0 oy
184 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2 puan) tarafından

Arkadaşlar 11aylik kızım var kalça cikikligi olduğunu yeni öğrendik. Bu yaşlarda başına gelen oldumu . Yaşadığım ülkede direk olarak ameliyatın zor olacağını 3 hafta boyunca çocuğu yatağa bağlayıp hergun ağırlığı artırarak yukarida ve ayrı olan kemiğin yerine gelmesini sagliyacaklar. Sonra 3 ay alçı ve sonra 3 ay aparat takilacak. Bu yöntemi hiç duymadım ve uzun zorlu bir sürec. 6 aylıktan küçükse direk aparatla fuzeliyormus ama büyükse sistem böyle diyorlar. Hiç basins gelen oldumu bu yaş aralığında nasıl bir tedavi uyguladılar. Şuan düşünmekten kafayı yiyecegil. El kadar bebek o kadar zaman yatakta nasıl olacak bilmiyorum. Rabbim herkesin şifasını versin.

image

image

image

6 Cevaplar

0 oy
(4,554 puan) tarafından

En İyi Cevap
8 aylıkken görümcemin kızına direk aparat taktılar. Ne kadar kaldığını hatırlamıyorum ama ameliyat vs gerek kalmadan düzeldi. Hatta kız şuan 10 yaşında jimnastikte baya başarılı vs. Hiçbir şeyine etkisi de olmadı.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nasil farkedildi kalça cikikligi ultrasonda mi yoksa yürürken mi farkedildi 
(2 puan) tarafından
Sağlık ocağı gibi kontrollere gidiyorduk orda subhelendiler . Bacağı hareket ettirince tık dite ses geliyordu ne bı bacak hafif kısa gibi dikkatli bakılınca . Nedeni kalça cikikligigmis . Röntgen çekilince netleşti .şimdi çocuk ortopedi bölümünde yukarıdaki fotodaki gibi bir tedavuli uyguluyacaklar. Bebek 11aylik olduğu için biraz geç kalındı geç tespit edildi
tarafından
Anladım cnm geçmiş olsun yaşı küçük olduğu için hemen başlatın tedaviye evet üzülüyorsun anliyorum fakat bu onun iyiligi icin bebekler zayıf görünür ama aslında bi yetişkinlerden daha güçlü ve savascidirlar
(2 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu ağırlık yöntemini pek duymadım internette de yok bu yüzden tedirginim. Ama aMeliyattan iyidir diye düşünüyorum. Çarşamba basliyacagiz inşallah. Biran önce düzelir inşallah. Zorlu bir süreç. Kuzum dayanır inşallah
tarafından
Hiç merak etme cnm şifa olsun minige
(2 puan) tarafından
İnşallah Allah razı olsun
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Birkaç aylık bebekken kalça çıkığı teşhisi konmuş bana. Bacaklarım 180 derece açık kalacak şekilde aparat takılmış ve 1 seneye yakın bacaklarımda kalmış sonra da düzelmiş. Doktorum çok kilo almamam gerektiğini ve 40 yaşından sonra ağrılar çekeceğimi soylemis. Gerçekten bu rahatsızlık zor, Allah şifa versin.
0 oy
(553 puan) tarafından
Üst üste ıkı bez takıldı ve asla ayagının üstüne bastırılmadı ve 3 ayda duzeldı eltımın kızı 
0 oy
(2,538 puan) tarafından
İkinci ayda muayene ettirdiginiz halde mi oldu canım bu ayda ?
0 oy
tarafından

Çok yakın arkadaşıma bu teşhis 1.5 yaşında koyuldu , ameliyat oldu ve tam olarak anlatıldığı gibi oldu 3 ay boyunca yatmak zorunda kaldı :( rabbim şifalar versin inşallah 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 91 göst.
2 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde ElaLii (528 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
7 Aralık 2022 Diğer kategorisinde sule123 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 134 göst.
18 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Topcu (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 322 göst.
16 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bademira (1,367 puan) tarafından soruldu

412,643 soru

12,423,554 cevap

45,346 kullanıcı

Kategoriler

...