0 oy
462 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yeni evlenip oturduğumuz yer çok güzeldi tertemiz yeni bina ve kira anlaşmama durumu nedeniyle ev sahibi evi satacağım diye bizi evden çıkarıyor normalde birkaç sene daha oturma hakkımız var diye düşünüyorduk şimdi eşim bir tane ev bulmuş üst katında ev sahibi oturacakmış ve ev hoşuma gitmedi içime sinmedi eşim ben otururum diyor siz bu durumda ne yapardınız duyumuma göre ev sahipleri her şeye karışıyormuş üst katta oturdukları zaman gerçekten içimde ben buraya nerden geldim diyecem diye düşünüyorum evde hoşuma gitmedi ocakta sözleşme bitecek siz olsanız ne yapardınız ben ev sahibiyle oturamam heralde bina olsa vs iyi olacaktı ama yok veya çok pahalı kiracilik çok zor Allah herkese bir oda da olsa ev nasip etsin eşimde ben bilirim ben tutarım diyor böyle bir eşiniz olsa bende sen otur sen tut dedim 

13 Cevaplar

0 oy
(778 puan) tarafından
Bnde 2 3 sene ev sahibiyle aynı binada oturdum  o zamnlar bize çok gelen giden olduğunu için  biraz sıkıntı yaşadık sesten dolayi yoksa başka biseye karismiyorlardi
-Reklam-
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Biz aile apartmanınızdayiz. Yabancıyız 2 daire. Ev sahibimiz karışmıyor ama annesi aynı binada o herşeye maydanoz oluyor. Oğlu boşverin diyor biz dinlemiyoruz 
tarafından
İşte ben birde tekim böyle burnunu sokar evime gelmek ister ben istemem o yüzden
(2,939 puan) tarafından
Aa yok bir kere geldi bize oda ilk taşındığımızda asla öylr çikip gelen olmaz.
0 oy
tarafından
Canım nasip değilse zaten orası olmaz eşinde diretmesin orası diye rabbim hayırlı komşu nasib etsin 
tarafından
Diretiyor hiç sen beğendin mi içine şimdi mi demiyor
tarafından
Yani sen huzursuz olursan oda huzursuz olacak ne gerek var ki
0 oy
(1,090 puan) tarafından
Bende ev sahibimle aynı binadayim ama asla hicbiseye karismazlar (3 kişilik aileyiz zaten rahatsız vermiyoruz kimseye)
tarafından
Kiraniz kaç
0 oy
tarafından
Ev sahibim üst katimda şeker gibi insanlar aile olduk burda ve ben hiç bir evimde boyle rahat huzurlu oldugumu bilmiyorum bence bu kişiye bağlı bı durum..
tarafından
Öyle de kiranz ne kadar peki
tarafından
4 bin kiram oda mayisda yapıldı..
0 oy
(7,243 puan) tarafından
İlk evimde ev sahibim üst katımdaydı kadın hiç bişeyime karışmazdı ikincide uzakta olmasına rağmen telefonla sorar öğrenirdi çaprazımdakine 
0 oy
(1,758 puan) tarafından
Ben başlığa gire cevap vereyim 7 ay önce 9600 e girdik şimdi  10 bine bulduysan çok iyi 
0 oy
(5,525 puan) tarafından
Benim ev sahibim ust katta 3 yilım bitti karismaz hicbirseye ama evle ilgili.birsey yapacaksak ilk danisiriz biz balkon perdesi yaptircaktik mesela sorduk o sekilde yaptık evime sayılı gelmistir . 10.000 kiraysa iyi kuzenim yeni tasindi 14.500 o da tanidik diye 17.000 nden düsmüsler
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Başka bir ev bulun canım içine sinmesi önemli bide gerçekten ev sahibi ile aynı binada oturanlar hep pişman oluyor 
tarafından
Ah eşim anlasa
0 oy
(1,598 puan) tarafından
Bana yeni bina 2+1 dediginiz kira uygun geldi acikcasi. En bastan  resmi davranirsaniz, kirayida gunu gunune verirseniz problem olmaz belki. Cunku daha yuksek kirali bir yerde de iyi komsular denk gelmeyebilir. Simdi kiralar daha yukseldi. Ben 13 yillik binayi  2+1 eylulde 12.000 e tuttum isime yakin olsun diye bir digerleri daha pahaliydi
tarafından
Yeni daire başka bir yer dediğim benim 0 10 bin 2+1 çok güzel ben orayı istedim esim çok diyor
0 oy
tarafından
Ev sahibiyle oturmak zor. İlla ki karışır, karışmasa bile içinden geçirir. Gelip giderse duvara, dolaba falan göz ucuyla bakar, şunu şöyle yapın falan diyebilir.

Öte yandan kiralık ev bulmak çok zor. Yani var olanlar pahalı. Gelir durumunuz ne bilmiyorum ama tek maaş iseniz daha fazla kira ücreti de sizi zorlar.

Kiracı olmak gerçekten zor. Zamanında maalesef biz ev alma fırsatını kaçırdık. Aman şurası şöyle, aman burası böyle derken beğenmedik. Sonra birden ev fiyatları uçtu, paramız pul oldu. Küçük bir miktar borç ile ev alabiliyorduk halbuki. O zaman çocuğumuz da yoktu. Sonradan pişman oldum ama elden ne gelir.. Yine hatırı sayılır bir meblağ paramız var. Üzerine kredi çekip ev almayı düşünüyoruz ama kredi faizleri çok yüksek. Bir evin çoğuna nakit paramız yetmesine rağmen, kalan parayi kredi ile çektiğimiz zaman resmen bir ev parası kadar daha faiz ödememiz gerekecek. Ve artık çocuğumuz da olduğu için ( ondan hiç kısmıyoruz. Elimizden geldiğince her şeyin iyisinden almaya çalıştık, çalışıyoruz) sanırım ilk birkaç yıl öderken zorlanacağız. Şuan bebek küçük olduğu için bende çalışmıyorum. Bize öyle ailelerden destek de yok. Kimseye olmak zorunda değil tabi ama ne bileyim, çocuğuma da kalkıp bir harçlık vermezler yani. Dolayısıyla kendimiz yapabilirsek yapacağız ev işini. Butun imkanları zorlayıp almak istiyoruz. İnşallah hayırlısı ise olur. Allah hepimize nasip etsin. Benim ev sahibim iyi ama çıkın dediği an da çevremde kiralar minimum 15 bin TL. O yüzden ev sahibi olmayı bende çok istiyorum. 
tarafından
Çok haklısınız
tarafından
Yorumları okuyuca fark ettim, siz 10 binlik başka bir ev bulmuşsunuz ama eşinizin ev sahibi ile bulduğu bu dairenin fiyatı daha düşükmüş.
İlk yazınızı okuyunca ev sahibi ile olan ev 10 bin gibi algılanıyor. Ne kadarmış bu ev sahibinin altındaki ev ?
tarafından
7 buçuk canım eski döküntü ev bu arada benim bulunduğum ev konumu merkezi çok güzel 5 katlı yeni bina balkonu kocaman vs çok güzel ya şimdiki evim gibi temiz
0 oy
(1,181 puan) tarafından
Bundan önce ki evim de aile binasıydı. Her gün kavga gürültü vardı ama öyle böyle değil bina resmen yıkılıyordu kavgadan. Nerden düştük buraya deyip senemiz dolmadan taşındık. Şimdi de aile binasında oturuyorum. Çok iyi insanlar zaten çok gelenim gidenim olmaz. Sıkıntı yaşamadık hiç. Biraz şans işi açıkçası. Ama sen evi de beğenmemişsin o yüzden başka yer bakmanız daha iyi olur. 
0 oy
(8,342 puan) tarafından
Evdeki geç yapılan banyo su sesine kadar karıştılar benim yukarimdaydilar herkez aynı olcak die birşey yok tabi
(8,342 puan) tarafından
Şuanda da asagimizda oturuyorlar başka yere tasindik kızı gelmediği müddetçe bı skntin yok kızı geldimi hizursuzluk çıkartıyor ses oluyor die gittimi çok rahatım

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 328 göst.
29 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 142 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 252 göst.
29 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ayseaslan (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 601 göst.