0 oy
593 göst.
Diğer kategorisinde (1,696 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kizlar yaşım 37 oldugu için doktorum en başından beri fetal dna yapalım demişti. Bense istememiştim. İkili.testimde yalnız yaş riskim çıktı. Onun dışında diğer oranlarim çok iyi. Burun kemiği ense kemiği vs sıkıntı yok şükür. Özel hastaneye  gidiyorum. Ayrıntılı için  bugün devlete gittim. Çok şükür hersey yolunda. Oradaki doktor aynen şunu söyledi. Down  sendromuna  dair hiç bir bulgu yok. Hersey yolunda.  Tabi detayl ultrasonda down sendromu yüzde yüz yok diyemeyiz. Bu yüzden sana fetal dna testi yaptır da diyemeyiz. Yaptırma da diyemeyiz.  Sana kalmış dedi. Ben kızımı doğurduğunu 33 yaşındaydım. Ordada yaş riskim vardı.  Ama doktorum 1 kere testi yaptır dememişti.  Şimdi ayrıntılı ultrason  sonucumu göstermek için hastaneye  gidicem kendi özelde ki doktoruma. Ve kesin yine yaptır dicek.  Bebeğimi doğurmak istiyorum elbet. Ama doktorumun her seferinde bu kadar ısrarcı olması canımı sıkıyor. Napsam bilmiyorum. Zaten hastanem çok pahalı. Üzerine birde bu testi çıkardı doktorum. Güncel  fiyatına 15.000.tl. 

Yaş riski dışında 1 tane bulgu olsa vallahi yaptırıcam. Ama yaş riski zaten 33 yasimdada vardı. 

21 Cevaplar

0 oy
(635 puan) tarafından
Yaptırmıyorum diye kesin bir dille belirtirim ki bidaha bana bunu sunamasın diye.
(1,696 puan) tarafından
Sanırım öyle konuşmak gerekiyor
(635 puan) tarafından
1 defa sert bir dille yaptırmak istemiyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu çocuğa ben kabulüm diyip susturman lazım canım.
-Reklam-
0 oy
(11,796 puan) tarafından
yaptırmak istemiyorsan kimse seni zorlayamaz. 
(1,696 puan) tarafından
Her seferinde yaptirmani öneririm diyor.
(11,796 puan) tarafından
teşekkür ederim, düşünmüyorum deyip geç
0 oy
(4,688 puan) tarafından
Neden bu kadar ısrarcı ki. Sonuç ne çıkarsa çıksın çocuğunu doğurmak istediğini anlasın 
(1,696 puan) tarafından
Yani her muayene de aynı soru.
0 oy
(3,554 puan) tarafından
Sana zorla yaptır diyemez, sen yaptırmak istersen yaptırırsın, doktorun görevi sana riskleri söylemek karar senin kararın karışma hakkı yok. Kesin bir dile yaptirmak istemedigini soylemelisin. 
(1,696 puan) tarafından
Bir dahakine daha kesin konusucam
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Aboo 15 mi olmuş 2.500 e yaptırmıştım. Tedbiren yaptırırdım. Ben de yaş riskine karşı yaptırdım. Aynı yaştayız ve ben de 33 yaşında doğum yaptım.Farklı bir uzmana görürseniz ona danışsanız. 
(1,696 puan) tarafından
Cnm 33 yaşımda kızımı aldım kucağıma. Şimdi 37 yaşındayım. Sadece yaş riski işte. Başka bisey yok şükür. Yani bende bu sebepten yaptırmak istemedim. Kızımda da vardı bu risk. Ama doktorum böyle ısrarcı degildi
0 oy
(361 puan) tarafından
O nasıl doktor ya ben ikili üçlü testleri yaptırmıcam dedim ona bile bişey demedi sadece yaptırmak istemediğime dair bir kağıt imzalattı o kadar 
(1,696 puan) tarafından
Vallahi cnm her muayene zamanı ayni şeyi söylüyor.  Yaptirmani öneririm diye. Yani benimde her muayene zamanı canım sıkılıyor
0 oy
(1,893 puan) tarafından
Kendi özgür irademle yaptırmıyorum diyeceksin bitti gitti.Banada dedi hem fetali hem amniyo sıvısı almayı ama yaptırmadım valla tarama testlerini bile yaptırmadım sadece doğru düzgün detaylı ultrasona girdim oldu bitti.Tarama testleri resmen bütün tanıdığım insanların hamileliğini zehir etti sonuçları yüzünden hâlbuki hepside sapasağlam aldı kucaklarına çocuklarını.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
(1,893 puan) tarafından
Evet yaşım daha 31 di yani ama kuzenim 23 yaşında ondan bile istedi doktor net sonuç veriyor yanılma payı yok gel yaptır diye oda yaptrmadi tabiki ☺️belli zamanlarda yeni bişey türüyor bu bi kaç senedir de herhalde bu fetal DNA oldukça türedi doktorların takıntısı oldu ☺️ bir arada takıntıları amniyon sıvısı almaktı gerekli görülmediği halde
(1,696 puan) tarafından
Peki seninde doktorun özelde miydi? Yani sürekli bisey çıkıyor anlamıyorum ki. Önceden yoktu bu fetal dna falan. Hamileligimizi kabus çeviriyorlar
(1,893 puan) tarafından
Hayır ben 33 haftaya kadar devlet hastanesine gittim ordaki doktor istedi..34 haftadan itibaren kontrole özele gittim ve doğumumuda 39+3 de orda yaptım şükür kızım 13 aylık oldu bile☺️ İşte hamileliğim kabusa çevrilmesin diye hiçbir testi yaptırmadım şeker yüklemeside dahil yani ona rağmen gebeliğimin belli bir dönemini kabusa çevirdiler doğum yapacağım özel hastaneden önceki gittiğim özel hastane beni kanser hastası bile etti ilaçlı mr çekilmen lazım rahminde tümör var acilen gebelik sonlanmalı tedaviye başlanmalı neler neler geçti başımdan onkolojiye kadar muayene oldum gebeyken ama tek doktorla kalmadım 3 tane devlet hastanesi gezdim şehir hastanesiydi bir taneside onkoloji doktoru dahil bütün doktorların hepsi şaşırdı nasıl böyle bir tanı koyup böyle birşey isterler diye hâlbuki öyle bişey yokmuş para tuzağı başka bişey değil bazı özel hastaneler.Allah merhametli doktorlarla karşılaştırsın.
(1,696 puan) tarafından
Ayyy cnm çok üzüldüm ya. Cidden kabusa  çevirmişler  en güzel zamanlarını. Yani bunlara kalkıp maddi manevi mahkemeye versen bile kazanırsın.  Resmen psikolojini  mahvetmisler.
(1,893 puan) tarafından
Valla herkes aynı şeyi söyledi ama inan uğraşmak istemedim çocuğumu sağlıklı bir şekilde kucağıma alayım da dedim yeterki.Allah a havale ettim onlarıda
0 oy
(1,717 puan) tarafından

Benim yaşım 28 ve ikili tarama testi riskli çıkmıştı çok aşırı stres oldum bir kaç doktor aynı sana yaptıgını bana da yapmışlardı ama anmiyorswntez sıvısı almamı istiyorlardı aldırmadım da yaptırmadım başka hiçbir testi sadece ayrıntılı yaptırdım şükür hiçbirşey de çıkmadı ve bebeğim doğdu şuan 24 günlük maşallahı var testlere inanmamak gereek ne gelirse Allah'tan baş göz üstüne 

Özeldeki doktorum bana sana öneririm yaptırmanı filan deyince ben olaki riskli geldi sonucum anne karnında herhangi bir tedavisi var mı diye sorduğumda bana yok hamileliğini sonlandırabiliriz anca deyince ben şok oldum zaten 4. Ayın içindeyim Allah'ın verdiği cana nasıl kıyarım dedim sustu 
(1,696 puan) tarafından
Vallahi bıktım bu muhabbetten.  Her muayene sonrası kafamı karıştırıyor.  Canımı sıkıyor. Sırf artık sussun bu konu kapansın diye yaptırayım diyorum ama.fiyat da.15.000 az da degil
(1,717 puan) tarafından
Çok pahalı ve yapınca da ne olacak sadece maddi zorluk ve zehir olsan bir hamilelik olacak boş vere yaptırma sonuçta beebeğini aldırmican yaptırmmaya da gerek yok
(1,696 puan) tarafından
Zaten hottihim hastane pahalı. Birde bunu yaptıracak olsam 15.000 TL. Vallahi billa uygun olsa hadi yaptırayım ne olacaktı derim.  Ama.15.000 nedir ya
(1,717 puan) tarafından
Bence para için öyle yapıyor boşver takılama hamileliğin tadını çıkar ve açık bir dille de dile getir aldırma gibi bir niyetim yok ki bu testide yapayım de ki sussun
0 oy
(417 puan) tarafından
Bende hamile kalanda 42 yasindadim Dr hicbirsey istemedi sadece normal ultrasyona giriyordum çok şükür kızım 2bucuk yaşında sağlıklı 
(1,696 puan) tarafından
Yani böyle olması gerekiyor işte. Sırf 35 yaş üzeri olduğum için her seferinde yapyirmani öneririm diyip duruyor. O yaş riski zaten çoğu hamilelerde var. Önemli olan kombine risk. O da zaten bende 10 binlerce. Yani her muayenede  kafamı karıştırıp canımı sikiyor
(417 puan) tarafından
Hiç canını sıkma ne gelirse Allah'tan
0 oy
(940 puan) tarafından
Tabi ki yaptırmanı önericek 15 bin lira. Özel hastanelere bu yüzden güvenmiyorum. Sırf daha fazla para koparabilmek için herşeyi yapacak gibi bi halleri var bazılarının. Yaptır diye illa ısrar ederse devlet hastanesinde yaptırabilirim belki de tepkisine bak bi kere
(1,696 puan) tarafından
Devlet yapmıyor cnm. Zaten bana 3 tane broşür verdi. Bunlardan birinde yaptır diye. 15bin işte
(940 puan) tarafından
Devlet hastanesinden bana verilen kağıtta fetal DNA testinin seçeneği vardı. Yaptırmıyo olsalar oraya koymazlardı diye düşünüyorum. Kendi adıma tarama testleri de yaptırmadım
(940 puan) tarafından
Ücretlidir ama belki de yapıyolarsa bile bilemiyorum
(1,696 puan) tarafından
Hadi ya. Bana sadece aminosentez  yapılıyor demişlerdi cnm
0 oy
(940 puan) tarafından
Kontrolleri devlet Hastanesi'nde yaptırıyorum ben, doktorum 3lü tarama testi için gereken ultrason görüntülerini almış, yaptırmak ister misin diye sordu, yanılma payı çok yüksek bi test baktığın zaman %30 yanılma payı var. Bunu söyledim, bi düşün falan dedi kararsız olduğumu söyleyince. Sonra tuttum bi sıkıntı varsa dahi bebeği aldırabileceğimi sanmıyorum o yüzden anlamı yok öğrenip strese girmenin dedim, gerek yok o zaman dedi
(1,696 puan) tarafından
Hele ki üçlü test güvenirliği en düşük testmis. Yani 1 kere söylersin bende istemiyorsam her muayenede söylemezsin bence. Vallahi geriliyorum. Zamanım geldi gitmem gerek yanına. Eminim yine dicek
0 oy
tarafından
Devlette asla seni zorlamazlar gerekli bilgiyi verip kararı sana bırakırlar ee özel olunca emin ol sırf para içinde olsa en ufak riske seni korkutup saçma sapan bir çok şey söylerler sen o testi yap diye  bana Devlette risk var dediler testi anlattılar ben ne olursa olsun doğuracağımi testi istemediğimi söyledim imzamı attım çıktım 
(1,696 puan) tarafından
Görünceye de aynısını demişler. İmza atıp.cikmis. Ve sonra ki kontrollerinde özelde devam etmis.  Doktorum 1 kere sormadı bu testi diyor.
0 oy
(321 puan) tarafından
Ay yaş riski yaş riski ***** bu doktorlar ya beni annem 46 yaşında normal doğumla doğurdu be 
(1,696 puan) tarafından
Burnumuzdan geliyor. Anlamadım herkes 20 yaşında mi doğuruyor. Ya da 2 cocuk  yapınca yaş riski olmasın diye üst üste mi doğuruyor.  Ya da evlenince  aman yaş riski olmasın diye hiç gezip tozmadan aynı yıl hamile mi kalmak gerekiyor.
(321 puan) tarafından
Şimdiki doktorlar iyice sıyırdı tamam ileri yasin tehlikeleri var ama 30 lu yaşlara da laf etmesinler ne zaman doğuralim ya
(1,696 puan) tarafından
Vallahi hamile kalır kalmaz burnundan getiriyorlar. Hep hır kaygı oluyor insanda
0 oy
(719 puan) tarafından
İlk cocugumda gene dediğin gibi özelde başıma geldi. Bende dovn sendromu riski 75/100 çıktı diye test ister yaptır ister yaptirma dedi. Bende bundan 7 sene önce 3 bin verdim yaptırdım sonuçlar tertemiz çıktı 5 sene sonra oğluma hamileyim ki gene ayni şekilde 123/150 sendrom çıktı yaptırmadım hiç bişey ne bir üçlü dörtlü tarama hiç bişey kafam rahat gitti 
(1,696 puan) tarafından
Ya ben daha hic bir testi yaptırmadan  zaten 9. Haftada doktorum fetal dna yaptır demişti. Yani bu test onumda duvar gibi. Daha Ben ikili yaptırmadan yaş riski çıkacak diyor. Yani bu yaş riski illa ki çıkacak. Ne diye  sadece bunu baz alıp gidip 15.000 TL vereyim. Rabbıme şükür başka bir sıkıntı yok ki.
0 oy
(5,383 puan) tarafından
39 yaşımda doğum yaptım,  2 tane drum da yaptır demedi. Neyin ısrarı bu diye sorsana? Yaş derse Dr değiştir bence. 
(1,696 puan) tarafından
Bak işte. Eminim ikili testinde yaş riskin çıkmıştır. Güle oynaya gittiğim muayene zamanlarımda  hep canım sıkılarak çıkıyorum. Şimdi bir doktor bu kadar ısrarcı olunca da insan diyor doktor boşa İsrar etmez. Ama ben özellikle detayliyi bekledim. Şükür sıkıntım yok. Şimdi yaş riski var diye  gidip yaptırmak istemiyorum
0 oy
(5,700 puan) tarafından
Canım öncelikle sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. Bende 37 yaşındayım benimde yaş riski çıktı hem ikilide hem dörtlü de banada dedi şehir hastanesi ama doktor dediki doguracaksan yaptırma.Rabbime emanetler korkma Allah'ın izni ile birşey olmaz inşallah. Doktora da yaptırmak istemiyorum de kesin bir dille. Çünkü çok pahalı bir test zaten tabiki çocuktan önemli değil ayrı bir konu ama zaten doğuracağımiz çocuğa ne gerek var

Rabbim öyle layık gördüyse yapacak ne var ki.
(1,696 puan) tarafından
Amin cnm çok sağol. Yaş riskin kaç çıkmıştı hatırlıyor musun? Birde doğumunu yaptın  mi
(5,700 puan) tarafından
Hatırlamıyorum canım onu ama 2 lide 4 lude riskli çıktı işte. Henüz 18 haftadayim bende. Korkma birşey olmaz Allah'ın izni ile inşallah
(1,696 puan) tarafından
Aminn cnm bende 20. Haftamdayim. Rabbım sağlıkla kucağımıza almayı nasip  etsin. Hamilelik kapalı  bir kutu. Sürekli bir endişe oluyor insanda maalesef
(5,700 puan) tarafından
Amin canım amin. Rabbim iyisini bilir her zaman. Benim 4 çocuğum var hepsi sağlıklı çok şükür inşallah bişey olmaz ben Rabb'ime sonsuz güveniyorum.
0 oy
(29 puan) tarafından
Hemen hemen sizinle aynıyız ilk 33 yaşında hamile kaldım 34 girmeden doğum yaptım kızım 3.5 yaşında çok şükür hiç bir şey yaşamadım hamileliğimde testlerde doktorum olumsuz birşey demedi ne ikili de ne de detaylı da ilk aile hekimim ısrarla şeker yüklemesi yapılmasını istedi ben ve eşim karşı çıktık kendi doktorum da kesinlikle gerek yok dedi doğumdan sonra her gitmem de de aile hekimi takmıştı ordan bana en son aile hekimliğini değiştirdim v sağlık bakanlığına şikayette bulundum sert davranış ve azarlamasından dolayı. 

Şu anda 37 yaşıma girdim 34 haftalık hamileyim bu bebeğimin de ikili testinde sadece yaş riski çıktı o da normal dedi doktorum detaylı da herşey yolunda dendi olumsuz herhangi birşey demedi sizin gibi özele gidiyorum bende 

Birçok kişiden bu söylemi duydum para kazanmak için bunları yaptır diyen doktorları kendi doktorum özelde olmasına rağmen kontrollere gelmeden birkaç gün önce rutin şeker tansiyon tiroid vs. Bunları aile hekimliğinizde yaptırabilirsiniz isterseniz dedi 

Bence sizde bu testi kesinlikle yaptırmıcam diyin
(1,696 puan) tarafından
Cnm ne güzel doktora denk gelmişin.  Yaş riskin kaç çıktı hatırlıyor  musun peki? Benim 156 da 1
(29 puan) tarafından
İnan hatırlamıyorum uzun zaman oldu
(29 puan) tarafından
Benim ilk doktorum avcılar medicana hastanesi'ndeki onur hocaydı 4.5 aya kadar ona gittim herşeyle çok ilgiliydi fakat adam işinde çok iyiydi 30lu yaşlarda Londra'dan teklif almış yurtdışına gitti hatta eşim o doktora hocam siz buraya fazlasınız zaten sizin adınıza çok sevindim dedi yine aynı hastane de sizi arzu hocama emanet ediyorum o da en az benim kadar iyidir dedi ve gitti 2. Hamileliğin hala aynı doktordayım bir rahatsızlığı m olsa hemen ararım ilgilenir başka bölüme de gitsem mutlaka uğrarım yanına kızım masasına oturur bilgisayarında oyun açar asistanı ilgilenir ben muayene olana kadar Bence doktor çok önemli hele ki hamilelik sürecinde psikolojik olarak en büyük destekler sanırım o konuda çok şanslıyım
(1,696 puan) tarafından
Vallahi şanslısın cnm. Ben doktorumu çözemedim maalesef. Sürekli fetal dna yaptirmicak  misin? Yaş riski var diyip duruyor. Her muayeneden canim sıkkın ayrılıyorum
0 oy
(310 puan) tarafından
doktorlar anlaşmalı bunu yapan laboratuvar lâ para para tuzağı yani. Ben neler çektim oğlumda ve benım yüzüme baka baka sizin gibi cahiller yüzünden ülkede sakat çocuklar doğuyor dedi asla unutmam yüzde 90 down sendromu dedi yaptır testi olumsuz çıkarsa alırız çocuğu dedi alırız dediği de karmımds iğneyle öldürüp doğuracaktı karşıma geçip Bir de bana diyor ki eğer ücret fazla geldiyse anlaşabiliriz falan diyor Hiç inanma Hepsi para tuzağı hepsi anlaşmalı ben bu tarz Doktorlar Hakkımı Helal Etmiyorum ve çocuğum sapasağlam doğdu gebeliğimi zehir ettiler Sonuç olumsuz çıksa da ben tabii ki Allah'a tevekkül edip amenna deyip çocuğumu büyüteceksin ama benim karşıma geçip sizin gibi cahiller yüzünden ülkede sakat çocuklar çoğaldı demek ne demek Yani bu bir doktor olamaz
(1,696 puan) tarafından
Sonucun nasıl peki cnm? Bebek sağlıkla doğdu mu? Yani sana resmen cahil diyerek hakaret etmiş.  Hamile bir kadına hemde. Ne kadar üzücü. Resmen şikayet etmelik bir durum
(310 puan) tarafından
Çocuğum gayet sağlıklı 17 aylık şu an Allah'a hamd olsun allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin..  görevden alındı bizden sonra zaten muhtemelen yine şikayet edenler oldu
(1,696 puan) tarafından
Maşallah cnm. Rabbım sağlıklı kılsın tüm evlatları. O doktora  da iyi olmus
(310 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(1,865 puan) tarafından
İstemiyorsan sert şekilde istemediğini soyle sen Altan aliyorsjn zorluyor seni para için de olabilir sonuçta pahalai birşey ondan seni zorluyor olabilirdie
(1,696 puan) tarafından
Evet net ve sert soylemedim
0 oy
(4,144 puan) tarafından
Sonucu hayatında ne değiştirecek ? Eğer down sendromu varsa tek tedavi yöntemi çocuğu aldırmak. Hiç bi şekilde çocuğumu aldırmam diyosan yapmanın bi manası yok. Büyük ihtimalle para için yaptırmak istiyor
(1,696 puan) tarafından
Tamam söylersin ama defalarca söylemene gerek yok demi. İşte sinir olduğum bu doktorrda
(4,144 puan) tarafından
Söyler tabi bacım 15 bin az para mı eğer doktorunla aran iyise düzgünce açıkla sonucun bi önemi yok sağlıklıla da olsa rahatsız da olsa doğurcam o yüzdn yaptırmak istemiyorum diye bence

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 101 göst.
18 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cansuklns (496 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
15 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 4 melek annesi (1,071 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
29 Şubat 2024 Aile kategorisinde Ozlem.23 (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 193 göst.
3 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde SiyahMasal (266 puan) tarafından soruldu

406,272 soru

12,180,849 cevap

36,679 kullanıcı

...