0 oy
331 göst.
Aile kategorisinde (6 puan) tarafından
Kızlar ilk oğlum doğmadan önce çalışıyordum doğum yaptım çıktım işten 4 yaşında oğlum ikinci şuan 10 aylık kiramıza birden çok zam yaptı ev sahibimiz eşimin maaşı yetmiyor mecburum çalışmaya en azından bir sürelik borclarımız da var onlar hafiflese kira dokunmaz inşallah eşim yıl basına çıksak yeter çıkarsın diyor ama sürekli düşünüyorum pazartesi iş bası var yıl basına kadar ben sadece pazar günleri bebeğimi uyutabilcem gündüzleri düşse kalksa görmicem ben kahvaltı ettiremicem büyüğü kreşe başlayacak ben yanında olamıcam ben giydirip hazırlayıp yollayamıcam bundan tam iki ay önce bi arkadasıma çalısanlar nasıl dayanıyor ben asla bırakamam cocuklarımı demiştim bir daha asla büyük konuşmam bir anda hayatım değişti çalısan anneler moral verin lütfen her dk ağlıyorum 

8 Cevaplar

0 oy
(4,405 puan) tarafından
Başta çok zor oluyor bende bebeğim 3 aylıktan 9 aylık olana kadar kredi borcu yüzünden işime geri dönüp çalışmak zorunda kalmıştım başta çok ağlamıştım ama sonra alıştım hatta annem bakmaya devam etseydi hiç ücretsiz izne çıkmayacaktım. Şimdi hala ücretsiz izindeyim oğlum 27 aylık olunca yıl başında mecbur tekrar işe döneceğim şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl ayrılacağım diye daha önce gittiğim için aslında daha rahatım ama anne yüreği işte düşünmeden edemiyor insan 
(6 puan) tarafından
Şuan düşünüyorum daha küçük olsa daha mı kolay olurdu diye şimdi 10 aylık benden başka kimseye pek gitmiyor tüm gün beni görmedikçe anneme yada kaynanama alışıp beni istemez diye korkuyorum çok zor gerçekten Allah seninde yardımcın olsun her yaşta zor
-Reklam-
0 oy
(566 puan) tarafından
Küçüğe kim bakacak? Güvenilir birine bıraktıktan sonra çocuk da siz de alisirsiniz inşallah. Ama en zor dönem 10 aylık dönem gerçekten. Kızım 10 aylıkken benden çok zor ayrılıyordu. Zaten kısa sureliymis alisirsiniz inşallah 
(6 puan) tarafından
Annemde kayınvalidem de bakmak istiyor eşim vardiyalı çalışıyor ikisi arasında dönüşümlü bakacaklar tek birine yük olmamak için inşallah benimki de öyle hele misafirliğe bir yere gideyim kucağımdan inmiyor benim anneme rahat gidiyor kayınvalideme de alışsın diye bu ara sık gidiyorum onda da biraz biraz durmaya başladı eşim şuan raporlu ameliyat oldu iki ay evde en azından o yanında olacak biraz alışır bebeğim
(566 puan) tarafından
Alışır inşallah sıkıntı çekmezsiniz
0 oy
(975 puan) tarafından
Bende ise basladim 2ayim dolcak ama benim.1 tane 4yasinda onla bile zor oluyor sizin bide 2.varmis RABBİM kolaygni verir annen falan mi yardimci olucak bizimkide krese basladi ama benim.işim.cok.agır eve zor atiyom kendimi cocukla resmem ilgilenemiyom dogru duzgun, kiramiz yukseldi:( mecburm.bende ev sahipleri cok.vicdandiz cok
(6 puan) tarafından
Gerçekten öyle ya 3500 den birden 12 bin yaptı çık dese heryer 20 bin el mahkum işte.. Evet büyüğüne üzülüyorum okula tek gidecek falan ama olan küçüğe olacak annem ve kayınvalidem bakacaklar güzel bakarlar ama yine ben hep yanında olamayacsğım için üzülüyorum
0 oy
(2,314 puan) tarafından
Erkek gerekirse iki iş yapmalı bebeği çocuğu olan kadın çalışmak zorunda kalmamalı. Evin geçimi erkeğe aittir 
(3,572 puan) tarafından
Devir maalesef o devir değil canım ben değilim ama yorum yapmak istedim senin yorumuna zaten bir işte haftanın 6 günü çalışılıyor ve postu açan arkadaşının eşi zaten vardiyalı çalışıyormuş nasıl ikinci bir işte çalışsın mecbur kalıyor kadınlar çalışmaya maalesef biz iki devlet memuru olduğumuz halde ve tek çocuğumuz olduğu halde zorlanıyoruz ne yapsın bir maaşla adam iki çocuk 12 bin lira ev kirası o yüzden bu düşünce çok saçma geliyor bana gerekli olduğu hallerde kadınlarda tabii ki çalışmalı kocasına destek olmalı
(6 puan) tarafından
Bunu belirtmemişim benim eşim vardiyalı calışmasıma rağmen ek işe başlamıştı bi kaç aydır ben evde olayım diye 5 saatte ek işe gidiyordu ama elinden ameliyat olduğu için gidemiyor üç ay yasak zaten o da ek işe devam edeceği için kısa süre çalışsan yeterli diyor hakkımızda hayırlısı bende şahsen erkeğin evine bakması gerek diye düşünüyorum ama yetmeyince yapacak bişey yok eşim evde otursa çalışmasa çabalamasa ben asla çalışmam
0 oy
(3,003 puan) tarafından
Kızım 7 aylıktı işe başladım.. çok zoruma gitti eşime sinir olmuştum :D oğlum 11 aylıkken başladım hatta bana istersen çalışma dedi ama ben istedim sosyal aktivite olsun diye :) nöbet usulü çalışıyorum haftada iki kere işe gidiyorum uykusuzluk zorluyor ama şükür çocuklar ayda 22 gün annelerini yanında görüyor :) 
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Emin ol çalışmaya başladıktan sonra da bırakmak istemeyeceksin çünkü hep bir kadının maddi özgürlüğünün olması çok güzel bir şey hem de çocuklarına daha fazla imkan sağladığını gördüğün zaman bırakmak istemezsin bence oğlum bir buçuk yaşındaydı işe tekrar başladığımda çok kafadan ses çıktı senin yerinde olsam işi bırakırım diye asla bırakmam demiştim o zaman ve bırakmadım da hiç de pişman değilim ilk 1-2 ay zor gelecek belki ama sonradan alışacaksın hiç merak etme
(6 puan) tarafından
Benim için şuan çocuklarım daha önemli gibi bilmiyorum ki zaten şu sıkışıklık geçse eşimin maaşı bize yeter her türlü inşallah kısa sürer çalışma hayatım çok teşekkür ederim yorumunuz için
(3,572 puan) tarafından
Canım benim hepimiz için çocuklarımız çok önemli dediğim gibi yeni başlayacağın için bu şekilde hissediyorsun bir iki ay geçsin emin ol benim söylediğime geleceksin yani yoksa çalışan kadınlar çocuklarına önemsemiyor falan değil hepimizin çocuğu kıymetli hepimiz iki kere düşünüyoruz işe başlarken ama zamanla uyum sağlıyorsun
(6 puan) tarafından
Yok maddi özgürlük falan demiştiniz diye öyle dedim ben tabi ki her anne çocuğunu önemser ben şimdye kadar eşimden para yönünde kısıtlama yaşamadığım için mi bilmiyorum kendi maddi özgürlüğüm olsun istemedim hiç belki o beni kısıtlasa yada sorgulasaydı bende kendime ait bi param olsun isterdim o hep ikimizin parası dediği için şuan öncelik çocuklarım para değil diyorum beni yanlış anlamayın nolur güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim elbette ki her anne için en önemli şey cocukları
0 oy
(237 puan) tarafından
Yaşadığın zor bir durum evet ama sen çocukların ve ailen için çalışan bir anne olacaksın üzülmen gayet normal ama güçlü bir anne olduğunu unutma küçüğe kim bakacak bilmiyorum ama Allahın izni ile herşey daha güzel olur 
(6 puan) tarafından
Annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakacaklar çok teşekkür ederim yorumunuz için moral oldu
(237 puan) tarafından
Estağfurullah gerçekleri yazdım sevgiler
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Ben de büyük oğlum iki buçuk yasinda küçük oğlum 9 aylıkken başladım. Çok zor geliyo. Hala izne ayrılmak istiyorum..kendim büyütmek istiyorum. Ama maddi imkanlar el vermemişti o zaman
(6 puan) tarafından
Ben de mecburum çok üzülüyorum ama elden bişey gelmiyor Allah yardımcımız olsun

İlgili sorular

+2 oy
32 cevap 1,333 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde renklidunya (961 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 470 göst.
0 oy
5 cevap 240 göst.
25 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Es25 (3,823 puan) tarafından soruldu
0 oy