar da kabız yapıyor malesed
(1,663 puan) tarafından
Hmm anladım canım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 171 göst.
18 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sevda.yts (7 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 38 göst.
14 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
19 Ocak 2024 Diğer kategorisinde AlpereninAnnesi (1,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 39 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde M.a.y.ezo (347 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,905 cevap

38,930 kullanıcı

Kategoriler

...