0 oy
84 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (19 puan) tarafından
20 lik çektirdim 6 gün önce ağrısından duramıyorum çeneme vuruyor kulağıma vuruyor ne zaman geçer napmalıym birde hamileyim düşük antibiyotik verdi ler agumentin parol bunlardan başka birsey içemiyorum yoksa hastaneye mi gitmeliyim 6 gün oldu geçmedi

3 Cevaplar

0 oy
(1,856 puan) tarafından
Hamileyken nasıl çektiler canım bide 20 lik diş.kaç aylıksın. Kardeşim 33 haftalık hamile dişi felakete agrıyor günlerdir. dişci hiç bişey yapmıyor. Doktor onayı ile falan mı yaptılar bende ona göre kardeşime diyim. 
(19 puan) tarafından
Canım diş ağrısı çekilecek gibi değil benim 20'lik diş çürümüş Ben duramadım bir şehir hastanesine gittim oradaki Doktor beni üniversite hastanesine gönderdi kadın doğum doktor raporu istedi daha sonradan ben vazgeçtim Bir de özel kendi kliniği olan bir doktor bir tanıdığımız var oraya gideyim dedim o abi de ilk 3 ay ve son 3 ay diş çekimi yapılmaz dedi Ben de 30 haftalık hamileyim Doktorunuz Eğer izin verirse antibiyotik yazabilirim dedi o ağrısını biraz daha hafifletir dedi Ben de özelde bir iyi bir doktor var oraya gittim Instagram'dan falan bilinen bir doktor yani alanında uzman bir kadın doğum doktoru ona danışmak istedim diş çekimine karşı mısınız dedim O da dedi ki Ne yapalım yani çocuk var diye Diş ağrısından ölelim mi doğuma kadar dedi diş ağrısı sakıncalı yani Sıkıntısı stresi erken doğuma bile sebebiyet verebilir ben bazı dişçileri anlam veremiyorum yani dedi eğer dedi sizin dişçide çekmezse benim tanıdığım Dişçi arkadaşım var Ona yönlendirebilirim Sizi dedi Ondan sonra biz de bir soralım hocam Eğer ki çekmezse Öyle gelelim dedik Doktor iyi bir doktor olduğu için yani dişçi arkadaşı da biraz maliyetli olur diye biz bir En azından soralım istedik Ondan sonra doktor raporunu yazdı lokal anestezi ile diş tedavisi yapılabilir peninsilin türünde antibiyotik verilebilir imzaladı kaşesini de bastı gittim o bizim dişçiye çektirdim kurtuldum Ama işte 20'lik çene kemiğine bağlı bir diş olduğu için acısının ağrısının geçmesi birayı alıyormuş
(1,856 puan) tarafından
1 ay kadar sürmez ama 2 haftamı almiştı ağrısının geçmesi.
Sızede ayrıyetten çok geçmiş olsun. Tez geçer inşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından
6 gün olduysa normal değil benim ikinci gün geçmişti 
(19 puan) tarafından
Canım Ben hamileyim ya bir de bana ağır antibiyotikler ağır ağrı kesiciler veremiyorlar Augmentin ve Parol içiyorum sadece bugün doktorumu da aradım diş doktoru mu o da çene kemiğine bağlı olduğu için iyileşmesi 2-3 haftayı bulabilir dedi
tarafından
Olabilir öyle ise geçmiş olsun kurtulmussusn en azından büyük rahatlık cektirmek
0 oy
(988 puan) tarafından
canım normal ağrıması.ben diş asistanıyım.ödem ve şişlilte olmuş olabilir havalar sıcak tabi bu da iyileşmeyi etkiliyor.soğuk uygulama yapmaya çalış şişliği azaltır.ağrın için parol iç malesef hamileymişin başka ilaç olmaz.bir iki gün daha bekle geçmezse git belki yara yerin enfeksiyon kapmış olabilir.pirinç gibi ufak taneli yiyecekler yememen gerek, dişlerni de yind fırçalaman lazım yara var diye 6 gündür fırçalamamazlık yapmadın inşallah çünkü ağız florası zaten balterilerle dolu fırçalamayıp daha da artırmış olabilirsin bı da enfeksiyon yapabilir.aslında antibiyorik kullanıyormuşun ama yara enfeksiyon kapabilir yinede.sen yarayı oldukça temiz tutmaya çalış.enjektör varsa evde falan kaynamış soğumuş suyla yaranın içine doğru tazyikli suyla yıkayabilirsen yıka içinde herhangi bir yiyecek kalıntısı da ağrı yapabilir çünkü.bir de dişin nasıl çekildiğine bağlı çok gömülüdür ya da parçalanmıştır çekim zor olmuştur ne kdr upraştılarsa iyileşemsi de o kadar zor oluyor.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 469 göst.
22 Aralık 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤ Ecem Lina'm❤ (3,563 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 87 göst.
8 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Milkasu (805 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.
2 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Sinem48300 (667 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 44 göst.
27 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (726 puan) tarafından soruldu

405,987 soru

12,169,400 cevap

36,634 kullanıcı

...