0 oy
925 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (310 puan) tarafından

Merhaba.

Öncelikle kusura bakmayın. Bu soruyu sormam gereken yerim bebek bakımı bölümü olduğunu biliyorum ama orada daha az kullanıcı varmış da cevap bulma şansım daha azmış gibi geliyor ve benim işe yarar bir cevaba ihtiyacım var.

Aydın'da yaşıyoruz ve 1 yaşında bir oğlum var. Hava 40 derecenin altına düşmüyor. Salonda klima var ama yatak odasına fayda etmiyor. O yüzden de oğlum uyuduğu zamanlarda çok terliyor. Zaten atopik dermatiti olan bir bebek, hassas ciltli. Her yeri isilik ve yer yer egzama oldu. Hipokort krem de kullandım ama kortizonlu bi ilaç olduğu için uzun süre kullanılamıyor. Doğal bir çözüm yolu arıyorum. Günde 3 defa yıkıyorum. Hiç terli bırakmıyorum, atletini sık sık değiştiriyorum. Çok kaşıntısı var, üzülüyorum. Gül suyu, sabun, tuzlu su gibi yöntemlerden bahsediyorlar; deneyip fayda gören oldu mu? Ne gibi çözüm öneriniz var.

image

image

29 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ahhh bu annelerin derdi hiç bitmiyor. Ne zor şeymiş meğer anne olmak :( 

(310 puan) tarafından
Öyleymiş gerçekten. Kaşındıkça kendini yırtıyor istemeden. Küçük küçük tırnak izleriyle doku her yeri. Gördükçe ağlayasım geliyor. Gece uykularımız da berbat. Allah kolaylık versin.
tarafından
Bende bebeğim öksürdükçe ağlayasım geliyor. Rabbim şifa versin miniklerimize. Allahümme amin.
(310 puan) tarafından
Amin.
-Reklam-
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Bizimkiler de bu durum da sık duş da azalıyor ve deniz iyi geliyor yarın gitcez bizde ins
(310 puan) tarafından
Günde 3 kez banyo yaptırıyorum ama bir işe yaramadı. Teşekkür ederim yine de cevabız için.
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Salonda yatın bence 
(310 puan) tarafından
Salon küçük, klimanın değmediği bir yer yok gibi bir şey. Ama bu gece odanın şeklini değiştirip demeyeceğiz salonda uyumayı. İnşallah daha rahat eder.
(20,035 puan) tarafından
Klimalar için aparatlar var. Direkt soğuğu önlemek için. Onlardan alabilirsiniz
(310 puan) tarafından
Zannedersem adı "klima yönlendirici" bu aparatın. Dikkate alacağım teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Ah kuzum benim bu sıcaklar mahfediyo çocukları bilgim yok canım malesef 
(310 puan) tarafından
Pozisyonumu ayarlayamıyorum bir türlü. Oğlum da iyi kavrayamıyor o şekilde. Tutsa bile uzun sürmüyor.
tarafından
Kız 1 yaşında çocuk yüzüne değse kapar hemen ben altta kalan kolumu başımın altına kiviriyodum diğer kilumla oğlumu belinden kavriyodum
(310 puan) tarafından
Emme konusunda pek iştahlı bi bebek değil esasen. Bu zamana kadar birçok kez meme reddi yaşayarak ve inat ederek getirdim. Şimdi de doymalık emmiyor o yüzden rahat edemediği herhangi bur durumda bırakıyor hemen.
tarafından
Anladım canım haklısın işte sicakda etkiliyodur
(310 puan) tarafından
Maalesef. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(3,637 puan) tarafından
Ben de bile oluyor malesef ki. Ben doğal gül suyu kullanıyorum biraz hafifletiyor. Buzdolabına koyuyorum soğuk soğuk sürüyorum iyi geliyor dene bence 
(310 puan) tarafından
Gül suyu için marka önerebilir misiniz? Bende Otacı'nın var ama gerçekten doğal mi bilmiyorum.
(3,637 puan) tarafından
Gülbirlik kullanıyorum içeriğinde 100 % gülsuyu yazıyor
(310 puan) tarafından
Tamam, teşekkür ederim.
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Nişasta  iyi geliyor cnm
(310 puan) tarafından
Fakat nişasta cildinin gözeneklerini tamamen tıkamaz mı?
(1,301 puan) tarafından
Kuzum bize doktor önermişti  yeni doğan bebeğimle uygulamıştık  zararı olmadı aynı pudra gibi sürüyorsun
(310 puan) tarafından
Hmm. Tamam, teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Geçen bir bayan tamamen doğal olan gül suyu alıp sürüyorum o geçiriyor demişti 
(310 puan) tarafından
Bulabilirsen deneyeceğim. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(2,846 puan) tarafından
SICAKLARDAN OLUYOR DR ILAC VERIRMI BILMIYORUM BIZIM DR VERMEMISTI KLIMALI ODADA YATIRSAN KLIMANIN DERECESINI DUSURSENDE
(310 puan) tarafından
Doktor da ilaç vermiyor. Sadece egzamalar için kortizonlu kremi var ama o da 1 haftadan fazla kullanılamıyor. Sık sık yıka dedi doktor sadece, ben de öyle yapıyorum ama yetmiyor.
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Deniz suyu hemen geçiriyor canım 
(310 puan) tarafından
Aydın'da deniz var ama km olarak çok yakın bir ilçede değiliz. Küçük çocukla günü birlik gidip gelmek ona faydadan çok zarar verebilir bu sıcaklarda. Ama teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(154 puan) tarafından
Pudra döküyom olmuyor birgün sonrada banyo yaptır
(310 puan) tarafından
Pudra tamamen tıkamaz mı cildinin gözeneklerini? İsilik için önerilmeyenler arasında ilk sırada gördüm şimdiye kadar hep.
(218 puan) tarafından
Pudra çocuklar için çok zararlı. Cilt gözeneklerini tıkar ve toz şeklinde olduğu için akciğerlerde kurumaya neden oluyor. Asla evinize bile sokmayın kendim kimyaciyim ve içeriklerini çok iyi biliyorum. Çocuklar için çok tehlikeli
0 oy
(218 puan) tarafından
Tek çözümü hametan krem. Ben 22 gün önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım ve Mardin'de yaşıyoruz hava 45 derece. Klima olmasına rağmen boynunun altı isilik oldu hemen eşimi nöbetçi eczaneye gönderip hametna aldırdım akşam sürdüm sabaha yarışı gecmisti, sabah tekrar sürdüm akşama bişey kalmadı 
(7,155 puan) tarafından
Hamatan hangi renk olanı kullandın cnm
(218 puan) tarafından
Sarı canım
(310 puan) tarafından
Teşekkür ederim, yarın deneyeceğim bunu ben de. İnşallah bizde de ise yarar.
(2,168 puan) tarafından
Hergün 2 kere sürüyorum fayda etmedi bize :(
0 oy
tarafından
Denize götürmen fayda eder 
0 oy
(93 puan) tarafından
geçmiş olsun. kırmızı kantaron yağı sürebilirsiniz doğal olarak. mesela pişik gibi durumlarda anında geçiriyor. isiliğe de iyi gelecektir. hafif ince bir şekilde sürebilirsiniz.
(310 puan) tarafından
Kantaron yağım var ama dediğim gibi hassas bir cildi var ve bir şeyler yanlış gittiğinde hemen egzama beliriyor. O yüzden kantaron yaği da asitli gelir mi acaba diye denemedim ama küçük bir bölgesine deneyeyim bakalım. İnşallah işe yarar. Teşekkür ederim cevabınız için.
(93 puan) tarafından
evet küçük bir bölgeye deneyin ne tepki verdiğini görün. rica ederim
0 oy
(883 puan) tarafından
Gülsuyu denediniz mi iyi geldiğini duydum denemedim inşallah denememde henüz isilik görmedik görmeyizde inşallah birde emziriyorsanız sütünüzü sağıp buz dolabında bir tık soğutup oamuk yardımıyla sürün bence oda iyi gelecektir. 
(310 puan) tarafından
İnşallah isilikle de bebeğinizi rahatsız eden herhangi bir şeyle de hiç karşılaşmazsınız. Gül suyunun organik olanını bulup deneyeceğim teşekkür ederim.
0 oy
(1,162 puan) tarafından
Benimde 1 yaşında  kızım aynı yatkın vücudu dermatide bizde izmirdeyiz .klimayı sabah 9 da açıyorum  kadar 23 24 derecede çalışıyor .gece yatarken de 26 ya alıyorum 24 saate yakın çalışıyorum çocuğum çok huzurlu rahat oluyor isilik te geçti gitti .klimanin yakacagi elektrik eczaneden aldığın 2 krem kadar fark eder hiç çocuğa eziyet çektirme aç gün ve gece boyu .aç kapa yapmazsan zaten evin tümünün sıcağını kırar klima. Aç kapa yapmayanca elektrik tüketimi de az olur .salondaki klimayı açınca çocuğa gelmesin direk birde fan ayarını en dusukte aç fazla uflemesin.gunde 3 kere yıkamana gerek kalmaz böylece .birde yediklerine dikkat et bebişin bünye alerjik demekki domates yumurta dikkatli ver onları etkiliyor benim kızımı da 
(310 puan) tarafından
Klimanın yakacağı elektriği biraz bile düşünmüyorum inanın. Bebeğim rahatlasın da fatura ne gelirse gelsin. Ama salon biraz küçük olduğundan klimanın değmeyeceği bir alan bulmak zor. Şimdi bu gece bi düzenleme yaptık evde, eşyaları kaydırdık vs. Yine biraz geliyor ama eskisi kadar değil. Dediğiniz gibi de düşük ayarda çalıştıracağım sabaha kadar, inşallah rahatlar biraz. Bir de evet alerjik bir bebek. Başta süt ve süt ürünlerine vardı sonradan yapılan testte yumurta alerjisi de çıktı. Süt diyetini açalı çok oldu o etkilemiyor ama yumurta diyetine ikimiz de devam ediyoruz ve açık vermediğimizden eminim. Yani alerjik bir tepkiden ziyade isilik, eminim.
Teşekkür ederim cevabınız için.
(1,162 puan) tarafından
Rica ederim geçmiş olsun inşallah biran önce rahatlar bebişiniz
(310 puan) tarafından
Amin, inşallah.
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Suya  köy sabunsuz bnimkilerdede var cnm
(310 puan) tarafından
Günde 3 kez yıkıyorum zaten. Teşekkür ederim cevabınız için.
(1,909 puan) tarafından
Rca ederm cnm
0 oy
(28 puan) tarafından
Benimde oğlum sürekli öyleydi kolları boynu falan aşırı terleyen bir bebek zaten sıcaktan nefret ediyor bütün kremleri denedim başta fayda ediyordu ama sonraları fayda etmemeye başladı ve sürekli yıkıyordum ama ne zaman ki klima taktırdık oğlumun vücudu düzeldi geceleri sabaha kadar açık gündüz olunca ara ara açıp kapatıyorum ama geceleri sürekli açık fan ayarı düşük ve tavana bakacak şekilde ayarlıyorum aşağıya hava vermiyor ama içerisi serin oluyor üzerini de Müslin battaniye ile örtüyorum çok şükür düzeldi rahat uyuyor sizde öyle deneyin birkaç gün sıcaktan öyle oluyor gerçekten aşırı sıcak biz zor dayanıyoruz onlar hiç dayanamaz 
(310 puan) tarafından
Bu gece itibariyle salona taşındık uyumak için. Bakalım, inşallah rahatlar biraz. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Hamazing pişik kremi ve bepanthol sensiderm karistir nohut kadar sür günde 3 defa (sabah öğleden sonra gece ) max 3 güne epey toparlar.

Benim kızımda atopikdi kortizonlu krem yerine bunu tavsiye etmişti Dr, ise yarıyor haberin olsun.
(310 puan) tarafından
Evde ikisi de var. Bunu deneyeceğim yarın. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(2,168 puan) tarafından

Bepanthol sensiderm iyi diyorlar birde doğal gül suyu ama bizde gül suyu işe yaramadı Bepanthol sensiderm alacağım birde heryeri benek benek yaa:(

(310 puan) tarafından
Size de geçmiş olsun. Teşekkür ederim cevabınız için.
(2,168 puan) tarafından
Teşekkürler ♥️
0 oy
(557 puan) tarafından
Tek cozumu mustela sampuanla yikamak 

Benim kizimda ayni boyle oluyor mustela kullanirsam olmuyor
(310 puan) tarafından
Doğduğundan beri Mustela Stelatopia şampuan ile yıkıyorum zaten. Ama işte yaz geleli ne şampuan bi başka bir şey... fayda yok hiçbirinden. Teşekkür ederim cevabınız için.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 1,050 göst.
16 Eylül 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ecrin in annesi ❤️♥️ (945 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 115 göst.
12 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevda01 (1,253 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
20 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Oykununannesiiiiii (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 188 göst.
15 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,858 puan) tarafından soruldu

410,752 soru

12,359,504 cevap

41,360 kullanıcı

Kategoriler

...