0 oy
184 göst.
Diğer kategorisinde (1,127 puan) tarafından
14 Aralık 2020 doğumlu yani 3.5 yaşında bir oğlum var. Son 6 ayda acayip bir ekrana maruz kaldı. Açıkçası o ekran izleyince benim rahatça işlerimi yapmam dinlenmem beni biraz cezbetti. 18 ayına kadar asla ekran izletmedim 5 dk  bile izlesine tahammül edemedim. 

Şimdi oğlum parka gitti zaman genel olarak kendi oynamayı tercih ediyor 5 6 arkadaşı var ama genelde onlarla oynamıyor. Oynadığı zaman da uzun süre oynuyor ama.  Mesela geçen bir arkadaşım evine çağırdı 5 çocuk var hemsi birer boyama alıp boyamak istedi ama oğlum onlara karışmak istemedi. Çünkü geçen yıllarda ben çok fazla parka götürmedim hep AVM lerde kum havuzunda top havuzimda oyun alanlarında 1 saat falan oynadı onun dışında çok fazla yaşıtlarıyla aynı alana gelmedi.

Scooter aldım binmek istemiyor, akülü arabası var kendi kendine hakimiyet kuramıyor daha. Bisikletleri var arkadaşlarının bisiklet kullanmaya hevesli değil. Patenleri var inada hevesli değil. Ama ben yine de bisiklet almak istiyorum. Evde alıştırmak istiyorum.

Ekrana fazlaca maruz kaldı demiştim. Son 1 haftadır günde 1 saat dışında asla açmıyorum. Kitaplar aldım beraber okuyoruz. Boyama yapıyoruz beraber etkinlik yapıyoruz. Yani beraber vakit geçiriyoruz. Haftanın 2 günü bir oyun grubuyla anlaştım yaşıtlarıyla vakit gecirsin diye oraya götürmek istiyorum. Birde asla ama asla bensiz durmuyor bana olan bağlılığını bir nebzede olsa azaltmak için böyle bir yöntem buldum.

Bana biraz akıl verir misiniz. Ne yapmam gerekiyor. 

4 Cevaplar

0 oy
(2,269 puan) tarafından
Canm bikere hic uzulme.nekadr vermucez desekte bi sekilde bakiyorlar.bende kizlarima hoc vermedim hala da istemezler ama oglum cok merakli ya o varken tv acmiyorz yada onu oyalayacak bisiler bulutorz ama yinede bakiyormu evet bakiyor.suan aldiklarinz ve yaptiklrjnz tam yerinde arttrmak istemisimz bilmem ama cokta etkinlige dayali kalmayin zatwn sizle yapiyor e oyun grununada girmis.siz sık sık normal parklara cikarin.havalar guzel zatwn elbet kaynascak evde cok tutmayin sokakta ozgurce takilsn.birde evde etkinlikten ziyade oyunlarsa oynayim internetten cocuk oyunlarima bakabilirsnz eglenceli vakit gecirin yani.mesela ben kizlarjma eglenceli sorular falan soruyorm yada eglnceli sor bil seklinde.
-Reklam-
0 oy
(602 puan) tarafından
Devam et canim düzelir. Günde 1 saat ekran yeter sen de ilgilen dediğin gibi arada oyun grupari derken sosyallesir yöntem gayet iyi. 4 yaşında da ana okulu kresine gider. 
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Oyun grubundan ziyade bence en az yarım gün bir kreşe verin çocuğunuzu hem o yarım gün boyunca ekrandan uzaklaşmış olur hem okul disiplini edinmiş olur hem sizinle olan bağı azalır 
(1,127 puan) tarafından
Durmaz maalesef bensiz durmak istemiyor. Oyun grubuyla yavaş yavaş bensiz bir ortama girmeye alıştırmak istiyorum
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Portul yukari

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 743 göst.
24 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Aise. (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 295 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
27 Nisan 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde deliyureq1 (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 228 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Bernnn (204 puan) tarafından soruldu

405,669 soru

12,155,401 cevap

36,590 kullanıcı

...