0 oy
867 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,273 puan) tarafından
Merhaba kızlar olaydan kisaca bahsedeyim ben çalışıyorum ve bir miktar kredi karti borcumuz var araba alirken cekmistik . Taksite baglattik ödüyoruz neyse  Ve şimdi Benim miyomdan ameliyat olup aylarca raporlu evde kalma durumum var . Eşimde babamdan toplu alayım en azından faizli bankaya vereceğime babama öderim dedi istedi . Her işlerine biz koşarız köyde bı iş olsun hastalik olsun önce biz kosariz . Kayınpeder başlamış işte iki kişi çalışıyorsunuz ne etmeye bu kadar borç yapıyorsunuz bana mı güvendin tatile gidip gezerken iyiydi borcun varsa tatile ne diye gidiyorsun tatil dediği de günü birlik denize gittik ve suyum dahil burdan alıp da gittim sadece yakacak parası şezlong parası 1000 liraya gittik geldik. İşte iki kişi çalışıyorsunuz para tutmayı bilmiyorsunuz paramın tasasi ona kalmış gibi açmış ağzını oda paran da yerin dibine batsın benim yediğim içtiğim sana mı kaldı demiş eşimin böyle böyle durumu var ben senden geri ödemeli istedim yaptığın muhabbete bak dems dedim bırak çalışır öderim ama köye de gitmem daha da Büşra var burda diye aramasinlar yaptıklarım da gözüne dizine dursun dedim . 

Bide kaynanam diyormuş ki ameliyat olsun ben bakarım onu diyormuş dedim kesinlikle gelmesin kimse evime ne anan ne baban ben kendimi bakarım zor günde sırt dönen böyle günde hiç gelmesin.

Kızı adamı dükkan acacakti kredi çekti ona diğer  oğluna dünya kadar para yedirdi koşmaya gelince biz koşarız yemeye gelince yok . Yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum ! Utanmadan bide biz bakarız onu diyorlar ben düşsem bı tekme de onlar vuracak hazır bekliyor bide bakarım demiş bugüne kadar neyime faydan oldu da bunda olacak acaba 

Siz olsanız napardiniz kızlar kizmakta haksız mıyım 

15 Cevaplar

+2 oy
(834 puan) tarafından
Heh işte ne güzel gerçek yüzlerini görmüşsunuz bundan sonra mesafe koyun 
(4,273 puan) tarafından
Ben yine mesafeliyim bundan sonra yüzlerine bakmam geçen kaynana hasta oldu gece yarisina kadar başında ben bekledim .
(834 puan) tarafından
İyi olanın değeri olmuyor hep bu düzen böyle
-Reklam-
0 oy
(13,122 puan) tarafından
yani sorman hata tabii ki haklısın. hastalık bu, insanın başına ne zaman geleceği belli olmaz. gerçek yüzlerini gördünüz diye sevin bence, boşver 
(4,273 puan) tarafından
Hayır bide kaynana diyormuş ki bakarım ben onu dedim kesinlikle gelmesin istemiyorum gerek yok kalkar yarın öbür gün ben baktım onu der eksik olsun dedim
(13,122 puan) tarafından
aman yok sakın böylesinin elinden 1 bardak su içmemek lazım. ömür boyu borçlu çıkarır insanı
(4,273 puan) tarafından
Aynnen canım öyle bı şey yaptılar mı yaptık ettik derler hemen
0 oy
(4,273 puan) tarafından
Kızlar sizce haksız mıyım ??
0 oy
(2,579 puan) tarafından
Emin olki burda sonuna kadar haklisiniz.ama esininde bundan sonraki tutumu cok onemli.hala boyun eyip soylenilenleri unutrsq ozman senin hakliliginin hoc bir gecerliligi kalmaz iste.
(4,273 puan) tarafından
Yok oda mesafeyi koydu zaten eskisi gibi değil ama eğer ki dedim kalksın gelsin bakmaya beni ben ona neler diyorum görsün dedim . Böyle günde borç vermiceksen ne zaman vercen ki biz geri ödemeli istedik onlar istiyor ki çalışalım işten eve evden işe . Ya onların köyünde sulalesinde yok benim kocamı düşündüğüm kadar düşünen ya diyorum ya termos aldım da burdan marketten aldım suyumu vs öyle gittim gezmeye ki buna da mecbur değildm gider 20 TL veririm suya kendim çalışıyorum sonuçta
(2,579 puan) tarafından
Sizin yedignz ictgnz onlari asla ilgilendrmwz canm karisiyorlarsa ya esin o rahatligi verdi yada kiskanclik baska aciklamasi olamaz.
(4,273 puan) tarafından
Kıskançlık kendileri de geziyor kendi kızı her ay umre ekibiyle şehir dışında geziyor
0 oy
(13,711 puan) tarafından
Bence şükret gerçek yüzlerini göstermişler. 

Bu günü sabırsızlıkla bekliyorum bütün gemileri yakıp pılımızı pırtımızı alıp gitmek istiyorum şu köyden 
(4,273 puan) tarafından
Beraber mi yaşıyorsunuz
(13,711 puan) tarafından
K.validem vefat etti canım evlerimiz ayrı ama yan yanayız. Kaynim, k.peter falan bana bi zararları lafları yok ama oldum olası sevemedim bu köyü
(4,273 puan) tarafından
Köyde yaşamak zor ya bende sevmem Allah da mecbur etmesin köye
(13,711 puan) tarafından
Sorun köyde olmak değil canım yani durumlar biraz farklı
(4,273 puan) tarafından
Anladım canım çeken bilir tabi
0 oy
tarafından
Aslında para konusunda evet vermek zorunda değiller ama bu şekilde tutumları çok ayıp olmuş . Yok desin uzatmasın. Yok yere sizide kaybetti . Bundan sonra da mesafe koyun, her şeylerine koşmamış olsaydınız emin olun vermişti o parayı 
(4,273 puan) tarafından
Vermek zorunda değil kj biz zaten geri ödemeli istedik en azından faiz vermeyiz kendi babamiza veririz dedik . Ama yok gezerken aklınız nerde bilmem ne benim hiç bı şeye hakkım yok gibi tavırlar
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Eşin neyin ne olduğunu gördü mü önemli olan o ona göre hareket etsin 
(4,273 puan) tarafından
O neyin ne olduğunun farkında da önemli olan bundan sonraki tutum
(6,909 puan) tarafından
Eğer bundan sonra da aynı şekilde devam ederse dicek pekte birşey yok
0 oy
(4,359 puan) tarafından
Ben olsam dustugunde de -ki o gun gelecek illaki- ne demeye parani tutmadin bi bakici tutardin derdim. Onun haricinde de bi daha selami sabahi keserdim.
(4,273 puan) tarafından
Benim çocuğum hastanede yattı 5 gün enfeksiyondan bj kere gördüler adam gibi ne aradılar ne sordular şimdi kaynana bı haftadır gözünü açamıyor enfeksiyonu sınırda. İnliyor habire
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Vermeyeceksen bari tatilini bahane etme yaşamasın mı insanlar oglum yok de. Ayıp etmiş canım nefret ediyorum boyle ailelerden eşimin ailesi de öyle araba için geri odemeli borc istemiştik vermedi kayınpeder kredıye bulastı eşim şimdi diğer oglu peşinde geziyor araba için eksiği varmıs insallah verir de benim de tavrımı görür. 
(4,273 puan) tarafından
Bizde istedik o zaman araba için vermedi gittik kredi kartindan tamamladık .. onlar istiyor ki çalışıp evde yatalım. Dışarda kahve bile içsek ona bile laf ediyorlar
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Ahhhh en güzeli olmuş gerçek yüzlerini böyle böyle görüyoruz işte .geçmiş olsun canım diğer çocukları daha önemliyse onlarla görüşurler bundan sonra çokta Tin.insallah eşin geri vites yapmaz 
0 oy
(10,079 puan) tarafından
Canım bu hayat böyle maalesef ne kdr iyiysen o kdr ezerler sanki sen mecburmuşsun gibi davranırlar. Benimkilerde öyle 
(4,273 puan) tarafından
Fazla iyilik yapmican bu hayatta
0 oy
(13,313 puan) tarafından
Boşver Büşra hazır fırsatını yakalamışsın köy tavrını. Bak benimkiler yoldan geçerken uğramaya korkuyorlar mı
(4,273 puan) tarafından
Ohh en güzeli kafan rahat
(13,313 puan) tarafından
Öyle oluyor valla
0 oy
(98 puan) tarafından
Esin koyacak mesafesini ki sende koyabilesin kimsedem borc istemiceksin ya bu hayttta bende onu anladım biri ev aldı altın verdim borcu bitene kadar istemedim biri dügün yaptım öbür kardeslerinin 2 3 katı hediyelik para verdim artı temizligi vs ben gittim biri ne zmn sıkıstı esim para vermiş bankadan verdiginden haberm var elden verdiklerinden yok hala ödecek araba alacak oldul eksigimz cok diye kıvrandık da biri demedi su kadar param var veryim diye yada borcum var ödeyim diye başkasından altın fln bulduk aldık cok sükür kayınpederime gelince gecen sene 15 gün kiraz topladık 2 gün kalana da 10gün kalanada 15gün kalanada bin lira verdi bu sene hep beraber topladık kızlarının eline verdi eltime eline verdi ben görmedim eşime vermiş o kadar cok canım sıkıldıki başka seylere gittgimiz işin cabası herşeye biz giderz biz 5gideriz onlar 1 ama yine aynı bende eşime dedim esek gibi calıştım kirazda götümü yere koymadım 10kuruş bile görmedim herkezin eline verdi ama dedim bana verdi senn paranı dedi onuda görmedim verdinmi su senn hakkın diye dedim esimrde ee eltime niye eline verdi onuda abine verseydi madem dedim abim vermez diye vermemiştir diyo sanki sen cok verdin dedim yani işin acıkcası ve kısacası kimseye grrektiginden fazla degerde yardımda etmiceksin ben onu anladım 1kuruş hakkımı yediler yedirdilerse de rabbim onu benden ve cocugumdan ayrı herkezdrn cıkarsın rabbim 
(4,273 puan) tarafından
Ahh ahh iş yapmaya kimse olmaz ama para hakkı oldu mu herkes eşit aynı bizimkiler öyle isre
(98 puan) tarafından
Valla dedigim gibi 1kurus hakkım varsa haram olsun istemiyorum yani enayi yerine konmak istemiyorum
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Biz para da istemedik. 24 haftalık hamileyim. 2 yaşına girecek bir oğlum var. Annemi bu sene kaybettim. Doğudan batıya tayin olduk. Gelip bir işin ucundan tutalım bile demediler. Halam haftanın 6 günü işe gidiyor 1 gün tatili var geldi benim evimi temizlemeye çalıştı kadın. Erkek kardeşim gelip oğluma bakacak ben de bu halde temizlik yapacağım. Babam dizlerinden yürüyemiyor gelip evin elektriğini yaptı.. Utanmadan eşimi arayıp yerleştiniz mi diyor yüzsüzler. Gitme gelme görüşme. Zor gününde yanında yoksa hiçbir şeyi hak etmiyorlar 
(4,273 puan) tarafından
Aynı benimkiler öyle zor günde taşınırken hastalık vs yoklar onların oldu mu koş isterler
0 oy
(2,055 puan) tarafından
Bundan sonra önemli olan eşinin tavrı.

Bende çok şey yaşadım eşim her defasında onlar çağırdıginda her işini görür kimse de eşime bir şey yapmaz.

Çok istiyorum tavır koysun ama yapmıyor.

Zaten onlar eşimi tanıdığı için ne yaparsak yapalım o yine konuşur yine yapar çok iyi biliyorlar 

Kısa bir örnek biz ev aldık eşim kaynanamdan 400 bin lira borç istedi parası da vardı istediğin zaman veririm diye kaynanam olmaz dedi sana güvenmiyorum.

3-4 ay geçmeden ev aldılar merkezden arıyorlar Mehmet bize para bul diye eşim onlara gitti para buldu 1 saatte gel  Tapu yap şunu yap hemen gitti 

(Halbuki eşim tek onlar yardımcı olur para verir oraya gitsek bir ekmek alsalar bile eşim parayı verir. 

Diğer evli kayınim oturur para yer onlara hiç bir yapmaz)

Daha bunun gibi bir sürü örnek var

eşin tepki koymadıktan sonra kırıldığını söylemedikten sonra faydası yok
(4,273 puan) tarafından
İnşaallah koyar tepki yapan yaranmas zaten malesef

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 427 göst.
17 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,375 puan) tarafından soruldu
+2 oy
70 cevap 1,172 göst.
17 Şubat 2022 Diğer kategorisinde 1Anne1Melek (251 puan) tarafından soruldu
0 oy