0 oy
514 göst.
Diğer kategorisinde (952 puan) tarafından
Kiradayız eşim kartlara girmiş 100-150 arası borç var eski bir arabamız var onu satarsa o borç kapanır  geçen ay da avans aldığı için yatan maaş sadece 3000₺ydi prim de hak ettiği halde bir hafta geç yatıralacakmış şuan düşünün son 600₺kaldı yarın da arabanın satılma ihtimali var. Geçen aylarda kızımın çeyreklerinden falan vermiştim. kızımın doğumunda takılan paralarla 20bintl bileziğe çevirmiştim onun adına. Kolyesi, dört künyesi, küpesini zaten ellemiyorum. O bileziği de ona harcarım ona biriktiririm diye düşünüp kenara koymuştum eğitim vs için eklerim demiştim ama çokta sıkıştık başka da birikimim kalmadı ama kızımın paraları olduğu için de hiç ellemek istemiyorum napsam bilemedim.

13 Cevaplar

0 oy
(147 puan) tarafından
Arabayı satabiliyorsanız satın ama yerine yenisi alabilecekseniz şuna araba piyasası çok durgun çünkü hakkınızda hayırlısı olsun 
(952 puan) tarafından
Sağol canım hayırlısı olsun inşallah
-Reklam-
0 oy
(8,987 puan) tarafından
Senin yine varmıs biseyler bizim motor var ama borcu bitmeden satamiyom ipotekli annem babam yardim ediyo yoksa hapu yutmustuk bizde bir kuruş altinim yok kalamadı hep borca giti
(952 puan) tarafından
Evlendiğim günden beri zaten kenarda bir şeyim kalmadı ki canım İnan farksızız yani bebeğimde daha 1,5 yaşında yoksa o da gitmişti çoktan
tarafından
Kız senin ne borcun var ? Burada geldim geleli bir türlü bitmiyor borcun , hayır yani lükste yaşamıyorsun
(8,987 puan) tarafından
Motorun borcu var canım ipotekli bu sene biraz kötü bide faturalar çok kabarık telefon foturası 2 ay kaldı onlar bitimi az daha rahtliyoz yine şükür halimize bu seneye daha iyi oluruz
tarafından
Hadi inşallah hayırlısıyla ya valla üzülüyorum senin haline
(8,987 puan) tarafından
Sağol canım hayırlısı ara zam olaydı iyidi 5 ayda topardim kendimizi oda yok seneye kadar brazdaha sürecek sıkıntılar
0 oy
(2,537 puan) tarafından
İllaki düze çıkarsiniz yerine koyarsınız.vicdan azabı çekmeyin mecbur olmasanız dokunmazdiniz.
(952 puan) tarafından
Ya da diyorum yarısıyla ona hatıra olacak bir kolyeye çevireyim eşime de kalan 10₺,15₺ Vereyim
(2,537 puan) tarafından
Künye , küpe,kolye olabilir evet canım .illaki koyarsınız hep düz yolda yürünmüyor malesef .yollar engebeli kalkarsiniz Allah'ın izniyle.allah bı kapı kapatır bin kapı açar.
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Beni yanlış anlayanlar olabilir ama bence bu devirde araba olmayınca zor oluyor ama kızına yaptığından alırsan yerine geri koyabilirsiniz arabayı satarsanizda tekrar alma durumu var mı bu kezde kızınin parasından arabaya koyarsaniz. bence eldeki maldan olmaktansa bı altın bozdurup bu ayı çıkardıktan sonra o altını geri yerine koyabilirsiniz ben öyle yapardım boule bir durumda çünkü Allah korusun acil birşey olsa hastane falan ateşin çıkmasi vs bu gibi duruma ambulans gelmez taksiye bin git geri taksiyle gel zor oluyor ki bazı durumlarda sabah ayrı akşam gece ayrı gittiğmuz zamanlarda oluyor 
(952 puan) tarafından
Araba eski olduğu için aslında ona giden masrafta çok oluyor bir yerleri bozuluyor illaki onun üstüne ekleyip güzelini alma şansımız şuan yok ama araba satarsa 40₺50₺ye motor alıp işe gidip gelecek vesait sıkıntısı var çünkü. Araba tüplü yoksa benzine zaten işe git gel güç yetmez de.. kışa kadar toparlayıp yine o civarda alırız belki napsak bilemedim yani bileziği versem yine içerdeyiz ay döner gibi
(1,560 puan) tarafından
Anladımm ben yazıyı yanlış anlamışım araba kapatıyorsa borcunuzu satabilirsiniz en azından motorla bir süre idare edip tekrar alabilirsiniz ilerleyen dönemde
0 oy
(4,125 puan) tarafından
Canım sonra yaparsın kızına bence bozdur eşine destek çık erkekler bu duruma çok can sıkıyorlar yetemiyorum diye düşünüyorlar hem eşin için hem kendiniz icin sonra alinir altın 
0 oy
(6,437 puan) tarafından
napmia ki okadar harcamis . en azindan yapilandirin bir ay sonra baslar taksit odemesi . eline gectimi komple kapatirsiniz kalan faizler silinir  fazla odemesiniz yani. yazik gunah araba satsan arta kalan para da hic olur borctan sonra artan para da gider. 
0 oy
(2,212 puan) tarafından
Altını bozdururum kızımın bütün altınlarını kullandık ne zaman çalışmaya başlarsam aylık 3 bin TL hesabına yatırıcam düzenli olarak eğitim vs içinde değil 18 yasin gelince ona araba almak için onun olan sizinde durumunuz olduğunda zaten yaparsınız ki
0 oy
(1,629 puan) tarafından

Arabasiz da zor olur sizin icin. Eger ki altinlari bozdurma sansisnjz var ise onu bozdurun

Durum duzelimce yenisini alirsinjz ama ha diyince araba alinmaz sahsi fikrim
0 oy
(14,065 puan) tarafından
Hiç kimse zorda kalmasa çocuğunun parasını keyfiye harcamak istemez 2 senedir sıkıştıkca bizde harcadık maalesef ama kızıma 1 tane bilezik edip koycam Allah nasip ederse 
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Kısa vadede arabayı satabilirsiniz ama belli ki aydan aya içeri giriyorsunuz. Bunun nedenini çözmemiz lazım. 
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Bence arabayı satmayın  borcu çevirmeye dikkat edin.

Eşim karta girmiş diye birsey yok evin ihtiyaçları ile alınan maaş yetmediği için öyledir.(esin saçma sapan birseyler alıp para saçmamis yazardın diye dusunuyorum)

Arabayı satıp borcu kapatsanız dahi 5 ay sonra masraflar ile yine aynı duruma düşersiniz.

Esin ek iş yada yeni iş bakacak yada sende çalışacaksın minnosa biri bakacak. Zaman kazanmak için söylediğin altınları kullanıp kredi kartları ile donmeye çalışıp zaman kazanıp bireysel olarak harekete geçmeniz gerekli.

Hazira dağ dayanmaz.Bu pahalilikta.Gelir arttırma yoluna gitmezseniz sonuç değişmiyor malesef.
0 oy
(2,729 puan) tarafından
Araba alabilecekseniz satın bence. Bu devirde araba almak çok zor. Bizde hep para biriktirip kızıma altın aldık. Ama sıkıştığımızda oradan alıyoruz. Eğitim çağına gelene kadar aldığımızı kat ve katı koyabiliriz. Ama araba bu devirde çok gerekli bir şey. Otobüs paraları uçuyor ki çocukla çok zor yolculuk. Metrobüs, minibüs desen herkes kapı eşiğinde gidiyor o derece dolu. Arabayı satsanız yeni araba sattığınız arabanın kaç katı çıkar.
0 oy
(2,110 puan) tarafından
Araba hasarliymiş satın o zmn çocuğun kine dokunma ama arabayı satmicaksamiz künyesini satıp idare ederbilirsiniz

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 795 göst.
29 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kelebek.34 (1,856 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 590 göst.
0 oy
4 cevap 172 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 340 göst.

413,272 soru

12,443,017 cevap

46,055 kullanıcı

Kategoriler

...