0 oy
911 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (310 puan) tarafından

Merhaba.

Öncelikle kusura bakmayın. Bu soruyu sormam gereken yerim bebek bakımı bölümü olduğunu biliyorum ama orada daha az kullanıcı varmış da cevap bulma şansım daha azmış gibi geliyor ve benim işe yarar bir cevaba ihtiyacım var.

Aydın'da yaşıyoruz ve 1 yaşında bir oğlum var. Hava 40 derecenin altına düşmüyor. Salonda klima var ama yatak odasına fayda etmiyor. O yüzden de oğlum uyuduğu zamanlarda çok terliyor. Zaten atopik dermatiti olan bir bebek, hassas ciltli. Her yeri isilik ve yer yer egzama oldu. Hipokort krem de kullandım ama kortizonlu bi ilaç olduğu için uzun süre kullanılamıyor. Doğal bir çözüm yolu arıyorum. Günde 3 defa yıkıyorum. Hiç terli bırakmıyorum, atletini sık sık değiştiriyorum. Çok kaşıntısı var, üzülüyorum. Gül suyu, sabun, tuzlu su gibi yöntemlerden bahsediyorlar; deneyip fayda gören oldu mu? Ne gibi çözüm öneriniz var.

image

image

29 Cevaplar

0 oy
(3,528 puan) tarafından
Benim kızım günlerdir böyle malesef ve yüzü de komple böyle oldu bugün denize gittik hepsi söndü ve kurudu iyice 
(310 puan) tarafından
Oh ne güzel. Geçmiş olsun bir daha da gelmesin. Teşekkür ederim cevabınız için.
(3,528 puan) tarafından
Teşekkürler tatlım
-Reklam-
0 oy
(19,241 puan) tarafından
Bence salonda yatmayı deneyin bir süre. Klimasız odada yatmak çok zor sıcak memleketler için. Yere yer yatağı serip dizilin yere. İnşallah geçer 
(310 puan) tarafından
Bu gece salondayız, öyle böyle bir ayarlama yaptık. Şimdiye kadar önceki günlere nazaran cok daha az terliyor. Bakalım, birkaç güne fayda eder velki bu yer değişikliği. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Canım benim benim kızım da atopik. Yazın mutlaka birkaç kez isilik geçirir. Bizde yüzdeyüz çalışan yöntem gül suyu hatta gül mayası oldu. Duştan sonra pamuğa bolca dök sil heryerini. En geç iki güne bebek gibi oluyor. Zaten bebek ya neyse :)) 
(310 puan) tarafından
Teşekkür ederim Doğa. Bana bir marka önerir misin peki gül suyu/mayası için?
0 oy
(199 puan) tarafından
Gül suyu çok iyi geliyor kızımda ciddi derecede isilik olmuştu doktorumuz önerdi gül suyunu spreyli olanlardan alıp sürekli sıktım tenine hem serinletici etkisi de var çok kısa sürede geçirdi tekrar da olmadı 
0 oy
(32 puan) tarafından
Atopikli ciltler için kremler oluyor. Kortizon kullanmak yerine onları kullanmanız biraz daha rahatlatır. Ben kızıma bioderma atoderm krem kullanıyorum rahatlatıyor çok memnunum. Ya da ayoderm intensive baume kullanabilirsiniz. Tanıdık cildiye doktoru önermişti bize de. 

Hatta bioderma nın atoderm için şampuanını da kullanıyorum 
(310 puan) tarafından
Doğduğundan beri Mustela Stelatopia ve Bioderma Atoderm'i dönüşümlü olarak kullanıyorum. Günde en az 1 kez ce her banyodan sonra bolca nemlendiriyorum Atoderm ile. Bu ara isilik terden oldu nemsizlikten değil de. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Salonda uyuyun 
0 oy
(4,889 puan) tarafından
Eltım derdi duşta beyaz sabun ile yıkamak geçiriyormuş dene istersen cnm
(310 puan) tarafından
Atopik dermatit olduğu için zaten cildi çok kuru. Bir de beyaz sabun iyice kurutmaz mı acaba? Teşekkür ederim cevabınız için.
(4,889 puan) tarafından
Onu bilemiyorum cnm az bı bölgede dene istersen geçmiş olsun
0 oy
(654 puan) tarafından
Dolaptan yeni çıkmış gül suyu çok iyi geliyor. Hep sürerim cocuklarima. İsilik olmasını beklemeden ara ara sürerim 
(310 puan) tarafından
Evet bunu deneyeceğim teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(544 puan) tarafından
Benim kızım da aynı durumda atopik dermatit oda :(
(310 puan) tarafından
Kesin bir çözümü olsa keşke
(544 puan) tarafından
Keşke canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 1,042 göst.
16 Eylül 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ecrin in annesi ❤️♥️ (947 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 72 göst.
12 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevda01 (1,146 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
20 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Oykununannesiiiiii (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 186 göst.
15 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,848 puan) tarafından soruldu

407,122 soru

12,219,234 cevap

36,812 kullanıcı

...