0 oy
674 göst.
Aile kategorisinde (20 puan) tarafından
Bazen bana neden 2. Çocuk istemiyorsun diyorlar. Geçiştiriyorum. Bilmiyorlar ben istiyorum kardeşinin olmasını ama esimden dolayı diyemiyorum. Hamileyken çok tartıştık. Bana ilk başta sakın hamileyim halim yok moduna kendini koyma dedi. Ev iside yaptım ağırda kaldırdım. Saatlerce bana ütüsünü de yaptirdi. Yemekten asla midem bulanıyor diyemedim tiksinemezdim bilerek yapıyorsun derdi. Dogum yaptim. Birgin 40 ım cikmadan annesi kahvaltiya çağırdı mastit olmusum ateşim 40 gidemem dedim diye kızmıştı kahvaltısını hazırlattı. 1 gun bile sen uyu ben bakarım çocuğa  demedi. Hep benim sorumlulugummuş gibi yapti. bundan 3 ay önce de aldattığını öğrendim. Bitti diyor ama güven kırıldı bi kere. İsterdim beni sevsin saysın el üstünde tutsun. En büyük yardımı masayı toplayip tezgaha indirmek. Hastaydım sen git masayı kaldırırım dedi geldim tezgaha koymuş. Oda kalabalık çay içemedigi için. Ahh derdimi anlatip rahatlamak istiyorum 

29 Cevaplar

+4 oy
(2,312 puan) tarafından
Böyle adamlara bir tane bile fazla sen aklını kullan sakın ikinciyi yapma batan gemiye yolcu alma sakın 
(20 puan) tarafından
Ahh batan gemiyim nasilda cuk diye oturdu bu kelime bana. Ne cok isterdim cok iyi olsun evliligim cocularim olsun ama bana fazlaymis galiba
-Reklam-
+1 oy
(2,254 puan) tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Eşim yüzünden asla ikinciyi düşünmüyorum. Eşimin gerçek yüzünü görenler sakın doğurma diyor. Bazı adamlara 1 çocuk bile fazla
+1 oy
(2,550 puan) tarafından
Cogumuzun kaderi canim yalniz değilsin üzülme ve bu adama bir çocuk daha yapma birsuru korun et ama dikkat et.cocugun kardeşe ihtiyacı olduğu kadar babaya da ihtiyacı var.sevgisiz büyüyen çocuk mutsuz olur.ikinciyi de dünyaya getirme ona da yazık Sanada boşver tek büyüsün

.okulda zaten arkadaşları olacak çevresi olacak kendini yıpratma 
(20 puan) tarafından
Zaten sırf yalnız kalmasin diye istiyorum. Ona destek olsun büyüdüğunde sahip çıksınlar istiyorum birbirlerine ama dönüp geçmişe yaşadıklarima bakiyorum olmasin diyorum.
(2,550 puan) tarafından
Çok haklısın nediyebilirim ki .ne karar verirsen ver yine üzülen sen olacaksın sadece bunu düşün ve az hasarla kurtul
+1 oy
(3,779 puan) tarafından
Adam aldatmis hala ne ikinci cocugundan bahsediyosun bacim sen?
0 oy
(973 puan) tarafından
Canım çocuk ortak bir sorumluluktur. Ortağında iş yoksa hiç bulaşma derim olan sana olmuş ve gene sana olur 
(20 puan) tarafından
Onu düşünüyorum vazgeçiyorum. Oglum 3 yaşında yemegi altı temizleme duşu . Oyunu gezmesi hepsi bende. Markete gideyim bi hava alırım diyorum mesela al çocuğuda götür diyor. Ben ona desem durmaz yoruyor diyor
(973 puan) tarafından
İşte canım tamamen sende o yüzden onu hiç aklından çıkarma gene herşeyin sende olacağını kendine göre karar ver kaldırabilirmiyim diye bir kere öğrenmişsin huyunu hadi ilk çocukta bilmiyoruz neyle karşılaşacağımızı ama ikinci de artık kendini belli etmiş oluyorlar
(87 puan) tarafından
Doğrusu o kadarı da fazla ben markete gittiğimde o çocuklara bakıyor mecburdur bakmaya hem iki çocukla alışveriş olmaz biliyor ve ben çok şükür kendimi asla ona muhtaç etmedim umarım olmamda bir daha
0 oy
(2,972 puan) tarafından
Canım hem herşeyi sana yüklemiş hem hamileliğini burnundan getirmiş hem aldatmış bencde bu durumda kendin için ve daha fazla yipranmamak için yapmaman daha doğru ama bu anne babanın kararı tabiki 
(20 puan) tarafından
O sadece cocugu yaparken vardı sonra uçtu halada bagirir çağırır küçüğük çocuğa
(2,972 puan) tarafından
Valla canım Allah yardımcın olsun ne diyim bu erkekler hersyi biliyoruz diye geziyorlar ama birşeyden haberleri yok sadece kendilerini düşünen bencil yaratıklar insan bile değiller yani
(20 puan) tarafından
Avmye gideriz mesela cocuk bende ya tuvalete gidiyorum cocuk yanimda duş alıyorum yanımda neymiş durmuyormuş yanında.
(2,972 puan) tarafından
Zor canım valla zor bide ilgisiz eş olunca iki katı zor oluyor
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun cnm valla ne diyeceğimi bilemedim
0 oy
(861 puan) tarafından
Allah yazdıysa başka çocuk muhakkak olur ama bu şartlarda bile isteye o topa girme derim. Evlilik de çocuk büyütmek de iki kişilik bi sorumluluktur. Tek başına üstesinden gelemezsin her şeyin. 
0 oy
(409 puan) tarafından
Öyle adama bir tane çocuk verdiğin hata zaten bnce asla düşünme ikinciyi 
(20 puan) tarafından
Bazen neden hata yaptim diyorum sonra Allah verdi diyorum
(409 puan) tarafından
Tabiki ama iyi düşün öyle merhametsz bir adamdan tekrar çocuk yapma derim cnm
0 oy
(910 puan) tarafından
Mevcut olan bir çocuğunu da alıp kendine ayrı bir hayat kurabilsen keşke aldatan adamdan hayır gelmez artık  kendine yazık etme 
(20 puan) tarafından
Ahh ne cok isterdim arkamda duran hoc kimsem yok ve benimde gücüm
(87 puan) tarafından
O kadar iyi anlıyorum ki insanın arkasında duran bir aile olmayınca çok kez bisanmayi istedim ama arkamda duran bir ailem yoktu bende çocuklar büyüsün biraz burakacagim bu adamai eğer kendini duzeltmezse eger
0 oy
(1,490 puan) tarafından
İnan ki ne diyeceğimi bilemiyorum boşan diyenler olacaktır eminim o kadar kolay olmuyor bir mesleğin ailen arkanda değilse. Böyle birine kesinlikle 2. Bebegi yapma güzelim 
(20 puan) tarafından
Meslegim yok üniversite bitirdim arkamda duran ailem yok. Param yok malım yok hicbirseyim ve artık galiba gücüm de yok halimde yok
(1,490 puan) tarafından
Ah güzelim seni çok iyi anlıyorum
(334 puan) tarafından
Kadın sığınma evleri bunun için var. Tamamen ücretsiz ve çocukla birlikte gidip kalınabiliyor. Üstelik her iş için meslek aranmıyor. Hem boşandıktan sonra eski kocanın düzenli olarak nafaka vermesi gerekiyor.
(20 puan) tarafından
Var ev ama herzaman kalamiyorsun bı sure var sure dolunca gitmeni isteyecekler
(334 puan) tarafından
Bi tanıdığım orada kalıyordu. Süresi 6 ay diye geçiyormuş ama kadınların gerçekten gidecek bir yeri yoksa daha çok uzun kalınabiliyormuş. Tanıdığım orada 1 yıl kalan biri olduğunu söylemişti. Tanıdığım oradan gittiğinde bile o kişi hâlâ oradaymış.
0 oy
(334 puan) tarafından
Peki seni hâlâ bu evlilikte tutan ne? Eşin seni anlamıyor, sana değer vemiyor, karnındaki bebeğe bile değer vermemiş, bunlar da yetmemiş seni aldatmış. Zaten bitmiş bu evliliğe seni bağlayan şey ne? Neden boşanıp kendi hayatını kurmuyorsun? Senin ikinci çocuğu düşünmek yerine boşanmayı düşünmen lazım. 
(20 puan) tarafından
Arkamda duran kimsem yok.  Beni baglagan birseyde yok eşimle severek degilde görücü gibi evlendik. Taniyordum önceden ama böyle biri oldugunu nasıl bilebilirdim. Bir yuva kolay kurulmuyor. Bende istiyorum tabiki boşanıp yeni hayat kurmak ama olmuyor maddi durumum yok nerde kiralik ev bulacağım kiralik evden haberin varmi senin hadi 7 8 bin kira vereyim çocuk küçük krese vermem lazim 5binde oraya geride 4bin en fazla 5bin peki ne verecegim cocuga nasil giydirecegim. Ne yiyecek. Kim yardim edecek bana. Elk. Su kim ödeyecek. Vermiyor evet değer. Bilseydim bu yuvayı kurarmıydım
(334 puan) tarafından
Hiçkimseyi aynı evde yaşamadan gerçekten iyi tanıyamazsın ki. En başta keşke dememelisin çünkü sen nereden bilebirdin böyle olacağını. Olan olmuş artık, geleceğine odaklanman lazım. 1 tane hayatın var. Kadın sığınma evine gidebilirsin. Orada iş bulup çalışırken bir yandan orada kalmaya devam edebilirsin. Paranı biriktirirsin. Ayrıca eşin her ay düzenli olarak nafaka vermek zorunda. Vermezse hapis cezası var. Bu ve senin maaşın yeterli olur. Çocuğun küçükse istersen 1-2 yıl daha bekle ama mutlaka bu pislikten kendini kurtarman lazım. 2. çocuğu unutman lazım. Hatta kazara hamile bile kalmayı önlemen lazım. Allah yar ve yardımcın olsun inşallah canım.
(20 puan) tarafından
Zaten düşünmüyorum. Çocuk icin demiştim. Büyüsün istiyorum zaten
(529 puan) tarafından
Yarının ne  olacağı belli olmaz ya o seni bosarsa 2 çocukla ne yapacaksın canim ?? Olmaz deme herşey olur. 2. Çocuğu hiç düşünme canim.
0 oy
(9,254 puan) tarafından
Kesinlikle baba olmayı hak etmiyor ikinci yapma ona 
0 oy
(2,220 puan) tarafından
İkinci çocuğu istemen ikinci çocuğa haksızlık olur
0 oy
(2,449 puan) tarafından
Doğru olanı yapıyorsun sakın ikinciyi düşünme. Benim oldu ikinci çok pişmanım hani isyan etmek gibi olmasın bebeğimi çok seviyorum ama eşim açısından pişmanım 
0 oy
(1,247 puan) tarafından
Ve halaboyle adama 2. Çocuk düşüncesini... Yapma bence 
0 oy
(529 puan) tarafından
Aman canım sakin ha düşünme kendine yazık edersin 2 çocuğun sorumluluğu çok zor. Geleceğin pek parlak değil kocan yüzünden. Kendini heba edersin. Tek çocuğun için kendine daha iyi bak ki çocuğuna iyi bakabilesin. Maddi manevi yetebilesin. Hayat zor hiç kolay değil senin ki daha ağır böyle bir adamla.
0 oy
(6,343 puan) tarafından
Sakın sakın bacım çocuk isteme böyle adama çocuk mu verilir bir gün ayrılacaksan ikisi birden sana engel olur tek çocuksa enazından çalışıp bakabilirsin.. 

Hamilelik o kadar zorki insan olmayan biriyle de işkenceye dönüşür. 
0 oy
tarafından
Al bende de o kadar herşeyde şüpheliyim eşim iyidir hoştur görevini yapar ilgilenir ama ailesine olan düşkünlüğünden dolayı çok kararsızım korunmuyorum da 2 tane var ama ilk eşlerimizden bir tane ortak olsun istiyorum sonra duraklıyorum çok kararsızım allahtan hayırlısını diliyorum 
0 oy
(7,318 puan) tarafından
Eşim bana bunları yapmadı ama onunda yardımı yok tüm sorumluluk bende. İşini yorgunluğunu bahane edip kenara çekiliyor. Çocukla bir parka gideyim bir oynayayım yok. Bende bu yüzden ikinciyi düşünemiyorum ama isterdim kardeşi olsun da salakk mıyım daha çok tek başıma sorumluluk alacam. Bir de bana diyor çocuk olduktan sonra çok sinirli olduk. Neden acaba diyorum nedennnn.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 39,475 göst.
0 oy
1 cevap 157 göst.
0 oy
3 cevap 94 göst.
28 Mayıs 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Baloglum45 (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 385 göst.
21 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde 150520 (253 puan) tarafından soruldu

401,979 soru

12,034,066 cevap

36,262 kullanıcı

...