0 oy
211 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,018 puan) tarafından

Selam hanımlar günaydın. Vişne aldım buzluğa atıp kısa doğru komposto/meyve suyu yapacağım çocuğuma vermek için ilk kez yapacağım hiç fikrim ve deneyimim yok :pouty: nelere dikkat etmem lazım püf noktaları nedir? Mesela vişneyi dolaba atarken çekirdekleri çıkaracak mıyım? 

Teşekkür ederim şimdiden <3

5 Cevaplar

0 oy
(791 puan) tarafından
Her sene yaparım. Kiraz ve vişne ile birlikte yaparım şimdi de 7 poşet kiraz 7 poşet vişne attım. Çekirdekleri çıkarmaya gerek kalmıyor koy kaynasın damak tadinize göre şekerde ayarla ben içine karanfi ve çubuk tarçın da atıyorum kaynıyor arada gidip kaşıkla eziyorum meyveleri rengi daha güzel oluyor. Sonra meyveleri çıkarıp suyunu şişelere doldurup içiyoruz. Kızım çok seviyor. Hatta dün vişne attım dolaba. Biraz kaldı önceki seneden kirazda vardı bunları tencede blender dan geçirdim sonra peynir torbasını doldurdum suyunu sıktım çıkardım şeker ekledim biraz kaynamaya koydum kaynadikca köpük oldu onları aldım kaynattim iyice sonra güneşe koydum biraz olsun pekmez gibi şişelere doldurup attım dolaba icildikce sulandırıp içmek için çok güzel oldu.
(1,018 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için :⁠-⁠)
-Reklam-
0 oy
(2,422 puan) tarafından
Ben de dün akşam vişne attım. Kırmızı erik ve şeftali atıcam canım. Bunları üçünü beraber kaynatıp komposto yapıcam. Tadı şahane. Yedikçe yiyesin gelir. Tavsiye ederim. Sadece saplarını çıkarıp yıkadım poşetledim. Çekirdekleri çıkarmaya gerek yok
tarafından
Seftaliyi nasıl atiyorsunuz
(2,422 puan) tarafından
Küp küp doğranmış şekilde canım. Aynı şekilde erikte. Ama onların çekirdeklerini çıkarıp atıyorum canım
(1,018 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, kırmızı erik vardı bahçeden onuda koydum buzluğa
0 oy
(15,062 puan) tarafından
cekirdeklere gerek yok oylece saplarini cikart posrtle at. kaynatirken de sekerini kendinize gore ayarlarsin ben tanesini yemiyorum ama iyice suzuyorum icinden kurt felan cikmasjn diye 
(1,018 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için o şekilde attım buzluğa
0 oy
(2,060 puan) tarafından
Çekirdekleri çıkarma canım annem buzluktan çıkardıktan sonra su ve şeker ekler kaynatirdi daha sonra güzel bir suzerdi çok güzel.meyve suyu oluyor 
(1,018 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için :⁠-⁠)
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Sapını ayıklayıp güzelce yikadiktan sonra direk tencereye alıyorum üzerine su ekleyip bayaa bı kaynatiyorum. Suyu eksildikce koyulastikca su ekliyorum. Visnenin rengi neredeyse beyazliyor kaynarken suyu da kıpkırmızı oluyor. Sonra visneleri alıyorum. Sadece suyu kalıyor şeker ekleyip az biraz daha kaynatiyorum. Sonra şişelere koyuyorum. Kapaklarını kapatıp kapaklar tutsun diye tekrar kaynatiyorum. Çok güzel oluyor. Bu arada kalan visneleri de süzgeçten geçiriyorum şeker koyup kaynatıp marmelat yapıyorum. O da güzel oluyor. Buzlukta yerim olmadığı icin hep böyle yapıyorum ben. 
(1,018 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 284 göst.
20 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 326 göst.
16 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde O bir anne... (1,193 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
28 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Emellllsdkkk (359 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
9 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,934 soru

24,393,644 cevap

349,497 kullanıcı

...