0 oy
307 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından
Yalvarırım yardım edin 19 yaşındayım doktora gittim bakteri olarak gandrella vaginozis ve Candida mantarı çıktı iki tane saçma sapan bir antibiyotik yazdı antibiyotik çok daha azdırır diye kullanmıyorum ve Candida diyetinde de yasak Candida diyetine başladım fakat gandrellayı nasıl halledicem hiç bilmiyorum bu bakteriye yakalanan ve çözüm bulan var mı okuyup geçmeyin yalvarırım yardım edin biraz fitil önerisi olan olur başka bişey olur lütfen uyuyamıyorum artık geceleri

13 Cevaplar

0 oy
(10,466 puan) tarafından
Gecmis olsun ama antibiyotiksiz geçmez ki
-Reklam-
0 oy
(4,294 puan) tarafından
Sen önce o ilaçları kullan canim geçmiş olsun 
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Neyi önerelim doktor önermiş işte. En iyisini sen biliyorsun demekki. 
0 oy
(722 puan) tarafından
Başka bir doktora git bilinçsizce fitil kullanımı da mantarı kroniklestiriyor ne yazikki. Şuan sana bir sürü fitil ismi yazabilirim fakat bu öyle burdan yazmayla olmaz emin ol. Belki anlık rahatlarsın ama sonrası sürekli tekrarlayan mantar olarak geri dönecektir emin ol. Suanlik sirkeli suyla yıka başka doktora git mutlaka. 
(722 puan) tarafından
E bacım fitil söyleyin dediğine göre bekarsa bile bekareti yoktur. Doktora da söylemiştir heralde.
0 oy
(311 puan) tarafından
Hamileyken anfeksiyon vardi doktor fitil verdi ama farklı farklı doktoru verdiğini kullan olmadi başka doktora git ic çamaşırları 90 derece yika ve utule gecmis olsun 
0 oy
(4,900 puan) tarafından
Antibiyotik doktor verdiyse kullanmanız gerekiyor size zararlı olacak ilacı neden versin 
0 oy
tarafından
Ne gibi sıkıntın var acaba bende öyleyim vajina içinde yanma var biraz hafifledi ama pamuğa sirke döktüm sildim biraz bu sabahda sirkeli suyla yıkadım bide regl oldum cuma son günüm gidicem doktora :((
tarafından
Bir de cidden Antibiyotikle alakası var mı bilmiyorum ama boğaz enfeksiyonu geçirmiştim antibiyotik kullanıyordum. Birden bire vajinamda yanma oldu. 1 hafta oldu geçmiyo. Antibiyotikdenmi bilmiyorum inteede antibiyotler mantar enfeksiyonunu arttırır diyo ilk defa böyle bi'şey yaşıyorum bende
0 oy
(836 puan) tarafından
O olacları kulan kız
0 oy
(1,474 puan) tarafından
Dut  kürü kullan sabah öğle akşam 6tane dut kurusunu 6 dakika kaynat sıcak bir şekilde iç Allah'ın izniyle bir şey kalmaz Bir de evli insan vajinal sülük yaptır bir de hacamat Allah'ın izniyle hiçbir şeyin kalmaz Rabbim şafi ismiyle şifa versin hayırlı geceler
0 oy
(6,887 puan) tarafından
Neden doktorun verdiği antibiyotiği kullanmıyorsun azdırır ne demek enfeksiyon bitsin diye vermiş zaten

Kendince halletmeye çalışman ne kadar doğru sence
0 oy
(1,187 puan) tarafından
Tatlım evlimisin bekarmisin veya ilişkin varmı bilmiyorum ona göre tedavi vermeli doktor .

Ben daha önce 2 yıl boyunca kronik mantar ve kokulu akıntı yaşadım .neler kullandım geçmedi fitiller antibiyotikler cesit çeşit.

Mantarı fitille halledersin ama diğer vajinal enfeksiyonu antibiyotiksiz asla ve asla geciremezsin .Birçok tavsiye verecekler sirke falan filan hepsi doğal yöntemler hiçbiri kesin çözüm üretmez .bu şikayetten 12 farklı özel hastane doktoruna gittim türlü ilaçlar fitiller probiyotikler kullandım .sonunda bir devlet Hastanesi'nde ilgilenmez bakmaz bile diye düşündügum bir doktor çözdü sorunu .

Eşli tedavi verdi doktorum Eşimle ikimiz aynı antibiyotik iğneyi 3 gün üst üste vurulduk .devamında ikimizde birer kutu antibiyotigi 7 şer gün kullandık. 10.gun den sonra Candida için bir ilaç var kapsül şeklinde onu 7 gün kullandık . eşimin tedavisi bitti sonra ben aynı Candida ilacını 3 gün arayla kullanmaya devam etttim . 14 gün daha geçti bu şekilde .ve mantar ve enfeksiyon sikayetim bir daha gelmemek üzere geçti .sadece aralarda  deniz havuz sonraları bazen akıntı oluyor o zamanda vajinal probiyotik var bir tane kullanıyorum geçiyor .diyeceğim iş sende bitmiyor eğer eşli tedavi olmazsan senden ona ondan sana  geçip duruyor bu illet . Komplike tedavi uygulamadan iki tür enfeksiyon da gecmez .

Bu tedavi ile geçtikten sonra ev yapımı yoğurt ev yapımı beyaz lahana turşusu bolca tüketiyorum probiyotik etkisi yapıyor Cok şükür 4 senedir hiç sorun yasamadim
(1,187 puan) tarafından
Tabiki bu tedaviler boyunca en az 24 gün kesinlikle ilişki olmayacak yoksa tedavi boşa gider .
0 oy
(988 puan) tarafından
canım bakteri ismi olarak bilmiyorum ama hamileyken ayda 2 kez devamlı enfeksiyon oluyordum kendi kendine bile.Doktor doğumuna yakın risk olur diye fitil verdi en son 3 gün kuşlanılan 3 ader fitil 2 tane kullandım anında geçti ve bi daha olmadım.antibiyotik vereni de ilk defa duydum hamilelik boyu en az 10 doktor değiştirdim kimse vermedi antibiyotiğin geçirexeğini bende sanmıyorum.bunla ilgili kremde var onu sürümce de geçiyordu.sen başka bir kadın dopumcuya daha git bence.ek olarak bölgeyi devamlı havalandır gerekirse evde çamaşır giyme etek vs hava alsın mantar en çok nemi sever hava da sıcak terlesrn o bile mantarı besler.bölgeyi kuru tut.çamaşır giyeceğinde de ütüle.pamuklu şeyler tercih et.duş jeli vs bölgeye kullanma sadece su kullan.aklıma bunlar geldi.temiz ve kuruluk önemli.
(1,187 puan) tarafından
Sana antibiyotiği hamile olduğun için vermediler canım normalde fitilin cevap vermediği mantar da antibiyotik verilir diğer bakteriyel enfeksiyon zaten antibiyotiksiz geçmez .hamilelerde eğer enfeksiyon olursa ve bebeği tehdit edecek derecede yogunlasirsa bağırsaklara geçme durumu olursa antibiyotik veriliyor mecburen .risk değerlendirilerek .ben malesef çok çektim bu sorundan .
tarafından
Fitillerin ismi neydi acaba ya benim de vajinamın iç kısmında yanma ve acıma var. Enfeksiyon mu acaba. Vajina enfeksiyonu böyle bişey mi. Sanki yara var gibi yanıyo. Aynadan bakıyorum görünürde bişey yok
(988 puan) tarafından
yanar kaşınır acır evet.valla inan hatırlamıyorum attım çöpe gitti.genede kızarıklık olabilir baktığında.sen doktoruny değiştir iyi bir tedaviye ihtiyacın var
tarafından
Ben post sahibi değilim yorumlarda okudum da aynı şeyi yaşadığım için yazayım dedim ama benim çok ileri derecede değil kaşıntı yok ama iç kısmı yanıyor ve acıyo . Bide regl oldum doktora gidicektim. Cuma günü bitcek inşallah  ozamn gidicem randevu aldım evet kızarık bide
0 oy
(29,464 puan) tarafından

Antibiyotik kullanmadan maalesef geçmiyor 

Evde kimyon çayı.

Soğan kürü yap iyi geliyor 

Bide maydanoz tüket bol bol 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 96 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Deryaakllmm (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 170 göst.
3 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde senugmelzo (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 188 göst.
18 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tugce12. (640 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 229 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (711 puan) tarafından soruldu

411,787 soru

12,396,236 cevap

44,176 kullanıcı

Kategoriler

...