0 oy
341 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bu sene bezi bırakırsa kreşe verecektik ama maalesef tüm çabalarımıza rağmen hala bezine yapmak istiyor. Asla tuvalete götüremedim. Güzellikle anlattım olmadı, kızdım olmadı. Bende akışına bıraktım artık çünkü gerçekten bir çıkmazın içine girdik. Ger çocuğun öğrenme hevesi farklı bizimki tembellik yaptığı için bir türlü yol kat edemedik. Benim durumumda olup çocuğu bezi geç bırakan var mı?

6 Cevaplar

0 oy
(4,577 puan) tarafından
Kac yasinda canim 5 yasina kadar normal dedi doktor bana
tarafından
eylülde 4 yaşına girecek canım
-Reklam-
0 oy
(5,144 puan) tarafından
Sticker cırtli kitap sesli lazimlik alsan ikna olmaz mi canm
tarafından
Yok canım onlara da kanmaz biliyorum. Onu alıcam kenara kaldırcam hiç yüzüne bakmaz
0 oy
(213 puan) tarafından
Resmen duygularımın tercümanı oldum İki senedir tuvalet eğitimindeyiz ve 2 senedir başaramadık bir bırakıyoruz bezi bir başlıyoruz bu sene okula verecektim baktım bezi bıraktığı yok vermeyecektim İnanır mısın günde 10 tane iç çamaşırı değiştiriyorduk sürekli altına kaçırıyordu düzenli olarak DulcoSoft başladık kabızlık tan kakasini kaciriyomus çocuk. Çişini de kakasını yapayım derken ıkındığı için kaçırıyormuş iki gün anneannesine kalmaya gittik çocuk çişini kakasını bir söylemeye başladı Bir haftadır falan hiç bez takmadık çok şükür bu sene okula verebileceğim Darısı başına inşallah Vallahi çok zor (28.11.2019)
0 oy
(1,589 puan) tarafından
Kararlı davranıp bezi ortadan kaldır ve bezin bittiğini söyle o nasilsa sizi ikna edebilecegini biliyor ve zorluyor sizi, bezleri kaldir altına yapa yapa öğret gerekirse yaz tatili boyunca kaka çiş temizle ama öğretmeye calis senin kararlı olduğunu görünce pes edecektir aglasa da çişini kakasını tutsa da sen asla bezi bir daha takma, kabız olabilir bundan da korkma bol bol su içir, biyolojik bir olay zaten nereye kadar tutabilir illaki ki yapacak, sadece sen kararlı ol ve bunu ona hissettir çok kızmadan kararlı olduğunu göster net bir şekilde 
(1,589 puan) tarafından
Tuvalete gitmesin canım tuvaletini bez dışında yapmaya ikna olduktan sonra artık Tuvalete alıştırma kısmını da zamanla halledersin mesela klozeti oyuncaklarının olduğu odada olsun ilk önce o inadı kırıp senin vazgeçmediğini anlasın inşallah gerisi de zamanla gelir
tarafından
Peki bu köpek resimli klozetten alsam ona oturur mu acaba ya da küçük mü gelir
(1,589 puan) tarafından
Bizde ebebeginki var sesli olandan canım ama biraz küçük valla bir de erkek cocuklarda oraya çiş yapmak işkence pipisi denk gelmiyor dışarı çıkıyor falan çok zor oluyor ben de alaturkaya alistirmaya calistim klozet kapağı da aldım artık hangisine yakınsa ona götürüyorum ama kakasinda sorun yaşıyoruz biz de insallah bir an evvel alışırlar ya
tarafından
Anladım canım bu basamaklı olanlardan var mesela merdivenli gibi onda da küçük olur mu yani açıkçası alıp da bi kenara kaldırmak istemiyorum
(1,589 puan) tarafından
Biz de ondan yok canim ama keşke alsaydım diyordum ayakları bir zemine basmis oluyor ya klozete otururken, daha rahat yapiyorlarmis, ama cocuk tuvalete alistiktan sonra hiçbiri pek kullanılmıyor ben artik klozet adaptorunu bile takmiyorum direkt ustune koyuyorum yapsın diye tak cikar ugrasamiyorum, istersen bu surecte bir al dene baktın olmuyor dolaptan vs satarsin canim çok uygun fiyatlı şeyler değiller ama öyle alıp kenara kaldırmak istemiyor insan haklı olarak , ama bak mesela benim abimin oğlu da geç öğrendi ama o basamaklı klozet adaptorunu aldılar en son o sayede öğrendi . Biz de olmadığı için kesin al veya alma diyemiyorum
0 oy
tarafından
Sen kararlı ve istikrarlı olmadığın sürece maalesef bu süreç hep uzayacak cnm hep söylüyorum 3 yaşına kadar tuvalet eğitimi bitmiş olmalı çocuğun tabi özel durumu yoksa
tarafından
Geçen seneden beri denedik bu sene de deniyorum olmuyor ben üsteledikçe o da bana vuruyor sinirleniyor çok inatçı bi çocuk maalesef hiç laf dinlemiyor
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Biz biraktıkta noldu bizde gidemedik :) aşırı üzgünüm. 
tarafından
Seninki daha küçüktü sanki canım olsun bi sene daha deneyin ama neden gidemediniz peki
(2,945 puan) tarafından
Evimize 5 dk yakın ama 3 yaş almiyor :( alanlar uzak servis gerekecek. Ona gücümüz yok şuan. Müdür ocakta gel dedi. Belki o zaman yapabilirim dedi.
tarafından
Olsun ya geç olsun güç olmasın nasılsa bezi bırakmış düşünme bunu bence canım bizim durum daha kötü yaşı geldi ama gidemeyecek maalesef :(
(2,945 puan) tarafından
Ya biraz üstüne düşsen mi :/ benim kızım 2 günde öğrendi çünkü. Ama önce birkaç hafta ikna etmek icin bekledim. Kabul eder belki.
tarafından
Canım benim oğlum aşırı inatçı ve karşısındakinin istediği asla olmaz o derse olur sözümü asla dinlemiyor babasından korkardı dediklerini yapardı onu bile takmıyor artık belki babası öğretir dedim o da olmadı umudum bir bir tükeniyor :(

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 111 göst.
19 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Sevcan1122 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 496 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde gamzekusdemir (312 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 63 göst.