0 oy
419 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (16 puan) tarafından
Kızlar daha erken biliyorum ama şimdiden fikir edinmek istedim buzluğumuda düzelteceğim çünkü sizler kışlık neler atıyorsunuz özellikle sormamdakş sebep artık 2 çocuklu oldum daha çok pratik şeylere ihtiyacım var. Geçen sene mesela bilmiyordum mücverlik kabak rendeledim attım çıkardım yaptım netten de baktım biraz soğanı patatesi bile doğrayıp atan var işte siz anladınız neler atabilirim 

22 Cevaplar

+1 oy
(1,258 puan) tarafından
Ben genelde hamur işi et filan koyuyorum. Sebze atmıyorum  yazın yaz sebzelerini kışın kış sebzelerini tüketiriz. Meyve de atmıyorum pasta süslemek için atarsam o başka 
(16 puan) tarafından
Hamur işide atamadım hiç ama bu sene okul başlamadan yapıp atmam lazım çocuğa beslenme için lazım oluyo direk çıkartıp koyarım pratik olur
-Reklam-
0 oy
(11,870 puan) tarafından
Sogan maydonoz dograr atarim. Kabak rendelerim. Sarimsaklari soyar atarim. Dogranmis domates. Kup kup patates bide sulu koftenin koftelerini hemen yemek oluyo. Ispanak yikar dograr atarim. Pirasa ayni. Kofte yapar koyarim. Parlican biber kozler koyariz. Ekmek içi ufalar koyarim bayatlayanlari ziyan olmasin diye. 
(16 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm ama bişi merak ettim ıspanak bende düşündüm de iki farklı tarif gördüm çiğden doğrayınca sulanma oluyormuş haşlayarak mı atmak çiğden mi atmak iyi tadıda aynı mı
(11,870 puan) tarafından
Haslayinca tadi çok kotu olur diye tahmin ediyorum cunku bi kere mor lahana bozulcak diye kavurup koyduk sonra yogurtlariz diye tadi cok kotu oldu cikinca. Ben cigden atiyorum yemek icin valla çok guzel oluyo pratik hemen. Hemen 2 yemeklik alirim alinca birini pisirir digerini atarim hep. Hazir yemek oluyo. Soganda dograr koyarim zaten. Hemen kavurur atarim ispanagi 5 dakkada hazir
(16 puan) tarafından
Hımmm anladım canım tamam sağol çiğden bende yapayım bu sene ozaman pratik olur çocuklu olunca direk çıkar pişir şeyler iyi oluyo kurtarıcı oluyo
(1,463 puan) tarafından
Ben ıspanağı haşlayıp koyuyorum gayet güzel oluyor böreğini yapıyorum genelde o şekilde
(8,634 puan) tarafından
Biz çiğ koyuyoruz çok iyi oluyor
0 oy
tarafından
Ben genelde börek milföy tarzı şeyler atarım bide saklamak için yazlık meyveleri doğrar öyle atarım 
(16 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende limonata için portakal limon atıyordum sadece başka neler atılabilirki meyve olarak
tarafından
Ben genelde üzüm elma portakal çilek kivi kiraz karpuz koyuyorum oğlum için
(16 puan) tarafından
Anladım cnm bi bakarım onlara da sağol
0 oy
(3,136 puan) tarafından
Elimize ne geçerse atarız :D 

Bizim burda bı laf varda şuan onu burda söyleyemem  :D :D
(16 puan) tarafından
Aa yok öyle kimse yok burda biz bizeyiz söyle
(3,136 puan) tarafından
Yok vallah olmaz :)
(598 puan) tarafından
Kız söyle çekinme kimse duymadan kulağıma söyle merak ettim sjsjsjsj
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Kışın alınabilecek sebzeleri atmam. Et, hamur işi, patlıcan, dolmalık biber, vişne falan. Fazla abartmıyorum 
(16 puan) tarafından
Aynen cnm bende öyleydim şimdiye kadar ama ekstra şimdi ıspanak soğan patates vs gibi şeyleri de atan varmı yada farklı bişi söyleyen çıkarmı die merak ettim çünkü bunları atmıyorum mücverlik kabak çok işime yaramıştı mesela tavsiye ederim direk çıkarım sulanmdan diğer malzeme ile karıştrp yaptım bu sene her yıl bişi öğreniyorum
(1,122 puan) tarafından
Ispanak sulanır diye tahmin ediyorum ama zaten çoğunu hormonlu yiyoruz iyice yapılarını bozmaya gerek yok. Kışın zaten ıspanak daha güzel oluyor yazın da yaz sebzeleri var ne güzel :)
0 oy
(2,183 puan) tarafından
Dolmalık biber 

Patlıcanı kızartıp karnıyarıklık atarım 

Közlenmiş patlıcan atarım 

Vişne 

Kiraz 

Karadut temizleyip atarım pasta vesaire için 

Domates atsrım küp küp edip  

Börek kete içli köfte yaprak sarması çicek dolması 

Atarım
(16 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm
(141 puan) tarafından
Domatesi nasıl yaptınız mesela iki tane domates tek poşete koysam doğrayıp Bi yemeklik olsa kolaylık olur diye düşünüyorum tadı değişiyor mu
(2,183 puan) tarafından
Valla canm küp küp doğradım koydum yatsı yatsı yapıp bir yemeklik dondurdum poşet katlaya katlaya valla tadı da değişmedi
0 oy
(1,427 puan) tarafından
Ben nedense buzluktan cikan urunlerin tadinj fazla begenmiyorum. Iki uc poset barbunya attim sadece bir de bezelye vardi bitirdim onu bide aylik et  tavuk koyuyorum o kadar . Bende sogan koyani bile duydum
(16 puan) tarafından
Taze taze tğketmk daha ii tabi ama kokmuyor cnm herşey yani kokanibilck şeyleri atmıyorum
0 oy
(10,687 puan) tarafından
bezelye, sarımsak, köz kapya, köfte, kemik suyu
(16 puan) tarafından
Bende kapyayı minik doğrayıp atıyorum kemik suyuda bitmişti aslında. Teşekkürler
0 oy
(1,302 puan) tarafından
Erik atabilirsin komposto yapmaya. Vişne bitti heralde buralarda vişne attım. Frambuaz boğurtlen söyledim arkadasa getircek ondan atacam 3-4 kilo. Maydanoz dereotu  hep olur dolabımda. Domates blendirdan gecirip atarim .yesil biber kırmizı biber yemeklik dograyip atarim. Fasulye atacam. Patates kesip dondurabilirsin kizartmaya pratik oluyor. Yesil sogan dograyip attim ama cok cok kokuyor kac kat posetlere kaplara koydum anca kesildi kokusu. Patlican severseniz karniyarik musakka ya da islim kebabi icin kesip fırınlıyorum biraz. Soguyunca posetleyip atarim.Yufka alinca 2 kilo alip muska gül sigara böregi seklinde sarıp atarim. Sultan kebabi attim.kıyma alinca köfte yapip atarım. Tavuk gögüs kusbasi dograr atarim. Ekmek arasina koyunca cocuklar seviyor. Tavuk but atarim hemen yemek yapmaya. Hamburger köftesi hamburger ekmegi sandvic ekmegi falan hep olur. Pizza yapip attim 4-5 tane. Yemek yapamadigimda ogluma cikartip hemen yapiyorum. 
(16 puan) tarafından
Oooo bacım sana erişmem için benim şimdiden yapmaya başlamm lazımmm maşallah sana öncelikle valla iki çocukla biraz zorr bu saydıkların da yardım alırsam olabilir belki özellkle hamur işleri için
(1,302 puan) tarafından
Valla benim de iki çocuk var uyudukça yapıyorum. Daha corba salça bakla dolmalık biber falan da var atarım hazır ürünlerden milföy sogan halkasi künefe kalem börek patates falan da atarım yufkacidan manti icli köfte alir atarim. Esim pek yemez böyle seyler ama cocuklara yemek yapamazsam burdan birseyler yapiyorum. Veya kendime birsey yapamasam hemen basitce yapiyorum.cok pratik oluyor valla.
(16 puan) tarafından
Kesinlikle öyle canım bu yıl bende o yüzden pratik şeylere yöneldim tek varken çok sıkıntı olmuyordu şimdi çoğalınca okul vsde olunca buzluğa yöneldim bende saydıklarından ne yapabilirsem bu yıl çokca koymayı düşünüyorum
0 oy
(806 puan) tarafından
Domates doğrar atarım karnıyarık için patlıcan kabak VS. Kızartır atarım. Patlıcan tavası ya da türlü icjn patlıcanı küp küp kızartıp biberiyle domatesiyle poşetleyip atarım. Patlıcanı kozler atarım. Özellikle patlıcan zamanı ucuz şimdi ve yemek çeşidi çok değerlendir mutlaka. Poğaça börek yapınca fazla yapar atarım. Ispanak kışın bitmeye yakın yıkar doğrar atarım. Köfte yapacağın zaman fazla yap yuvarla ya da ızgara köfte şeklinde şekil ver poşetle koy. Çeşit çok yani 
(16 puan) tarafından
Sağol cnm çok teşekkür edrm patlıcanı eşim sevmiyo fazla atamıyorum ama misafire kendim severim biraz ondan da atarım kızartmasını çok severim özellkle karışık yapınca güzle oluyo
(806 puan) tarafından
Evet canım. Karışık olarak yapıp koy doğra poşetlere çıkarınca yağda gezdirnesi yeterli olur
0 oy
(9,962 puan) tarafından
Kız atacak seseye mi sastin allah seni neetmeye 

Taze fasulye ve bamyayi dometesle kavurur atarım 

Patlıcanı hem bamya gibi kavururum biraz kozlerim biraz musakkalim karniyariklik kizartir atarım 

Bunlar garanti et kıyma tavuk bi de sarma çok yer kapliyo zaten bu saydiklarimdan yer kalırsa limon doğrar koyarım limonata için 

Biber doğrar koyarım 

Şuan maydonoz dereotu falan var yemeklere koymalik 

Mantı yaparım içli köfte börek yaparım köfte yogurur koyarım bi gelen olunca pratik oluyo hemen çıkar pişir 

Pratiklik için sorarsan kurabiye kek poğaça koyabilirsin başka buzluk için bişey gelmedi aklıma kavanoz olarak meyve kompostosu yaparım 

Domates sosu yaparım biber kuruturum bu kadar patates çiğden koyulmuyo canım o zararliymis haberin olsun soğan sarımsak soyup doğrayıp koyabilirsin aşırı pratik olur ha bi de ben şey yapıyorum sürekli buzlukta kavrulmuş et bulunduruyorum etli yemek yapacaksam yemeği normal pişirip buzluktaki etten cikarip üstüne ekliyorum pratik oluyo
(16 puan) tarafından
Evettt napıyım klasik şeylerin dışında merak ettim zwyen canım yoksa çoğunu koyyurum biliyorum da ama patates soğan ıspanak vs bunları bilmiyodm mesela ama bak sen zararlı diosun başkası atıyo vsvs öğrenmem lazım anladığım kadarıyla hamur işi özellkle fazla yapıp atıyorsunuz o cepte ha bak bide sen et pişirip koyup ekliyorum dedin oda cepte çünkü ben çiğden koyuyum bazen üşeniyorum çözdür onu bekle vs
(9,962 puan) tarafından
Şimdi şöyle bende mesela geçen baktım patatesler curuyo doğradım buzluğa attım sonra öğrendim ki çiğden patates konulamazmis videoda görmüştüm uzman biri öyle soyluyodu bi de donasiya kadar patatesler kararmış yani onu da kayavacsan fasulye bamya gibi domatesle kavurup koyabilirsin et o şekilde çok pratik oluyo ben hemen bi paket çıkartıp dudukluye koyuyorum soğuyunca dolaba koyuyorum az az yemeklere koymak çok pratik soğan doğranıp konuluyo valla ben ispanakta koydum kabakta koydum herşeyi doğrayıp koyuyorum bence sende koyabilirdin şuan bi poşet çilek var mesela
0 oy
(2,692 puan) tarafından
Valla eskiden herseyi koyuyordum domates biber lafisik sos gombe patlican kozlemesi vs ama somdiler koymuyorum artik
0 oy
(218 puan) tarafından
Çocuklu hele de çalışan bir anneyseniz buzluğa bir şeyler atmak cok kurtarıcı oluyor. Cok şey koymak isterim ama dolabım yeterli değil derin dondurucu almayı düşünüyorum. Taze fasulye, bamya, bezelye,bakla,maydanoz,dere otu,mısır,limon,nar suyu,kavrulmuş kıyma, kurabiye,börek,poğaça bugüne kadar buzluğa attiklarimdan
0 oy
(7,435 puan) tarafından
Bı kendimi atmıyorum desem :)) taze bamyayi ayıklayıp tavada sunmesi bitene kadar kavur guzelce sonra domates biber doğra iki çevir soğuyunca at buzluğa kavurdugun için sunme filan olmaz sonrada. fasulye yine domates biberle kavurup atıyoru. poğaça kek kurabiye kutularda atıyorum ki koku olmasın . sarma sarip pismeden atıyorum çıkınca pişiriyorum dolmalık biber ayıklayıp atıyorum kabağı yemeklikte atıyorum domatesle kavurup çıkarınca soğan kavur patetes koy kabağını koy pişir mis gibi yemek. 
(7,435 puan) tarafından
Ha bide yemeklik domates biber de koyuyorum doğrayıp bezelye koydum koz patlıcan biber koyuyorum yemeklik patlicanda olur
0 oy
(4,361 puan) tarafından
Poğaça, börek, kek, kurabiye hamuru. Bunları bittikçe yapar atarım düzenli. Karnıyarıklık patlıcan, Biber kızartması, doldurulmuş dolmalık biber, doğranmış soğan, normal köfte, sulu köfte için köfte, domatesli taze fasulye kışlık. Onun dışında meyve hiç atmam zaten. 
0 oy
(577 puan) tarafından
Poğaça 

Yaprak sarma 

Mantı 

Köfte 

Börek 

Domates vi biber karışık kizartma

Sigara böreği 

Bolca meyve her çeşit 

Kurabiye hamuru / kurabiye 

Sulu köfte 
0 oy
(667 puan) tarafından
Kabak, havuç, biber kapya biber, taze fasulye, dere otu, maydanoz, semizotu, dometes, cacık salatalık, patlıcan köz, karnıyarık, tavuk tepsi için domates biber, brokoli karnabahar, ıspanak, aklına ne gelirse ben herseyden bulundururum. 
0 oy
(20,114 puan) tarafından
Ben kabak çiçeği dolması aldım arkadaştan 4 kova börekler var sarma saracağım bol bol çünkü oğlum anasınıfına başlıycak kurabiye yaparım başkada bilmiyorum henüz
0 oy
(957 puan) tarafından
Çoğunluk et tavuk çeşitleri oluyor onun dışında bezelye( eşim sevmez kızım ve kendim için bi poşet yeterli oluyor azar azar yemeklere) yeşil fasulye soyulmuş sarimsak dogradigim arta kalan Soğan varsa onu koyarım aynı şekilde biber domates olur hiç fark etmez nasıl attığın ha eksik olmayan ıspanak maydonoz hatta elma çokluğunda kuruttum kayısı kuruttum koydum elma rendeledim koydum yiyemedigimiz tereyağı peynir sucuk salam tarzı şeyler varsa onları da koyuyorum istediğim zaman çıkarıp yiyorum onun dışında gerisi börek çörek hamur işi 
0 oy
(4,502 puan) tarafından
Elime ne gecerse atiyorum ben fazla olan yemekleri kullan at plastiklere koyup atiyorum sonra acil birseyde elime geliyor iyi oluyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 112 göst.
0 oy
6 cevap 163 göst.
+1 oy
21 cevap 274 göst.
+1 oy
13 cevap 371 göst.

401,989 soru

12,034,309 cevap

36,262 kullanıcı