0 oy
117 göst.
Diğer kategorisinde (1,036 puan) tarafından
Dun 2 kez acile gittik serum taktılar antibiyotik verdiler şimdi yine yükseldi doktor 3 gün sürer dedi ilik duş aldiriyorum kompres yapıyorum başka ne yapabilirim 

5 Cevaplar

0 oy
(139 puan) tarafından
Koltuk altina bacak alt kismina nemli bez koyiyordm bos su sirke hemem dusurdugu icn bi anda atesi tavan yaptirifigi icin ilik sadece su koyiyordm ben 
(1,036 puan) tarafından
Aynen nemli bez zorlada olsa doladim koltuk altına
(1,911 puan) tarafından
Birde bende temin edemedim mutlaka eczaneden iyot temin edin bunu çok bilgili bir insan söyledi.l iyotlu su ile silmek düşüyomua ateşi..ben hep ona danıştım oğlum ateşlendi aşırı panik biriyim ben ateş vücudun direnci korkmayın birde çocuğu çıplak yatırmayın ben ilk gün bilmeden o hataya düştüm öksürük oldu sonra güzelce atlet picama giydirin inşallah iyileşir ben sirkeli su ile sildim ayak altına limonlu çorap giydirdim birde dut küru yapın mutlaka nekadarlik çocuk bilmiyorum ama 5 10 tane dut kurusu kaynatın suyunu ılıyınca icirin 1 hafta 1 çay bardağı vücuttaki bütün enfeksiyon ve iltihapi alıyor 3 yaşında oğlum ve 2 senedir ne şurup ne antibiyotik yok bizde şükür tabi 3 gün geçerse ateş sıkıntı bunu unutmayın oğlumun hep 3 günde iner çıkar benim ve bağışıklık için ateş cok önemli güçlenmesi için direnebilir çocuklar genel durumu iyiyse halsizlik iştahsızlık vs yoksa aslında çocuk yönlendirme yapıyor ben hep oğluma göre tedavi uyguladım tabi doğal yönden
(1,036 puan) tarafından
Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim oğlum şuan 15 aylik daha önceleri de ateslendigi oldu hatta 38 e kadar ilaç vermemeyi tercih ediyorum evde kendi yöntemlerimle hep düşürüyordum bu sefer ki atesi ilk kez dirençli çıktı dün gece acilde serum vermelerine rağmen 40 dan 38 bucuk oldu anca eve geldik yine 40 oldu ve sonra tekrar hastaneye geri döndük evde hicbir sekilde düşmüyordu duş aldıriyorum sonrasinda sürekli başını yıkıyorum yok yine 39 bugün de gündüz iyiydi hatta 36. 2 normal olan duzeydeydi. Akşam olunca 37.5 oldu duşa soktum yukselmesin diye yarım saat sonra 39 oldu dolveni 4 saat önce verdiğim için calpol verebiliyorum o da pek etki etmiyor dolven 2 saat kadar iyi ediyordu en azından burada yazan herseyi deniyorum yine de dusmuyor uyurken çok sarsmakta istemiyorum dun gece sabaha kadar islatip islatip uyutmadim iştahı yerinde çok şükür uykusunda ara ara inliyor bu durum korkutuyor beni dut kurusu alayım bende canım yarin oyle yapayim teşekkür ederim
(1,911 puan) tarafından
Yok genel durumu iyiyse hiç korkmayin 1 yaş üstü bir tık direnebilir 6 aya kadar havale geçmişi yoksa tabi.....oğlum 42 derece gördüm desem bayılıyordun resmen ama soğuk kanli şekilde hemen üstünü çıkartıp gece düşürdüm gece evet dirençli olabilir ateşi sizden ricam yemek yemezse zorlamayın emiyorsa mutlaka emmeli bebek çünkü onun tek antibiyotik şuan anne sütü 24 saat memede tuttuğumu bilirim ben inlemesi ateşi yükseliyor evet ama alın ateşi ve kulak ateşi farklı olabilir önemli olan koltuk altı sıcaksa büyük ihtimalle ateşi yüksek kulak ateşi en düzgün ölçümdur unutmayın ben artık profesyonel oldum desem ben ateşten korkmuyorum artık çünkü ateş yükselmesi aslında iyiymiş çocuklarda soğuk kanli olun bol sıvı icirin acil şifalar olsun inşallah tabi birde ateş düşürücü çok vermeyin çocuğun ateşi 1 saat içinde düşebilir
(1,036 puan) tarafından
Benim kız kardeşim 1 bucuk yaşındayken atesten havale geçirdigi icin işitme engelli olmus ben de kucuktum pek hatirlamiyorum ama 12 yasinda konusmaya basladi akran zorbaligi gordu cok zor bir cocukluk gecirdi aslinda her çocuk bu evreden geçiyor ama bu durum bende travma oldu o yuzden biraz da korkuyorum tecrübeleriniz benim için çok kıymetli içim rahatladı Allah razı olsun doktor dönüşümlü ver dedi şuan atesi 39.2 2 saattir soğuk kompres yapıyorum halen düşmedi ilacsiz dusmuyor inşallah çok sagolun
-Reklam-
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Ayak altina limon sür 
(1,036 puan) tarafından
Öyle yapayım teşekkür ederim
0 oy
(3,067 puan) tarafından
Sadece beziyle tutuyorum sık sık lavaboya götürüp alnına yüzüne kol altına karnına sırtına suyla ıslatıp oyle bırakıyorum. Bol bol su iciriyroum
(1,036 puan) tarafından
Gunduz öyle yapıyorum aslında da gece olunca uyuyor cok zorlayinca da ağlayıp krize giriyor nemli bezle ayağımda sallıyorum çok sagolun
0 oy
(577 puan) tarafından
Ayak tabanına soğan suyu sürmek. Vücuduna gül suyu sürmek. Çörek otu yağı icirmek. Ayran icirmek. Bunlar benim hep yaptığım ve her seferinde sonucunu güzel aldığım şeyler 
(1,036 puan) tarafından
Gül suyu sürdüm ayağına sogan suyuda süreyim şuan uyuyor 11 de antibiyotik için uyandircam soğuk yogurt yediririm diye düşünmustum ama ayran içireyim bende teşekkür ederim
0 oy
(1,421 puan) tarafından
Asla uyurken nemli beze izin vermiyor koltuk altina vs asla surdurmuyor atletini islatip sıkıp üstüne giydiriyorum ayagimda salliyorum o şekilde coraplarini islatip giydiriyorum 
(1,036 puan) tarafından
Şuan çıplak bezle duruyor islak atlet uyurken giydirmek kötü yapmaz mı soka girer diye çekiniyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 169 göst.
4 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde GSmsl (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 309 göst.
26 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Beratcinar (2,970 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 56 göst.
29 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mormenekse (1,403 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 247 göst.
25 Kasım 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Filiz.aras1213 (46 puan) tarafından soruldu

401,982 soru

12,034,112 cevap

36,262 kullanıcı

...