0 oy
292 göst.
Aile kategorisinde (513 puan) tarafından
Merhaba kızlar ,

Evlendikten sonra ailemin bana olan tavırları iyice değişti beni yabancı gibi görüyorlar bir şey olsa bana hiç anlatmıyorlar saklıyorlar veya yalan söylüyorlar. Neyse ailemin arabası vardı kardeşim kiz arkadaşına giderken başka şehire yolsa kaza yaptı ancak araç perte çıktı. Böyle olunca aracın parasını sigorta verdi yeni araba alacaklardı. Kardeşim üzerine 30 ya da 40 bin kredi çekeyim falan demiş ama sanırım kendi üzerine alma gibi bir durum sezdim. Bu konuyu da anneme söyledim neticede o araç ailemin ve yeri geldi ben de bindim alınırken ben de ödedim maaşımla ve asla üzerime geçirme derdim olmadı. Eğer ki benden gizli kardeşimin üzerine yaklaşık 1 milyonluk aracı verirlerse gerçekten büyük evlat ayrımı yaptıklarını düşüneceğim. Sizler böyle birseyle karşılaşsanız ne tepki verirdiniz. Ben asla mal düşkünü biri değilim bilakis asla sevmem bu para işlerini falan ama bu şekilde durduk yere yaptıkları şey veya o niyet bile beni huzursuz etti. Annem demiyor ki yok kızım olur mu hiç öyle şey sende evladımızsin biz niye ona verelim falan asla demiyor. Ya bu evlat ayrımı neden var anlamış değilim ya. Ben ki asla masrafı olmayan bir evlattım. Kardeşim özel lisede özel üniversitede okudu altında arabayla gitti okula ben özel okul nedir bilmedim otobüslerde soğuklarda günüm geçti. Ben de özel üniversiteye gitseydim daha iyi bir mesleğim olacaktı bu yaşta KPSS yi kazanmaya çalışmayacaktım. Bunları da düşündükçe bu araba olayı iyice zoruma gitti. Kendi üzerine alıp almadığını nasıl öğrenebilirim acaba bana söylemiyorlar. Üzerini tamamladıkları parayı nereden bulduklarını da demiyorlar kardeşin verdi birazını falan diyerek geçiştirdiler. Siz olsanız napardiniz ? 

6 Cevaplar

0 oy
(2,173 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bende mal düşkünü değilimdir konuşulmasını da sevmem ama kabulde etmem böyle birşeyi güzelce hepsi bir aradayken konuşurum evlat ayrımı gibi parada değil gözüm ha onun ha benim ama beni rahatsız ediyor bu ayrımcılık kimden neyden mal kaciriyorsunuz erkek diye ben kadınım diye böyle bir davranışı hoş karşılamıyorum kıskançlık değil mal değil asıl konu bunu hepiniz bilin ama kırılıyorum de gerisi onlara kalmış birşey mesafe koyarım ama küsmem tabiki böyle birşeyden dolayıda
-Reklam-
0 oy
(14,578 puan) tarafından
iyi de yasarken verilen mallara karisma hakkimiz var miydi kiz kendi istekleriyle veriyorlarsa napabilirsin ki 
(513 puan) tarafından
Aslında sormak istedigim hak olup olmaması değil de böyle birseyin vicdani boyutu. Yani verilmesi verilmemesi bir yana ben asla kardeşimin de hakkı olan bir şeyi tamamen kabul etmem yapan aile bireylerim de oldu onlara da yaptıklarının yanlışlığını her seferinde söyledim. Kendi isteğiyle verilmesi ne kadar adil ki
(14,578 puan) tarafından
adil degil tabiki ama elden birsey gelir mi bilemem
bizimkiler de oyle dedem vefat etti 8 kardese dustu babamin yasadigi ev ablami sevmiyorlar diye haklarini babama vermiyorlar halbuki o ev babamin yani babam olurse pay ablama cok dusmesinmis e ben neyim
0 oy
(2,050 puan) tarafından
Canm ailenle konusmalisin madem sende odedin parasini ona gore hareket etmek zorundalar valla kusura bakmasnlar.brnmde babamin arabasi var ama asla demez birimize alin diye bu benm arabam istiyorsanz calisin alin diye.bak mesela abim ev yapcak annemlerin inegi var yavrusu oldgunda satip evini yapcakmis annemle babam hemen mudahale ettiler.birjnj satiyorsan biride kardesinn diye.bence annen babanda sorun var 
(513 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum canım. Ben zaten asla talep etmedim etmem de tek başıma kardeşimin de payı olan bir şeyi sahiplenmem hakkına girmiş olurum. Suan böyle birseydi yapıp yapmadıkları muamma anneme kaç kere dedim benim rızam yok böyle birseye diye bana içtenlikle bir cevap vermedi. Bu yüzden şüphelendim zaten sorunca ben kendi üzerime aldım diyor geçiştiriyor
(2,050 puan) tarafından
Annene gittgnde arabanin sigorta policesine bak canm.ruhsata bak orda cikar zaten
0 oy
(2,550 puan) tarafından
Uğraşmaya değmez alsınlar başlarına calsinlar.simdi ana baba ölmeden mal davasına girdiyseniz işiniz zor.kardesler arasında böyle olmamalı.sen davanda haklısın ama artık evlisin yapacak bişey yok.araba babanın yani ne isterse yapar sanırım şuan 
(513 puan) tarafından
İnan normalde mal olaylarından nefret ederim kimsenin hakkında gözüm olmaz asla ama kendi hakkım olan birseyi de haksızlıkla benden esirgedilerse o zaman zoruma gider. Ben sıkıntısız bir evlat olarak hata mı etmişim.
(2,550 puan) tarafından
Canim bak ozamanlar durumunuz neydi bilmiyorum belki seni suanki şartlarda buyutmediler ve devlet okulna gitmej zorunda kaldın belki.simdi durumları iyiyken kardeşini iyi biyerde okutmak istemişlerdir.birde bazı ebeveynlerde su kafa yapisi var ki .nasıl olsa kız evlat evlenir gider ama erkek evlat ev gecindiren diye düşünüyorlar var öyleleri.sen de onlara inat ve içinde kalmaması adına okuluna devam etmeye çalış ve başardığını gözlerine sok.belki de anlamazlar hani biz.okula gönderdik okumadı etmedi diye dusunuyorlardir.insanin zoruna gider elbette katılıyorum ama ölmeden hiçbir şekilde hakkını alamassin canim.evlat ayrımı yaptıkları belli bizde de var bende biliyorim ama hakkımı da bırakmam yani onlara bişey oluncada .zaten kardeşleri birbirine düşünenler ebeveynler
(513 puan) tarafından
O zamanlar beni öze okula göndermek o kadar kolaydı ki ama onlar ellerinde avuçlarında ne varsa diğer çocuklarına savurdular bedeli askerlikler, yurt dışı dil okullarının başvuru parası ki gidemedi bile boşa para verdiler özel okullar falan aslında bir ev parası harcattı sağolsun: iş beğenmedi kaç defa çıktı bir sürü masrafa soktu: yani özetle ben sıkıntısız bir evlat olarak hata işlemişim sanırım.ben 2 üniversite mezunuyum ama o günlerde beni daha iyi bir okula gönderselerdi şimdi işsiz değildim kucağımda bebekle ders çalışmıyordum . Ama kader işte ..
(2,550 puan) tarafından
Üzüldüm valla beni de oku diye yolladılar tamam eyvallah bı halt yediniz beni beş parasız koymasaydiniz gerçekten okutsaydinjz diyesim var.simdi de diyorlarki niye okumadın niye kaydını sildirdin kafama kakiolar.baska şehirde tek başına parasız pulsuz nasıl okuyabilirsin ki oku demekle olmuyor şartları saglamadilar.abini yollmadik keşke onu okutsaydik diyirlar şimdi kafası iyi basiyormus .benim basması değildi sorun para olmadığı için bıraktım geldim benim de hayatımı silktiler anlayacağın oğulları daha kıymetli .ablam ve ben için hiçbir şeye el surmediler çeyiz bile yaomadilar boynum hep bükük büyüdüm.simdi de kızını şuraya yolla buraya yolla lan siz benim için naptinizda torununuzu düşünür oldunuz .ona bile bişey almazlar bı destekleri yok.kusra bakma ben de iç dokmus gibi oldum.sen iki üniversite bitirdin niye s bulamıyorsun ki canım bulursun illaki Allah bı kapı kapatır bin tane açar.hakkin neyse sonuna kadar savun al.boyle aileye böyle çocuk beni bu hale siz getrdiniz de
(513 puan) tarafından
Dok canım içini dök estafirullah ne kusuru sen de çekmişsin bayağı. O kadar haklısın ki o kadar iyi anlıyorum ki seni. Çocuk büyütürken bin tane laf eden çok olur ama icraat yapan hiç olmaz. Madem torunlarını düşünüyorlarmış onu özele yollasınlar da görelim. Ben zaten öğrenirsem böyle birsey yaptıklarını hakkımı helal etmem hiç birine
(2,550 puan) tarafından
Ben sadece işime karismasinlar istiyorum .ben zaten kreşe verince çalışacağım en güzel yerlerde okutmak içinde elimden geleni yapacağım inşallah.esimin ailesi de tirt zaten.bana dokunmayan yılan bin yaşasın kimsenin bir kurusunda gözüm yok.ben zaten ezelden etmiyorum hakkımı helal.senin de hakkin
0 oy
(12,862 puan) tarafından
Evlat ayrımı yapılmamalı evet. Zamanında annem babama demiş yaprağa bi araba alalım gidip gelsin bize diye. Babam da onların arabası zaten var emineye alalım onlar gurbette ele muhtaç olmasın çocuklar var lazım oluyor demiş. Ablama araba aldılar ilk zamanlar çok kızdım bende çünkü hep öncelik ablamdi.  Simdi umursamıyorum. Ama Allah var diyorlar bize bisi olursa bizim araba yaprağın onu ellemicen diye ablama sürekli ve onu benim üstüme yaptılar 
(513 puan) tarafından
Ne kadar güzel en azından sizin hakkınızı dile getirmişler ve üzerinize yapmışlar. Aslında mesele burda mal gibi görünse de yapılan haksızlık zoruma gidiyor eğer gerçekten yaptılarsa tabi o Allah la kendi aralarındaki mevzu. Ben asla ne isterim ne başkasının hakkına göz koyarım. Ben böyle düşünürken hakkıma ihanet ettilerse de hakkım kalır zaten. Umarım yanılıyorumdur
0 oy
(121,664 puan) tarafından
annenin veya babanin e devlet sifresi varsa sende girip tapu veya arac vardi onlarin uzerine ogrenebilirsin baska turlu nasi ogrenirein aracin ruhsatina falan bakman lazim
(121,664 puan) tarafından
haa bide şu var anne baba hayattaysa akli dengeleri yerindeyse kime isteseler ona verirler sen ne desen boş dava acmalisin oda yillar surer o arac hurdaya cikar falan filan
(513 puan) tarafından
Vall canım ben rızam olmadığını söyledim gerisi onlara kalmış. Eğer yaparlarsa da hakkım kalır. Ben bu dünyada herkes hayattayken asla malda mülkte gözüm olmaz bilakis Allah uzun ömürler versin de mali batsın ama miras da haktır ilerde bu gibi durumlarda evlatlar mağdur edilmemeli. Tek evlada bağışlayacaksın o zaman tek çocuk yapacaksın bitecek. Başka türlü ayırt edip durduk yere tek kişiye vereceksen o kişi de illaki tepki gösterir.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 143 göst.
1 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Seaaaaa (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 582 göst.
1 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Seaaaaa (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
0 oy
0 cevap 27 göst.

401,090 soru